Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Alap ötlet innen van.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2017
ezt miért is Nekem írtad ???
Bocs belekeveredtem akkor krisznek szól...De te raktad fel a te változatodat...
nem én építem az erősítőt!!!
Értem.Ez konkrétan egy alkatrésztemető,és teljesen felesleges ez a módosítgatás szerintem jobbra balra nem lesz belőle se jobb sem több.De ez az én véleményem...
Enyi Fet-nél már 90-92v is elvisel. és simán mehet a 4 ohm
ez így igaz, én csak néha kérésre panelt tervezek ... ezt az előbbit pedig .közre adtam
Nem értem..Na mindegy..Az alapkapcsolás +-65v ra adja meg a kívánt 3-400w nyi teljesítményt 4 ohmon ott is mehet... +-85v on meg 8 ohm a kizárólagos és szintén változatlan a teljesítmény.Itt a nyereség annyi hogy több feten oszlik el maximum a termelt hő...Tehát a valós az hogy nyertél vele egy hosszabb nyákot + 2X annyi fet kell a végére....Én ezt látom.+-92v az a 10v szinte semmi nem fogsz többet mérni így sem.Ennek a kapcsolásnak ott a vége ahogy azt a baji legyártotta...
Itt a *.lay file is
így gondoltam.
Hát nem tudom. Az ilyen egyszerű erősítők nem biztos hogy minőségben jók. Az átalakítás után már ugrik az "A" osztály előnye. Tény, hogy mindig a melegedés a legfőbb probléma. De meg lehet építeni az átalakított Jlh-t, nem bonyolult. Szólni fog az is. De lehet, hogy egy TDA 2030 is tudja azt a minőséget.
Highand azt irta hogy minosegben nem lessz romlas de en annyira nem ertek hozza
Sziasztok!
Codefon kaputelefon rendszer lakáskészülékének kagylójában lévő hangszórónak a hangerejét szeretném megnövelni, mivel a készüléket szét szeretném szedni és falba süllyeszteni. A jelenlegi kagylóban lévő hangszórót már 10cm-ről sem hallani. 12V-ot tudok használni a kaputelefon rendszertől függetlenül. Tudtok segíteni hogyan kellene egy ilyen áramkörnek kinéznie és hogy milyen hangszórót vegyek hozzá, hogy az egész ne zavarja a kaputelefon rendszerét? (Hangszóró max 45mm átmérőjű lehet) Köszönöm!
A zenehallgatás mélyebb bugyrainak felfedezése után válik majd érthetővé, hogy miben másabb két erősítő. Amikor fontossá válik hogy a zongorabillentyű nyikorgását is meghalld, vagy hogy a hárfán játszó zenész fölött elrepülő legyet valóságosnak halld a szobádban, akkor már megfertőződtél. Ezerféle elméletet gyártunk arra, hogy mitől jó egy erősítő, aztán mégsem lehet konkrét számokkal leírni egyértelműen. Mivel elég egyszerű ez a Jlh, akár mind a két variációt megépítheted. Aztán ha mégis hallasz eltérést, akkor majd el tudod dönteni, hogy melyik verzió kell neked.
Sziasztok!
Hoztak hozzám egy AKAI AM 2250 erősítőm, melyben egy csoda STK463 végfok IC dolgozik. A következő problémám van vele. A tulaj állítása szerint egyszer csak elhallgatott. Biztosíték kimenve, egy 10u kondi (C13) elpukkanva. Új IC-t rendeltem, berakom az új kondit és végfokot, ellenállásokat kiméregettem jók, próba. Na itt kezdődtek a problémák. Ahol a kondi elpukkant az azon az oldalon féltápfesz. Na gondolom nagyobb a baj, hangszóró kimenet, jelbemenet leválasztva, kondenzátorok az összes csere, próba, szintén féltápfesz a pukkant kondis oldalon. Ellenállások újbóli ellenőrzése, 33k (R13b) ellenállás, a jó oldalon, mintha hülyeséget mutatna, csere. Újbóli ellenőrzés már jó értéket mutat beforrasztva, próba. Most jön a meglepi, mindkét oldal kimenetén féltápfesz. Annyira egyszerű ez a végfok, hogy már idegesítő miért nem jó. Segítsetek mi lehet a baj. A rajz mellékelve.
Szia! Írd rá egy STK463 rajzra a lábak feszültségét és jelöld a polaritást is! Lehet valahol nem vezet a panel.
Az IC-n végeztél valamilyen mérést az eltávolítás előtt, meggyőződtél róla, hogy hibás?
hello.
Nagyon szépen köszönöm az adatokat.Te már sokkal tobbet segitettél mint más.Mégegyszer nagyon köszönöm
Hello.
Ma épitettem egy tba810 végfokot de nem műkodik illetve igen de alig van hangja meg ha a potit fetekerem recsek bug meg minden,elkuldom a panel meg a kapcsolási rajzot.ugyan azokat használtam mégse jó.egy kis segitség kellene.elöre is köszönöm A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2017
A µF-os kondenzátorokat jó polaritással építetted be? De ha jól látom, akkor a potméter biztosan rosszul van bekötve.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2017
Szia! Az R1-et a 6-os lábra kötötted? Mintha oda is 8-as lenne írva. A feszültségeket vesd össze ezzel az ábrával!
Ertem es koszonom a tanacsokat
Szia!
Úgy gondoltam, ha már feszültség van a végfok kimeneten, és elpukkant egy kondenzátor, akkor az már halott. Az feszültség értékeket leírom a testhez képest és feleszem.
Szia!
A feszültség értékek a testhez képest, hangszóró nélkül (nem is tudnám rátenni, mert feszültség van a kimeneten). 1: -32,4V 2: -35,5V 3: -33,5V 4: -37,1V 5: -37,4V 6: -36,8V 7: -36,7V 8: 36,6V 9: 37,2V 10: -21V 11: -20,9V 12: 37,4V 13: -21,6V 14: -20,9V 15: -21,2V 16: -20V
Az M3-2502 csatlakozás 6-os vezetékén nem jön be a test. Ott keresd a szakadást!
Az STK463 1 és 16 lábak a bemenet, ott nem lehet ilyen durva negatív feszültség.
Ezt a kapcsolást ismeri-e valaki?
Egy másik - rengeteg hibával terhelt, de lényegiben u.ilyen rajzot is szereztem korábban, ott ezt KISO 800W-os végfoknak írták. Ez az agyonfénymásolt rajzocska meg gyártót nem ír, csak azt, hogy 600w-os. Mi lehet az igazság, és kinek volt ez a terméke? (mert üvölt róla, hogy hazai kisipari cucc..) Terveztem hozzá egész tűrhető panelt, építés alatt ez is, de furdal a kíváncsiság, "hogyan is szólíthatom" ezt az izét!
Most vettem észre, hogy ezen a projekten is dolgozol. Ha véletlenül valakit érdekelne a "grízesség mentesített" csökkentett torzítású TBA810, TCA940 kapcsolása akkor - Erősítő autóba - fórumban megtalálja. (Azért ott mert luigi71-nek először ott találtam nyomtatott áramkört.)
Szia!
Na, odáig jutottam, hogy a régi IC-t visszaraktam, és bekapcsoltam. Az előzőekben nem jól írtam az elpukkant kondi pozíciószámát, mert az a C17b volt, és nem C13. Megismétlődött a kezdeti állapot, bizti ki C17b elpukkan abban a minutumban(egy méterről homlokon gyűrt ). A jó oldal az most is jó volt. Gondolom meghalt az új IC valamiért, azért mérem a magas feszültségeket mindkét oldalon. A régi IC-vel a jó oldalon nem mértem nagy feszültségeket, a bemeneten sem. Testprobléma nincs, mert még a házra is le van kötve a test (mértem).
Ez az izé, ránézésre az itt PA300 néven futó végfoknak a 600W-os változata. Persze inkább csak elvben, mert a gyakorlatban inkább csak 500W lesz az ekkora tápfesszel. Annyi néven és variációban keringenek ezek a rajzok már a neten, hogy ember meg nem mondja hogy ki gyártotta ezt valaha, de a 80-as 90-es években már létezett valamelyik gyártó végtermékeként.
Gyakorlatilag meg nem az, mert más a kapcsolása mint a PA-é, ez inkább a Phase Linear 300 valamilyen koppintása, olyan VF2 szerű megoldás, a földelt bázisú szinteltolós tranyós megoldással.
A C17b egyszerű szűrő a -37V-on. Vagy alacsony feszültségtűrés, vagy rossz polaritású beültetés tette tönkre. A többi 10µF/35V-os tápszűrőt is haladéktalanul 50V-osra cserélném.
Ajánlom, hogy használj előtét izzót a javítás során! Az IC cserélgetése megviseli a panelt, nem tartom jó ötletnek. Először mindig mérni kell, az a pár perc sok felesleges munkától ment meg. |
Bejelentkezés
Hirdetés |