Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ne kezdjétek megint a PC szakkört, ha kérhetném.
Már szóltak érte többször. Törlés lesz ,utána meg kushadás, aztán megint újrakezdi valamelyik értetlen. Van értelme? A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
Úgy látom többeket zavar a "PC szakkör", ha gondolod nyiss egy témát erről, vagy írj privátot, aztán megpróbálok segíteni.
Mi benne a minősithetetlen?
Már többször kérték hogy ne menjen a számitógépszakkör. (Elég a címet elolvasni, milyen Topic ez) Rengeteg meló, és bosszúság a moderátornak. Aki normális, megérti, aki nem, az meg trollkodik, jusztis. Hogy kit miért tiltanak ki, azt meg majd eldönti az oldal tulaja,és a moderátorok. Persze ha a személyes ellenszenved,és a múltkori sérelmed miatt kóstolgatsz, az mindent megmagyaráz, nemigaz Attila? Ha tudnád mi a Ham Spirit, a hozzászólásod meg sem született volna..... Meg azért ha figyelmesen olvasol, egész eddig frankón folyt az eszmecsere minden dologról, ami a topictársakat az elektronikán túl érdekel. Kicsit jobban megismerhetjük egymást. Ez jó dolog, kár lenne az "offban offal" megakasztani.Szerintem.
Ismerős helyzet. Múltéhét szerdán nem volt vizünk. Felkapcsolom a motorvédőt, egyből ledobta. Legelőször azthittem elfagyott - mivel -9 körül volt. Hordoztam a meleg vizet a csőre, nemsegített. Szétszedtem a műanyag csövet a szivattyútól, abba is öntöztem a forró vizet, szépen lement a kútba a víz. Mikor akartam visszarakni a műanyag csövet a csatlakozójára, a nyomásom segítségére eltörtem egy 5/4 es csövet. Az összes víz a házból rajtam állt meg. Nemvolt kellemes élmény. Nos akkor jött belém az ideg, meg a sírás is. Volt egy colos műanyag csövem, meg egy vas 5/4 amin nincs menet és el van totál rozsdálva. Van rajta egy hollander, amit gázzal melegítettem, kalapácsoltam, de hely hiányában sehogy sem sikerült szétszednem. Telt az idő, mentem a nagy városba vásárolni. Először azt hittem hogy majd a 6/4 műanyag csövet rátudom húzni és leszorítani (ideiglenesen tavaszig) a 5/4 csőre. De felvilágosítottak hogy ez nem lehetséges. Adtak olyat 5/4 csőre hogy rákell tenni a csőre, és az eggyik oldalát visszafele forgatva, vág magának menetet. Úgy ahogy sikerült, összeraktam mindent, de mégsem ment. Már beesteledett, és víz nelkül voltunk. Kivettük a kúdból a szivattyút, kipróbáltunk kint, motorvétőt bekapcsolás után 5-10 másodperc után ledobta. Szaladtam az üzletbe másikért, pont záráskor értem oda, de még beengedtek. 350 € volt a szivattyú, mondom nincs mese, muszály megvenni. Hazahoztam, beraktuk - és megint semmi. Ledobja a motorvédőt. Nézem a kútnál a villany dobozt, kikötöm a szivattyút - nincs egy fázis. Másnap mentem 60 méter kábelt venni +50€. Bekötöm, megyen minden. A cső kicsikét csepeg, de én már addig hozzá sem nyúlok, ameddig nem kell. Úgyhogy tavasszal lehet ásni - kb 55 métert, új cső is lesz betéve. Most van egy felesleges szivattyú (3 éves), muszály lesz eladni, hogy jöjjön vissza pénz. Remélem érthetően leírtam. Nézzétek meg a képeket.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
Nálunk csak most sikerült megérkeznie az első hónak!
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
Nem semmi meló és futkosás,így december végén.
Elismerésem. A szerelvényeket, ha módod van rá, cseréld ki műanyag KPE idomokra, a csapokat pedig sárgarézre. A korrózió nagyon ki tud tolni az emberrel.
Igen, minden kilesz, cserélve. Jelenleg ott a kút mellett csak a visszacsapó szelep van, semmilyen csap. Jelenleg már KPE idom van betéve. Ha kint leszek lefotózom hogy sikerült megcsinálnom.
Az jó, sok bosszúságtól megkíméled magad.
Van ötlete valakinek, milyen anyaggal lehetne ragasztózni a fürdőszobai csempére? Kis műanyag akasztókat próbálnánk minél masszívabban (de később bonthatóan, pl. lekaparással) feltenni, felfúrni tilos ezeket, úgyhogy csak valamilyesféle ragacs jöhetne szóba. Sziloplasztot próbáltuk, de az egy vicc. Kétoldalú ragasztók úgyszintén kilőve, mind gyenge.
FBS. Van hogy a műanyag csatornát is azzal ragasztom fel a betonfalra, le sem lehet tépnii. Csak hagyj kellő időt hogy megszáradjon.
Szuper, azt hiszem az lesz is valahol, köszi mindkettőtöknek.
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2018
Moderátor által szerkesztve
Nekem a kétoldalas Pattex nem okozott csalódást. Két csíkot teszek szorosan egymás mellé az akasztó hátára és körbe vágom a legszélén.
A lényeg a felületek makulátlan tisztasága. A csempét le kell súrolni, nemcsak vízkövet, de a legtöbb tisztítószerben lévő adalékot is el kell távolítsuk. A csempét nitróval zsírtalanítom, a fogast, műanyag esetén lakkbenzinnel. Ügyelek, hogy ne oldja a zsírtalanító anyag. A kifejthető legnagyobb erővel nyomom fel a fogast, ez is nagyon fontos.
Vettem a Lidlben birkahúst. 11 óra óta főzöm. Egyre keményebb.
![]() ![]()
Ma reggel kb 9-kor voltam a Lidlben. Undorító tömeg volt. Nyugger találkozó. Vettem volna virslit. Persze elfogyott. A pénztárnál nagypofájú nyugger kiabál a másiknak, hogy neki sikerült venni 20 csomaggal. A kutyája nagyon szereti.
Hát ezért van az, hogy amikor a dolgozók eljutnak a boltba, már minden le van fölözve. Az akciósnak híre hamva sincs. Figyeltem, míg sorba álltam. Mindegyik sárga csekkel fizetett. Amit a dolgozók termeltek meg. Tiszteletem az időseknek, de némelyiket ....... A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
Mert nem tettél bele 100-150-es szegeket, vagy parafadugókat (igazi, nem ragasztott), azért kemény. Virslit meg ne (v)egyél, mert még a drágák közt sem találtam a régiekhez hasonlót,
mind ócska (hogy finoman mondjam). Idézet: „Undorító tömeg volt.” Na majd mi lesz hétvégén? Már előre félek tőle, hogy be kell vásárolni! ![]()
Nekem csak veszekedni nem volt velük, ezért tűrtem el szó nélkül, hogy a nyugger *** közém és a virsli közé tolja a kosarát (átgázolva rajtam, pedig nem vagyok kis darab) és elvegye az utolsó három csomagot abból a fajtából, amit én akció nélkül is meg szoktam venni. Majd elkezdtek kiabálni, hogy csak hármat sikerült venni és mennek megkeresik az eladókat, hogy károgjanak nekik, miért nincs még több. Szívem szerint azt az egy csomagot, amit én szerettem volna megvenni, kitéptem volna a kezéből és felrúgtam volna az égig, hogy tanuljon egy kis rendet, csak sajnos nem ilyennek neveltek.
Már rég megtanultam, hogy az öregedéssel nem jár együtt a tiszteletreméltó viselkedés - rendkívül bunkó egyedek akadnak a vének között is.
Ez a Lidl-es virsli egészen jó! Lett volna. Majd a kutya örül neki. Remélem "megvirslizi" a gazdáját.
A többség. Nekik jár! Az eszükbe sem jut, hogy mi termeljük meg nekik.
Hú! Tényleg. Jön a hétvége. Egy évre fognak bevásárolni, nehogy jövőre éhen haljanak.
Életemben most először festettem olajfestékkel!
![]() ![]()
Apám azt mondta erre, "jöjjön ki neki ott, ahol bement!"
![]()
Még egy szavazat az FBS-re, természetesen megfelelő tisztítás6előkészítés (ahogyan már elmondták) után, és csak másnaposan (jó vicc volt, ugye
![]()
Mi lesz belőle, otthoni oktatási eszköz?
Arra sajnos nem jó. Az iskolatáblákat speciel táblafestékkel kell festeni. Az olajra nem tapad a kréta.
Nekem van két db. 1m2-es zöld táblám. Arról szeretném a zöld festéket eltávolítani, ugyanis a tábla 20mm vastag rétegeltből van. Arany. ![]()
80%.
Máskor is ezt veszem. De most akciós volt. Lemaradtam róla. Majd helyette iszom pezsgőt.
Megfőtt! Bő 5 és fél óra alatt. Ennek a birkának megváltás volt a szúrás. Pár perc és végelgyengülésben halt volna el. Bizonyára élt már az első világháború idején is.
Amúgy finom lett, csak q...a büdös.A szaftja, mint a baracklekvár. Olyan sűrű. |
Bejelentkezés
Hirdetés |