Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HiFi javítás
Lapozás: OK   55 / 70
(#) videoton6363 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 5, 2017 /

Leellenőriztem a készenléti relé drivert. Amikor mérni kezdtem a fet vagy tranyó lábait, behúzott a relé majd a kondi kisülése után oldott is. Kiforrasztottam a fokozatot, erre megjelent a stabil 5.6V azaz a B+. Most akkor a relé meghajtót ha kicserélem, újra lesz készenlét? Egyébként kollektor-emitter szakadás van a relé driveren, a multi dióda mérő módban 1-est mutat.
(#) CHZ válasza videoton6363 hozzászólására (») Márc 5, 2017 /

Idézet:
„Egyébként kollektor-emitter szakadás van a relé driveren, a multi dióda mérő módban 1-est mutat.

Ilyen nincs, ez nem hiba. B-E, B-C között mit mutat?
(#) videoton6363 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 5, 2017 /

800 körüli értékek mérhetők. Ezek szerint jó. Viszont rájöttem, hogy a B+ egészen addig stabilan megvan az erősítő panel csatlakozásánál, míg rá nem csatlakoztatom a főpanelt, amin a tuner, meg a kazetta és egyéb vezérlések vannak. Ekkor 1,99V mérhető a B+on
(#) videoton6363 válasza videoton6363 hozzászólására (») Márc 5, 2017 /

A főpanel és az erősítő panel csatlakozásától kezdve, végigkövettem a B+ azaz 5,6V-ot, ami a főpanelon fut végig, semmit sem érintve közvetlenül az előlapi panelra, ahol már Back +5,6V-nak van jelölve, de szintúgy B+ a kapcsolásban. A front panel rajzán az első lapon a 10-es láb a front és main csatlakozónál. Mellékeltem a front panel 3 oldalát. Merre tovább?
(#) CHZ válasza videoton6363 hozzászólására (») Márc 6, 2017 /

Ez nem jó hír, ezen a panelen lesz zárlat.
5V tápfeszt kösd ki és kikapcsolt készüléknél, labortápról tápláld meg 5V ról.
Így megtalálod a bűnöst, felforrósodott alkatrészt keress.
(#) videoton6363 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 6, 2017 /

Meglett a bűnös. A mikrovezérlő hevült fel, rajta tartottam az ujjam, hogy ha forróvá hevül lekapcsolhassam az áramot róla. Bekötöttem a ledek B+ feszét is. Amikor megkapta az 5Voltot akkor egy pillanatra felvillantak a ledek halványan. Tehát a fő bűnös a processzor, semmilyen más alkatrész nem melegedett még kicsit se.
(#) videoton6363 válasza videoton6363 hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

Gondolom a dolog akkor magától értetődik, a hifi nem javítható, hacsak nem találok alkatrésznek működő front panelt. Magát a vezérlőt cserélni nem érdemes, főleg nem amennyiért kapható. 6 ezer ft újonnan.
(#) CHZ válasza videoton6363 hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

Sajnos igen, ha találsz donort akkor érdemes folytatni.
(#) videoton6363 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 7, 2017 /

Értem, hát akkor elteszem későbbre. Minden segítséget köszönök, sokat tanultam belőlük. További szép napot!
(#) Torente hozzászólása Márc 17, 2017 /

sziasztok!
Nekem van egy aiwa nsx-s555 nem kapcsol be csak ég a piros led dioda/ lámpa és ennyi,power gombra nem reagál semmit. Valami segitség hogy mi lehet a baja? Erre a hiba megoldásra ha tudnátok valami ötletet adni megköszönném.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2017
(#) Cinema válasza Torente hozzászólására (») Márc 17, 2017 /

Nézd meg a biztosítékokat belül.
Ehhez ki kell dobozolni a készüléket, persze, előbb kihúzni a konnektorból!
Ha azok rendben vannak, akkor a készenlét tápfeszültségét kell ellenőrizni, ehhez mérni kell, ha ez nem megy, akkor keress szervizt, vagy szerelőt.

Üdv!
(#) Torente válasza Cinema hozzászólására (») Márc 17, 2017 /

Szia' Meg nézem amiket irtál, meg tudom mérni előre is köszönöm szépen a segitséget! Üdv
(#) s51e hozzászólása Márc 25, 2017 /

Üdv, van egy samsung hifim, mely bekapcsoláskor recsegve szól, de mintha bemelegedne, úgy 20 perc után szól rendesen, mit kellene megnéznem benne, mi okozhatja?
(#) s51e válasza s51e hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Na ez fura, mára megdöglött teljesen, szétkaptam van 3 zener ami körül el van szineződve, mi lehet a gond?

1.jpg

2.jpg

Samsung n52 a hifi.
(#) kadarist válasza s51e hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Szia!
A forrasztásokat nézd át, mert szinte biztosan találsz kirepedt, elvált alkatrészláb-forrasztást.
(#) s51e válasza kadarist hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Ezen már túl vagyok.

(#) kadarist válasza s51e hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Megmérted a különféle tápfeszültségeket, stabilizátorok kimenetén meg egyéb helyeken? Kijelző működik, vagy az sem?
(#) s51e válasza kadarist hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Nem mértem még semmit, mert nem tudom mit és hol kell, se kép se hang rajta, egyszer már csinált ilyet, akkor 3 nap mulva magátol helyrejött és bekapcsolt, azota így használtam, hogy 15-20perc után szolt rendesen.

Ha minden igaz, ez a 3. zener van megpörkölve.

12121212.jpg

(#) steelbird válasza s51e hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Szia.
Azok a diódák a kijelző fűtéskörében vannak, nem biztos, hogy azok okozzák a recsegős hibát.
A rajzon fel vannak tüntetve a feszültségek, először azokat kellene ellenőrizni.
A megdöglött teljesen az azt jelenti, hogy be sem kapcsol? Standby van?
(#) s51e válasza steelbird hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Igen , már be sem kapcsolt, a zener körülött lévő összes kondenzátort kicseréltem, működik újra. És szépen is szól.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2017
(#) steelbird válasza s51e hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Akkor gratulálok.
Valószínűleg a nagy hő miatt tönkrementek.
Kellene valami hűtés azokra a zénerekre.

RC8, RC9, RC10, RC15 ezeket a kondenzátorokat cseréltem mérésre mind rossz volt.

Mi célt szolgának ezek a kondenzátorok?
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2017
(#) Patópali válasza s51e hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Szia!
+5 Volt és a frontpanel kijelzőfeszültségeit szűrik.
Valószínű az 5 Volt szűretlensége okozta a fő problémát. mert a procik nem kultiválják a szűretlen tápot és jobb esetben csak furcsa dolgokat produkálnak, de akár el is halálozhatnak.
Üdv.
(#) dbr187 hozzászólása Ápr 9, 2017 /

Üdvözletem!

Segítséget ill tanácsot szeretnék kérni.kaptunk egy Sharp cd-ba 1500 hifit,de a cd része nem működik.Csak felpörgeti a lemezeket ,de nem olvassa be.Már kerestem nagyon régieket is 2005 előttit is,de azzal sem jártunk sikerrel.
Az lenne kérdés mibe kerülne egy javitás,érdemes vele foglalkozni?

Köszi
(#) at22 hozzászólása Ápr 14, 2017 /

Sziasztok! Most került hozzám egy panasonic sa ak18-as hifi. Minden jól működik rajta kivéve a kijelzőt. Homályos nagyon mi lehet vele a baj? Ha kikapcsolom hogy ne ütemeljen akkor is a hátér világít. Valaki tudna segíteni?
(#) Kiffer hozzászólása Máj 7, 2017 /

sziasztok, tudnátok segíteni egy LG ffh-2020 hifitorony hibájában? Mi lehet a baja ha a hangerő egy egységet fel vagy le teljesen véletlenszerűen magától lépeget. gondoltam porra is már fújogattam de semmi.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2017
(#) szamóca válasza Kiffer hozzászólására (») Máj 7, 2017 /

IR távvezérlőn gumiharang alatt érzékelőfelület átvezetése.
Jog enkóder kapcsoló hibás jeladása.
Átvezetés NYÁK-on akármiből kifolyólag.
Egyéb alkatrészhiba.
Következő: »»   55 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem