Fórum témák
» Több friss téma |
Biztos vagy benne, hogy ilyet szeretnél? Mert nagyon nem jön össze. Az "RPSMA" 50 ohmos, az "F", 75 ohmos csatlakozó. A méretviszonyok különböznek. Mivel az "RPSMA" kifejezetten nagyfrekvenciás csatlakozó, az "F" pedig nem annyira, a kettő házasításából csak reflexió születik, ami azért nem annyira jó.
Szia akkor a segítséged szeretném szeretném kérni,hogy tudnám az antennát összehozni RPSMA csatlakozású kábellel mivel az antennán normál koax kábel van és nincs semmi csatlakozása? A segítséged előre is köszönöm.A képet mellékelem ,hogy tud miről kérem a segítséget.
Van 50 ohmos F-csatlakozó adapterrel, tehát ez nem lehet akadály. Ebay-en és egyéb helyeken megtalálható és megvehető
50 ohmra illesztett antennát kellene használnod, 50 ohmos kábellel, aminek a végén olyan 50 ohmos csatlakozó van, ami illeszkedik az antenna koaxhoz átmérőben. N, BNC, TNC, ha vastag kábel, ha vékony, akkor lehet közvetlen RPSMA, a vastag kábelhez "malacfarok" toldót lehet készíteni, vagy vásárolni. Ez egy RG174 kábel egyik végén RPSMA, a másikon a vastag(abb) kábelre passzoló csatlakozó ellendarabja.
Ettől függetlenül nem használnék adó berendezésekhez F csatlakozót, mert a csatlakozó saját illesztetlensége elég nagy. TV vevőkhöz, beltérikhez még éppen elmegy, de WIFI -hez nem. Ide gagyi. Gondolhatod, hogy nem véletlenül használnak drágább csatlakozót, ha az olcsóbb megfelelne. Egyébként a képen gyanúsan 75 ohmos TV kábel látszik. Az 50, és a 75 ohmos kábelek között vastagságban 1 - 1,5 mm a különbség, nem tűnik soknak, de épp elég, hogy reflexíót okozzon.
Apropó, nem téveszted össze véletlen az FME csatlakozóval? A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2017
Persze, 2,4 GHz-re már nem illik ilyet tenni, de van rá lehetőség. A kérdezőnek egy tanács: minél rövidebb kábelt használj, az a hosszú fekete már nagyon nagy csillapítást fog okozni. Én szereltem fel ilyen lapantennát és a kínai gyártó ugyanilyen fehér nagy csillapítású koaxkábelt szerelt rá. Tehát ez a gagyi kategória... Ki is vágtam az antennából ezt a kábelt.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2017
Ezért kell ha messzebb az antenna RG8 (~11mm ¤) ha nem túl messze RG58 , és a "malacfarok" RG174, ez kb. 20 - 30 cm hosszú koaxot használni, az utóbbit kifejezetten csak az illesztéshez.
Sziasztok. Csak egy egyszerű kérdésem lenne. Ezt a két csatlakozót össze lehet hozni valahogy?
Kell egy ilyen,
meg egy ilyen, meg valamekkora ilyen kábel. Ezután "már csak" krimpelő fogó, meg forrasztópáka kell. Valószínűleg léteznek ebből szerelhető változatok is, hirtelen ezeket találtam.
Bővebben: Link
google: wifi antenna adapter
Ez sokkal jobb lenne, mondjuk ott pont azt írják, hogy nem elérhető. De lehet, hogy valaki másnál kapható (persze sokat kell általában várni rá, viszont sokkal olcsóbb is...).
Köszönöm minkét választ. Ezt nem tudtam, hogy van e hozzá valami adapter, vagy átalakitó. De már ezt is tudom.
Köszi mégegyszer. Bár akkor lecsipem aztán rakok rá megfelelőt. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2017
Sziasztok!
Nem teljesen témába vágó, de épített már valaki mobilinternethez antennát? 4G LTE hálózatról van szó. Most kezdem az ismerkedést a témával (wifire több antennát is építettem sikeresen). Mivel a wifi viszonylag jól behatárolható kb. 2.45/5GHz sávban terjed, helyes méretezéssel jó eredményeket tudtam elérni. Az LTE viszont komolyabb diónak tűnik. Közelemben van egy B20-as bázis ami 800MHz-en sugároz. A telefonommal (Lumia 1020), nappal, nagy terheltség mellett is 25-40Mb/s download értékekkel tudok operálni, viszont ez egy komolynak mondható huawei b593-12 LTE routerrel 10-15Mb/s maximum. A router támogat külső antennákat is szabvány sma csatlakozón, a bükkenő csak ott van, hogy az LTE 800,900,1800,2100,2600MHz frekvenciák közelében is működik ami természetesen teljesen más antenna méretezést kívánna.
Amúgy nagyjából mi mennyit csillapít? Szóval mondjuk műanyag doboz, tetőcserép.
Inkább legyen közvetlenül a routerre kötve, kint a tetőn, és dobozban? Vagy az antenna legyen kint, a router a padon? Vagy az antenna legyen kint dobozban, a router a padon? Vagy az antenna legyen kint, a router a szobában? Vagy az antenna legyen kint dobozban, a router a szobában?
A legfontosabb, hogy az antenna kinn legyen a szabadban. Ha időjárás álló, akkor magában, ha beltéri, akkor időjárás álló műanyag dobozban. Tető alá azért nem szabad tenni, mert sokszor nem a tető anyaga érdekes a csillapítás szempontjából, hanem a tetőre eső hó és víz. (A terjedési útvonalba eső fák is akkor csillapítanak többet, ha tele vannak zöld (nedvességgel teli) levelekkel, illetve az eső rajta marad a leveleken.)
A router ízlés (lehetőség) szerint mehet több helyre. Az antenna és a router távolsága az érdekes, nem célszerű 4-5 méternél távolabb tenni az antennától, mert az antennakábel (pl. H155) méterenként kb. 0,5 dB csillapítást jelent. Beltéri routerek egészen jól bírják a padláson, dobozban lévő nyári meleget, sok működik még így nálunk. (A tél nem annyira érdekes, akkor a router "melegíti magát".) A routert az ethernet kábel 4,5 és 7,8 vezetékein keresztül meg lehet táplálni, az említett routerek így működnek évek óta.
Sziasztok.
Két ház között szeretnék wifi kapcsolatot teremteni. A két ház légvonalban kb80-100m-re van egymástól és sajnos ne jó a ráláthatóság. Milyen eszköz vagy antenna kellene nekem ehhez a projekthez? Van egy ilyen eszközöm, de ez sajnos kevés.
Szia!
Két ilyennel csinálnám. A rálátás feltétlenül szükséges a másik antennára. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2017
Azért 2x 20ezer, hogy" hátha jó lesz" kicsit húzós.
Egy ilyen nem volna jobb? Bővebben: Link
Megnézném, van-e direkt rálátás. Ha nincs akkor nincs esély jó konnektre. Direkt rálátás nélkül tök mindegy mit raksz fel nem lesz stabil a kapcsolat. Ezért előbb megnézném ez lehetséges-e.
Amit ajánlottam az ethernet felületű kimenettel jelentkezik, a 2,4 Yagit meg 1-1,5 m kábellel illik bekötni, és pluszban access point is kell hozzá. Darabokban fizeted ki egy kompakt eszköz árát, ráadásul 5 G sávban több zavarmentes csatorna van. De te tudod mennyit akarsz kísérletezni, vesződni vele. Én a biztosat mondom, nem véletlen szoktak le a mikrós netet adók ezekről az eszközökről.
Tételezzük fel, hogy van jó rálátás és vizsgáljuk meg, hogy is nézne ki a gyakorlatba:
TP link router (adott) antennájára ráköt az egyik Yagi antenna a padláson- majd a másik házba a másik yagira ráköt az acces point (6000ft) majd egy wifis router (adott) Nyugodtan javíts ki ha rosszul gondolom, de még mindig a te általad ajánlott 1db antennán belül vagyunk költségileg és lehet, hogy nincs is szükség olyan nagy átviteli sebességre, az esetek többségébe 10M elég netezésre. Üdv
A két yagi jó megoldás akkor, ha a két ház pár száz méteres körzetében nem lakik senki. Ha a két ház mondjuk egy lakótelepen van (vagy csak egy sűrűbben lakott városban), akkor a 2,4 GHz-es cuccokat el kell felejteni, annyi lesz a zavar...
(Ha meg nincs rálátás, akkor meg az 5,8 GHz-es cuccokat is el kell felejteni.)
Yagira semmi szükség, ha van rálátás a két eszköz antennája között párszáz m távolságban, ha nincs akkor meg semmilyen antenna nem segít.
Nagyobb eséllyel lesz összeköttetés, ha mindkét végpont magasan, szabad térben van elhelyezve, Erre alkalmas a szabadtéri kivitelű AP, amit Joe_001 javasolt, (nem véletlenül drágább). A saját beltérre használható készüléked erre alkalmatlan.
Kedves Fórumtársak! Van egy szolgáltatótól kapott modemrouterem, amin antennák is vannak, de sajnos nem leszerelhetőek, csak dönthetők 90-180 fokban (derékszög, ill. kiegyenesíthető), valamint forgatható 90 fokon belül. Szeretnék hozzá a szabadba kivezetett irányított külső antennát, de a készüléket nem akarom szétszedni,nem akarok belenyúlni mivel nem saját. Nincsenek is rajta csavarok, talán össze van sajtolva. Második saját routert nem akarok üzembe helyezni, ha nem muszáj. Amúgy , jó a modemrouter minősége, gyors, be lehet lépni a menüjébe,állítható paraméterek, stb... Támadt olyan bizarr ötletem, hogy az egyik antennát kiegyenesítve "cantenna" mintájára belehúzom egy mindkettő végén lezárt csőbe, praktikusan az egyik végéhez negyed hullámhossz távolságba, míg a másik végétől szintén negyed hullámhossz távolságban kicsatolom , és koaxkábellel az antennához viszem. Szóval a megoldás amolyan csőtápvonal-üregrezonátor lenne. Persze a geometriai méretek nyilván fontosak. Ebben szeretnék hozzáértőktől tanácsot kérni.
Az a baj, hogy az a több antenna egy rendszert alkot. (MIMO) Ettől lesz a WIFI gyors. Egyáltalán nem biztos, hogy ha az egyik antennát "megcsapolod" eredményt fogsz elérni.
Idézet: „Szóval a megoldás amolyan csőtápvonal-üregrezonátor lenne. Persze a geometriai méretek nyilván fontosak.” Mikrohullámos végzettségem okán azt kell mondanom, hogy igazad van. Valamint Pucukának is Idézet: „Szeretnék hozzá a szabadba kivezetett irányított külső antennát” Miért?
Azért szeretnék külső antennát, mert át szeretném lőni az internetet másik utcába egy másik házhoz (családi házas övezet, kb 200m), és a kivezetett antenna reális optikai rálátást biztosítana. Én úgy tudom, hogy a 2.4 Ghz-es tartományban diversity-t alkalmaznak,(a modemrouter is csak 2.4Ghz-et tud) a jobb pozícióban lévő antenna aktív, tehát elég egyet kivezetni. A "MIMO"-t nem csak az 5Ghz es tartományban használják?
Szevasztok
Segítségeteket kèrnèm egy antenna ügyben . Kèszitettem egy antennát,egy usb 2.0 adapterhez,hogy jobb jelfogo ereje legyen,de nem mutat vele semmilyen jelet. Az összekötès zárlatkènt felel meg?
Innen olvass el egy pár hozzászólást és mindent megtudsz.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2018
Ott speciel hézag van. Az antenna szerepelt itt korábban.
Ez az antenna pont annyit ér, mint egy jól elillesztett dipól. Az a masni, csak dísz a tortán, ill. max növeli a drót dipól vastagságát, ezzel a sávszélességét. Már ha a masni közepe, és a csúcsának távolsága a hullámhosszal kapcsolatba hozható.
Akkor is még el van illesztve, mert a koax aszimetrikus, a masni közepe pedig szimmetrikus. Imádom az egzotikus antennákat. Ráadásul az USB adapterben egy illesztett saját strip line antenna van, és azért elég durva dolog antennára másik antennát kötni. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |