Fórum témák
» Több friss téma |
Volt szerencsém
![]() Otthoni körülmények között, speciális eszközök nélkül a winchester javítható, de helyes működése azután kizárt. Elektronikailag ritkán sérülnek meg. Minden SMD, az alkatrészek nem vehetőek minden pékségben, szóval...
Szia!
Mármint hogy javítani? Mert ha egy winyót szétbontasz, akkor azt már adattárolásra nemtudod felhasználni, mert egyetlen por/pára lecsapódás tönkreteheti ha nem az egészet, de a nagy részét. :yes:
Nem is gondoltam en nagy javitasra csak kivancsisagbol,es azert erdekelne hogy necsak ugy tudatlanul nezzek bele,hanem tudjak is valamit rola.
ja értelek. Sajnos ebben nem vagyok valami profi, csak annyit tudok, hogy van a mágneses lemez, ezen vannak azthiszem koncentrikusan a mágneses/nem mágneses jelek, az adat szerint, vagyis ahol mágneses a lemez, ott 1 bit van, ahol nem, ott 0. Ugye ezt a lemezt (lemezeket) meghajtja egy (léptető)motor, az olvasófej, pedig hasonlóan működik, mint egy kazettás magnó olvasója. Még egy kis áramkör és kész is a winyó
![]() Ha nem jól mondtam valamit akkor javítsatok.
Javítás céljából ne szedd szét inkább... Ez már nagyon űrtechnika, nem egy bakelit l.emezjátszó
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok hogy van egy wincseszterem ami 2,5Gigabytos.Egyszer megadta magát. Stétszedtem megtakarítottam a lemezt. Szétszedve ment egy ideig.Azután megált. Mit csináljak vele? El se indul.Fölpörög azután leáll.Ezt csinálja mindig. Elektronika?Egy ic meleg szokott lenni. Lehet kettő.
Dobd el !!!! magában a burkolatban vákum van!!azt már akárhogy tisztitod nem érsz vele semmit!!!!!
Szia,
Egy rossz merevlemez meglátásom szerint x# lehetőséggel javítható. Ha még az utolsókat rúgja, 1# Ha még fölpörög akkor, van egy program amit HDD Regenerator -nak hívnak (talán a Hirens Boot Cd -n rajtavan) Azzal a Coopido nyilát is visszahozod egy merevlemezről,.. ![]() 2# Ha kiment az elektronika akkor egy ugyanolyan (gyártási év, firmware, tipus, stb) merevlemez elektronikájával lecserélhető, s talán van esély rá, hogy még az adatokat megtudod menteni róla. 3# Ha a lemezek mentek tönkre akkor már sajna nincs megoldás! De ha a bakeliteket hajtó motor akkor jön a kucikás lemezcsere egy ugyanolyan merevlemezbe. Megveszel egy újjat, kiveted a zsír-újj lemezeket belőle, és a lemezeket a regiből átteszed. Ezzel egy tucat gond van! Egyszer pormentes környezet kell! Másodszor olyan kézügyességed kell legyen mint egy szívsebésznek! Harmadszor meg el kell viselni, hogy ha nem jártál sikerrel akkor az adat így-is úgy-is odavan s plusz még kiadtál a mérettől függően fölöslegesen egy jópár ezer/tízezer Ft -ot! Ha jónak tünik minden akkor a legbanálisabb IDE/Sata/Scazi kábelcsere vagy más gép megoldja a problémát. Ez egy türelemjáték innentől. ui: Sztem ez a téma elektronikai oldala a béka segge alatt van! Tehát,.. vilkisz, Ez totál NemIgaz! Nincs vákkum benne! Honnan veszed? ![]()
Köszönöm a segítséget!
Aszthiszem eldobom.Nem kinlódok vele. A régi Pc-be lett volna.Van benne csak az meg kicsi. Ezt nem lehet valamire fölhasználni? példa:ventilátor. ![]()
kosz a segitseget de meg azert szeretnek valami informaciokra esetleg ha van valami kepes dolgotok,mukodes leiras,stb az lenne a legjobb.
Poenkent: http://youtube.com/watch?v=vZTZS66Rekg http://youtube.com/watch?v=u51esl-OYH0
én tudom mit lehet vele csinálni, csinálsz belőle hangszórót :d pont így:
KATT IDE de a youtube.com on HDD speaker a kulcsszó ![]()
Köszi!
Én ezt teszem ![]() Durva!
Zenetom!
Amiket leírtál, az teljesen butaság! Már bocs, nem akarlak megbántani, de komolyan fogalmam sincs, hogy ilyen infókat hogyan szedtél össze, de az biztos, hogy csak szóbeszéd útján hallhattad, mert ez még csak a közelében sincs az igazságnak! Szóval az adatok kérdése azért közelít, de egyáltalán nem egyszerű koncentrikus elhelyezésről van szó, mert minden lemeztányéron, szektrorkba vannak rendezve az adatok. A lemeztányérokat meghajtó motor nem léptetőmotor, hanem 3 fázisú brushless (BL) motor, amik leginkább az aszinkron motorokra hasonlít, csak neodym mágnes forgórésszel. Az olvasófejeket, pedig úgy kell elképzelni, mint az analóg (bakelit) lemezjátszó karját (hangszedőjét), csak itt a tartó végén egy pinduri ferritmag van, ami a lemeztányér forgása miatt keletkezett örvényben pár mikron távolságban, lebeg a lemeztányér felett. Ez a fejeket tartó karrendszer, egy félköríves neodym mágnestekercs központjában van felcsapágyazva, és ez a félköríves tekercs, hasonlóan működik mint egy nagyon finom felbontású léptetőmotor, tehát ezzel lehet a karokat pozícionálni a lemeztányérok felett. És ezek után el kell mondjam, ha valaki számára ez még nem világos, hogy egy vinyó varázslata, nem feltétlenül ebben az egyébként iszonyat precíz mechanikai rendszerben van, hanem az azt vezérlő és kiszolgáló elektronikában. Ugyanis az elektronikának pont azt kell csinálnia, mint nekünk embereknek, amikor bakelitlemezt hallgatunk! Ki kell tudnia választani a megfelelő adatokat, amit kértünk a lemeztől, pontosan oda kell pozícionálnia a fejeket, figyelve a lemezek forgására, valamint el kell végeznie a hibajavítást, amit mi emberek a bakelitlemez pormentesítésével végeztünk el, ha sercegett! És még az írási technikát nem is részleteztem. Na, röviden ennyi. ![]()
Téged sem akarlak megbántani, de egyáltalán nincs vákuum a merevlemez házában!
Sőt! Szellőznie kell KÖTELEZŐEN!!! Erre ki is van alakítva egy kis furat a házon, amit egy mikrofilter szűrő takar belülről! Még a vinyókon van is egy figyelmeztető matrica, hogy ezt a furatot szigorúan tilos leragasztani!
Semmi baj, én mondtam, hogy javítsatok ki, ha tévedtem és te ezt tedted. Köszi az infókat, kicsit félre voltam informálva
![]()
Ez is sántít picit, de mindegy. A merevlemezekben, nem cserélhetőek a tányérok, mert azokat ha megbontod, soha többé az életben nem fogod tudni központosítani otthoni körülmények közt!
Ráadásul még ott vannak a lemeztányér lehetséges hibabejegyzései is, ezért még a tök azonos tipusú, a gyárban a futószalagon közvetlenül egymásután készült vinyók elektronikái sem cserélhetők ki csak úgy simán. Illetve kicserélhető, csak nincs értelme, mert az elektronikában van tárolva minden adat a lemeztányérokról, hibás szektorokról, stb., amiben nincs 2 egyforma a világon!
Oké! Csak azért írtam itt több dologról is részletesebben, mert sokan nem tudják.
De most ezt jól kidumcsiztuk! ![]() ![]() ![]()
ez a HDD s hangszouro dolog ez most komolyan mukodik????mert ha igen en olyat nevetek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Szia!
Nem kell azt javítani,ha meghótt,akkor "riszájkling"! Van egy sikeres magyar cég-többször cikkeztek róla-aki döglött vinyókról képes a nagyon fontosnak vélt adatokat visszanyerni-némi készpénz ellenében. Nem kispályás sufni tuning amit csinálnak,ha tehetném megnézném közelebbről.
Igen!
Ők a KÜRT Computer Rendszerház Zrt. amelynek Dr. Kürti Sándor és testvére a tulajdonosa. A világon 5 ilyen komolyabban jegyzett cég van, akik adatmentéssel foglalkoznak, ők a 3. helyen állnak világviszonylatban! Még az Egyesült Államokból is, komoly nagy cégek ide hozzák a szar vinyókat adatmantésre!
Tányércserés megoldásról egyetlen-egy gyakorlati példát tudok mondani! De az elektronikai cseréről tucatszámnyi bizonyítékom van!
![]() Szóval nem hanta, csak tapasztalat,.. ![]()
Sziasztok!
A barátomnak van egy samsung winchestere, amit egy chieftek táp hibás működése ölt meg. Egy smd IC-n látszik, hogy meg van pörkölődve a teteje... Ha ezt az IC-t kicserélné, akkor ezután működne a winchester? Ha igen, akkor beírnám ide melyik IC-ről lenne szó és ha valakinek lenne egy ilyen rossz winchestere, esetleg leszedné nekem (neki) az IC-t? Válaszokat előre is köszönöm.
azt tudtam hogy kismotorral mukodik de hdd vel nemgondoltam volna.nah es hova kel kotni a hdd-en??
ha a preamp nem ment tönkre (kicsi az esély rá), akkor keress rá az ic-re, és nézd meg mégis mi az, amit csinál! (lehet, hogy csak egy dióda van benne mondjuk egy mosfettel, a maxtorokon az az ic szokott meghalni, amiben ez van) sajnos azonban nagyon kicsi az esély rá, hogy utána működni fog
![]()
Én nekem egyszer elszált egy 160Gb-os vinyo.
Elkezdtem kutakodni a neten és van pár érdekes dolog pl: Ha felnyitod a vinyót akkor annak annyí!!! mert a beszálló porszemek 100 szor nagyobbak annál a távolságnál amelyek a fely és a lemez között van!!! Ezek szerint a bekapcsolásnál széppen elkezdi a fej és a homok esztergálni azt a szép fényes lemezt!!!! ![]() Nekem lenne módom szétszedni egy pormentes tulnyomásos kabinban de inkább vettem ujat!!!! Sürgős volt mert rajta volt egy nagy halom határidős meló!!!! Igaz hogy 3 napig nem sokat aludtam de azért kész lett.!!!! Az én vinyóm ugy ált meg hogy elkezdett lassulni és 20 perc alatt töltött be de mire elkezdtem menteni a dolgokat lefagyott és kampec!!! Már csak a bios látja a windows nem ![]()
Én nem is azt mondtam, hogy lehetetlen, sőt! Írtam is, hogy lehet, csak felesleges!
Én meg tucatnyi szakirodalmat, szervíztapasztalatot tudok, amely egyértelmüen bizonyítja, hogy elektronikát cserélni kozkázatos. Mert ugye ezt sohasem új HDD-nél tennénk, hanem használtnál. És előbb utóbb minden HDD életében eljön az a pillanat, amikor szépen alakulnak ki a bad szektorok, kisebb-nagyobb mértékben. Namármost ezek pontos helyét az elektronikán található flash tárolja, és ide az elektronika többé nem ír adatot. Ha elektronikát cserélsz egy ilyen HDD-n, akkor erről a hibáról az új elektronika nem fog tudni, és soha többé nem fog tudni létrehozni egy összefüggő fájlrendszert a merevlemezen, de ha véletlenül mégis, akkor az odaírt adatnak annyi, tehát az ilyen elektronika csere adatvesztéssel járhat!!! Érted már mi a lényeg?
Ok. Csak nekem az volt a szándékom/célom, hogy az adatokat le lehessen menteni, nem az, hogy továbbra is használatban maradjon az a merevlemez mely már faldisznek sem lenne jó,..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |