Fórum témák
» Több friss téma |
Ajajj...
Mintha halványabbak is lennének...ez azt jelezné, hogy nyitva és zárva vannak egyszerre az érintkezők. (vagy nagyon gyorsan KI/BE kapcsolgat) A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2017
Igen, és olyan szögből nézem, vibrál, és valószínű azt a pillanatot kapta el a gép.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2017
Kicsit visszapörgetve a dolgot, írtad korábban:
Idézet: „Ebben az estben a nyomógombokról tökéletesen működik minden, de a bemenetekről semmi.” milyen nyomógombokra gondolsz itt?
A kijelző alatt lévő két szélső gombbal lehet működtetni a nyitást/zárást.
Egyik egy szárny, a másik két szárny. Had ne tudjam most, hogy melyi-melyik.
Akkor viszont a proc. feltehetően jó. A bemeneteket kezelő smd-k közül lesz valamelyik a hunyó. Végig kellene menni a jelúton, hogy hol akad el a start-parancs. Ha valamelyik hibás, kiakaszthatja a proc megfelelő bemenetét.
A nyomógombok természetesen más bemenetre vannak kötve, (mivel azok a programozásban is részt vesznek) ezért működhet onnan jól.
Sziasztok!
Más fórumokon még nem tudtak segíteni, a szerelő is tanácstalan, ezért próbálkozom nálatok...hátha. A következő problémában szeretném segítségeteket kérni. Kb egy hónapja szereltek be hozzánk egy KLING kaput CAME V6000 -U4631 kapunyitó motorral. A garázs egy fém garázs. A problémám az, hogy a hozzá adott távirányító belülről tökéletesen nyitja, csukja a kaput. A garázson kívül viszont a garázs felnyitása van hogy másodszorra sőt többedszeri próbálkozásra sikerül csak. A gomb megnyomásakor hallani a pittyenést a kapu megmozdul kb egy centit felfelé. Újabb megnyomásra lefelé mozdul 1 centit. Így kell játszani vele, amíg méltóztatik teljesen felemelni a kaput. Gondoltuk a fém garázs leárnyékol. Meghosszabbítottuk kábellel a vevőjét , kivezettük a garázson kívülre. Nem lett jobb. Ma is kínlódtunk vele és azt vettem észre, hogy nem egyszer pittyen a gomb megnyomására a motor, hanem kétszer. Ezt akkor csinálja, amikor egy kicsit felemelkedik és megáll. Amikor teljesen felmegy a kapu csak egyet sípol. Már teljesen megbolondít. Azon gondolkodtam, hogy nem lehet-e az a hiba forrása, hogy a garázs lemez és a jel visszaverődik...mert tök olyan , mintha a motor egymás után, gyors ütemben kétszer kapna jelet..... Igaz a garázson belül meg hibátlanul működik... Már nem tudom, hogy mit csináljak...tanácstalan vagyok. A távolság a garázs és a kapufeljárónk között kb 18 méter. Azt mondták, hogy a nagy távolság nem lehet probléma. Meg van, hogy közelről sem akar kinyílni....kiszámíthatatlan. Mindkét távirányítóval ezt csinálja. Találkozott már valaki ilyen problémával közületek? Egyáltalán lehet rádiófrekvenciás kapunyitót használni lemezgarázsnál? Láttam a neten külső kétcsatornás rádióvevőt. Esetleg ez segíthetne a problémámon? Vagy ezt mire szokták használni? http://rugobolt.hu/Kulso-ketcsatornas-radiovevo-muanyaghazban---T-RE8 Köszönöm a válaszokat előre is!
Hello! Valószínűleg nem a rádiós résszel van a baj.
"egy centit felfelé...újabb megnyomásra lefelé mozdul 1 centit" Akkor ez így sosem végezhet... Szerintem, vagy szorul a kapu mechanikusan (kézzel könnyen nyitható?), vagy pedig a kelleténél jobban le van szabályozva a motor "ereje"...esetleg aktiválódik valamelyik beépített védelem és azért áll le azonnal. Meg kéne próbálni a a vezérlőt "újratanítani"...legalább az "F-3 Erő tanulás" részt. De a "nyitási és a zárási véghelyzet" beállításokra is rá kellene nézni. Itt a leírása elérhető: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2017
szia
Az 1 hónap az még erősen garanciális szitu. Ha valóban belülről tökéletesen működik és csak a külső nyitással van gond, akkor nekem úgy tűnik mintha a vevő valahogy elcsípne még egy jelet amitől megállítja a kaput. Nem tudom, ezek a távirányítók meddig adják a jelet ha megnyomjuk, van olyan ami 1 másodpercig küldi, namost ha valami ráárnyákol induláskor, de még mindig jön a jel a távirányítóból közbe nyílik a kapu majd ismét veszi.... akár veheti két jelnek is. Ez most így eléggé vadul hangzik, de ismerni kéne pontosan a vevő és a távir tulajdonságait. Láttam már érdekes dolgot, pl a szentesi adó torony mellett. Egyébkánt bármilyen külső vevőegységgel összehozható, nem muszály a legdrágábbat venni. Üdv
Kolléga, belülről jól működik
Hoppácska...
Köszönöm a válaszokat!
A kapunyitó motor valóban az uniman által belinkelt annyi különbséggel, hogy ez 868,35 Mhz-en működik. És valóban belülről egyszer veszi a jelet. Kipróbáltam: egy gombnyomásra a motor kijelzőjén belülről egy nulla jel villan fel a bal oldali számkijelzőn. Kintről nyitották, én bent voltam a garázsban két csippanás és a nulla jel egymás után kétszer villant fel Tehát kétszer vette a jelet. De miért??? Arra is gondoltam, hátha a garázs hátsó lemezéről verődik vissza a jel??!! Amikor beépítették kipróbáltam, igaz nem sokszor. Akkor még nem volt rátéve a garázsra a hátoldali lemez....akkor nem tűnt fel, hogy ilyet csinált volna...igaz nem is nagyon próbálgattam. Szerintetek lehet, hogy a garázs hátoldaláról verődik vissza a jel? Vagy ez hülyeség?? A szerelő már volt kint, megnézte, azt mondta, hogy mechanikusan nincs semmi baja a kapunak, könnyen jár. Ezt igazolja az is, hogy belülről könnyen nyílik. Újra tanította a távirányítókat, de a gond nem szűnt meg. Azt mondta utánanéz mi lehet még a baj. Azóta nem jelentkezett. Tegnap felhívtam, mondtam neki jöjjön ki, mert a gond nem szűnt meg. Péntekre ígérte. Kezdek ideges lenni.... Zsoltee001 árnyékolás tuti van, ha bemegyek a garázsba a telefon térereje 4-ről 1-re esik. Az a vevőegység, amit belinkeltemezek szerint erre való, hogy felerősítse a jelet? Nem nagyon tudtam eldönteni, hogy mire használják, mire jó Egyébként erről a motorról és távirányítóról van szó
Eléggé Xaktás dolognak tűnik, ha valós ahogy elmondtad, én is megfeküdnék egy ilyen problémától, pedig láttam már vad dolgokat.
Én úgy értettem, hogy ha az adó sokáig adja a jelet akkor veheti kétszer mert valami ráárnyékol, majd megszűnik miközben megy a kapu, de a jel még mindig adja a távirányító és megint elcsípi. Visszaverődés az nem nagyon okozhat itt gondot ha abból indulunk ki, hogy a rádióhullám fénysebességgel közlekedik, nem éppen visszhang, azon kívül itt ugrókódos rendszerről van szó, elég kicsi a valószínűsége hogy pont kialakul egy jelsorozat ami passzol. kb egy lottó5-ös ... 3x egymás után A kapunyitó és vezérlése itt most lényegtelen, a vevője beépített? Tudnál pár képet csinálni a távirányítóról? Meg úgy az egészről? Amit belinkeltél az nem egy erősítő, hanem egy külső dobozos vevő, ha veszi a jelet, akkor ad egy záró impulzust ami ráköthető a vezérlés fali nyomógombos bemenetére, ilyenkor természetesen le kell tiltani a belső vevőt. üdv A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2017
ziasztok
Valaki találkozott már easygate terrier 200 kapunyitóval?Mert nem találok hozzá leirást a beprogramozásról.a távirányitót felismerte nyillik is meg zár is csak nem tudom a végállást hogyan lehet beállitani.mert mikor bezár mind a 2 kapu kis idő mulva visszanyít kicsit.
Itt a leírás róla ( igen, tudom, angolul van ):
Easygate-Terrier-200 manual
Fotód származási helyén ott van az angolnyelvű leírása is... Bővebben: Link
De ebbe sem irja le egyértelműen mit kell csinálni,hogy tudom a 2 végállást fixálni.
elketd mozogni magától de a végén mikor bezár mind a 2 szárny utánna vissza kinyitja egy kicsit mind a kettőt.
Van a "Double Gate System Learn" fejezet...abban van leírva, hogy hogyan "tanítható" be a vezérlés...
Adott egy Ditec motoros kapun a biztonsági fotocella folyamatosan ki be kapcsol, ténylegesen működi is ha elébe állsz
Kifújtam hátha egy pók szórakozik de nem segített Kérdésem elég lesz a fotocella csere vagy a vezérlő is ludas lehet?
Nézd meg kamerás mobillal az adóját, ha harmatgyenge akkor szokott téveszteni. Akkor csak elég IR ledet cserélni.
Egyébként kompatibilis minden hagyományos (!) infrapárral. Üdv
Megnéztem IR ledet 5-10mp világít aszt elalszik,és így ismétlődik
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy Motorline lince 400 kapum MC2 vezérléssel, amit kb fél éve telepítettem. Eddig egyszer fordult elő, hogy éjszaka közepén (-4C°) az egyik szárnya magától kinyílt, utánna reggel nem mozdult csak áramtalanítás után. Ugyan még csak egyszer fordult elő, de gondoltam hátha valami triviális a probléma. Tud esetleg valaki segíteni? Előre köszönöm.
Sziasztok
Delma garázsnyitó. A képen látható vezérlés típusát felismeri valaki? Bekötésről és programozásról keresnék hozzá leírást. Még kikövetkeztetném, hogy mi micsoda, de kissé megnehezíti a dolgom, hogy a panel eleve rossz Üdv
Hali!
A mellékelt vezérlésen a SERL logikát ON-ra kapcsolva kerti/szervíz fény, a kiskapu funkció nem alkalmazható? Legalább is én így értelmezem. Sok ilyen motort beüzemeltem már, de eddig még nem volt erre a funkcióra szükség.
A leírásból azt veszem ki, hogy nem megy a kettő együtt. A 18-as pont szerint a PED bemenet a kiskapu, ha szervízfényként használod akkor megzavarodik.
A 18-as pont, a nyomógombos verzió.
Ha a 6-7 pontot (2. rádiócsatorna) kötöd a 18-ra akkor elvileg van kiskapu funkció, ettől független lehet a SERL ON funkció, ha jól bogarásztam ki a leírásból.
Csak azt nem tudom, hogy a beépített RX modulon van-e 2. csatorna funkció?
Bocsi, semmi rossz szándék, de nem igazán vagy jártas a témában. Ezeken a mostani paneleken már nincs 6-7 es pont.
Én csak az általad linkelt leírás alapján próbáltam értelmezni. Ez a tipus tényleg nem volt a kezemben még, javarészt Beninca és Promatic fajtákat telepítek rendszeresen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |