Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Sziasztok!
Ezt az üzenetet kaptam egy eladótól a minap. Idézet: „Hello, Thank you for your order. We cannot send this item to hungary without tracking number. Actually we can but we decline all responsibility then. If you want t racking number the shipping fee balance is 5.19Eur (250g intl priority with tracking 7.19Eur - 2Eur included shipping). Please let us know.” A csomag Franciaországból jönne. A Kínaiak sohasem reklamáltak ilyesmiért, Franciaországból meg fél elküldeni? A termék ára amúgy 21euro, az ebay-en meg ingyenes postával árulta, +7 euro posta költség azért 30%-al megemeli az árat. Mit javasoltok, kockáztassam meg az ingyenes postát követési szám nélkül?
Az eladónak valószínűleg rossz tapasztalata van vagy a magyar postával, vagy a magyar vásárlókkal. Vagy épp semmilyen tapasztalata nincs, de utánaolvasott és másoknak van rossz tapasztalata...
Erre a kérdésre egyébként csak te tudsz válaszolni magadnak, hogy megér-e neked 5.19 ojrót (mert 2 dodó szállítás benne van az árban), azaz 1600 Ft-ot az, hogy a 6500 Ft-os cuccod biztosítva van. Egyéb esetben leírta, hogy nem vállal felelősséget, nem tudsz reklamálni. Én múltkoriban szidtam magam, mert egy kb. 30 ezer Ft-os rendelésnél rutinból nyomtam rá a 4 fontos alap szállításra, aztán napokkal az ígért határidő után se volt még itt a csomag. Szerencsés vége lett, de azért fájt volna ezt elbukni. (Egyébként eddig mindenem megérkezett amit rendeltem, és mindenem egyben, ezt le is kopogtam.)
Sok "nyugati" eladónál van tiltólistán Magyarország, szerintem nem a Magyar Posta miatt.
Az a gond, hogy a ragszám még nem jelent biztosítást a vevő részére. Ha elveszett egy ajánlott küldemény, nem fizet kártérítést a posta (csak ha értékbiztosított, de az +költség). Csak az eladó jóindulatán múlik, hogy saját költségre újraküldi-e a csomagot (kínainál szinte alap), de azt biztosan tudja, hogy nem akarod becsapni. Nálam előfordult már, hogy "megállt" egy csomag, még Kínán belül, pont a "célországba elküldve" státusz előtt (ami normál esetben feladástól 1-5 nap). Nagyjából két hét várakozás után írtam az eladónak, intézkedett valamit, megmozdult a csomag (és idővel meg is érkezett).
PayPal számlának nem feltétele a bankkártya léte. Nyitsz egy PayPal számlát, arra utalhatsz bankkártya nélkül is pénzt. Igaz, így többlépcsős folyamat a fizetés, de nem lehetetlen.
Bővebben: régi cikk a témában.
Sok _nem_feltétlenül_nyugati_ eladónál tiltólistán van Magyarország. És nem csak a posta miatt, és nem véletlenül.
A tracking-et én automatikusan biztosítottnak is vettem, erre tényleg érdemes rákérdezni.
Fogalmazzunk úgy, hogy "nyugaton gyakoribb". Legalábbis az általam eddig keresett / vásárolni kívánt termékeknél ezt tapasztaltam. Amúgy ez nem jelenti automatikusan azt, hogy esélytelen megvenni a terméket Ha úgy egyébként postáz EU-s országokba, akkor érdemes a "contact seller" opcióval szemezgetni. Ha vevőként van elég értékelésed ahhoz, hogy ne valami jöttment kalandornak nézzenek, akkor van esélyed az eladónál (nálam UK esetén bejött).
A tracking önmagában semmiféle értékbiztosítást nem jelent. Információval szolgál a feladó és a címzett számára, ajánlott lévén a postásnak könyvelt módon kell átadnia (nem dobja postaládába), ill. lehetőség van "kerestetni". De ha fizikailag eltűnt, akkor a posta nem fizet kártérítést. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2017
Hello llax!
Idézet: Nyitnék én, de pl. az itt (a weblap alján) leírtak szerint máris problémába ütköznék:„"Nyitsz egy PayPal számlát"” Idézet: „Card Type: Kártya típusa - Visa, MasterCard, Discover, American Express lehet csak! Card Number: Kártya száma, egybeírva (kötőjel, space ne legyen benne!) Expiration Date: Kártya lejárati ideje (a kártyán feltüntetett dátum hó/év-ben van megadva!) Card Verification Number: Kártyaellenőrzési szám, általában a kártya hátoldalán van.” Kártya nélkül úgy tűnik Paypal "számlafiók" nem is létesíthető...vagy tévednék? A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2017
Végül is a "Kártya adatait később adom meg" kipipálással már lett "account"-om...most a "Top-Up"-pal megpróbálom a számlaadataimat beírni.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2017
Ha követhető küldeményként adják fel, akkor az általában ajánlottnak minősül, ilyenkor a kézbesítés regisztrálásáig a posta anyagi felelősséggel tartozik. A múltkor Amerikából rendeltem kondenzátorokat, végig tudtam követni az útját a USPS rendszerében és amikor Magyarországra ért, onnantól már a Magyar Postánál is. Az ilyent nem dobják be postaládába, mert ez értékbiztosítottnak minősül. Ez is befért volna kényelmesen, de mégis be kellett mennem a postára, hogy átvegyem.
De ha pl. az eBay-ről rendelek ingyen postával bármit is, azoknál valóban az van, amit mondtál, sima levélnek minősül, bedobják a postaládába, vagy át a kertkapun és nincs nyoma, hogy valóban bedobták-e, valóban kézbesítették-e. Ilyenkor nincs mit keresni a postán, bizonyíthatatlan. De ekkor sincs veszve a dolog, volt már ilyen esetem is. Ha a megadott határidőre (Kínából esetenként 6 hét is lehet!) nem érkezik meg a cucc, akkor a megfelelő csatornán keresztül jelezni kell az eladónak, hogy nem érkezett meg a csomag. Ez azonnal bekerül a rendszerbe, egy órán belül jön egy levél az eBay központtól, amiben leírják, hogy amennyiben nem válaszol az eladó 5 munkanapon belül, akkor ők veszik kézbe a dolgot, ők kártalanítanak. Aztán gondolom ez mint tartozást leverik majd később az eladón. De ha jól megnézzük, az eBay eladók 80-85%-a kínai. Szinte kivétel nélkül több ezer tranzakcióval a hátuk mögött, ergo "főállásban" űzik az ipart. Családok megélhetése függ tőle, ezért betegesen félnek a negatív minősítéstől. Van ahol folyamatosan küldözgetik a levelet, hogy bármi gond lenne a cuccal, előbb nekik jelezd, nehogy kapásból negatív minősítést adj. Általában nagyon gördülékenyen megy a "kárpótlás" néha az első reklamációra azonnal visszautalják a pénzt, vagy küldik az újat. Te döntheted el, hogy melyik opciót választod. Nálam eddig az volt a legbonyolultabb, amikor kértek néhány fotót, igazolandó a minőségi kifogást. A PayPal pedig a számlád esetében esetlegesen előforduló visszaélésekkel kapcsolatban vállal anyagi felelősséget. Piszkosul lebiztosított rendszer. Anno regisztrálásnál rosszul adtam meg nevemet, (összecseréltem a first name / last name). Ettől simán működött, de zavart és megpróbáltam módosítani. Nagyon küzdelmes volt. Két héten át, legalább 10 email-váltásom volt a luxemburgi központtal, nemzetbiztonsági átvilágításon estem szinte keresztül, mire hajlandóak voltak átírni. Itt nem nagyon lehet gazemberkedni. Ennek ellenére, ha huzamosabb ideig nem használom, akkor inaktiválom a kártyámat, így teljes biztonságban vagyok. Lehet utalgatni is adott összeget a PayPal számlára, de az nyűgösebb. Ha ismét vásárolni akarok, akkor a PayPal oldalon aktíválom a kártyát, ami csak annyi, hogy megadom a kártyaszámot, a bank azonnal megterheli 1 azaz egy forinttal, amit a következő másodpercekben vissza is utal. Ezzel le is van csekkolva a kártya. Nagyon biztonságos rendszer.
Azért találkozol ilyenekkel, mert a PayPal alapvetően kártyás fizetésre lett kitalálva, minden más extra opció. Ha keresgélsz egy kicsit a neten, láthatod, hogy a kártya nélküli témáról sokfelé cikkeztek, akár részletesebben is írtak róla, fórumokon is tárgyalták. A lényeg, hogy a kártya hiánya nem kizáró tényező Ebay-es vásárlásnál.
Egyszerű ajánlottnál a posta anyagi felelőssége a postaköltségre terjed ki, az áru értékére nem. A Magyar Posta esetén ennyi, nem több.
Te is írtad, de korábban én is írtam saját példát, a követés nagy segítség lehet egy csomag elakadásánál. A kínai szerintem azért is kéri külön üzenetben vagy a csomagba tett kis kártyán az értékelést vagy azt megelőző probléma rendezést, mert szerintem közel sem mindenki értékel. Megjött a csomag, örül, eladó elfelejtve. Ellenben, ha valami probléma akad, pont ezek a "kalandorok" fogják mérlegelés és kommunikáció nélkül nyomni a negatívat, ezen vevőktől könnyebb negatívat szerezni, mint pozitívat. Amúgy kiváló példákat lehet találni a "vloggerek" között is: az Ebay-t és és a kínai eladót szapulják, pusztán azért mert valami drága kütyü filléres utánzata közel sem tudja azt, amit az eredeti. Akkor itt kivel van a probléma? (Akinek van némi "arányérzéke", szerintem azt mondaná, hogy ennyi pénzért örüljön, ha egyáltalán működik.) A biztonságot a magam részéről annyival fokozom, hogy egy (sima lakossági) folyószámlát kimondottan erre a célra tartok fenn, amin nagyobb összeg ritkán van (nagyobb értékű dolgot eleve ritkán veszek, tipikusan néhány száz - néhány ezer Ft nagyságrend egy vásárlás). Én is szeretem az ilyen biztosított rendszereket. Belföldről, kéz alól leginkább a közismert aukciós portálon igyekszem megkeresni a számomra szükséges dolgokat, az apróhirdetéseket nem szeretem. Ennek részben a lakóhelyem is az oka, magánszemélytől legtöbb dolgot előre utalással, postával tudom megvenni (új dolgokat webshopokból, utánvéttel). Távol lévő felek között és/vagy előre fizetésnél kell valami biztonsági háló, ami a csalókat kiszűri.
Most nem állok neki kutakodni, de én határozottan úgy emlékszem, hogy a magyar postánál egy egynapos belföldi ajánlott csomagnál is van értékbiztosítás. Nem is kevés, több tízezer Ft. Nem csak a postaköltség. Szerintem csak levélre, vagy levélnek minősülő kiscsomagnál igaz, hogy csak a postaköltséget térítik.
Elég sok csomagot adok fel, általában 1800-2800 Ft körül fizetek, mindig rákérdezek. Ha feladásnál nem íratom rá az értéket, akkor tudtommal körülményesebb a behajtás, ha valami gixer lenne.
Amiről írsz, az MPL üzleti csomag (belföldre), az valóban tartalmaz 50000Ft-ig értéknyilvántartást, 1 munkanap alatt szállítják. Ha rendelek és választhatok, ezt részesítem előnyben (postán maradónak), küldéskor szintén. Ezzel ellentétben bármely normál csomagnál (kiszámíthatatlan, 2-5 munkanap, előbbinél alig olcsóbb...), vagy ajánlott levélnél külön kell értéknyilvántartásért fizetni (nyomkövetés alapból jár). Mindez belföldi téma. Javaslom, nézegesd mennyiért visz csomagot külföldre a Magyar Posta
Ebben a topikban a külföldről érkező küldeményekről lenne szó. Ekkor mindig a felvevő cég díjszabása a mérvadó. Ha csomagról van szó, annál mindig van csomagszám, követhető, de biztosítani külön kell, a minimum díjak sok ezer forintnál kezdődnek. Ezért is adják fel a kisebb tárgyakat levélként (azonos tömeg mellett lényegesen olcsóbb), ehhez külön kell az "ajánlott" opciót kérni (nyomkövetés) és szintén külön értéknyilvántartást kérni (biztosítás). Kínából egy 100g-os nemzetközi ajánlott (követhető) "small packet by air" 1100Ft körül jön, az értéknyilvántartás csekély összeg lenne, de nem szokták igénybe venni, mert ahhoz a valós értéket kellene feltüntetni. Utóbbit csak nagyon csekély összegeknél szokásuk
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni hogy miképpen tudom megcsinálni a PlayPal számlám feltöltősre, nem szeretném kiadni az új kártyám adatait. Tudom hogy tele van a net ilyen kis okosító videóval, de tavaly teljesen arculatot váltott a PlayPal és semmiről nem tudom hogy merre található. Akinek lenne ideje kérem segítsen. Köszönöm
Feltöltősről nem tudok mit mondani, viszont a legtöbb banknál van lehetőség "online" dologra. Ezzel vagy egy külön bankszámlád van, amire ha utalsz (átvezetsz) pénzt akkor tudsz ezzel fizetni, vagy egy speciális kártyád, aminek a napi limitje 1 Ft és 1 tranzakció, és ha használni akarod ezeket megemeled.
Én inkább ezeket javaslom, ebben akár tudok is segíteni.
Szia!
Keresd meg a "Top Up" szekciót, ott megtalálod azt a bankszámlszámot, amire utalnod kell a feltöltéshez.
Szia!
Mint írták, a Top Up részt kell megkeresned a bejelentkezés után nekem a PayPal balance résznél van egy kék link, hogy Top Up, ott meglátod, milyen bankszámlaszámra kell utalni. Az nagyon fontos, hogy a bankszámládnál megadott névnek egyeznie kell a paypal regisztrációkor megadott névvel, ez az Important! részben van leírva és ott meg is van adva, hogy milyen nevet vár. Ugyanis ha nem egyezik a két név, akkor nem fogják jóváírni és nekem egy hónapba telt ameddig visszautalták. Ha egyezik a név és minden jól megy, másnap reggel kapsz egy email-t, hogy egyenleged növekedett az átutalt összeggel.
Köszönöm, így egyből jobb. ezt hol találom: Important?
Meg is találtam a számlaszámot ahova utalni kell, de nem kell egy számlát nyitni ami az én nevemre szól, régen úgy tudom kellet?
Sziasztok
Ebay-ről Pickit 3-at érdemes rendelni? Lényegesen ólcsóbb mint Mo.-on, ezért nem tudom, nem-e csak valami koppintás.
Szinte biztos lehetsz benne, hogy klón.
Köszi, vajon mennyire használhatóak lehetnek?
Mivel jobbat nem találtam, itt kérdezek... A https://tapeline.info/ weboldal vásárláskor automatikusan a PayPal oldalára irányít át, más lehetőséget nem ad, és mivel már olvastunk (a családban) a PayPal-ról rosszakat, így nem szeretnénk megkockáztatni, de a gond az, hogy hasonlót máshol nem találok, mint amit onnan szerettem volna venni. A kérdésem az, hogy ki lehet-e kerülni ezt a rizikós PayPal rendszert valahogy és valami átutalós módszerrel megoldani? Ti mit gondoltok?
Idézet: Többet is? Érdekes. Évek óta használom, az átváltási trükközésen kívül nem tudok negatívumot mondani róla. „már olvastunk (a családban) a PayPal-ról rosszakat”
Szia!
Én azt gondolom, hogy a Paypal rendszer nem rizikós, hanem biztonságos és korszerű. De ha mindenképpen kerülni szeretnéd, akkor vásárolj az Aliexpressről, ott biztosan nem találkozol Paypallal.
Mik vannak, valóban léteznek még olyanok, akik szalagos kazettás magnót használnak még a mai világban? De még mielőtt félre értenétek, senkit nem bántani/megsérteni akarok ezzel, távol áll tőlem, csak hát kicsit hihetetlen számomra...
Papírborítékba rakod a 100$-os bankjegyet és feladod postán...
Ráírod a borítékra az összeget és hogy a visszajáró összeget is hasonlóan küldje vissza neked..
Egyetértek, a paypal talán a legbiztonságosabb módja az internetes fizetésnek. És az átváltásos lehúzás is megkerülhető, noha igyekeznek megnehezíteni.
Köszönöm a javaslatot, de ott sajnos nem találtam, amit keresek... (Ott szinte csak kazetta digitalizáló, kazetta-adapter meg smart-gyűrű van.) Akkor elárulom, hogy szalag nélküli (zöld) színes magnókazettákat keresek...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |