Fórum témák
» Több friss téma |
Egy pillanat mégegyszer megnézem a lomexlistát
Érdekes mert a krossreferenc szerint tirisztor ...ugyanakkor a nyilvántartás szerint triac...máris kideritem .
Nem hiszek a szememnek... 3 lista mind mást ir , de egy már biztos ...a TIC 160D amit a krosstábla hoz az thiristor.
4A 600V ra a következök léteznek a boltba.. a telyesség igénye nélkül. C106M1g 4A 600V, TIC 106M-S 5A 600V
Bocs KTobi én néztem el a krosstáblát és a TIC 160- al kapcsolatos az az az utobbi irományom a helyes.
Miért sértődnéK??? Azt hiszed, hogy ha olvasom a kérdésedet, abból látom, hogy Te messze laksz Pesttől?
Amúgy a Lomexet csak példaképpen írtam, mert nincs az az elektronikai szaküzlet, ahol ne tudnának ilyen paraméterekkel thirit adni. Persze ki lehet nézni katalógból megfelelőt, de mi van, ha pont az a típus nincs? A vásárlással megbízott személy ott áll tanácstalanul, és nem tud helyette mást venni. Pedig van még ezer féle.
Ha belenézel Tóbi barátunk adatlapjába, a Bemutatkozás első sora, szó szerint:
Idézet: Ebből kb. látszik, hogy nem pesti... :hehe: „Másodikos vajdasági elektrotechnikus vagyok.”
Frankye neked igazad van ....llaci.. téged meg értelek... én meg tegnap még el is rontottam......bár privátban és nyilvánosban is helyesbitettem ...gondoltam igy becsületes.
Az a véleményem , hogy valoban nem mindig és mindent tudhatunk a beszélgetö partnereinkröl, de ugy érzem és szerintem evvel KTobi is egyet ért, hogy több kevesebb sikerrel de korrekt tanácsaot kapott. /még akkor is ha párszor helyesbitenem kellet a saját hülyeségemet//figyelmetlenségemet///. Remélem sikerült megoldania a kérdést és ugygondolom neked és nekünk, vagy nekem is ez a lényeg. Ezért most halgatni fogok a moderátoroktól, de ugygondolom igy becsületes. Maradj Te is velünk llaci mert mindannyiunk véleményét ......én ugy hivom .. hogy TUDÁS...és ez a szép benne ezt megosztani.....
Sziaszok. Megtaláltam egyik dobozba egy marék ilyen diódát. Ezek mennyire fürgék? Audiófreki egyenirányitására megfelelő? Egyebet mit lehet tudni róla?
Ha igaz germánium dioda. A neve nélkül csak hozzávetölegesen......am demodulátor és aránydetekturok kedvenc diodája, ...ma már ritkán alkalmazzák.
Telyesitmény egyenirányitásra alkalmatlan. Kisrádiokban am demodulátor kedvenc alkatrésze.
Kivezérlésjelzőbe kéne az előerősitó után. IDEa BAT-ok helyett.
Hát oda ezt ne rakd be ...Ide shatky dioda való. Ha pesti vagy akkor ...lomex.hu
Gondoltam megúszom, de ezekszerint holnap vásárolok. Pest azthiszem 650km-nél messzebb van úgyhogy nem valószínü hogy átugtok.
DETEKTOROS rádíót építs belőlük! :yes:
Bővebben: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_797_0_ASC.html
Nyugodtan tedd bele,amit találtál. Ugyanolyan jól fog menni.
A kapcsolás nem kivezérlésmérő,mert az műszer. Ez itt ledes villogó csík,de azért látványos,ha működik.
Akkor ugy kérd hogy sotkey dioda ...biztos van ott is de pillanatnyilag ne kérd légyszi hogy leirjam a shatky katalogos..
Egyébb ként ha6pc nek van némi igazsága, attól függ honnan nézem és mit számitok értékként.
Voltam az elektroboltba. Mondtam a nevét megfordult, levette, kérdezte hányat, szerencsére nem volt baj. Hamarosan teszek fel pár képet a ki-mit épitett-be Nagyon brutál lett.
Schottky....
A Ge-tűsdiódák igen jó nagyfrekis tulajdonságokat mutatnak, a hazai gyártású matuzsálemek( OA..sorozat) 800...1000MHz-nél még működik. Az adott kapcsolásban egy egyszerű feszültségkétszerező egyenirányító van,amibe szinte bármilyen -kisjelű-diódát be lehet tenni;az ott működni fog. Az igazi kivezérlésjelzők úgysem ilyen egyszerűek,ott logaritmizálni szoktak egyenirányításkor (pl. AD536A).
Maximálisan egyet értek veled. Nekem is van itthon még sok OA sorozatu germániumszeletkém ....amit nagy becsben tartok már 40 éve.
De a kérdés egy kapcsolási rajzhoz kapcsolodoan szolt az pedig egy kicsi fogyasztásu siliciun shatky diodárol szolt. Hogy miért ezt rakták bele..... hát azt feladom... akkor is todtam hogy a feladatra a foton szerepló AA dioda kiválloan megfelel, de a rajz nem erröl szólt, és én nem akartam eldönteni hogy miért. Az már biztos számomra, hogy neked leirhatom , de én innen nem tudhatom, hogy a partner mennyire felkészült, ...../tudniillik akkor megnézte volna a katalogust/......és nem kért volna segitö magyarázatot vagy megerösitést mellé. Te ezt biztos nem kérdezted volna meg meg én se. De mivel válaszoltunk, ugygondolom , azért mert jobban ismerjük a témát, igy ugyérzem korrekt .../és nem helyettesitö/// választ adtam a kérdésre. Egyébbként amit irtál azzal egyet értek.
Sziasztok,
Lehet nem a legjobb topikba irok, de vegülis ide is illik. Egy alkatreszt keresnék, méghozza egy SMD-s biztosítékot. KÉP Hasonlo mint ezen a kepen csak F betű helyett P betű van rá szitázva. Ugyebar ez még mindig keves, mert nem tudom hogy milyen parameterekkel kell rendelkezzen, ehez keresek valakit aki a National Instruments-nél dolgozik vagy ismer valakit aki ott dolgozik.
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hony a mg12512-15k memória ic-ről hol találok adatlapot? Előre is köszi! Idézet: „Ezért most halgatni fogok a moderátoroktól, de ugygondolom igy becsületes.” Biztos vagyok benne, hogy nem fogsz "hallgatni a moderátoroktól", e miatt biztos nem. Nagyon korrekt és becsületes voltál, sé ezt szerintem mindenkinek értékelnie kell! Köszönöm Neked!
Értékelem is a segítséget.
Nem gond azt, kocici17, hogy elírtad. Utánna néztél, megtaláltad a hibádat, és szóltál (itt is és privátban is). Még egyszer köszönöm a segítséget kocici17 és llaci56. Üdv. Tóbi
Véletlenül maradt benne a link, mikor észrevettem már nem tudtam módosítani.
Ha még nem vettél, és küldesz priviben egy mailt, szívesen küldök ilyen thirit. Belefér egy borítékba.
Hali! 1 vagy 2 linket tudnál adni róla? Köszi.
Sziasztok!
Adott egy tekercs. Felirata: 220K F14 Ez egy kör alapú, kb fél centi magas, és fél centi átmérőjű tekercs, aminek egyik lába egy 25N06 -os fet zászlójára van kötve. A fet elégett, és a tekercsen is ki van folyva a szigetelés. Meg tudja valaki mondani, hogy mit takarnak a számok, vagy hogy hol találok ilyet? Sajna neten semmit nem találok. Előre is köszi: Poki!
Bocs közben találtam valamit.
A 220K valószínüleg 22uH -t jelöl, és 10% os tűrést. De mi az F14??
Szia!
Nem lehet a vasmag adata (feltéve, hogy nem légterű). llaci56: Nem kell, apám vett. Drágább volna szerintem a postaköltség az értékénél. Üdv. Tóbi |
Bejelentkezés
Hirdetés |