Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Igy nem lesz megoldás, és ez probléma programfüggetlen.
Egy kiterjesztéshez egy programot lehet társítani alapértelmezettként, és nem alapértelmezettként többet is. Viszont ha a gépet újraindítod szerintem a nem alapértelmezett megszűnik a listában Ráadásul egy adott kiterjesztéshez két ugyanolyan nevü fájlt nem lehet társítani. Szóval ha az egyik layout50.exe, akkor a másiknak más nevet kell adni.
Sziasztok!
A nyákterv kontúrján belüli kontúr marást melyik rétegkapcsolóval tudom kivitelezni? 0? A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2017
F1 - Sprint-Layout 6 súgó (nálam ez a 7.7 pont)
File > Export > Isolation-Milling (HPGL, *.plt) De egy megjegyzés: fent a sárga mezőben "sp6_alkoto.pdf" 8.1.8.3 szakasz A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2017
Sziasztok ,az a kérdésem lenne hogy magyarositás telepitésénél mindig megáll 9781 kb -nál? és akármeddig várok nemsikerül feltenni ,valakinek volt e ilyen problémája?
Sziasztok!
Tud valaki sim kártya illetve quecktel m95 makrót sprint layouthoz?
Rajzold meg ...
Bővebben: Link
Sim kártya meg rengeteg típus van, gondolom mindegyikre szükséged lenne ...
Sziasztok!
Van olyan billentyű kombináció, amivel ki lehet jelölni egy adott rétegből mindent?
Köszi, ezt tudom, de nekem egy adott rétegből kellene. Tehát, ha nekem mondjuk csak a K2 kell, akkor azt ki tudom e jelölni, hogy ne kelljen egész nap kattogtatni...
Nem értem mit nem értesz, vagy mit kérdezel
niedziela! Köszönöm Neked! A fel nem tett kérdésemre is megkaptam a választ!
Ja, hogy ki tudom kapcsolni külön a layereket, na, ezt nem tudtam! Így már ok! Köszi!
Ha sima egy oldalas nyákot akarok gyártatni céggel, akkor ugye a vezetősáv K2 (zöld), az alkatrész oldali pozíció rajz a B1 (szürke) és a kontúrmaráshoz szükséges keret az az U (fehér) ugye? Természetesen ezek egyenként exportálva, azt tudom.
Nem tudom ezeket a rétegneveket honnan veszed, de ebből látható
Innen veszem;
De közben megtaláltam én is ezt a layerinfót az enyémben. Köszi A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2017
Ugyan mit rövidítenek a betűk nálad?
Kíváncsiságból én is elindítottam a saját magyar verziómat (frissített is 10-25.re), de nálam értelmesek a betűjelek. F = forrasztás, A = alkatrész, K = kontúr.
Azon a képen egy 5.0 -ás verzió van.
Valószínű, hogy félig Német félig Magyar.
Német(gyári) verzió maradéka: Kupfer, Bestandteil, Umriss = réz, alkatrész, kontúr
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2017
Igen, van amit németül ír ki, van amit magyarul...
Köszi, így már tiszta. Akkor jól sejtettem.
Aki a fordítást csinálta hozzá nem végzett 100%-os munkát, vagy mert nem tudott vagy más okból, ez igaz az 5-ösre és a 6-osra egyaránt. Ennek ellenére én ezúton is köszönöm a munkáját, mert nekem nagy segítség ha egy program az anyanyelvemen kommunikál velem, így is túl sok olyan szoftverem van ami ezt nem teszi.
Igen a saját nyelvünkön kényelmesebbnek tűnik, csak meg van az a probléma, ha a fordító félre értelmezi, vagy alapból nincs az angol szóra megfelelő magyar szó, csak magyarázat.
Takigab paneltervéhez kapcsolódva jegyzem meg, hogy a kétoldalas panel nem így készül. Ha ebből a tervből valaki valóban gerbereket generálna, az nem hozna garantált eredményt.
A mellékelt képen találomra elmozdítottam két diódát lefelé. Így láthatóvá vált, hogy a furatai nem galvanizáltak, hanem azt külön-külön mindkét oldalon megrajzolta a tervező. Ettől elegánsabb megoldást is kínál a program a furatok többoldalassá tételével. Javaslom ezt a lehetőséget kihasználni. Másik szokatlanság a rendkívül kicsi raszterméret. Így az alkatrészek nem kerülnek egymással szépen sorba. Akár a szokásos inc/col-ból akár ennek "mil-es" változatából, akár a mm-ből választasz, célszerű lehet egy olyan osztást beállítani, ami jobban szolgálja a rendet a panelon. Mindez persze csak látványosság, mert a tényleges működésre általában nincs hatása.
Valjójában a kétoldalas galvános pad információtartalma a gerber generálásakor elveszik és csak a két oldali pad valamint a furat méret marad meg belőle.
Mindkét módszernek megvannak a sajátosságai. F12 kétoldalas pad: egy furatinformációt hordoz, egyforma a két oldal padja, és ami fontos, hogy a program a teszt funkció használatánál tudja követni a rétegek között a vezetősávot. Két pad egymás felett: két furatinformáció egy kordináta ponton, ha két normál pad kerül le! (ha egy pad és egy területtel kombózunk, akkor egy furat van, viszont a területet külön hozzá kell tenni a soldermaskhoz!) Ebben az esetben teljes szabadságunk van a furatgalvános pad két oldalának alakját tekintve külön-külön (egyik ilyen-másik olyan, thermalnégyzettel + sima kör kombó stb). persze ennek is meg van az ára, mégpedig a teszt funkció megáll a rétegátmenetnél, nem fogja tudni kezelni a két oldalt. A legszebb megoldás szerintem az, hogy alkalmazunk egy vékony húsú F12 furatgalvános padot ráfedfe tetszőleges terület alakokkal (soldermadkhoz hozzáadva) és összelakatolva. megj: A csatolt képen is látszik hogy az egymásra pakolt padok furatai eltérő méretűek voltak. Gyanítom, hogy a gyártócégek programjainak DRC-jén fentakadnak azek a "hibák". De, ha nem és mondjuk fél furattal el van csúszva egy ilyen, akkor akár fúrótörés is lehet a következménye!
Egy biztos, igy nem szerencsés megtervezni a panelt.
Leszámítva ha magának tervezi az ember, mert akkor ugye teljesen mindegy. A többség szerintem nem gyártat hanem maga készíti a nyákot. Nálam pl. szinte mindig keverednek a rétegek is, mert nincsenek stabil, rendesen megrajzolt makróim, mindig azt használom amit éppen találok, vagy amit hirtelen rajzolok, és ilyenkor van hogy az alkatrész keveredik a kontúrral. Ami konkrétan lényegtelen, mert csak a fóliarajz kerül kinyomtatásra, és az is előfordulhat hogy azt a rajzolatot utána soha az életben nem is látom már.
Nálad igy van az egy dolog, de nem követendő példa !
Sziasztok!
KF trafó makrót hol találok, illetve hogy tudok csinálni Sprint L. 5-ben? A külső méret is lényeges, hogy lássam a távolságot. Kösz |
Bejelentkezés
Hirdetés |