Fórum témák
» Több friss téma |
Koszonom a gyors segitseget. Csinaltam kepet a belsejerol is.Ebben az esetben is cserelhetem a magnetront? csunyan serult a belseje.Kidudorodott a lemez de nem lukadt ki. szerinted?
jobban megneztem es megis van ott egy kis res...meg valami ezustos papir lap...
hat igen a festek is lejott meg lathato a kepen hogy eldeformalta a belsejet.Nemgondoltam hogy ilyenre kepes ez a magnetron. J a es nemertem hogyan tud szikrazni ha serult a festes...???
Sziasztok!
Az itthoni mikrónk elkezdett haldoklani. Szegény lassú halált hal,mert már régóta csinál olyat h egyre lassabban kezd el forogni bennea tálca és az a jellgzetes hang is egyre lassabban indul. Ma már ott tartunk, hogy nem forog a tálca, de a kaját még felmelegíti. Nem értek a mikrókhoz úgyhogy nem tudom mi a baja. De ti biztosan tudjátok. Jut eszembe: ha egyszer lesz időm szétszedem és megnézem, de ugye van benne egy kondi, amit gondolom nem kifejezetten egészséges feltöltött állapotban tapizni. Szal lehet úgy kisütni egy kondit h simán rövidre zárod? Vagy inkább egy nagy ellenállással?
Nem vagyok ostoba, nem matatok semmiben amiben van 220. de nem tudom hogy mi a baja. én arra tippelek h csak a kaját forgató motor ment tönkre,mert már egyáltalán nem forog, de melegíteni melegít. ötlet?
Nyert!
Csak a motor, az pedig esetleg alúról megközelíthető.
Üdv mindenkinek!
Nem tudtam pontosan hová irjak, ezért próbálkozom itt. A mi mikrónkkal is lene egy probléma. Mégpedig z hogy amint elindul elkezd szikrázni mindenk ugy mintha fém tárgy lenne benne, pedig sehol semmi hasonló. Utána pedig fekete égésnyom látszik az oldalán, viszont a fedő papírlak amivel le van takarva a kis rés ahol a feketedés látható sértetlen. Amint tudok teszek fel képet is róla. Előre is köszi mindenkinek és bocsi ha rossz helyre irtam. Üdv: Miky
Szia!
Lehet, hogy tönkrement benne a sugárzást biztosító magnetron (jól írtam?). Nem tudom mi van ezzekkel az újabb mikrókkal, nekünk jó régi van, és mindent kibir. Igaz, már nem működik a belső világítása (no máris van egy javítani valóm). De eddig jól dolgozik már legalább 10 éve. Az se ártott meg neki, mikor nagymamám a pléhtálban betette a hurkát sülni egy órára (végig dolgozott, nem volt senki hozzáértő otthon, hogy észrevegye). Semmi baja nem lett. Meg mikor anyám a pattogatni való kukoricát a papírzacskóban (nem a zacskó volt a baj, hanem az iratkapocs rajta) be is gyúlladt a mikróban a papír. Úgy látni a újak, a sok exrával hozzák a nagy hibalehetőséget és érzékenységet. Üdv. Tóbi
SZIASZTOK a segitségeteket kérem van egy TECH 5008 as tipusu mikróhullámu sütőm ami ma reggel ugy gondolta hogy kibánik velem!!
melegitettem a reggelim müanyag tányérban! és egyszer csak olyan kékes vöröses láng csapott ki a mikro belsejében legfelül lévő kis lemezke alól az a lemez van megégve olyan mintha azbeszt vagy nem is tudom mi lehet kérlek benneteket segitsetek mivel lehetne helyetesiteni azt a kis lemezkét mert eldobni még nem szeretném mert nagyon erős mikró a válasz ha lehet sürgősen kellene segitségeteket megköszönöm előre is!! tisztelettel:szalkagyuri
Nagy valószínűséggel a csillámlemez adta meg magát. Jó hír hogy lehet kapni hozzá. Nézz szét a linken hátha van olyan méret. Bővebben: Link
Sziasztok
Ha esetleg valakinek volna bontott mikróból még használható magnetronja (SAMSUNG OM75S)az érdekelne.Tudom hogy nem éri meg újjat venni,de esetleg ha találnék "olcsón"használtat,akkor még megéri beledobni! Köszönet
Holnapra megtudom neked nézni ha gondolod, van itthon kb. 15db jó magnetronom
Szia
Hú azt nagyon megköszönném.Nem kéne kidobni a Dédi mikróját.Leírjam a helyettesítő tipusokat?SAMSUNG 2039001161 SAMSUNG 72039001161 SAMSUNG OM75S(11) SAMSUNG RE995 CG OM75S(11)DEnnyit találtam hirtelen.
Sziasztok!
Van egy kérdésem. Cseréltem egy magnetront a samsung micromba.Az elején levő kupak nem volt rajt.(antenna?)Ez mennyire fontos kelléke eme egységnek. Használtat tettem bele. Egyenlőre működik.Nem lesz baja?
Sziasztok.
Én még mindig várok!!!Türelmes ember vagyok!
Sziasztok!
Kivettem a mikróm tányérforgatómotorját. Ez egy 220as szinkron motor, típusa: SS-5-240-TD 5 RPM 4W class:E Amikor bekapcsolom a mikrót(mármint amikor még egyben volt) el sem akar indulni, vagy ha megforgatom akkor is max 1et, 2-őt fordul. Gugliban rákerestem de nem találtam használható információt. Vkinek van vmi ötlete? Kicserélném egy másik motorra, de nem tudom, hogy milyet és hol vegyek.
Hello
Nem felejtettem el a magnetront, egyet találtam is de csak most tudom megpróbálni hogy jó-e
Itt biztosan találsz olyat ami neked kell, vagy mást nem valami olyat amit be lehet tenni helyette.
UI:Oldalt TERMÉKBÖNGÉSZŐ-> FŰTŐ-> MOTOR, és ott lesznek ezek :yes:
Köszi a segítséget! Találtam olyan motort, ami kb ugyanúgy néz ki és a típusa is egészen hasonló.
Sziasztok! Nagyi gagyi mikrója megadta magát, de hát iylen az élet. Szépen végigmértem mindent ahogy illik. Namost kondi jó, magnetron "elvileg" jó. (Értsd: nincs anódzárlat, nincs megégve, nem szakadt a fütés). A nagyfesztrafó után van egy jó nagy egyenes műanyag istennyila, ami sztem egy biztosíték, javítsatok ki ha nem, csatolok egy képet. (rossz minőség de most csak ez van sorry) Felirat: 0,75A/5kV
Illetve valami ilyemi a bekötés, ha ez jó:
Ez egy alap-feszkétszerező ugye. Csak mikor letéptem a madzagokat félkómásan nem figyeltem mi hova... Szóval elvileg ez helyes bekötés ugye? A gondom még: a "rajzon" a dióda full szakadt. Ha ez az, akkor a kondin keresztül rákúszott az AC a magnetronra, ez árthat neki vagy sem? Ha a kondi a helyén van, akkor elvileg pilzáló nagyfeszt kell kapnia a magnetronnak, stimmel ugyi? A diódára ennyi volt írva: HVM12 / 350 - milyen típust ajánlatok ide? Köszi!
Kicsit elcsúszott a "rajzom". Szóval nagyfesz - fehér kütyü - kondi. Kondi után dióda a testre, illetve tovább a magnetronra.
Ha ezt követted el akkor jól csináltál mindent!!!
Dióda viszgálatot köves azért el, lehet földzárlatos! TV kapcsitápjának az összes diódáját vadászd ki. Csak a bumszlikat, kösd párhuzamba őket, pakold be az előző helyére, és imádkozz hogy jó legyen!
illetve sorba is (de elírtam a nagyfeszrészére gondoltam a TV-nek, csak a tápját említettem véletlenűl)
Fontos: ha biztit cserélsz, akkor hasonlót szerezz be. Ha belenéztél a bizti tatóba /amit könnyedén ki lehet nyitni/ akkor láthatod, hogy maga a biztosító szál az az egyenes szál a bizti végén. A rúgó erre a szálra ki van feszítve, ha megszakad akkor ez összeugrík gyorsan, megakadályozva az ív kialakulását! A hagyományos bizti /rugó nélküli/, megszakad, de az ív kialakul és fenn marad! Remélhetőleg semmi baja a magnetronnak, sok sikert a buherához!
Azt tudja valaki, hogy az összes háztartási kivitelre készült magnetronnak ugyanakkora-e a fűtőfeszültsége?
Mint írtam szakadt a dióda, ez a baja, azért kérdeztem hogy a magnetronra jutó AC esetleg nem-e károsíthatta szegényemet. A rajzod szerint a dióda "lefelé" néz, tehát a magnetron földhöz képest mínusz feszültséggel műkszik?
Egyszóval:... igen!
Esetleg nézd meg mind a két trafónál /ha egyenlő a vasmagkeresztmetszet/ hogy ugyan annyi a menet rajta ami a fütéshez van megtekercselve!
De általában ugyanakkora szkott lenni /azéért van egy két kiétel/
Úgy mint a katódsugárcsőnél /elektroncsöveknél/ Mindig a katódot fűtjük!
Na jó. Én gondolkozni-lustaságom az ami miatt megkérdeztem, bár ennyire én is tisztában vagyok a dolgokkal. Köszönöm szépen! Keresek egy izmos diódát jó nagy zárófeszre meg bikás amperra és beleteszem vasárnap, 50-50%. Ha a magnetron behalt IJ, mikró megy bontásra, nem éri meg javítani, kb. 9eFt egy magnetron = ennyi egy alap mikró...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |