Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A tengelytoldalék 6mm-es tömör sárgaréz rúd, a csavaros szorítóhüvelyt 12mm-es alurúdból esztergáltattam. Mindkettőt a színesfémtelepen vettem Békéscsabán.
Szintén a békéscsabai színesfém telepen rendeltem. 10x100-as illetve 10x150-es extrudált tömör alumínium rudat forgalmaznak. Minimum 1 métert lehet rendelni. Az 5mm alulemezzel próbálkozz valami lakatosipari cégnél szerintem. Nálunk is van ilyen... akár lézerrel is kivágják 0.1mm pontossággal.
Egyszer már belinkeltem, budapestieknek, vagy közelben lakóknak lehet érdekes. Itt ha van olyan anyag, egészen kis darabokat is lehet venni: Bronzker Bt.
Ugyan ez másképp.
Közzéteszem a bemutatott előerősítő kapcsolási rajzát is, mert nem titkos. A tervezésben nagy segítségemre volt Tóth Béla, aki nélkül nem jöhetett volna létre ebben a formában a kapcsolás.
Szép napot! Magasságmérő ismét korszerűsítve. A továbbfejlesztett BME280-as szenzorral készült, beleépült a nyomás és a hőmérséklet szenzoron kívül egy légnedvesség érzékelő is. Összehasonlítva egy drága műszerrel, nedvességre ugyanannyit mutatott, hőmérsékletben késett fél fokot, ez az adatlapja szerint a tűrésmező széle, hát olcsó is volt. A szokásos OLED kijelzőn látható a légnyomás, az ebből számolt magasság, a hőmérséklet (indokolatlan pontossággal), a levegő nedvessége, és mivel terveztem adatgyűjtést is, a helyi óra által mutatott idő is. Az adatgyűjtés SD kártyára történt volna, de ezen hardver kezeléséhez szükséges szoftver már nem fért bele a tárba, igy ezt elhagytam. Helyette a légnyomást ábrázoltam analóg módon, egy stilizált mutatós műszerrel. Az eszközt, egy telefonakku táplálja 3.2-4.2V-tal, szerencsére az összes hardver működőképes ebben a feszültségtartományban. A fotón ugyan nem látszik, de a kijelző meghibásodott, a kigyújtott pixelek sorai halványan fénylenek, ki kell majd cserélni. De már megszoktam.
Kiváló ketyere,hál isten az elődjét láthattam élőben. Indokoltan ment a mancs.
Kérdés: processzorként miért nem használtál 1284-et vagy 2560-at? Mindkettőnek több a memóriája , az eepromja így bőven férne még bele program,hátránya hogy sok láb kihasználatlan maradna.
Csak egy apró ötlet: OpenLog. Csak egy láb kell hozzá, UART-on várja az adatokat és azonnal írja is az SD kártyára.
Egyébként rendben lévőnek tűnik.
Szia!
Lenne jó sok kérdésem RC autókkal ill. vezérléssel kapcsolatosan. Privátban kereshetlek ez ügyben?
Van egy modell autók vagy RC autók téma, oda mehet ami érdekel. Azt én is figyelem.
Pl. Minden, ami modell. A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2017
Szikorapéter és Bakman, köszönöm, a panel fizikai mérete is fontos volt, de majd legközelebb. Az OpelLog valóban ígéretes eszköz, igen kompakt, köszi az ötletet.
Ma meghallgattuk Karesz 50 új erősítőjét. Egyszóval:brutális! Óriási teljesítmény,dinamika, és nagyon tiszta hangzás jellemzi. Mindezt úgy, hogy nincs különleges forrás, "csak" egy Pioneer cd, amiből már analóg jel jön ki, egy előfok (azt is ő csinálta), és a végfok. Most értettem meg,mit jelent, hogy a zenészek a szobában zenélnek!
Nagy élmény volt, mégegyszer köszönöm,hogy ezt lehetővé tetted nekünk! Mod: A képek átemelve a másik hozzászólásból. A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2017
Szevasztok!
Már elég régen mutattam be Nektek valamelyik alkotásomat, de most szeretném ezt megtörni, mert ma elkészült egy szép kimenőtrafó pár. Régóta szerettem volna szerezni egy pár eredeti EAG-057-es erősítőt. Égen-földön nem lehet ilyet találni, vagy ha van is, akkor csak aranyárban. Viszont a zenei hangzása fantasztikus ezeknek az erősítőknek, gondolom közületek aki ismeri nem kell bemutatnom. Mivel évek óta nem tudtam beszerezni egy pár ilyen EAG-057-est, ezért úgy döntöttem, hogy építek egy párat ebből a remek erősítőből. A kimenőtrafóval kezdtem meg az építést, ebben a kedves barátaim Kálmán (Granpa), és Gabi (Gafly) voltak a segítségemre, ezúton is nagyon szépen köszönöm a segítségüket, és az idejüket, amit erre rászántak. A trafótekerést Gabinál csináltuk, az Ő tekercselőgépén, és drótjai segítségével. Kálmán sokéves tekercselési gyakorlatából kifolyólag főleg Ő készítette el a trafókat, de Gabi is, és én is segítettünk Neki a tekerésben. A börzén sikerült 60um-es trafópapírt szerezni, amit a tekercselési utasítás is írt. 2x30um-est írt elő, így a 60 mikronos pont jónak bizonyult. Kellett még bele 40um-es Hostaphan fólia is, ezt egy régi trafó bontásából sikerült kitermelni. A két kimenőtrafó alapja egy pár BEAG TK-222A típusú trafó volt, melyeket lebontottam. Ebből nagyon sok jó anyagot sikerült kinyerni, megvolt a cséve, a vas, a leszorító kengyelek, csavarok, és a Hostaphan fólia is. Aztán sok-sok előkészület után megtörtént a két cséve megtekercselése. Nagyon nagy munka volt elkészíteni a trafókat, nagyon sok részfeladat volt, ami sok időt elvitt. Na de most végre elkészültek, úgyhogy lássátok az eredményt. Megmértem szkóppal és hanggenerátorral a szimmetriát, készítettem ezekről is képet. Frekvenciamenetet sem tudtam még rajta mérni, mert a hanggenerátorom gyengélkedik, és nem ad ki azonos jelszintet a különböző frekiken. Meghallgatni még nem volt alkalmam, de a közeljövőben sort kerítek erre is. Kálmán, Gabi köszönöm szépen Nektek a sok-sok segítséget, nagyon örülök ennek a két kimenőtrafónak! Nagy munka volt! A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2017
Még néhány kép.
Egy 10KHz négyszöges mérést is megcsinálhattál volna, frekvencia átvitelét is megmutatná.
Kell szóköz a 10 és kHz közé, vagy nem. Múltkor azért oktattak engem ki, hogy kell. Én úgy tudom, nem kell. Mi az igaz, valaki tudja?
A 740. kép a végfok 10V/osztás, a másik kettő a hibajel-erősítő átvitele.
Köszönöm, most látom tévedésem, nem is neked szólt a kérésem..., elrontottam.
Gery78 kimenő mérésére vonatkozott volna. Elnézést! Egyébként szuper...! A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2017
Idézet: „Frekvenciamenetet sem tudtam még rajta mérni, mert a hanggenerátorom gyengélkedik, és nem ad ki azonos jelszintet a különböző frekiken” Egy 10KHz négyszöges mérést is megcsinálhattál volna, frekvencia átvitelét is megmutatná. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2017
Érték és mértékegység (legyen az bármilyen) közé mindig kell szóköz.
Tudsz erre mutatni hivatalos referenciat?
Megnéztem (előbb is eszembe juthatott volna), HP és Fluke multik adatlapját, van szóköz. Így áttekinthetőbb.
Köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |