Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Ardu IDE 1.8.3 verzióhoz az esp8266 lapokat letöltöttem és kiválasztva a generic esp8266 module lapnál eme kód ellenőrzésekor:
az alábbi hibát adja: Idézet: „Arduino: 1.8.3 (Windows XP), Alaplap:"Generic ESP8266 Module, 80 MHz, 40MHz, DIO, 115200, 512K (64K SPIFFS), ck, Disabled, None" In file included from C:\Documents and Settings\Atus\Local Settings\Application Data\Arduino15\packages\esp8266\hardware\esp8266\2.3.0\cores\esp8266\abi.cpp:23:0: c:\documents and settings\atus\local settings\application data\arduino15\packages\esp8266\tools\xtensa-lx106-elf-gcc\1.20.0-26-gb404fb9-2\xtensa-lx106-elf\include\c++\4.8.2\cxxabi.h:50:32: fatal error: bits/cxxabi_tweaks.h: No such file or directory #include <bits/cxxabi_tweaks.h> ^ compilation terminated. exit status 1 Hiba a(z) Generic ESP8266 Module alaplapra fordításra. Ennek a jelentésnek több információja lehetne a "Bővebb kimenet mutatása fordításkor" opció engedélyezésével a Fájl -> Beállítások-ban. ” Aki tudna tippet illetve megoldást, neki megköszönném! ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2017
Nekem is volt ilyen gond Arduino IDE 1.6.5 alatt működött rendesen. Próbáld meg.
Sikerült az 1.6.5-tel, viszont 220kb lett a mérete a programnak, ami nem túl biztató....
Sajnos még nem érkeztek meg az esp-01-ek, nem volt alkalmam feltölteni.
ez igy bármelyik ide verzió kezeli... Esp alá meg adhatod D1...D8 pin pl int LED= D2; konfigot azt is beforditja és jó!
Nekem speciel ha nem 'D' hanem csak PIN szám akkor nem is működik rendesen.
Nyilván nem egy villogtatót szeretnék rajta
![]() Jut eszembe, az ESP-01S modulokkal van tapasztalat? Mekkora memóriát szereltek rá, és mennyit lehet szabadon használni?
Szia.
Valamivel gond lesz nálad. Nekem egy Wi-Fi-t kliensként használó, távoli helyről adatot olvasó-küldő, és DHT22-t kezelő "sketch" mérete: ~9Kb. Arduino: 1.8.0 Valamely mintakódot próbáltad menteni más néven, hogy erre mit lép?
ESP-01 flash rész 512k.....
meg az arduino ide kiszámolja mekora és menyi helyed marad az adot cpura...(ezt ott irja ki ahol a hibba üzeneteket) A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2017
Hello, bocs hogy beleszolok, de azt hiszem azert ekkora a foglalt hely mert benne van a bootloader is. Ezutan mar nehezen fog telni/ noni a foglalt hely, ne aggodj emiatt
Nalam egy ures (wemos esetebe setup + loop)
Idézet: „Vázlat használ 238721 bájt (22%) -ot a program tárhelyből. A maximum 1044464 bájt. A globális változók 33036 bájt (40%)-ot használnak a dinamikus memóriából, 48884 bájtot hagyva a helyi változóknak. A maximum 81920 bájt.” A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2017
Igazad van, benne lehet a bootloader minden feltöltéskor/ellenőrzéskor.
Meddig lehet megpakolni a tárhelyet?
Az en esetembe
Idézet: - ESP8266-e12, ami allitolag tartalmazza az eeprom meretet is. Ezen kivul van meg fajlkstruktura lehetoseg, talan 3 Mb. „A maximum 1044464 bájt.” A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2017
de lehet igy is esp01 512k to 4M flash
![]() Bővebben: Link 4M Bővebben: Link Igy használhatóbb OTA filmware is.... A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2017
Filléres cuccokkal hatalmas dolgokat lehet csinálni...
Amit rendeltem, azokon ilyen van Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2017
Én segítenék, de a tudásom kevés eme bajsághoz
![]()
Ezt az oldalt ismeri valaki?
Kérdésem, hogy csak helyi hálózaton működik, vagy távoli elérést is lehet vele csinálni?
Én ismerem, de jobbnak tartottam saját programot írni. Valahogy azt biztonságosabbnak éreztem. Ebbe meg mindenki beleláthat boldog-boldogtalan, hogy a lámpádat hogyan kapcsolod fel.
![]() Idézet: „Internet from anywhere through the cloud server.” A "how it works" résznél írják ezt, tehát lehet.
Továbbá arra viszont nagyon remek, hogy megoldásokat lopj a saját projektedhez. Én csak arra használom
![]()
Ha valaki arra gerjed, hogy mit hogyan kapcsolgatok, akkor annak úgy kell
![]() Viszont tetszik, hogy csak kiválasztom az eszközöket és a funkciókat és kész is egy több órás írogatás ![]() Hasonló oldalt tudsz még?
Ha találok valamit akkor mindenképpen megosztom majd veled/veletek.
Ez nem csak arduinoval együtt megy?
Én a amúgy a Blynk-rl játszogatok mostanában. Két hátránya van: az új verzióban korlátozott ingyenes widget szám és hogy max 100ms-onként frissít(bár ez felhasználási terület függő).
Hát amit belinkeltél abból nem sok minden derül ki.
Egy tipp ahogy én szoktam ha nincs meg a hiba oka: Használj rendes mintát azok rendszerint futnak hiba nélkül. Persze rendes táppal, stabil Arduinoval, és Board verzióval. Bár manapság már a gihubos verzió sincs tele hibával. 3 szerverből válogathatsz. alap verzió: Bővebben: Link Egész jó verzió: Bővebben: Link és végül amivel szerintem érdemes is foglalkozni: Bővebben: Link Aztán amikor elkezded átírni saját igényeidre és netán hibára fut, könnyebben megtalálod a hiba okát ha visszanézed miket változtattál a kódban. Jó esetben. ![]()
En csak a masodikkal foglalkoztam, szerintem eleg jol mukodik, neten es helyi halozaton is.
Üdv!
Elkezdtem ismerkedni a blynk-kel. A következő problémámra keresek megoldást:
Azt szeretném elérni, hogy a case-n belüli utasítások mindvégig ismétlődjenek, míg az adott menüpont van kiválasztva. A kód forrása: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |