Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   104 / 2208
(#) Mate78 válasza cln hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Félvezetős erősítő is lehet brummos ha bénázol.Ez nem a cső tulajdonságaiból adódik.Ha egy csöves erősítőt nem tudsz brumm mentesre megépíteni,akkor egy félvezetőset sem tudsz.
Amúgy egy több mint kétéves hozzászólásra reagáltál.

(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 2, 2008
PP nem füt nagyon csak akkor ha hajtod. Ha én PL 509/519-ből csinálok stereo se-t akkor az nulla hangerőn is ad bőven meleget, sőt ugynannyit mint kihajtva. Ezzel nem állást akarok foglalni az se mellett. Mert én is szeretnénk pp-t. Csak a csöves fűtésről beszélgetünk
(#) kocos válasza cln hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Attól mert Te nem építetted meg rendesen, és brummolt, mi még igen csendes erősítőket tudunk készíteni !
Ráadásul én zenélgetek is,és mozgolódok zenész körökben, ahol a jó gitárhangzáshoz elengedhetetlen a cső!!Nem is nagyon találkoztam még gitárossal, aki azt mondta volna, hogy neki nem tetszik a csöves erősítő hangja ..
Túlhaladott??? Akkor miért gyártják még mindig, és miért használják repülőkön, és az űrtechnikában?? Mi az, hogy valami túlhaladott? A tranzisztor 60 éves!!
Ennyi erővel a robbanó motorra is mondhatnánk, hogy túlhaladott...
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Szól már a PPP?
(#) Imi65 válasza cln hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Technikailag valóban elavult egy csöves erősítő. Rossz a hatásfoka, rendes hőt termel, nehéz a trafók miatt, lényegesen nehezebb sok wattot kihozni belőle, magasabb a torzítása, rosszabb a jel/zaj viszonya. Ha viszont meghallod a hangját pl. egy 6P45Sz PP-nek, soha többé nem akarsz tranzisztorost hallgatni.
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Egyszer még lesz ilyenem 6c33c SE 18w. A fűtőáram csak 6,6A 6,3v-ról+az anód. Hát ez már radiátor a javából de szól is és szép is.
(#) cln válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Hurrá, esetleg hajrá!
Nem gondoltam volna hogy a fiatalabbak is ennyire érdeklödnek a csöves erősítők iránt.
Nem akarok én senkit eltéríteni tőle, de ennek a technológiának már nem sok jövője van elsősorban az alkatrészek beszerezhetőségének hiánya miatt.
Amikor én ezt a bizonyos erősítöt építettem, pontosan fordított volt a helyzet mint manapság. Elektroncső volt töménytelen mennyiségben, tranzisztor meg egy szem sem.
(#) djhans válasza djhans hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Vagy egy 6c33c pp egy hegesztő trafó méretű kimenővel. Na az mit osztana.
(#) kocos hozzászólása Ápr 2, 2008
A mai termés Mármint csak a sasszi! Holnap lehajtom, illetve kifúrom még az oktál foglalatok helyét, mert csak 20-ig tud a lépcsős fúróm Ja, meg kivágom a kimenő, meg a hálózati csatlakozó helyét!(ha megtalálom a dekpírt )
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Ápr 2, 2008
A mennyiség nem azonos a minőséggel, de nem is zárja ki egymást.
(#) cln válasza Mate78 hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Két évesre reagáltam, mert én csak egyszerűen a csöves erősítőre akartam reagálni és nem valaki hozzászólására, viszont ilyen bizgentyűt nem találtam amit meg lehett volna bökni mint egyszerű hozzászólást.
Lehet hogy van ilyen, de mivel én új vagyok itt, nem találtam ezt a bizgentyűt.
Sorry.
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Azt csak poénból írtam de az SE változat pár embernek bejött már és jó is. Elektroncsö.hu-n is van meg külföldi oldalakon is. Nekem bőven elég a mostani SE el84 vagy pl508-al. Csak a kíváncsiság hajt a pp felé. Végül pcl86 vagy el84 pp-lesz de egyszer szeretnék tényleh egy 6c33c se-t. Nagyon brutálul néz ki az a cső!!
(#) mp3maker válasza djhans hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Akkor mit szolnál a Graaf GM 100-hoz ha jól emlékszem 10db 6c33c van benne (monoblokk)kimenöje viszont nincs(OTL)
(#) Imi65 válasza cln hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Pedig van, az "új kérdés felvetése" a bizgentyű. A többiről már tudod a véleményünket.
(#) cln válasza cln hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Azért én is örültem ám annó 30 évvel ezelőtt amikor felizzottak a csövek és jött ki az erő a hangszóróból.
(#) Mate78 válasza cln hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Nalátod.

Akkor szedd elő és megcsináljuk brumm mentesre.

üdv
(#) Müszi hozzászólása Ápr 2, 2008
OFF

A lemezjátszóba beszereltem a hangszedőt, a RIAA korrektort teljesen összeszereltem, tű bele, és csodálatos hangja van, teljesen lenyűgözött.
A tűnyomóerővel sem volt semmi baj, a rugót félbe csíptem és így szépen beállt az egyensúly.
Nagyon jó lett, és kiváló a hangja!
Köszönöm LAMALAS barátomnak a tűt!!!!!!!

ON
(#) djhans válasza mp3maker hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Az igen 10db!!! Az már fűthet mint a kazán
(#) Müszi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Engem Lamalas bíztatott elősször...
(#) Mate78 hozzászólása Ápr 2, 2008
OFF

Képzeljétek hétvégén én is elővettem a bakelit lemezjátszómat.Mágneses hangszedős,régi Philips cucc.Rákötöttem a 6P14PSE-re.Indulok apámhoz hogy elhozzam tőle a lemezeit,mire közölte hogy mindet kidobta nemrég.Volt neki vagy 50. Azt hittem elsírom magam.

ON

Az a csöves erősítőm talán már nincs is meg. Azt hiszem szédszedtem. Mostanában inkább IP kamerával foglalkozom.
(#) Müszi válasza Mate78 hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Nem csodálom
(#) burgdavid hozzászólása Ápr 2, 2008
Nah délután volt egy kis időm és összedobtam rendes rádiókimenővel a PCL86 SE-t. Nagyon szépen szól, mostmár a mélyek is szólnak ahogy kell Majd rászkópolok egy műterheléssel, hog ymit mutat a kimeneten. Az a baj vele, hogy annyira szépen szól, hogy mindig hangosabban hallgatnám, de sajnos egy bizonyos bemeneti szint fölött kezd torzítani Anódfeszt a djhans féle hiperszil adta, a fűtéshez még tekernem kell rá. A búgás... graetz, 200µF - 150ohm - 680uF, és búg kegyetlenül. Próbaképp a 150ohm helyére bekötöttem egy képkimenő primerjét, n azután kuss lett Aztse lehet hallani ha rákapcsolom az anódfeszt, max egy halk huppanás szerű hangot. Abszolút zajmentes lett. A trafó meg rendesen meg van gerjesztve, mert rendesen remeg a földön De lényeg az hogy jól szól
(#) Müszi válasza burgdavid hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Ha gondolod a képkimenőt kicserélheted egy 1Kohm 5W ellenállásra, ahogy nállam van
Valami ilyesmi érzésem volt néhány hónappal ezelőtt.
A B-400 Tesla orsós magnómat (1977) sokévi pihentetés után bekapcsoltam, és rájöttem hogy kampec lett. Nem tudom mi lett vele a hosszú állás után. Talán jó lesz alkatrésznek majd valahová.
(#) mp3maker válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Sajnos nem rendelkezem ilyen erösitövel :rinya: A GM 20-rol van csak képem (az se túl jó)

GM 20.jpg

(#) kocos válasza mp3maker hozzászólására (») Ápr 2, 2008
ez az Ágoston könyből van, ha jól tévedek
(#) mp3maker válasza kocos hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Igen onnan
(#) mp3maker válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Nincs ilyen csövem.Csak képem van róla.

6S33S.jpg

(#) abraboro válasza cln hozzászólására (») Ápr 2, 2008
Hasonlóképpen jártam én is. Első csöves élményem egy jó régi magnóból származó végfok 6P14P 6N2P-vel hajtva. Apósomtól kaptam. Komplett erősítő volt. Be is tudtuk üzemelni, hallgattuk kb háromnegyed órát, aztán kikisértük őket és mire visszaértem füstölt a hálózati trafója. Nagyon szépen szólt, örültem is neki. Ezután bevásároltam egy rakás csövet és elkezdtem tanulni, hogy tudjak is valamit kezdeni velük. Viszont nekem az első próbálkozásom sikerrel járt. PCL86 SE-t csináltam ultralineárban, és párhuzamosan kötöttem 2 csövet. Ez szépen szólt! Most agyalok a következőn. Szeretnék még PP-t és PPP-t is csinálni, hogy meghallgassam. De elötte inkább még egy kicsit nézelődök, okosítom magam, mert szeretném, ha minnél jobb lenne.
Következő: »»   104 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem