Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2829 / 3618
(#) (Felhasználó 116638) hozzászólása Dec 29, 2017 1 / 3

Ne kezdjétek megint a PC szakkört, ha kérhetném.
Már szóltak érte többször.
Törlés lesz ,utána meg kushadás, aztán megint újrakezdi valamelyik értetlen.
Van értelme?
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
(#) tbarath válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Úgy látom többeket zavar a "PC szakkör", ha gondolod nyiss egy témát erről, vagy írj privátot, aztán megpróbálok segíteni.
(#) (Felhasználó 116638) válasza ha6qt hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Mi benne a minősithetetlen?
Már többször kérték hogy ne menjen a számitógépszakkör.
(Elég a címet elolvasni, milyen Topic ez)
Rengeteg meló, és bosszúság a moderátornak.
Aki normális, megérti, aki nem, az meg trollkodik, jusztis.
Hogy kit miért tiltanak ki, azt meg majd eldönti az oldal tulaja,és a moderátorok.
Persze ha a személyes ellenszenved,és a múltkori sérelmed miatt kóstolgatsz, az mindent megmagyaráz, nemigaz Attila?
Ha tudnád mi a Ham Spirit, a hozzászólásod meg sem született volna.....

Meg azért ha figyelmesen olvasol, egész eddig frankón folyt az eszmecsere minden dologról,
ami a topictársakat az elektronikán túl érdekel.
Kicsit jobban megismerhetjük egymást.
Ez jó dolog, kár lenne az "offban offal" megakasztani.Szerintem.
(#) cupika97 válasza horváth lajos hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Ismerős helyzet. Múltéhét szerdán nem volt vizünk. Felkapcsolom a motorvédőt, egyből ledobta. Legelőször azthittem elfagyott - mivel -9 körül volt. Hordoztam a meleg vizet a csőre, nemsegített. Szétszedtem a műanyag csövet a szivattyútól, abba is öntöztem a forró vizet, szépen lement a kútba a víz. Mikor akartam visszarakni a műanyag csövet a csatlakozójára, a nyomásom segítségére eltörtem egy 5/4 es csövet. Az összes víz a házból rajtam állt meg. Nemvolt kellemes élmény. Nos akkor jött belém az ideg, meg a sírás is. Volt egy colos műanyag csövem, meg egy vas 5/4 amin nincs menet és el van totál rozsdálva. Van rajta egy hollander, amit gázzal melegítettem, kalapácsoltam, de hely hiányában sehogy sem sikerült szétszednem. Telt az idő, mentem a nagy városba vásárolni. Először azt hittem hogy majd a 6/4 műanyag csövet rátudom húzni és leszorítani (ideiglenesen tavaszig) a 5/4 csőre. De felvilágosítottak hogy ez nem lehetséges. Adtak olyat 5/4 csőre hogy rákell tenni a csőre, és az eggyik oldalát visszafele forgatva, vág magának menetet. Úgy ahogy sikerült, összeraktam mindent, de mégsem ment. Már beesteledett, és víz nelkül voltunk. Kivettük a kúdból a szivattyút, kipróbáltunk kint, motorvétőt bekapcsolás után 5-10 másodperc után ledobta. Szaladtam az üzletbe másikért, pont záráskor értem oda, de még beengedtek. 350 € volt a szivattyú, mondom nincs mese, muszály megvenni. Hazahoztam, beraktuk - és megint semmi. Ledobja a motorvédőt. Nézem a kútnál a villany dobozt, kikötöm a szivattyút - nincs egy fázis. Másnap mentem 60 méter kábelt venni +50€. Bekötöm, megyen minden. A cső kicsikét csepeg, de én már addig hozzá sem nyúlok, ameddig nem kell. Úgyhogy tavasszal lehet ásni - kb 55 métert, új cső is lesz betéve. Most van egy felesleges szivattyú (3 éves), muszály lesz eladni, hogy jöjjön vissza pénz. Remélem érthetően leírtam. Nézzétek meg a képeket.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Dec 29, 2017 /

Nálunk csak most sikerült megérkeznie az első hónak! Az utcafronton sajnos nem maradt meg (és sajnos a kertben se sokáig) de a kertet (madáretetőt) figyelő kamerámon jól látszik...
(#) (Felhasználó 116638) válasza cupika97 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Nem semmi meló és futkosás,így december végén.
Elismerésem.
A szerelvényeket, ha módod van rá, cseréld ki műanyag KPE idomokra, a csapokat pedig sárgarézre.
A korrózió nagyon ki tud tolni az emberrel.
(#) cupika97 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Igen, minden kilesz, cserélve. Jelenleg ott a kút mellett csak a visszacsapó szelep van, semmilyen csap. Jelenleg már KPE idom van betéve. Ha kint leszek lefotózom hogy sikerült megcsinálnom.
(#) (Felhasználó 116638) válasza cupika97 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Az jó, sok bosszúságtól megkíméled magad.
(#) Norberto hozzászólása Dec 29, 2017 /

Van ötlete valakinek, milyen anyaggal lehetne ragasztózni a fürdőszobai csempére? Kis műanyag akasztókat próbálnánk minél masszívabban (de később bonthatóan, pl. lekaparással) feltenni, felfúrni tilos ezeket, úgyhogy csak valamilyesféle ragacs jöhetne szóba. Sziloplasztot próbáltuk, de az egy vicc. Kétoldalú ragasztók úgyszintén kilőve, mind gyenge.
(#) CIROKL válasza Norberto hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

FBS tuti jó
(#) Remci válasza Norberto hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

FBS. Van hogy a műanyag csatornát is azzal ragasztom fel a betonfalra, le sem lehet tépnii. Csak hagyj kellő időt hogy megszáradjon.
(#) Norberto válasza Remci hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Szuper, azt hiszem az lesz is valahol, köszi mindkettőtöknek.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) reloop válasza Norberto hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Nekem a kétoldalas Pattex nem okozott csalódást. Két csíkot teszek szorosan egymás mellé az akasztó hátára és körbe vágom a legszélén.
A lényeg a felületek makulátlan tisztasága. A csempét le kell súrolni, nemcsak vízkövet, de a legtöbb tisztítószerben lévő adalékot is el kell távolítsuk. A csempét nitróval zsírtalanítom, a fogast, műanyag esetén lakkbenzinnel. Ügyelek, hogy ne oldja a zsírtalanító anyag.
A kifejthető legnagyobb erővel nyomom fel a fogast, ez is nagyon fontos.
(#) pjg hozzászólása Dec 29, 2017 /

Vettem a Lidlben birkahúst. 11 óra óta főzöm. Egyre keményebb. De már nem büdös.
(#) pjg hozzászólása Dec 29, 2017 1 / 2

Ma reggel kb 9-kor voltam a Lidlben. Undorító tömeg volt. Nyugger találkozó. Vettem volna virslit. Persze elfogyott. A pénztárnál nagypofájú nyugger kiabál a másiknak, hogy neki sikerült venni 20 csomaggal. A kutyája nagyon szereti.
Hát ezért van az, hogy amikor a dolgozók eljutnak a boltba, már minden le van fölözve. Az akciósnak híre hamva sincs. Figyeltem, míg sorba álltam. Mindegyik sárga csekkel fizetett.
Amit a dolgozók termeltek meg.
Tiszteletem az időseknek, de némelyiket .......
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Mert nem tettél bele 100-150-es szegeket, vagy parafadugókat (igazi, nem ragasztott), azért kemény. Virslit meg ne (v)egyél, mert még a drágák közt sem találtam a régiekhez hasonlót,
mind ócska (hogy finoman mondjam).
(#) sany válasza pjg hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Idézet:
„Undorító tömeg volt.”

Na majd mi lesz hétvégén? Már előre félek tőle, hogy be kell vásárolni!
(#) bbb válasza pjg hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Nekem csak veszekedni nem volt velük, ezért tűrtem el szó nélkül, hogy a nyugger *** közém és a virsli közé tolja a kosarát (átgázolva rajtam, pedig nem vagyok kis darab) és elvegye az utolsó három csomagot abból a fajtából, amit én akció nélkül is meg szoktam venni. Majd elkezdtek kiabálni, hogy csak hármat sikerült venni és mennek megkeresik az eladókat, hogy károgjanak nekik, miért nincs még több. Szívem szerint azt az egy csomagot, amit én szerettem volna megvenni, kitéptem volna a kezéből és felrúgtam volna az égig, hogy tanuljon egy kis rendet, csak sajnos nem ilyennek neveltek.

Már rég megtanultam, hogy az öregedéssel nem jár együtt a tiszteletreméltó viselkedés - rendkívül bunkó egyedek akadnak a vének között is.
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Ez a Lidl-es virsli egészen jó! Lett volna. Majd a kutya örül neki. Remélem "megvirslizi" a gazdáját.
(#) pjg válasza bbb hozzászólására (») Dec 29, 2017 1 /

A többség. Nekik jár! Az eszükbe sem jut, hogy mi termeljük meg nekik.
(#) pjg válasza sany hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Hú! Tényleg. Jön a hétvége. Egy évre fognak bevásárolni, nehogy jövőre éhen haljanak.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Dec 29, 2017 /

Életemben most először festettem olajfestékkel! Szín: lombzöld. Alany: régi iskolai rajztábla újrahasznosítása. (Egyenlőre még nem matt mert pár perce festettem csak.) Majd a másik oldala is le lesz festve meg száradás után kerül rá egy második réteg hogy jól fedjen. Vélemény?
(#) bbb válasza pjg hozzászólására (») Dec 29, 2017 / 1

Apám azt mondta erre, "jöjjön ki neki ott, ahol bement!" Az a pikok féle sertésvirsli szerintem tényleg jó ízű, 1000Ft körüli kilós áron pedig meglepő, hogy mennyi húsból van (nem emlékszem a pontos számra, de 70% feletti érték rémlik). 450Ft-ért a 750g-os kiszerelés pedig szinte ajándék. Nem csoda, hogy rárepültek.
(#) Gafly válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Még egy szavazat az FBS-re, természetesen megfelelő tisztítás6előkészítés (ahogyan már elmondták) után, és csak másnaposan (jó vicc volt, ugye ) terhelni.
(#) granpa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Mi lesz belőle, otthoni oktatási eszköz?
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Arra sajnos nem jó. Az iskolatáblákat speciel táblafestékkel kell festeni. Az olajra nem tapad a kréta.
Nekem van két db. 1m2-es zöld táblám. Arról szeretném a zöld festéket eltávolítani, ugyanis a tábla 20mm vastag rétegeltből van. Arany.
(#) pjg válasza bbb hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

80%.
Máskor is ezt veszem. De most akciós volt. Lemaradtam róla. Majd helyette iszom pezsgőt.
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Megfőtt! Bő 5 és fél óra alatt. Ennek a birkának megváltás volt a szúrás. Pár perc és végelgyengülésben halt volna el. Bizonyára élt már az első világháború idején is.
Amúgy finom lett, csak q...a büdös.A szaftja, mint a baracklekvár. Olyan sűrű.
(#) madzagos válasza pjg hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Előtte megszedted a faggyút?
(#) Gafly válasza madzagos hozzászólására (») Dec 29, 2017 / 2

Szerintem a bolti "tálcás" birkán már nem sok van rajta, mert az "úri népek", csak a "szín húst" veszik/eszik.
Bezzeg Zsákán, ott nem volt ilyen gond. Még az sem, hogy csont is volt benne bőven
Következő: »»   2829 / 3618
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem