Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
mohinger: Köszönöm nem, tényleg ott a 100-as csomag
Robin2: Lehet hogy így lesz, de addig én nézegetem
Délelőttre elfogyott az összes, de került fel néhány újabb.
És igen, a mai viszonyok között még így is megéri. Mondjuk ha nepperünk a Bay-re tette volna fel, akkor nagyobbat kaszálhatna, de az országhatárnál megáll a tudomány...
Sajnos kellene. Eléggé szórtak ez én EL84-eim. Sőt, szerintem a TU-ok általában erősen szórnak, ha nem is orosz módra. (ECC82, 83-at mértem) Apropó. Orosz cső. Katonai készletből való 6N1P, 6N2 pár tucat, példásan együtt fut, 100% gyári érték felett!! Ki kell fogni. Másik véglet, a mezei 6N6P, 6P1P, 6N9SZ, original, 50 db-os teszt eredménye meg +/-40%...
Sziasztok. 3P (Orosz) nevezetű katonai éjjelátó cső adatlapját keresném,esetleges feszültség és áramértékekkel. Válaszokat előre is köszönöm.
Szia, segítek keresni orosz oldalon, de tudnál segíteni hogy hogyan is néz ki körülbelül ?
Itt vannak a fotók a csőről.
Melyik kategóriában találhatom meg?
A kőbe, ilyenek vannak Lacinál is, biztos tudott volna mondani róla valamit.
Annyit már tudok az Orosz google segítségével hogy ez harckocsi éjjellátó csöve (leginkább a vezető használta ,vagy a lövegkezelő) és valahány KV feszültséggel működik,de sajnos ennyi az összes amit tudok róla,ezért is kellene hozzá egy adatlap.
Te is vettél egyet? 3kV kell neki, de nem nagy áram. Rákötöd megfelelő polaritással (a csücsök a pozitív a szürke, fémezett gyűrű a bemeneti oldalon a negatív) és megjelenik a kép a foszforos oldalon. Csak optika is kéne hozzá, gondolom.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2017
Cseréltem egyik ismerősömmel mert érdekesnek tűnt. Utánnajártam és akkor derült ki hogy éjjellátó csöve.
Nekem is van egy, ha nem feledem el, megnézem, van-e a dobozban adatlap. Csak most messze vagyok.
Rendben,köszönöm a segítséget. Minden esetre keresek hozzávaló optikát is ha mástnem,de először képet kell belőle kicsikarnom hozzá.
Akitől vettem a börzén azt mondta, hogy egy kis flyback kapcsolás teljesen jó hozzá, elemről is mehet. Régi Junoszty, vagy hasonló tévé, vagy lézernyomtató/fénymásoló nagyfesztrafója megfelelő. Csak egy blocking oszcillátort kell rá barkácsolni, akár egy tranyóval, ha van visszacsatoló tekercs a trafón. A szekunder feszültséget meg egyenirányítani _(ha a trafón nincs sokszorozó), egy szűrőkondi rá és ennyi. Nem kell nagy teljesítmény neki, pár mikroamperrel megy a cső. De esetleg egy nagyteljesítményű ellenállást érdemes bekötni vele sorba a teszt idejére, de nem hinném, hogy meg tudna szaladni a cső. Csak a tápfesze ne legyen több, mint 3 kV.
Rendben,köszönöm a választ megpróbálom,gondolom akkor 1N4007-ből 4db sorosan elég kell legyen. (hogy tűrje a feszültséget).
Lehet kapni nagyobb feszültségű gyors diódát is. A 1N4007 nem jó, mert a trafó nagyfrekit ad le, ez a dióda lassú ide. Az UF4007 már jó, ez gyors.
Upd: érdemes 1nF/5kV-os kondikat tenni a diódákra párhuzamosan, hogy gyorsítsa a lezárást, meg a feszültségtüskéket elnyelje. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2017
Találtam jóval nagyobb feszültségűt de nemtudom ez kibírja-e azt a kapcsoló frekvenciát amit a nagyfeszgenerátorom tud. (A dióda típusa : hvr-1x3 )
Az adatlapja szerint ez pont a standard kivitel, nem a nagyfrekvenciás... Neked az UX-FOB kéne erről az adatlapról. De van más dióda is kis hazánkban, ami jó lenne neked.
Akkor maradok szerintem az UF4007-nél,már csak a meghajtó áramkör kéne a trafóhoz (van lézernyomtatóból bontott trafóm középmegcsapolásos primerrel).
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. A gitárerősítőmben ki szeretném cserélni a csöveket(Krank Rev1). Eredetileg Tungsol 5881 csövek voltak benne. Hozzám úgy került hogy Sovtek 5881/6L6WGC volt benne. e-Bay-ről rendelném a csöveket, de ott minde helyettesíthető mindennel. A 6P3S-E egész jó árú, de be lehet rakni helyette? Más. Az elektroncső.hu oldalon ezt olvastam "Figyelem! Az 5881-es nem helyettesítő típusa a 6L6GC-nek, mert teljesítményben nem tudja azt, sokkal inkább a 6L6GA, vagy 6L6GB-nek megfelelője azok 23W-jának." Ha jól tudom, akkor a 6L6WGC jelölésben a W a mikrofóniára való hajlamot jelöli, a G üvegbúra, a C (ABC) feszültségtűrés. Most akkor berakhatok egy 6L6WGC helyére egy 5881-et vagy nem? A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2017
Tessék EZ jobb mint az "Ebuy" és biztos hogy ezt abban a formában újonnan kapod meg ,hogy már azonnal használható lesz számodra.
Szia! Nem világos, hogy most akkor 6L6WGC helyére akarsz 5881-et tenni, vagy az 5881 helyett akarsz 6P3S-t berakni?
A négy cső 80 dodo + vám + posta. Kb 100-120 €
Németországból (eBay) 4 JJ 6L6GC 80 € posával. 6P3S-e 50 € postával. Ezért kérdezem hogy helyettesíthető-e?
5881-s csövet akarok cserélni 5881, 6L6GC, 6L6WGC, vagy esetleg 6P3S-e csőre. Jó lenne az olcsóbb verzió, de a négy quad JJ cső, még belefér a keretbe.
A másik kérdésem csak érdeklődés volt. Van egy csövem amire az van írva hogy 5881/6L6WGC. A cikkben meg az van hogy nem csereszabatosak, mert az 5881-nek kissebb a feszültségtűrése. Vagyis egy csúcsra járatott 6L6WGC helyére nem lehet berakni a 5881-et. A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2017
Értem. Gyorsan rájuk néztem. Az 5881 6P3S-sel, vagy 6P3S-E-vel helyettesíthető. 6P3S, vagy 6P3S-E ettől sokkal jobb áron szokott lenni a Puskás börzén, ha oda el tudsz jutni.
Köszönöm a választ. Sajnos 2000 km-re vagyok a Budapesttől. Ezért használom az e-Bay-t.
Az eredeti (?) Tungsol 5881 cserélhető bármilyen 6L6, 5881 csővel. Akár 6P3SZ orosz olcsó csőre is, hangra nem nagy az eltérés. Más dolog az élettartam. Ár /minőség döntés.
A 6L6GC más kategória, az EREDETI, nyugati gyártású 6L6GC egy erősebb 6L6, és mindenki hamisítja orosz csövekkel, a-tól Z-ig, mellébeszél, ködösít felülbélyegez sima 6P3SZ-t. Hab a tortán, hogy van a 6P3SZ-E, amit 5881wxt...stb néven árulnak. És semmi köze az eredeti 6L6 családhoz...Viszont strapabíró...Google
Sziasztok! Nem tudok beazonosítani egy triódát, aranyozott lábak és le van kopva a jelzése, csináltam pár képet hátha valaki felismeri hogy milyen típus.
A képekről kettős-triódának tűnik, de a lábait belül kellene megnézni, hogy hova megy, melyik kivezetésre, melyik a fűtése, akkor lehetne pontosítani.
Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |