Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Orion hs 280 - 282
Témaindító: rolandosss21, idő: Okt 23, 2007
Témakörök:
A monacornál talán a DT-99 ami elfogadható. De az sem mindig jó. Nem ajánlott egyik magasuk sem, sok a központosítási probléma.
A Vifa magas EU-ból rendelhető. kb. 3000,- a postaköltség.
Mennyire kell besüllyeszteni? Mennyivel rosszabb a hangminőség, ha nincs besüllyesztve?
SEMMIVEL
A Videoton akkor nem sokat ér? pl. HD 1,9?
Mielőtt döntést hozol, mérlegeld azt, hogy mit szeretnél ebből kihozni.
Gondolom azt tudod, hogy hazai gyártásban készült Akai, Sanyo Fisher, Philips, Audioton, Trident és ez a Dyras hangfal. ( Ha már Orion és Videoton ) . Ezek hangszóró készletei meglehetősen vegyes gyártásúak. A hangváltók sem korrektek minden esetben. Szerintem nem követsz el nagy hibát, ha a kérdéses Videoton HD 1,9-es magast teszed bele. De ez csak az én véleményem.
A süllyesztés hiánya miatt létrejövő diffrakciós hatások, kioltásokat, és egyéb kisebb-nagyobb egyenetlenségeket okoznak az átvitelben, nem olyan jó hallgatni, ha van egy, vagy több lyuk 4-6kHz között valahol. Illetve, ha már van egy jó magashangszóród, kár elrontani ezzel. Süllyeszteni mindig az előlap síkjába kell.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2017
Objektíven, mérések szerint, műszaki szmpontból ez a helyzet. Hogy aztán ez kinek mennyire tetszik, az más kérdés.
A HG 1,9 összességében nem rosszabb, mint az eredeti HD25, körülbelül egy szinten vannak, valamivel több a központosítási gond, viszont a jó példányokon alacsonyabb a THD, mert normálisabb a H2000-es membrán anyaga, mint az Orion magasnál-középnél volt. De a terhelhetősége alacsonyabb. Az eredeti hangváltóval nem annyira jó ötlet használni.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2017
Tehát akkor a műanyag keret felületét, vagy a dóm tetejét vegyem méretnek?
A közepet is süllyesszem?
A dóm műanyag zárófedele (annak is a külső éle) legyen az előlappal síkban. Mivel a középhangszóró is elég közel van, jobb lenne azt is besüllyeszteni. Ezek csak 3-4mm-ek, nem akkora munka.
Van marógépem. Nem gond. Köszi. A gyári hangváltó helyett mit javasolsz?
Ezt ajánlom :Bővebben: Link
Ha valaki meghallja a magassugárzó 2 mm-es besüllyesztését az előlapba, és ennek diffrakciós hatását, annak fizetek egy láda orosz pezsgőt. A diffrakció minimum egy nagyságrenddel (10 x-en)jobban jelentkezik a komplett hangsugárzó kialakításánál ( pl.a hagyományos tégla alakú dobozoknál, de itt is lehet sokat javítani) Ideális alak a hangdoboznak a GÖMB. Csak nehéz kivitelezni.
Idézet: „Objektíven, mérések szerint, műszaki szmpontból ez a helyzet.” Valószínűleg mást értünk ezen fogalmak alatt. Személyi és tárgyi feltételek szükséges hozzá, de emlékeim szerint erről már néhányszor beszéltünk. Idézet: „Hogy aztán ez kinek mennyire tetszik, az más kérdés.” Ez valóban így van, és nagyon sok mindentől változhat a tetszés mértéke
ez nekem milyen VIFA hangszóró? csak én nem találok 8ohmost?
és ezt simán beraktad a 4 vagy 8 Ohmos rendszerbe?
Be lehet tenni, de a váltót hozzá kell tervezni.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2017
Egy 1 µF-os kondenzátort kötöttem vele sorba.
4-5mm. Merheto. Zavaro. Ennyi. A doboz kevesebbet arthat ebbol a szempontbol. Akar az elek lekerekitese is elég. De nem annyira eroteljes, hiszen nagyobb szogbol eleve szukul a nagyobb meretu hangszorok iranykaraktere. A dom magas viszont picike. Egyertelmu.
Sokan halljak a kulonbozo aru, azonos parameteru kondenzatorok kozotti kulonbseget, a kabelek anyagat, iranyat, szoval egy láda kevés lesz.
Igen, egyeterunk, az orionnal ezek a feltetelek nem voltak meg. Ma, peldaul nalam is, masoknal is, megvannak.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2017
Ez akkor mukodik, ha a valto tobbi resze sem a gyari allapotban van.
Konkrétan most így van bekötve. Ennyi a hangváltó.
Hat, nem tul szerencses. Bar most nem vagyok gepkozelben, nem latom a mereseimet, de van gond kozeptartomanyban.
Valamit félreértesz.
Idézet: „orionnal ezek a feltetelek nem voltak meg.” Mindegyik gyártónál megvolt / BEAG, Orion, Videoton/, a rendszeresen ellenőrzőt, és hitelesített mérőeszközök, alkalmas helyiségek stb.
Hagyjuk ezt. Ha igy hiszed, akkor oké. Nem fogom felvilagositassal tolteni a delelottom.
Amugy is, az "eredmenyek" igazoljak a velemenyemet. Egy tomeggyarott magyar hangsugarzonak volt jo hangvaltoja 1957 ota. Azt is egy fizikus tervezte a BME-rol. Ebbol en arra kovetkeztetnek, hogy valami biztosan hianyzott korábban.
A Videoton GB II-nek azért elég jó a hangváltója. Igaz nem tömeg gyártás és exportra készült.
Idézet: „shalafi66, 2012, augusztus 28 - 22:56 Nagyon jó képességű hangszórók vannak benne, keveset látni ebből, de talán a 130-as mélyközepekkel készült VT hangsugárzók közül ez a legjobb.” A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |