Fórum témák
» Több friss téma |
Leellenőriztem a készenléti relé drivert. Amikor mérni kezdtem a fet vagy tranyó lábait, behúzott a relé majd a kondi kisülése után oldott is. Kiforrasztottam a fokozatot, erre megjelent a stabil 5.6V azaz a B+. Most akkor a relé meghajtót ha kicserélem, újra lesz készenlét? Egyébként kollektor-emitter szakadás van a relé driveren, a multi dióda mérő módban 1-est mutat.
Idézet: „Egyébként kollektor-emitter szakadás van a relé driveren, a multi dióda mérő módban 1-est mutat. ” Ilyen nincs, ez nem hiba. B-E, B-C között mit mutat?
800 körüli értékek mérhetők. Ezek szerint jó. Viszont rájöttem, hogy a B+ egészen addig stabilan megvan az erősítő panel csatlakozásánál, míg rá nem csatlakoztatom a főpanelt, amin a tuner, meg a kazetta és egyéb vezérlések vannak. Ekkor 1,99V mérhető a B+on
A főpanel és az erősítő panel csatlakozásától kezdve, végigkövettem a B+ azaz 5,6V-ot, ami a főpanelon fut végig, semmit sem érintve közvetlenül az előlapi panelra, ahol már Back +5,6V-nak van jelölve, de szintúgy B+ a kapcsolásban. A front panel rajzán az első lapon a 10-es láb a front és main csatlakozónál. Mellékeltem a front panel 3 oldalát. Merre tovább?
Ez nem jó hír, ezen a panelen lesz zárlat.
5V tápfeszt kösd ki és kikapcsolt készüléknél, labortápról tápláld meg 5V ról. Így megtalálod a bűnöst, felforrósodott alkatrészt keress.
Meglett a bűnös. A mikrovezérlő hevült fel, rajta tartottam az ujjam, hogy ha forróvá hevül lekapcsolhassam az áramot róla. Bekötöttem a ledek B+ feszét is. Amikor megkapta az 5Voltot akkor egy pillanatra felvillantak a ledek halványan. Tehát a fő bűnös a processzor, semmilyen más alkatrész nem melegedett még kicsit se.
Gondolom a dolog akkor magától értetődik, a hifi nem javítható, hacsak nem találok alkatrésznek működő front panelt. Magát a vezérlőt cserélni nem érdemes, főleg nem amennyiért kapható. 6 ezer ft újonnan.
Sajnos igen, ha találsz donort akkor érdemes folytatni.
Értem, hát akkor elteszem későbbre. Minden segítséget köszönök, sokat tanultam belőlük. További szép napot!
sziasztok!
Nekem van egy aiwa nsx-s555 nem kapcsol be csak ég a piros led dioda/ lámpa és ennyi,power gombra nem reagál semmit. Valami segitség hogy mi lehet a baja? Erre a hiba megoldásra ha tudnátok valami ötletet adni megköszönném. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2017
Nézd meg a biztosítékokat belül.
Ehhez ki kell dobozolni a készüléket, persze, előbb kihúzni a konnektorból! Ha azok rendben vannak, akkor a készenlét tápfeszültségét kell ellenőrizni, ehhez mérni kell, ha ez nem megy, akkor keress szervizt, vagy szerelőt. Üdv!
Szia' Meg nézem amiket irtál, meg tudom mérni előre is köszönöm szépen a segitséget! Üdv
Üdv, van egy samsung hifim, mely bekapcsoláskor recsegve szól, de mintha bemelegedne, úgy 20 perc után szól rendesen, mit kellene megnéznem benne, mi okozhatja?
Na ez fura, mára megdöglött teljesen, szétkaptam van 3 zener ami körül el van szineződve, mi lehet a gond?
Szia!
A forrasztásokat nézd át, mert szinte biztosan találsz kirepedt, elvált alkatrészláb-forrasztást.
Megmérted a különféle tápfeszültségeket, stabilizátorok kimenetén meg egyéb helyeken? Kijelző működik, vagy az sem?
Nem mértem még semmit, mert nem tudom mit és hol kell, se kép se hang rajta, egyszer már csinált ilyet, akkor 3 nap mulva magátol helyrejött és bekapcsolt, azota így használtam, hogy 15-20perc után szolt rendesen.
Ha minden igaz, ez a 3. zener van megpörkölve.
Szia.
Azok a diódák a kijelző fűtéskörében vannak, nem biztos, hogy azok okozzák a recsegős hibát. A rajzon fel vannak tüntetve a feszültségek, először azokat kellene ellenőrizni. A megdöglött teljesen az azt jelenti, hogy be sem kapcsol? Standby van?
Igen , már be sem kapcsolt, a zener körülött lévő összes kondenzátort kicseréltem, működik újra. És szépen is szól.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2017
Akkor gratulálok.
Valószínűleg a nagy hő miatt tönkrementek. Kellene valami hűtés azokra a zénerekre.
RC8, RC9, RC10, RC15 ezeket a kondenzátorokat cseréltem mérésre mind rossz volt.
Mi célt szolgának ezek a kondenzátorok? A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2017
Szia!
+5 Volt és a frontpanel kijelzőfeszültségeit szűrik. Valószínű az 5 Volt szűretlensége okozta a fő problémát. mert a procik nem kultiválják a szűretlen tápot és jobb esetben csak furcsa dolgokat produkálnak, de akár el is halálozhatnak. Üdv.
Üdvözletem!
Segítséget ill tanácsot szeretnék kérni.kaptunk egy Sharp cd-ba 1500 hifit,de a cd része nem működik.Csak felpörgeti a lemezeket ,de nem olvassa be.Már kerestem nagyon régieket is 2005 előttit is,de azzal sem jártunk sikerrel. Az lenne kérdés mibe kerülne egy javitás,érdemes vele foglalkozni? Köszi
Sziasztok! Most került hozzám egy panasonic sa ak18-as hifi. Minden jól működik rajta kivéve a kijelzőt. Homályos nagyon mi lehet vele a baj? Ha kikapcsolom hogy ne ütemeljen akkor is a hátér világít. Valaki tudna segíteni?
sziasztok, tudnátok segíteni egy LG ffh-2020 hifitorony hibájában? Mi lehet a baja ha a hangerő egy egységet fel vagy le teljesen véletlenszerűen magától lépeget. gondoltam porra is már fújogattam de semmi.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |