Fórum témák
» Több friss téma |
igen.
Az a baj hogy az esp eltárolja az előző csatlakozási adatokat ezért törölni kell. Valamint az van beállítva hogy ha megszakad a kapcsolat a routerrel akkor újra csatlakozzon. 13-as porton állítólag szokott ilyen lenni. Én nem tapasztaltam bár direktbe nem teszteltem a 13 as portot sokáig. ESP AP módban pedig alapból 192.168.4.1 az esp címe, de ezt már látod.
Bővebben: Link
Itt találsz leírást, ez a hivatalos doksi. Nincs benne minden de azért már egész használható.
Olvastam, viszont egy dolgot nem találtam benne: egy link visszaadott értéket szeretném megjeleníteni.
Pl ezt: Thingspeak last read Köszi.
Ebben az esetben az ESP a kliens és úgy kell a serverhez kapcsolódni. Viszont minden szerverhez egyedi megoldás kell. A Thingspeak -et nem ismerem, így átadnám a szót a nálam tapasztaltabbaknak. Vagy keresni kellene mintát a neten.
Meg van egy, elég jó leírás Bővebben: Link
Ez ugyanaz mint amit én belinkeltem, csak a régi verziója.
Ja aki szabin volt és nem olvas vissza az nem tudja. A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2017
És ha az egyik gomb nem on-off lenne, hanem a linket hívná meg?
Hát logikusan.... nem az ESP szerverét hívod meg hanem a másikat, és a böngésző nem az esp től kapott weboldalt jeleníti meg hanem a másikat.
Értem...
Akkor itt csak az lehet, hogy az esp-vel le kell tölteni a másik oldalnak az értékét, változóba tenni és az esp küldi a böngészőnek?
Attól függ mit szeretnél, maga a böngésző is lekérheti az adatot, és meg is tudja jeleníteni de akkor nem kapja meg az adatot az esp. Vagy ha lekéri az adatot a böngésző és utána elküldi az esp felé az is lehet, meg maga az esp is le tudja kérni. Mindegyik megoldás működik szerintem, csak ki kel találni hogy kell megvalósítani.
Sziasztok, segítséget kérnék.
Most ismerkedek az ESP-kkel, LUA programnyelven programozom őket. Érdekelne a Wifis kommunikáció, de sajnos az ilyen irányú ismereteim csekélyek, ne lepődjetek meg ha ha hülyeséget kérdezek. Olyan adatátvitelt szeretnék megvalósítani, ahol 3 (vagy több) ESP kommunikál egymással és mindegyik elküldi a saját mérési adatait a többieknek (pl. hőmérséklet, légnyomás, stb.). Az egyik eszköz pedig elküldené routeren keresztül felhőbe (pl. ThingSpeak) az összes mért adatot. Hogyan illik egy ilyen kapcsolatot kultúráltan megvalósítani? Milyen protokollt kellene használnom? Az eszközök egyenrangúak a hálózatban, nem master/slave kapcsolatra gondoltam. Köszi előre is a segítségeteket!
Ezt ismerem, viszont "csak" soros portra adja az értéket, nekem ez pedig csak a böngészőbe kellene.
Az lenne a legklasszabb, ha a böngésző kérné és jelenítené meg, így nem terhelve az esp-t.
Az esp-nek nem kell ezen adat, viszont a böngészőt hogyan veszem rá, hogy kérje? Mondjuk az lenne az igazi, ha a fenti kódban szereplő "value" fölött jelenne meg. Esetleg egy neten található szervert kéne beiktatni?!
Akkor egy másik tipp.
Bővebben: Link Ebben az irányban is rengeteg a lehetőség. HTML -től indulva a böngészőben futó alkalmazásokig. Rengeteg a leírás, és fórum. Csak idő és kitartás kell hozzá.
Én úgy csináltam, hogy mindegyik ugyanabba a thinkspeak fiókba küldte. Müködik. Igaz arduino ide alatt.
Köszi, de az igazi célom az eszközök közötti (talán ezt hívják üzenetszórásnak?) többirányú, mindenki mindenki felé beszél típusú kommunikáció lenne.
Az archiválás ThingSpeak-re csak a "hab a tortán" funkció.
A ThingSpeak egy csatornán belül nyolc mezőt engedélyez. Ezek (idő)korlátozottan írhatók, de korlátlanul olvashatók. Mindegyik a hozzárendelt mező(k)be írhatja a saját megállapításait, és amelyik kiváncsi valamelyik másik adatára, gond nélkül olvashatja. A hab a tortán, hogy egy regisztrációval több csatornát is létrehozhatsz.
Köszi, de a ThingSpeak-et inkább felejtsük el, nem ez lenne a "főcsapásirány."
Az archiválást (és a későbbi adatfeldolgozást) megoldom SD kártyával/PC-vel. Rosszul tettem fel a kérdést. Mondjuk egy lokális, drótos ethernet hálózat esetében mi lenne erre a megoldás? Például az MQTT protokoll lehet a jó a feladatra? Arra gondolok, hogy ha van egy kiforrott, célorientált megoldás, amit kifejezetten erre találtak ki, akkor inkább "nem találom fel a csőben a lukat". Az ESP-k között már sikerült egyfajta adatátvitelt összehoznom, de ezt semmiképp nem hívnám kúltúrált megoldásnak (inkább ne is beszéljünk róla , pláne, hogy master/slave kacsolatot valósítottam meg, nem pedig egyenrangú összeköttetést, ami a célom lenne.
Ha egyenragú kapcsolatot szeretnél, akkor a sima UDP protokoll nem jó? Elvileg broadcast üzenetet is lehet küldeni, mondjuk ezzel értesítené az új eszköz a többieket, hogy elérhető, mire a többiek felvennék az IP listájukba, és elküldenék neki a saját IP címüket.
Sok-sok évvel ezelőtt írtam egy kicsi chat programot (PC-re), amiben mindegyik fél egyenrangúként működött. Amikor valaki csatlakozott, akkor a címzett megosztotta az új IP címet a többi kapcsolatával, akik bejelentkeztek az újonnan felvett IP címre, mire az felvette őket a saját listájába. Kicsit bonyolultan hangzik, de teljesen jól működött (az egész program jóval kisebb volt mint 100kb) A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2017
Szia, igen, ez jó lehet, ilyesmire gondolok!
Nyilván, majd nekiállok és utánaolvasok az UDP-nek, de azt sem tudtam, milyen irányban kellene elindulnom. Mint említettem volt, teljesen laikus vagyok a hálózati kommunikáció terén... Nem tudom, hogy melyiket mire találták ki (és van belőlük sok, egyik biztos jó lehet nekem is). Aztán persze, ezt még le is kell majd programoznom...
Sziasztok!
Találkozott valaki a sonoff th10 termosztát firmware-ével? ESP-01-re szeretném rátölteni, ha tudom tesztelni és tetszik, akkor veszek sonoff th-t. Köszi.
Még egy érdekesség.
Bővebben: Link
Tényleg érdekes, köszi. Ezzel még nem találkoztam.
Neked is köszönöm, ezt nem tudom feltölteni arduino IDE-vel, pedig megvan az összes lib hozzá.
Sziasztok!
Egyenlőre csak szemezgetek az esp8266-os modulokkal. Gyakorlati tapasztalatok megosztását kérném tőletek. Ha van egy vastag téglafalas épület, és az épületen belül ágas-bogas szoba elrendezések, valahol az adott emeleten tipikus noname wifi router ("átlagos" térerővel), milyen távolságra lehet az esp a routertől, hogy még biztonságos legyen az adat kapcsolat?
Kb. mint egy átlagos telefon Wifi modulja. Azok, amelyekhez külső antennát lehet csatlakoztatni (és csak azt), jobbak. A NYÁK-ra integrált antenna mindig gyengébb.
Nekem azért egy kicsit jobban teljesít. A telefonomon már szakadozik a net, az esp még simán küldi az adatokat csomagvesztés nélkül. Azt még hozzá kell tennem, hogy ebben a helységben a család többi tagjának a telefonja már nem is látja a routert, a tablet az még látja, de már adatokat nem igazán fogad. A router az egy vacak beépített antennás inviteles ZTE.
Tehát nekem elég jó tapasztalatom van az esp-12e-vel, két 60 centis vályogfal nem akadály. Először meg is lepődtem rajta. |
Bejelentkezés
Hirdetés |