Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hát azért én merem remélni, hogy a "valakinek a kitörlése" című procedúrát nem egy személyben a moderátorok végzik (hsz-törlés, egyebek), hanem Topi egy szkriptet lefuttat az adatbázison és kész is.
![]()
Bocsánat, hogy beleszólok: Nem a tudása, hanem a stílusa sértette a közönséget. Ismered ezt a szólást úgy-e? "A stílus, maga az ember". Ha egy közösséghez szeretnél tartozni, alkalmazkodnod kell a szokásaihoz. Tisztelned kell a többieket, hogy ők is tiszteljenek téged.
Ez szemmel láthatóan nem tökéletes...
Másrészt szerintem a fórum elhagyásának több módja is van: - Soha többé ide sem nézünk. - Többé nem szólunk hozzá, de azért olvasunk. - Megsértődünk, újra regisztrálunk más néven, és megy minden tovább. - Megsértődünk, kérjük a korábbi énünk teljes törlését (de azért olvasunk névtelenül). - Valami nagyon durvát csinálunk és törlik a teljes korábbi énünk. Az első négyre vannak konkrét példák, az utolsóra (nem lévén bennfentes) nem tudok konkrét példát...
Most valóban megtaláltam a hozzászólások listáját, de tegnap nem volt találatom. Vélhetően elütöttem valamit, ezért volt sikertelen a keresésem.
A totális törléssel egy csomó beszélgetésfolyam értelmetlenné válik/válhat.
Attól mert valaki durvát csinál, még a korábbi ténykedése nem lesz értéktelen.
Első körben azt sem lehet tudni hogy magát töröltette vagy esetleg a fórum vezetése hozott egy ilyen döntést, mert nagyon nem mindegy. De az előbbi a valószínűbb, mert utóbbi esetben a hozzászólások ottmaradnak csak a nick tűnik el, és törölt felhasználó kerül a helyére.
Nem ő az egyetlen akinek sajnálatos a távozása, ráadásul szerintem most éppen semmi oka nem lett volna rá. Ha jól emlékszem egész egyszerűen annyi volt a problémája, hogy mások más véleményen voltak egy egy aktuális kérdésben, ami őnála "nem fordulhat elő". Ha mindenki ugyanazon a véleményen lenne nem lenne fórum, mert alig lennének kérdések és válaszok, és egyáltalán nem lennének viták.
Én is gyak. szó szerint ezt a közmondást akartam idevésni reggel, de inkább töröltem az egész hsz-t. Igazán nem éri meg a téma, olyan szép dolgokkal el lehet ütni az időt.
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2017
Kedves Granpa,
Hátha elnézitek egy öregember gondolkodását. A kérdés igen érdekes és összetett. Alkalmazkodni mindig kell, mert abban van a túlélés lehetősége. De, hogy kinek mennyire az mindig a körülmények döntik el, lásd történelem. Szerencsésebbnek tartom a "helyből" kiindulást. Azaz mi a célja a fórumnak. A munkahelyeken kialakított csapatszellem nem a dolgozók határozzák meg, hanem a munkaadók érdekei - még, ha a dolgozóknak meg is felelne. Azonban a dolgozókat a munkaadó tartja el. Összegezve csak vannak közös érdekeik. A családban a gyerek a kedvezményezett, Ő a jövő. Szerintem itt a tudás megszerzése, átörökítése a gyerek. Mindegy, hogy kinek mi tetszik, mert, ha az ember szeret valamit, valakit, azért könnyebben hoz "áldozatot" és köt kompromisszumot. Szerintem, ha szeretitek amit csinálunk, ne törődjetek, hogy ki milyen lelki állapot szerint tesz hozzá, mert majd a közösség hozzáállása formálja azokat az embereket, nem a kirekesztés. Mindenkit üdvözöl, Elek
Ennek a mondásnak a fonák oldala most érdekesebb. A mondást sokan a mozifilmből ismerjük, és ott mint pozitív tulajdonság jelenik meg a kocsmai verekedést megelőzendő.
De itt a fórumon sokan gondolják, hogy a besimuló magatartás az elvárás. Én csak remélni merem, hogy nincs ez így. A stílus az maga az ember, de a stílustalanság egyáltalán nem jelent egy jó stílust. Én ki nem állhatom a semmitmondó embereket. Inkább legyen egy markáns jellemvonása mint ne legyen neki semmilyen. Nem kell mindig elkerülni minden konfliktust, vannak esetek amikor igenis bele kell állni egy-egy vitába és tolni kell a saját szekerünket. Én kimondottan nem állhatom pl. GeLee stílusát, de neki legalább van, amit mindenképpen becsülni érdemes. Sajnos ez nem mondható el mindenkiről. És ha át tudjuk lépni saját magunkat, akkor érdemes átgondolni melyik a nagyobb érték. A hiteles információ, az eredeti ötletek, egy másik nézet előkerülése, vagy az elvárások sorába való beállás és az ezzel járó elcsökevényesedés. Idézet: „[OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik” Még szerencse.... Idézet: „a besimuló magatartás az elvárás” Sosem volt ez így. Viszont nem hiszem, hogy a másokkal szemben elvárható minimumot a stílusban meglépni akkora nagy feladat / falat lenne. Ha valakinek gondot, frusztrációt és gyomorgörcsöt okoz, hogy nem tud az internetbe belépni állandóan levezetendő feszültségek nélkül (a használt szavak, mondatok, sorrendek, írásjelek, stb. alapján ez erős sejtésre adhat okot), az már inkább orvosi eset. Az, hogy valaki nagytudású, vagy szakmailag a világ TOP10-ében benne van, az semmire nem mentség, attól valaki még bőven lehet elviselhetetlen. A tudással igenis párosulhat egy olyasfajta beállítottság, amellyel ez a tudás nem kioktatásként, másokat degradálva osztódik, hanem normális, emberi, méltóság- és tiszteletteljes módon. Az én elveim szerint legalábbis. Nem hiszem, hogy itt nagyon példálózni kellene, de Hp41C, proli007 és még sokan mások hogyhogy nem ezt a kis alacsony lépést alapértelmezésben meglépik és én személy szerint bármikor leborulok a nagyságuk és hozzáállásuk előtt, mert a tudásuk mellett elképesztő türelemről és magatartásról tesznek tanúbizonyságot... nahát, ha nekik sikerül, másoknak miért nem? Ez nem a fórum hibája, hanem az egyéné. Nem az olvasóknak és aktív tagoknak kell kéretlen-kelletlen az idők végezetéig tűrni, a bárkinek a bármilyen stílusát. (Egyébként sem lehet a világ összes helyzetét megengedő (liberális) cicafiús simogató módszerekkel megoldani, és ez így van jól.) A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2017
Hát, Neki legalább volt valami stílusa, nem csak ment a birkacsapattal.
Személy szerint jobbnak tartom a saját stílust, még ha kicsit erős is, mint a stílustalanságot. Sajnos a fórum nehezen, vagy egyáltalán nem tűri meg a sorból kilógást, pedig már nincs is itt a fő "szakember elüldöző " moderátor ![]() Az igazi lejtmenet az Ő működése alatt indult el, szerintem. Sajnos a fórum is lefele megy, nem nagyon érdemes szakmailag hozzátenni/szólni.
Ezzel jórészben csak egyetérteni lehet.
És ha már filmek is előkerültek, akkor Sylvester Stallone és Sandra Bullock játszik "A pusztító" című filmben -hol jól, hol kevésbé-, de a végén mégis van egy jó mondása John Spartan-nak (Stalone), ami nagyjából így hangzik mikor a vélt ellenségeket próbálja békíteni: "Te legyél kicsit tisztább, te meg kicsit koszosabb."
Továbbra is fenntartom, hogy "egyes" embereket a tudása sértett. Azonban ezzel az indokkal senkibe nem lehet "belekötni". Ezért jött a stílusa, (ami olyan volt, amilyen), támadási alapként.
Egyébként pont ez az "állj be a sorba" szemlélet, ami lassan megmérgezi a fórumot. A tudás lassan itt sem számít, csak menj a többivel. Azt a mondást gondolom Te is ismered, úgy-e: aki mindig mások után megy, egész életében csak "hátsókat" lát. A közösségnek is alkalmazkodnia kellene az egyes emberekhez bizonyos szempontból. Értékelni és tolerálni kellene a "stílust". Főleg akkor, ha esetleg tudás is áll a háttérben. Mert ha úgy nézzük, ez mégiscsak egy "szakmai" fórum lenne, mégha hobbi is. Ha még emlékszel, az iskolában, egy osztályon belül is voltak kisebb csoportok, akik esetleg nagyon különböztek, mégis valahogy müködött az egész, mint egység. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2017
Egyetértek. Főleg, hogy mint írtam, szemmel láthatóan próbált visszavenni a régi stílusából.
Idézet: Ezt üti ez szerintem: „Egyébként pont ez az "állj be a sorba" szemlélet, ami lassan megmérgezi a fórumot.” Idézet: Azt veszem ki, hogy másoknak tolerálni kell. „Értékelni és tolerálni kellene a "stílust.” Idézet: „Egyébként pont ez az "állj be a sorba" szemlélet, ami lassan megmérgezi a fórumot. A tudás lassan itt sem számít, csak menj a többivel.” Nem tudom, ezeket honnan szedted, de nettó butaság. ![]() Valami bölcsesség tanfolyamról van? Úgy írtad le ezt a 2 egymás utáni mondatot, mintha ez egy objektív és mindent és mindenkit magában foglaló nézőpont lenne. Nincs itt semmiféle varázslatos szemlélet. Be kell tartani a netikettet, az alapvető helyesírási szabályokat és emberszámba venni a másikat, mert egyikőnk sem egy érzéketlen nyomorék semmirekellő robot, aki a túlsó oldalon ül. Kb. ennyi, de ezen felül mindenki azt tanul, olvas és alkot, amilyet és amennyit csak szeretne, határ a csillagos ég. Én komolyan nem értem a problémát. De most már sokkal hasznosabb dolgokon töröm inkább a fejem, hogy vajon hol lehet a közelemben nyitva olyan virágos bolt, ahol a barátnőmnek vehetnék majd egy szálat este 8 magasságában... A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2017
Idézet: „Ha még emlékszel, az iskolában, egy osztályon belül is voltak kisebb csoportok, akik esetleg nagyon különböztek, mégis valahogy müködött az egész, mint egység.” Ez most is pontosan így van.
Anyámnak marha sok virága van. Az más kérdés hogy ilyenkor aligha virágzik. Ez meg krumpli csak akkora volt eredetileg mint a borsó kétszer.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2017
Idézet: „Ha még emlékszel, az iskolában, egy osztályon belül is voltak kisebb csoportok, akik esetleg nagyon különböztek, mégis valahogy müködött az egész, mint egység.” Ez igaz, csak annyit tennék hozzá, hogy régen a 30 ember között volt 3 szellemi fogyatékos, aki nem tudta lerántani a normális arcokat, most a 30 között 3 normális arc van, akit könnyen megeszik a többi 27 bégető állatka...erről ennyit..
Mindig, mikor belinkelsz valamit, lehet találni annál is érdekesebbet. S persze erről már készült videó... Kb. 9 perctől
![]()
Ez nem így van. Iskolában dolgozok. Látok, hallok ezt, azt.
Most a 30 ember között van 3 szellemi fogyatékos, aki könnyen lerántja a normális arcokat. 27 bégető állatka...erről ennyit..
Régen azt a 3 szellemi fogyatékost áttették kisegítő iskolába, nem kínozta tovább a 27 normálist. Ma azt mondják nem lehet megkülönböztetés. Nem mondják ki, de szenvedjen tőlük a többi.
Régebben sem volt jelentősen jobb a helyzet, csak az internet elterjedésével, és a kattintásvadász "híroldalak" megjelenésével szinte minden ilyesmiről értesülünk.
Pl. nálunk is történt általános iskolában, hogy valaki rögzítette, amint egy lány osztálytársa táncolt neki, majd kamerába megmutatta a nemi szervét. A videó másnap már a fél általános iskolának megvolt a telefonján, a lány iskolát váltott, stb. de egy újság sem írta meg az esetet. Manapság meg minden ilyen esetre felfigyel a sajtó, és úgy 2 hónapig csámcsognak rajta, amíg el nem felejti mindenki. Tipikus példa erre, amit sok magát szakembernek tartó társadalomkutató, meg pszichológus emleget, hogy a fiatalok egyre korábban kezdik a szexet, és ez mennyire káros, meg óvjuk meg a gyerekeket, stb. Holott minden statisztika ennek az ellenkezőjét bizonyítja, méghozzá azt, hogy az elmúlt ~150 évben minden generáció később kezdett el ilyen dolgokkal foglalkozni mint az előző. Anno nem volt újsághír, ha valaki 15-16 évesen terhes lett, az volt a normális, most már a televízióban mutogatják őket.
Videó: szerintem kifejezetten jó az, ha az emberek értesülnek az ilyesmiről. Most nem a bulvár, clickbait, témán csámcsogó oldaláról van szó, hanem arról, hogy az a lány lehet, hogy nem táncolt volna a barátjának kamerába, ha korábban hall egy ilyen esetről. Vagy épp a srác nem mutogatta volna mindenkinek, stb.
Azért vegyük észre, hogy itt nem a sajtó követett el hibát, hanem, ugye. És sajtó ide vagy oda, egy ember életét sikerült egy ilyen húzással megnyomorítani. Korábban kezdik a szexet: a 150 éves összehasonlítás jelentős csúsztatás. 150 éve tényleg az volt a normális, ha valaki _házaságban_ elkezdett szülni 15-16 évesen, de az akkoriban kellett is. Mert akkoriban teljesen normálisnak számított az is, hogy a szülők nem érik meg akár a 40 éves kort sem, és meg is kellett szülni azt a 6-8-10 gyereket, akik közül átalg 2-3 gyerek megélte a 20. életévét... A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2017
Gery78-nak: így néz ki
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2017
Szerintem pedig bőven elég, sőt sok is volt a személyeskedésből, ezért takarítok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |