Fórum témák
» Több friss téma |
Az AT parancsokat másik firmware használja. A mostani Lua parancsoket vár.
Firmware frissítést csinálj, ami ismeri az AT parancsokat.
Köszönöm a választ. Az eredeti firmware-el sem működtek az AT parancsok, és ha jól olvastam, a parancsok értelmezése alapból benne van.
Esetleg egy megfelelő firmware-t tudsz ajánlani? (TAVIR-os NodeMCU baseboard + NodeMCU fejlesztőkészlet (ESP-12x))
A Wi-Fi teccnológiában nem vagyok igazán jártas, ezért szereztem be az alábbi eszközt:
Bővebben: Link Lehet, jobban utána kellett volna néznem, hogy a leírásban szeplő - "A könnyű kezelhetőséget az egyszerű AT parancsok biztosítják."- csak firmware frissítés után lehetséges. De ez megoldható, csak a megfelelő fw kiválasztása a gond. (Gyenge angol nyelvtudás...) Úgy gondoltam, az eszközzel való ismerkedés legegyszerűbb módja az AT parancs, ARDUINO vagy BASCOM használatával.
Itt valakinek meg kellene magyarázni a bizonyítványt...
A NodeMCU tudtommal egy Lua alapú platform, az AT parancsok itt nem működnek. Az igaz, hogy az ESP modulra lehet olyan szoftvert tenni, ami ismeri, de a leírás szemérmesen elhallgatja, mi van rátelepítve. A leggyorsabb eredményt szerintem (ha ismered a Basic nyelvet) az ESP8266Basic feltöltésével érheted el. Az Arduino környezet némi előképzettséget igényel. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2017
Én inkább egy ILYETvalasztanam. Sokkal jobb/több mint a 01-es, vagy Wemos Mini-t és akkor nincs szükség AT parancsokra
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2017
Az addig rendben van főnök, de jelenleg amit linkeltem, abból van itthon. Jó lenne azt felhasználni. Vagy ez esélytelen?
I2C buszos a giroszkóp, így megoldható. Arduinohoz beállítod az ESP8266 alaplapot az alaplapkezelőben. Ehhez előtte a beállításokban a "további alaplapkezelő URL"-nél meg kell adni ezt:
http://arduino.esp8266.com/stable/package_esp8266com_index.json Utána letöltöd az alaplapkezelőben. Ekkor megjelenik az alaplapok között az ESP8266 is. Ott kiválasztod a Generic ESP8266 modult. Így már tudod programozni arduinoból is. Megírod a programot. Mondjuk azt nem mondtad, hogy hová akarod küldeni az adatokat, (webszerver, UDP) de nem egy bonyolult program kell hozzá. Utána a feltöltés előtt az ESP RX TX lábát rákötöd egy USB-s Uart adapterre, és a modul GPIO0 lábát testre húzod és bekapcsolod. Ha elkezdte a feltöltést, már nem kell testen tartani. Szépen feltölti és kész is. A GPIO0 és GPIO2-es lába lesz az SDA SCL. Programtól függ, hogy melyik melyik. Rákötöd a giroszkópot, és kész. Gondolom alap dolgokkal tisztában vagy, olyanokat nem írtam le, hogy pl: RX-TX rákötése UART modulra, stb. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2017
Erre a célra mitől jobb egy ESP12E modul? Csak annyi az előnye, hogy nagyobb a flash memóriája. De erre a célra egyenesen felesleges olyat használni.
USB uart helyett egy Arduino Uno lapkára gondoltam, ha az jarható út. Tudtommal csak ki kell pattintani a mikrokontrollert a helyéről és a 0, 1 láb lesz a TX, RX. Egyébként nekem holtmindegy hogy milyen formában küldi az adatokat. A terv az, hogy tudjon kommunikálni a laptopommal. Ha weblap formában, nekem úgy is jó, ha vezeték nélküli serial, az is megfelel.
Amit leírtál az világos, köszönöm, szépen! ![]()
Jó az arduino Uno is FTDI adapternek, de azért szerintem rendelj pár ilyet vagy hasonlót: Bővebben: Link
Jól fog jönni. Ha mindegy milyen formában küldi az adatokat, akkor egy webszerver az ESP-be a legegyszerűbb szerintem.
Hátha valakit érdekel ...
Firmware frissítés közben működés képtelenné vált modult próbáltam életre kelteni... Sajnos bekapcsoláskor nem lehetett boot módba állítani, így többet nem lehetett PC-ről hozzáférni, hogy firmware-t lehessen frissíteni. Volt egy másik modulom abból kiszedtem a 25Q80-at, kiolvastam a tartalmát és azt írtam bele a rossz modul flash memóriájába, persze ehhez párszor kellett forrasztgatni az IC-ket, tartottam tőle hogy a végeredmény két rossz ESP modul lesz ... de nem! Mindkettő működik! ![]() Ezek szerint a bootloadernek is lehet valami köze a 25Q80-hoz.
Idézet: „Ezek szerint a bootloadernek is lehet valami köze a 25Q80-hoz.” Például meg kell neki mondani, hogy milyen sebességgel (40/80 MHz) és milyen módban (QIO, DIO, QOUT, DOUT) módban kezelje a memóriát. ESP8266Flasher.exe esetén ezek az Advanced menüben állíthatók be.
Lehet nem fogalmaztam elég pontosan... Úgy értettem, hogy hibás flash tartalom esetén nem biztos, hogy elindul a bootloader.
Alapban a LUA parancsértelmező van _MINDEN_ NODEMCU modulon.
Az önálló ESP12F modulok tartalmazzák az AT parancsos parancsértelmezőt. A D1 illetve WittyCloud esetén meg az Arduino alapú keretrendszerrel használja mindenki Néhány info az ESP modulokról: http://www.tavir.hu/iot-0 Tipp: Ha valami eszközt veszünk, érdemes a vételi helyen rákérdezni az információkra.... Általában az eladó tudja mi van benne... (és nem csak véletlenül olvas problémáról - totál másik honlapon....) ![]()
Arduino környezet - az ESP8266 Arduino leírás követve step-by-step.
Vagy tedd rá egyből az ESPEASY firmware-t. Innentől WEB felületen át tudod a modult konfigurálni használni. Bár ha az alapcél nem látszik - nehéz tanácsot adni. Csak WiFi - AT parancsok Mindenféle: microBasic, microPython, Arduino, stb...
NEM!
Az UNO Tx-Rx közvetlen ESPre kötés hiba. Ugyanis az UNO 5V-os az ESP meg 3.3V-os.... Jelszintillesztés javasolt lenne...
Az FTDI mellé _stabil_ 3.3V adapter kell. Az FTDI 50mA 3.3V terhelhetősége kevés. Javasolt inkább a CP2102-es chipet használni.
Félreértettél. A leírás, amit somtibi kolléga linkelt, szerintem nem egyértelmű, sőt félreérthető, ezért át kellene fogalmazni.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2017
Nyilván kevés, ha az egész áramkört arról akarja táplálni az ember. Én annak a VCC-jét be sem szoktam kötni sehova, csak a GND, RX, TX-eket. Mindentől függetlenül ha az ember ilyennel foglalkozik, jó ha van otthon pár darab FTDI adapter, debugra, feltöltésre. Azért ajánlottam azt.
Sziasztok! Nekem is megérkeztek a nodemcu modulok. Led villogtató, stb progi megy, a wifi-s bemásolt programok is működnek, az első akadály, hogy külső ip címről, tehát ami nem ugyan arra a routerre kapcsolódik, milyen címen érhetem el, tudnátok segíteni?
Arra gondolsz, hogy internet felől hogy éred el? Hát a külső IP címeden, amit a routerben a wan portnál tudsz megnézni, és azon a porton, amit forwardolsz neki a routeredben. Vagy nem erre gondolsz?
Na ez a fele engem is érdekelne hogy "kintről" hogy tudom elerni! Igen MyIP.. De ha a szolgáltató csak dinamikus IP-t ad?
Esetleges áramszünet vagy restart után változik... ![]()
No-IP ingyenes DNS. Regisztrálsz, és beállíthatsz három routert, amit mindig elérsz, ha beállítottad rajta a szolgáltatást. Ehhez persze szükséges még a router támogatása is.
Annyi kényelmetlenség van a dologban, hogy 30 naponként be kell jelentkezni, és megerősíteni a regisztrációt. Erre mindig felszólítanak emilben, tehát ne használj kamu címet. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2017
Igen arra gondolok, hogy internet felől, hogy érem el. Értem hogy ha nyitok neki portot, de én azt hittem, hogy az esp is olyan mint ha mobiltelefonnal csatlakozok a wifire, azt nem kell forwardolni, meg a wifin keresztül úgy általában semmit....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |