Fórum témák
» Több friss téma |
Szia,
Nos lehet ezért le fognak engem itt szólni, de én csavar rögzítővel szoktam vissza ragasztani, a 20 tüskés csatit is hőlégfúvóval szoktam óvatosan kiforrasztani sokkal gyorsabb, utána meg csak tisztítani kell a furatokat. Ki lehet próbálni egy egyen irányítóval is, hogy megy-e én mindig egy toroid autó transzformátorral szoktam, amihez van kötve egy 1:1-es leválasztó trafó plusz egy kismegszakító. Üdv Bubu54
Sziasztok!
Szereztem egy sérült GCE Wolf 1600P hegesztőt ami lepottyant egy polcról és kissé összetört. Szerencsére a panelről csak egy MPK kondi szakadt ki tőből amit pótoltam és szépen működik a gép miután rendbe hoztam a burkolatát. Érdeklődnék, hogy nincs-e meg valakinek a kapcsolási rajza? Ha később gond lenne vele tudjam könnyen javítani.. Stel MAX 161-es gépe átcímkézve. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2017
A STEL soha nem adott ki teljes rajzot, ezért is szünt meg a forgalmazása itthon a 90-es évek közepén. Csak a panel cserével képzelte el a gyártó a javítást, ami rendkívül megdrágítja a szervizt. Nekem van néhány, de semmilyen érték nincs feltüntetve rajta.
Köszi az infót. Esetleg ehhez nincs ilyen érték nélküli? Könnyebb lenne, mint visszarajzolni..
Üdv mindenkinek, sziasztok!
Hozzám került egy Pegasus 160 ac/dch tipus jelzésű hegesztő masina, aminek a "power panel"-jén több darab alkatrész is kiengedte magából a müködtető füstjét. 2 féle alkatrészről van tudomásom. az egyik alkatrész, és a másik alkatrész. A kérdésem az lenne, hogy ha az FGH40N60-ból többet rakok bele mint amennyi volt ( van üres hely) mi fog változni? Ezeken az alkatrészeken felül lehet még másnak is gondja az inverterben?
Szia, Az a CA3140 lesz, szerintem.
Üdv mindenkinek!
Keresek ASIST REIW 160-DC kapcsolási rajzot, ha valakinek lenne örülnék neki. Köszönöm.
Szia, Én általában FGH60N60SFD -akat használok, izmosabbat nem találtam, abból nem kell több bele.
Szia! Ebből a forrásból valókat használsz, amit linkeltél? Cirka 360Ft-os darabára van, ami számomra gyanúsan olcsó a termék értékelése ellenére. Igaz, nem az aliról, de hasonló áron vettem kicsit gyengébb IGBT-ket, azok eldurrantak a hegesztőmben. Bővebben: Link Ebből kettesével voltak párban, hídkapcsolásban, darabja 40A-t tud elvileg 110°C-on, amit linkeltél, 60A-t 100°C-on. Mivel pénzem nem volt még új garnitúra félvezetőre, ezért egy régebbi, hazai vásárlású HGTG12N60A4D-ből került be 4 darab a 8 helyett, és a három típús közül ez a leggyengébb, ettől függetlenül működik a gépem.
Köszönöm, hogy utána néztél! Remélem nem is lesz rá szükség, jelenleg nagyon szépen működik.
Köszönöm, ezt a felhasználói kézikönyvet én is megtaláltam...
Szia, Kizárólag a védődiódásokat használom, mert a DC motorvezérlésbe, PWM is ezt teszem. Működik persze kevesebbel s, csak az A-t nem kell felcsavarni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2017
Anno nem volt az amper felcsavarva, csökkentett táp melletti teszteknél pukkant el néhány darab. Hány ampert kapcsolnak az IGBT-k? Egyszer lesz úgy alkalmam, a maradékot kimérem, de gyanús, hogy én valami átfirkált félvezetőt vettem, mert a tokozás kivitele is érdekes, ilyet még nem láttam. Homokszórt az egész felülete, a lábak is elég véznák. Az érdekelt volna, hogy amit használsz, mennyire nevezhető eredetinek, mennyire tudja azt, amit a felirata szerint tudnia kellene? Mert hazai nagykerben nettó 2000 fölött van az ára...
Az enyém még FET-es IRFP-460, 20A-t tud darabonként, ebből van 12db. A eredeti gyári nekem s eldurrant, utána vettem bele egy másik sorozatot, azzal nincsen semmi gond. a 4-5 ös pálcát is viszi rendesen, s nem is melegszik. Szerintem abba is gyárilag a selejt került.... Az Ali....-ről vásárolok rendszeresen, nekem az otthonról bonyolultabb, eddig nem volt vele gond, nem jött vissza, ugyanazzal a hibával még. Igaz a kínai új év óta nagyon megnőtt a szállítási idő, vagy volt ami meg sem érkezett, de annak visszatérítik az árát, csak bosszúság. Lehet évvégén nem kaptak jutalmat s trehányak lettek!
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2017
Köszönöm a tippeket! Sajnos még mindig nem sikerül életet lehelnem a készülékben.
A tünetek továbbra is a következők: Bekapcsolást követően a túlmelegedést jelző LED azonnal felgyullad. A ventillátor működik. Átforrasztottam a kis vezérlő panel összes lábát és a rajta lévő alkatrészeket is. Ami érdekes, hogy a jobb oldali hűtőbordán található (jó) hőbiztosítón kívül nem találok további hővédelmet. Nem szedtem ki a jeladót tartalmazó alsó panelt, de azon rajta kívül én csak az egyenirányítókat és a nagy puffer kondenzátorokat látom. A vezérlő panelre is csak 6 vezetéken a táp és két vezetéken a relé tápjelei mennek erről az alsó NYÁK-lapról. A középső panelről pedig csak 3 vezetéken az árammérő jelek. Ha lehúzom a felső panelről ezt a két vezetékes (relé vezérlő) és 3 vezetékes (árammérő) csatlakozókat, továbbra is túláramot mutat, csak persze az alsó relé nem húz be. Mi alapján jelezhet akkor a vezérlő túláramot? A MOSFET-ek nem zárlatosak és a trafó csatlakozóját is lehúzom bekapcsoláskor. Készítettem még pár képet a készülékről.
Szia,
Szkóppal meg kellene nézni, hogy kapnak-e vezérlő jelet a MOSFET-ek, de csak is leválasztó trafóval vagy földeletlen dugvillával. Meg az érintés védelmi szabályokat nagyon szigorúan be tartva. Üdv Bubu54
Kövesd végig a sönttöl jövő jelet. Nagy valószínűséggel ott van a gond. A vezérlő hibás jelet kap. Általában egy műveleti erősítő van ami megemeli a söntön eső feszültséget a vezérlő igényelte feszültségszintre. A PWM jelet milyen IC állítja elő?
A PWM jelet egy KA3525A állítja elő, míg a panel felső sarkában egy CA3140-es műveleti erősítő van.
Találhatok vajon ehhez a kombinációhoz valahol kapcsolási rajzot?
A CA3140 lesz az amelyik a sönt jelét kezeli. A 3525-l rengeteg alkalmazás van. A 2. lábon figyeli a kimenőfeszültséget. Az 1. lábra adott referenciafeszültséggel hasonlítja össze. Ez a bemenet változtatja a PWM kitöltést. Közvetlenül a kitöltést a 3. lábra adott feszültséggel lehet változtatni. ( ide egy potenciómétert bekötve lehet szabályozni a kitöltést a kimenőáramot) Ha igaz akkor a műveletierősítő jele ide csatlakozok vagy közvetlenül vagy közvetve. Szokták még a 2. lábra az áramjelét is visszacsatolni. Hogy ebben az esetben melyik megoldást használják azt neked kellene feltérképezned.
Helló! Köszönöm a választ... már addigra megrendeltem az eredetileg benne lévő alkatrészeket, így már nem lessz benne nagyobb. Viszont abból 20db jön, és eredetileg 10 volt benne. Ezért kérdeztem a darabszám növelést. átszámozással, vagy átcimkézéssel én sem találkoztam még az Alin- pedig én is elég sokat rendelek innen...
sziasztok(!) segitséget szeretnék kérni töletek .kellene nekem egy kapcsolási rajz egy migmate 130as géphez minél elöbb .kérlek benneteket aki tud segitsen ki engem .nagyon fontos lenne.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2017
Elképzelhető, hogy a hőbiztosítónak alaphelyzetben nyitott típusúnak kellene lennie?
Egy már korábban javított készülékről van szó és most a kapcsolási rajzot böngészve elbizonytalanodtam, hogy vajon jó típusú hőbiztosító van-e benne egyáltalán (ez most alaphelyzetben vezet, felmelegítve megszakít). A mellékelt kapcsolási rajz első blokkvázlatos oldalán a CN4-es csatlakozó a hőbíztosítóé, melyet nyitott kapcsoló szimbólum is jelöl. Ez a csatlakozó található a harmadik oldal közepének az alján, ami egyértelműen arra szolgál, hogy a vezérlő elektronikától függetlenül földre húzza a túláramot jelző hibajelet, ezáltal kigyújtva a hibát jelző LED2-t is. Ez valóban így lehet vagy csak elnézek valamit?
Szia, Látom nem boldogulsz. Az eredeti BH-K-B2D típusú 70 fokos, nyitott alaphelyzetben. Ha lehúzod a csatit, valaminek változna kell.
Szia, Ha jól sejtem, ez egy régi trafós MIG-machine, olyan sok elektronika nem lehet benne, legfeljebb a tolómotor Dc szabályozása....
Mindenképp az SR1 thirisztorral van összefüggésben, az húzza tiltásba a 3525-öt, a másik lába a 300:1 -es trafóról veszi az áram jelet, egyenirányítás, meg pár ellenállás után, amivel a pontos értékét lehet beállítani, szintén a tiltásnak. Mindkét esetben ugyanaz a LED fog virítani.
Ahhoz, hogy az SG3525 adjon ki PWM jelet a 8. lábnak H szinten kell lennie. Most eltekintek a többi bemenete állapotától. Az r21 C8 a bekapcsoláskor töltődni kezd és engedélyezi a PWM jelet. Ezt megteszi akkor is amikor valamiért L szintre került. Például azért mert a Q3 nyitva van az r28-n keresztül. Tehát a Q2-nek le kell zárnia. Az akkor van ha a VCC nagyobb 15V -nál.
Ha a hővédelem működik akkor zár a kontaktus a PIN13 test potenciákra kerül lezárja a Q2- ezért a Q3 kinyit ami leállítja az SG3525-t. A pin13. lábra csatlakozó src1 szintén tilthatja ha a feszültség 8.2 V főlé emelkedik a pin 11 -s bemeneten (amit nem néztem meg hogy hová csatlakozik) vagy a az áramfigyelőtől jön egy túlterhelési impulzus. Két esetben világíthat a LED és egyben tilthatja az SG3525-t A tirisztor vagy a hőkapcsoló, ha egyébként a Q2 és Q3 működik rendesen. A c8 zárlat is okozhat ilyen jelenséget. A Q1 kollektorán ekkor 0,4 és 3.6 -4 Volt közötti feszültségnek kell lenni. Ha ott 0,4 van akkor nincs vezérlés és a túlmelegedés lednek sem szabad világítani.
valaki kapcsolási rajzot nemtud nekem ?_migmate130hoz?
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |