Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1257 / 1388
(#) eyess válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Hát mit? Nem a végeredmény fontos hanem, hogy mivel.Ez nem értem.
(#) RoliNyh válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 11, 2018 / 1

Inkscape -et ismered? Szerintem egy tesztet megér.
Ez kezeli a vektorgrafikus ábrákat. Egyszer valami nyák dolog miatt én is kipróbáltam, de már nem emlékszem miért. Ha jól rémlik, végül is megoldottam a nyáktervezőben amit akartam.
De a progi úgy megmaradt a memóriában, elég jónak néz ki...
(#) sdrlab válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Ilyet konkrétan sehol nem mondtam, hogy kerülném a pdf-et, hisz a gerber2pdf is erről szól, és már vagy 3x mondtam, hogy azt még ki fogom próbálni, hátha.....!!
(#) sdrlab válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Persze, hogy ismerem! Nem rossz program az sem.
De az előbb írtam le, miért nem igazán ezen az úton haladnék....
(#) RoliNyh válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Jól van, akkor bocsi...
(#) eyess válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Egyébként tudom milyen ez.De gondold végig , hogy bármelyik változtatás után mentesz, hogy el ne vesszen a munka.Viszont sokszor jártam én is úgy , hogy egy már meglévő rajzot amiről úgy gondoltam, hogy végleges még is felül kellett írni, és a mondjuk PDF fájlt is le kellett cserélni.Ez csak két kattintást jelent ez olyan sok ?Mármint a nyomtatott PDF fájl felüírása.
(#) niedziela válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 11, 2018 /

Miért nem teszed fel a 10.1 -et ? Nem kell hozzá új win ha csak nem win 3.1 verzióval vagy még.
vagy miért nem kérdezed meg Őt ?
Azt mondta tud segíteni
(#) sdrlab válasza StefuPeti hozzászólására (») Jan 12, 2018 /

Ha jól látom, itt a furatok nem feketével állnak elő, hanem valami sötétkék színnel. Alapban ez nem lenne feltétlenül probléma akkor, ha tökéletes fedettségű filmet tudnék házilag előállítani, de a technológiámmal ez nem megy(mellőzzük a nyomjak ki 2 réteget c. zseniális ötleteket, abban a tartományban ez nem járható út, amire én használom!). Így, ha nem kb egyforma a film minden részén a fedettség, nehéz lenne belőni a megvilágítási időt.
Azt a furatszínt...lehet valahogy befolyásolni szerinted ?
(#) sdrlab válasza niedziela hozzászólására (») Jan 12, 2018 /

Nagyon vicces vagy! De, kell! XP alól nem indul el...
(#) niedziela válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 12, 2018 /

Szerintem hagyd ezeket a dolgokat maguknak.
Idézet:
„XP alól nem indul el.”

Én kb 4 éve használom, ebből 3.5évet xp alatt ment
Program dátuma 1996 - 2008 mi máson is futhatott volna ?

Más problémák vannak

capture.jpg

(#) StefuPeti válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 12, 2018 /

Szia. Valóban sötétkék a furatok színe, de ha fekete-fehérre állitod a nyomtatást akkor nincs különbség a fekete és a sötétkék között. Egyébként nem jöttem én sem rá hogy hol lehet feketére állitani a furatot. Próbáld ki amit tegnap irtam és meglátod hogy sikerül.
Sikerült a tegnapi segitségmel boldogulnod?
(#) sdrlab válasza niedziela hozzászólására (») Jan 12, 2018 /

Amiről én beszélek, az az aktuális 11.10 verzió! Az nem indul el XP alól!
(#) sdrlab válasza StefuPeti hozzászólására (») Jan 12, 2018 /

Tehát, ha jól értem...előbb kinyomtatod pdf-be, színesen, majd abból fekete fehéren nyomtatod végül ki a nyomtatón ?
(#) niedziela válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 12, 2018 /

Idézet:
„Amiről én beszélek, az az aktuális 11.10 verzió! Az nem indul el XP alól!”

Ennyi, menthetetlen a helyzeted
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2018
(#) sdrlab válasza niedziela hozzászólására (») Jan 12, 2018 1 /

A 7.5-ös verzió nem vektoros formában nyomtatott pdf-be. Nekem az volt meg, az működött XP alól is, de nem jól. Nem fogom kipróbálni az összes verzióját, hátha valamelyik már jól csinálja, és el is indul XP alatt!

MOD: Kérlek, ne személyeskedj, és ne sértegess másokat. A hozzászólásod ezen részét eltávolítottuk.
Moderátor által szerkesztve
(#) eyess válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 12, 2018 /

Várj egy picit mielőtt nagyon másfelé menne a téma.Van rá lehetőség , hogy a mostani verzió , amit használsz, és jól működik neked, csak nem tud a program vektoros pdf be nyomtatni,hogy nem maga a kapcsolás tervező program hanem a wind re kell feltelepíteni egy virtuális nyomtatót.Majd a szerkesztőből kell kiválasztani,amikor nyomtatni szeretnél a virtuális nyomtatót, és az már szépen fog neked pdf be nyomtatni vektorosan.Az meg , hogy kék ami kék, és nem fekete azon is lehet segíteni.Vagy magában a szerkesztő programban kék helyett feketét kiválasztva, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor a vektoros pdf fájlt egy arra alkalmas vektoros szerkesztő programban átállítani.Persze mindent, csak akkor ha a kék valóban nem lenne jó.Lehet, hogy nyomtatáskor megeszi a nyomtató, és kék helyett is fekete lesz , de az is lehet, hogy nem.Mindenre van megoldás, csak nyugodtabban kellene, mert ők is csak segíteni szeretnének.
(#) sdrlab válasza eyess hozzászólására (») Jan 12, 2018 /

Sajnos ha simán fekete fehér nyomtatást választok ki a programban, az kerekít valahová, és úgy egyáltalán nem tudtam beállítani, hogy értelmes rajzolat legyen belőle. Ha szürkeárnyalatos(vagy színes), akkor működik jól, de a furatok vagy nem látszanak, vagy ennek megfelelően más színűek lesznek, amiből a szürkeárnyalatos nyomtató egy "lágy" fekete színt eredményez. Ez nem annyira jó, a már fentebb jelzett ok miatt.
Maga a nyáktervező természetesen vektorosan nyomtat bármilyen azt ismerő nyomtató driver-re, csak én ezeket a többszörös megmunkálási lépcsőket szeretném kihagyni, mert megőszülök egy egy intenzívebb fejlesztés közben így...

Valahol sejtettem, hogy a nyomtató nem fogja megenni a szín különbséget.Jó lenne pár kérdésem.Milyen a virtuális nyomtató amivel kinyomtatod pdf be.a másik pedig az, hogy ha a kapcsolás szerkesztő programból milyen formátumba tudsz menteni, tehát valamilyen kép formátumra gondoltam.Nem azért, hogy ez ez jó lenne bármelyik is , csak kíváncsi volnék, hogy úgy is kékbe menti e , vagy átmegy talán feketébe.

CutePDFwriter-t használok pdf-be nyomtatáskor. Ez kb a legkorrektebb pdf nyomtató, amit eddig próbáltam...mivel meglepő, de nem mindegyik ilyen jellegű nyomtató kezeli pontosan a vektoros dolgokat...
Képbe menteni nem tudok. Csak adatbázis jellegű formátumokba, amibe importálás megy.
Érdekes, hogy ez az egyetlen szín(a furaté), amit nem lehet megváltoztatni a beállításoknál...nem is értem miért ?!

Ez elég érdekes igen.És melyik program melyik verzióját használod.Kezd érdekelni a hiba.

14.1-es verzió.

De melyik nyáltervező ez?

Altium

Kipróbáltam ezt a te összeállításaidat.Nekem feketében nyomtatja ki pdf be.

teszt.PNG

(#) sdrlab válasza eyess hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Igen, de nekem ugye inverz kellene, és hogy akkor a furatok helye megmaradjon feketének szintén...
(#) eyess válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Hát nekem ez is sikerült.Tehát megoldható a programban ez is.Innentől kezdve meg már szabad a pálya azt hiszem.

teszt2.PNG

(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Jan 14, 2018 /

Idézet:
„furatok helye megmaradjon feketének”
Hát nem teljesen
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2018
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 14, 2018 /

Hú tényleg igazad van.

teszt3.PNG

(#) RoliNyh válasza eyess hozzászólására (») Jan 14, 2018 /

Most jól értem az a baja, hogy a furat feketével van, és körülötte meg a réz forraszpont fehér?
Akkor növeld meg a furat átmérőjét, hogy megegyezzen a forraszpont átmérőjével.
Akkor az egész fekete lesz, az úgy nem jó?
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2018
(#) eyess válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 14, 2018 /

Nem nem az volt a baj, hogy a furat kék volt, és nem fekete.De hát lehet feketébe is.
Következő: »»   1257 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem