Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sztereó DAC
Témaindító: meszattila, idő: Ápr 10, 2007
Témakörök:
Ja hogy úgy... Nem próbálkoztam a TL431-el, mindenképp ezt a fajta szabályozót akartam összerakni mivel sok pozitív értékelést olvastam róla.
Idézet: „TL431-el, mindenképp ezt a fajta szabályozót akartam összerakni mivel sok pozitív értékelést olvastam róla.” Évek óta ezt alkalmazzuk ... Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2017
Mit is és hol? Bocs de nem esik le...
Ott olvasható az idézetben.
TL431, LM431, TS431, TLV431, LMV431...
Ezek mind söntszabályzók. Pont ugyan azt csinálják, amit építettél, csak kisebbek (pl.: SOT23) és szerintem pontosabbak és valószínűleg a dinamikájuk is jobb (azért ennek utána kell járni), és olcsóbbak (legalábbis egy OPA2134-hez képest). Kiegészíthetők külső bipoláris tranzisztorral, amivel a teljesítménye kibővíthető. Lehet, hamarabb kellett volna ezt valakinek észrevennie, és megkérdeznie...
Hm, majd átnézem a paramétereiket és a leírásokat. Kétlem hogy pont ugyanaz (vagy jobb) lenne, akkor nem használnák sokan inkább a diszkrét félét (sorolhatok számos forrást, de néhány benne van a doksiban is). Ami biztos, hogy ezekben az integrált megondásokban nincs extrém kis zajú LED referencia.
Én minden esetre örömömet leltem a megépítésében, és megelégedéssel használom. Ha valakinek kell szívesen adok panelt kipróbálásra, vagy akár meghallgatást is összehozhatunk... A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2017
Nagyon jó úton jár csigabiga1.
Elég csak a söntszabályzók zaját összehasonlítani.
Amennyiben a zaj lényeges (miért ne lenne az) akkor ez hogy tetszik?
SMD kivetelben létezik, kb 2x3mm 5 lábú és 150mA (peak 350mA) A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2017
Tetszik.
Nézzünk egy kimeneti impedanciát. Nagyon jó úton jár csigabiga1. Sokan próbálnak jót összehozni. Ime egy kis kollekció (és ebbe a Tentlab(amiről eddig szó volt) és Bruno Putzeys' HxR-je nincs is benne) Color graphs for Jack Walton's regulator article in Vol 4 A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2017
100Hz = 0.1 kHz illetve 1000nV = 1 uV (mikro). A TL431-re szavaznék zaj szempontjából.
Én érdemlegesnek az 1kHz feletti tartományt tartom. Térábrázolásban pl 5-10kHz feletti számit. Szerintem de meggyőzhető vagyok.
Kérdés a 431 kimeneti impedanciája is. Nem kell alacsonynak lennie feltétlen, egyenletesnek annál inkább. Amúgy jelen esetben a digit ic-k táplálásáról van szó vagy az analógokról?
Nem értem a logikádat. Átváltani mindenki tud, nem?
Hogy kapcsolódik ez a TL431 kb. 10x-es zajához?
DAC analóg tápja. Ez az egyik legkritikusabb rész...
Köszönöm a válaszokat.
Ha még kérdezhetek, akkor: A zöld led nyitóirányú feszültségének a zaját tartalmazza valamelyik adatlap, vagy az elkészült söntszabályzók eredő zaját vizsgálva esett a választás a zöld ledre, mint referencia feszültségre? Az egyes gyártók között nincs nagy szórás?
Akkor érdemes azt is figyelembe venni, hogy 1kHz-en még az opák átlagos PSRR-je 80-90dB.
Szerk: illetve ha DAC analóg táp alatt csakis a DAC IC-re gondolsz, akkor hagyd figyelmen kívül amit írtam. A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2017
Tudom, az opáknak a jó öreg LM317/337-es tápom van. Itt csak a megfelelö bypassing a fontos.
Lehetne mondjuk valami újabb fajta LDO-ból is... Igen, csak arra gondoltam.
Nem tudom, neked tetszik a kimeneti impedanciájuk?
Szép görbe... Nem tudom mennyire szól bele egy OPA hangzásvilágába ez...?
Hát meg kell hallgatni és kiderül
Szerintem számít, biztos van aki szerint nem.
Köszi!
Az LT1963-LT3015 páros én is ki szeretném próbálni, esetleg a TPS7A47/33 felállást is. (Bár sok high-end cuccban van még mindig a 317/337 alap, kissé megspékelve. Talán nem véletlenül...) A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2017
Biztosan tud a megfelelő ligában a 317/337 páros is jól szerepelni és mint mindentől, feltehetően tőlük is van jobb
Végülis minden relatív, nem is tudom miröl beszélgetünk...
Sziasztok,
van egy xmos panelem Kínából. Viszont nem sikerül összekötni a géppel, hogy lássa. Valaki használt már ilyet? A d+ és a d- rendben van, de a táp? Van itt v+, vcc, vb. Pl a dac-hoz vezető bclk-t nem is írja. Szabi
TDA 1541-es DAC csöves I/V-vel.
Még a fedlap hiányzik. Be/ki kapcsolás távvezérelhető, a lustasági faktor megléte miatt..
Aranyos hobbibarkács nosztalgia DAC...
Gratula! Milyen csövek vannak a végén?
Köszönöm!
Tesla E88CC. A tápját még később át akarom alakítani csövesre. A Hibridnél nagyon bejött.
Üdv!
Szeretnék egy kis segítséget kérni DAC építéssel kapcsolatban. Vettem egy ilyen usb átalakítót: Bővebben: Link Ezt szerettem volna próbára összekötni az LC7883K típusú ic-vel. Adatlap Az usb átalakítón lévő SCK lábat a az ic BLCK lábával kötöttem össze 1K ellenálláson keresztül. LRCK lábat dac ic LRCK lábával. SDATA lábat dac ic DATA lábával. Ez a bekötés helyes? Ide milyen vezetéket lehet használni? Én hajlékony UTP kábel sodrott érpárjából raktam 5cm darabot. Esetleg gondot okozhat ez? A problémám az, hogy a kommunikáció ugyan megindul, amikor egy zenét elindítok a számítógépen, de a hangkimeneten csak egy állandó frekvenciájú sustorgás jelenik meg. Ha a lejátszón a hangerőt leveszem 0 ra, vagy ha pause-t nyomok akkor változik a sustorgás hangja, de továbbra is megmarad. Mi okozhatja a hibát? |
Bejelentkezés
Hirdetés |