Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy szakmai segítséget szeretnék kérni,a beteg egy Vaillant VUW 242 tipusu combicirko. Olyan problémája van hogy valamiért a nyomás felszalad 3 barra és csopog a tulnyomás szelepnél illetve folyik is.Ugy vettem észre hogyha melegvizet készítek akkor talán hamarabb felmenne a nyomás mint fütésnél de nem vagyok benne biztos.Van amikor 1 hétig normálisan müködik és szakaszosan müködik a melegviz előállítás akkor nem megy 3 barig fel de van amikor igen.Ha leeresztek a vizböl akkor leesik a nyomás és megszünik a csöpögés is.Ha visszahül akkor 1bar fölött marad a nyomás is.A tágulási tartályt most ellenöriztem elvben 1 bar feletti benne a nyomás. Okozhat ilyen hibát esetlegesen a váltószelep?Ha igen akkor azt házilag kitudom cserélni? Vagy mi okozhat még ilyen tulnyomás problémát?
Ez valószínűleg mégis a tágulási tartály lesz, illetve az, hogy elszökött belőle az alaptöltet. Hogy mérted a tartályon a nyomást? Mert azt úgy kellene, hogy elzárod a fűtés felé a kazán csapjait, utána leereszted a kazánból a vizet nulla nyomásra, és ilyenkor méred meg a tágulási tartályban a nyomást.
Nekem van egy hibátlan 60 literes panelhibás AEG kombiból, ha gondolod harmincért eladó.
Akkor lehet mikor zuhanyfejet cseréltem, az újnak kisebb az átfolyása?!
Ez igy rendes, hogy ha kevés a vízmennyiség fölforrósodik?
Elképzelhető.A fűtési és a HMV "-" gombokat ha egyszerre benyomod és 5 mp-ig nyomva tartod akkor beléphetsz a beállítások menübe.A HMV"+" gombbal elléptetsz az F9 pontig,az a HMV teljesítmény.Az alap beállításban 100%,a fűtési "-" gombbal csökkentheted ez az értéket
annyira amennyire szükséges(pl 80%).Az érték elmentése és kilépés a menüből az üzemmód választó gombbal lehetséges.Az alsó jobb szélső gomb.Egyéb paramétereket ne állíts át mert nem megfelelően fog működni a kazánod.
Sziasztok!
Abban a problémában kérném a segítséget, hogy a kombi kazánom (Junkers Euroline), pár napja elkezdte, hogy csak a többszöri gyújtásra kezd folyamatos használati meleg vizet produkálni, tehát szikráztat, begyullad a láng 1-2 másodpercre, utána elalszik, majd újra szikra, újra láng, újra leáll... Ezt megteszi jó párszor, majd a hetedik- nyolcadik begyújtás után beáll a rendszer és folyamatos lesz a láng és folyamatos a meleg-víz. Mi okozhatja ezt a problémát? Előre is köszönöm!
Jellemzően a karbantartás hiánya, vagy az elektróda hibája.
Szia!
Amikor felfujtam kompresszorral akkor üres volt a rendszer és ugy fujtam fel 1 barra aztán töltöttem fel vizzel.Után jo volt a fütés közben nyomás is mert elötte feszt felszaladt 2 bar fölé a nyomás és én csak vizkieresztéssel tudtam kordában tartani ami azt okozta hogy hidegen lement a rendszer nyomása a zöld mezö alá.Viszont tartály pumpálás után már ezt korrekten tudta tartani hidegen 1 bar mig melegen max 1,5 1,8 barig ment fel.Mostanában viszont ezt csinálja amit leirtam hogy szerintem jellemzöen a HMV közben felmegy a nyomás 3 barig és ha kieresztem a vizet hogy ne csöpögjön akkor érdekes modon a kieresztés mértékének megfeleöen lemegy a nyomás 1 1,5 barig ha lehül a rendszer,totalisan ugy tünik mintha HMV közben a viz belekerülne a rendszerbe pluszba és azt mutatja a nyomásmérö is.Ezért is gondolok a váltószelpre hacsak nem a höcserélöm 2 körös ami azt jelentené hogy átlukadt és a HMV viz bekerül valahogy a fütés rendszerbe.......
Szia!
Váltószelep nem okoz ilyen hibát,akkor inkább a HMV hőcserélő lyukadása.
Köszönöm a segítséget. Egy alapos takarítás, és az elektróda tisztítása megoldotta a problémát!
Kéményes készülék. De megoldódott a probléma, takarítással és elektróda tisztítással. Köszönöm!
Sziasztok! Imergas Zeus Maior 21 műk. hibában jártas fórumozót keresek. Előre is köszi a jelentkezést. Le nem álló keringető sziv meleg víz gyártásnál , a rövid leírása a problémának.
Sziasztok! Szakmai segítség kellene! Adott egy Ariston Uno 24 MFFI turbós kombi gázkazán, és a következő hibát produkálja. Melegvíz ill. fűtés indításakor is ugyanazt a hibát produkálja. Indul a keringtető szivattyú, majd csattanás a gázszelep felől a 4 led egyidejű felvillanásával. Ezt a csattogást, led villanással csinálja egymás után addíg, míg egyszer csak indul a venti is utána jön a szikra, gyullad, és ég.
A begyulladás után tökéletesen teszi a dolgát, mind fűtésileg, mind melegvíz szempontjából. Hőcserélő takarítva, váltószelep takarítva, presszosztát jó, panelen a relék tesztelve jók, mi lehet a hiba? Valamikor simán elsőre indul minden, valamikor 3*4* is csattog kínlódik, mire elindul a melegvíz. Fűtéskor van, hogy vagy 15* csattan és kezdi újra a folyamatot mig el nem kapja. Még az a hiba is jelentkezik, hogy amikor elzárom a vizet, van, hogy felvillan a 4 led egyszerre, és akkor nem is megy a keringtető, mint normális esetben! Előre is köszönöm a segítséget!
oh ne... ki kéne próbálni egy másik panellel de hogy?...
Szóval pontosítok: melegvíz készítés befejezttével az utánkeringetés funkciót végzi a kazán, s ez nem mindig áll le. Ha nem áll le az utánkeringetés, akkor se a fűtés nem indul- a termosztát kérné- sem a víz elvétel miatti ismetelt víz melegítés nem indul el. Ekkor ha kikapcsolom az áramellátását a kazánnak, relé kattan majd újra áram, s rendesen funkcinál a kazán. A panelról ha csak a keringető csatlakozóját húzom le hibás -le nem álló utókering. esetén- működéskor, akkor is újra csatlakoztatásra rendesen üzemel a kazán. Köszönöm aki próbál segíteni! Üdv.
Nem valószínű.Esetleg forraszd át a csatlakozásokat,a trafó környékét,mert amit írsz az kontakt hiba gyanús.
AEg kéményes kombicirkóm van, eddig hibátlan volt, ma nem jött melegvíz. A csap megnyitásakor a szikráztat, begyullad, de begyulladás után is megy a szikráztatás, aztán a láng kialszik a szikráztatás abbamarad. Ez kb. tíz másodperc alatt történik.
Előre is köszi, ha valaki kisegít.
Nem lett fordítva bedugva,fázis érzékeny.
Nem, arra figyelek, akkor még lángot sem ad.
Karbantartás mikor volt? Égő tisztítás,mosás,hőcserélő tisztítás.Egyébként fordított fázisnál is van láng csak nem érzékeli.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2017
Két éve. Holnap szétkapom hátha kiderül valami.
Köszi a válaszod.
Nekem lenne egy tippem . Nézd meg az égésbiztosítóját . Valószínű az koszos . Egy dörzsis szivacsal próbáld megtísztítani! Általában csak koszos szokott lenni!
Szia
Herman laser kéményes készülékek el szoktak repedni az elsődleges hőcserélő a visszatérő ág környékén. Rácsöpög az égőtálcára azonnal leszárad jó darabig nincs nyoma. Másik hibája pl. hideg fűtési rendszer esetén a víznyomás 1bar ha eékezd fűteni 2 vagy nagyobb. Akkor a tágulási tartálya a hibás. Ennek a típusnak elég sokat cseréltünk illetve pumpáltunk fel. Roland
Srácok köszönöm a segítségeteket, megcsiszolgattam az égésbiztosítót és tökéletesen tartja a lángot.
Szia Roland!
Köszönöm a tágulási tartály még soha nem nem pumpálta fel a szerelő. Mindig azt mondta nézzem meg hol folyik el a víz.a lakásban a radiátoroknál./ A víznyomás 1 bar mikor elkezd fűteni a szürkében szokott lenni,de most sokszor túltöltöm.Amióta nem fűtök nem kell naponta tölteni. Alkatrészt még remélem lehet hozzá venni. Köszi a tanácsot.Gabi |
Bejelentkezés
Hirdetés |