Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   353 / 400
(#) Tiggey válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jan 21, 2018 /

Nem olvastam vissza, de akkor így valós az ábra. Félperiódusra így van.
(#) Karesz 50 válasza Tiggey hozzászólására (») Jan 21, 2018 /

Köszönöm!
(#) Gafly válasza kistee hozzászólására (») Jan 21, 2018 /

Köszönöm a javítást, tényleg elrontottam a linket:
Idézet:
„htmlhttp://”

De van aki figyel, és segít
(#) granpa válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 21, 2018 /

Én meg figyelek, hogy ki, mit ír; értelmezem, és annak válaszolok. Jobbulást!
(#) Gafly válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 21, 2018 /

Idézet:
„de hogy megszólsz nyilvánosan, egy olyan embert akit nem is láttál,”

Miből gondolod, hogy nem is láttam?
A "megszólást" meg nem is értem.
Az tény, hogy elrontottam a linket, ezt elismerem, és bocsánatot is kérek miatta.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2018
(#) pjg válasza kistee hozzászólására (») Jan 21, 2018 / 1

Nekem ez a halálom, hogy mindent be kell járatni. Mint anno az új Simsont.
(#) pjg válasza kistee hozzászólására (») Jan 21, 2018 /

Ja! Hogy Ő az. A munkássága dicséretes, csak ez a hallom az alkatrész, kábel, tájolás, napszak, stb. hangját, nem kellene.
(#) FordPrefect válasza Gafly hozzászólására (») Jan 21, 2018 1 /

Nem az a gond. Belinkelsz két találatot a Google-ból Király Tibor névre. Ezt bárki megtudja tenni. De mi a MONDANIVALÓD??
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2018
(#) Gafly válasza FordPrefect hozzászólására (») Jan 21, 2018 /

Most csak hogy személyeskedünk: Semmi...
Igazad van
(#) janika002 válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 21, 2018 /

Kedves Elek!
Én is ezt tapasztaltam!A PA 300 építése után amit így építettem ,két Quad 405 erősítőmnél szedtem szét a toroid szekunderét , hogy megszüntessem a középmegcsapolást, és két független tekercset hozzak létre, két külön híddal! A végső egyenirányítás és szűrés után alakítom ki a csillagpontot!Össze sem lehet hasonlítani stabilitásba, zavarvédetségbe, brummosságba a két rendszert!
(#) FordPrefect válasza Gafly hozzászólására (») Jan 21, 2018 /

Pozitív
(#) mek-elek hozzászólása Jan 22, 2018 1 / 1

Tisztelt Fórumtársak,
"Tibortól, és a hozzánk hasonlóktól függetlenül", kijelentésemet követően, most annak egy megnyilvánulásával találkoztatok.
És azért olyanok is vannak, akik nem fórum tagok.
Természetesen ez semmire nem kötelez, és nem ok arra, hogy vélt igazat bizonyítson.
Változatlanul azt gondolom, hogy mindenkinek joga a vélemény nyilvánításhoz, de az ne legyen ítélkezés, mert az etikátlan, és sértő.
Mindenkit üdvözölve,

Elek
(#) Payne09 válasza Payne09 hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Kiderült a zárlat oka. Az egyik BD249 végfok volt tönkremenve. Honnan lehet jó minőségű tranzisztort venni és melyik gyártóéra érdemes beruházni?
(#) Ge Lee válasza Payne09 hozzászólására (») Jan 24, 2018 / 2

Anélkül hogy bele akarnék szólni, én ha csak tehetem minden félvezetőt a lomex-ban veszek, onnan még nem kaptam sosem kritikán alulit, még 4148-ból sem. Érdemes még a farnell-nél is körülnézni, vannak dolgok amik ott olcsóbbak mint máshol, és amennyire tudom azok sem árulnak szemetet. Egyenesen Angliából jön a termék, magyarországi raktáruk nincs, ahogy pl. a TME-nek sincs. Ennek ellenére másnapra itt van.
Kerestem pl. nagyobb feszültségű darlingtont nagy teljesítményű HTA-ba, sehol nem találtam a közelben csak a farnellnél (2SB1560/2SD2560 vagy MJH11019-020).
(#) Payne09 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Köszönöm a tippeket, de sajnos a Lomex-nél nincs már ez a típus, csak helyettesítő van.
Jó lehet esetleg? Valahol olvastam, hogy az ST mint gyártó nem az igazi. Na meg hát 30db-os csomag. Mit csinálok én még plusz 29-cel?
https://lomex.hu/hu/webshop/#/search,21-07-50/stype,1
A Farnell-nél pedig eléggé ökörárú a holmi.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2018
(#) reloop válasza Payne09 hozzászólására (») Jan 24, 2018 / 1

HQ Elektronika, HR Elektronika, Kontel, eddig egyikre sem volt panaszom és mindegyiknél van jelenleg készleten.
(#) xxxyyy válasza Payne09 hozzászólására (») Jan 24, 2018 / 1

A Lomexnél a csomagolási egység nem jelenti azt, hogy annyit meg kell venned. Vehetsz kevesebbet, valamivel magasabb áron. Ha jól tudom van egy minimális rendelési összeg webshopos rendelés esetén, talán 2e Ft nettó.
(#) Johnny0004 hozzászólása Jan 24, 2018 /

Üdv! Quad 405 verziókat nézegettem, és feltűnt, hogy Alkotó által megtervezett B. Ludwig rajzon a híd C8-as kondenzátora T2 kollektorára csatlakozik. Viszont ebben a dokumentációban (27. oldal) a T2 emitterére. Miért?
(#) Alkotó válasza Johnny0004 hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Emlékeim szerint ez alapján rajzoltam. Gondolom van több verzió.
Amit én rajzoltam az több példányban is működik, de ez nem jelenti, hogy nincs előnye egy esetleges további módosításnak.
(#) Johnny0004 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Érdekes igen itt a kollektorra csatlakozik. Nem tudom azt olvastam elvileg jobb ha a hídban nincs benne a T2, mint a DCD mod3-nál? A Quad evolució rajzokon is látható egy idő után átkerült a C8 a T1 kollektoráról a T2-jére, de T2 benne maradt a hídban ott is. Akkor melyik a jobb megoldás?
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2018
(#) penszel hozzászólása Jan 27, 2018 /

Egy kérdés!
A pirossal bekarikázott GND 1 az minek a GND je? betápé? vagy,hangszóró negatív elmenőé?
(#) reloop válasza penszel hozzászólására (») Jan 27, 2018 /

Az megy a puffer test csillagpontra.
(#) penszel válasza reloop hozzászólására (») Jan 27, 2018 /

Rendben van. Köszönöm!
Akkor a hangszóró negatívja is a puffer test csillagpontra kerül?
(#) penszel hozzászólása Jan 27, 2018 /

Na! Beüzemeltettem a két végfok panelt egyenként.
Az egyik tökéletesen működik,szép tisztán szól, semmi baj nincs vele. A másikkal viszont beszívtam,mert nem szól! És bekapcsolásnál rögtön elkezd fűteni a R30-R31 hangszóró védelem be se kapcsol! Még jó hogy sorba kötött izzón keresztül teszteltem,ami nem mutatott zárlatot, szépen parázslót.
Egyenlőre gőzöm sincs mi lehet a baj!
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2018
(#) penszel válasza penszel hozzászólására (») Jan 27, 2018 /

Meg van a hiba! A T2 tranzisztor helyet is T4 tranzisztort raktam be.
Remélem ezt kijavítva MEGOLDÓDIK a hiba.
(#) Payne09 hozzászólása Jan 28, 2018 /

Ha eljutok odáig, hogy berendeltem a tranzisztorokat és beültettem őket, akkor ezt a holmit betehetem, vagy hagyjam? Csak mert van itthon egy ilyenem.
https://www.hestore.hu/prod_10032548.html
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2018
(#) reloop válasza Payne09 hozzászólására (») Jan 28, 2018 /

Nem árt ha beépíted, nem rántja meg a hálózatot a bekapcsolás.
(#) tyraw hozzászólása Feb 3, 2018 /

Sziasztok,
Nem vagyok nagy tranzisztoros-erősítő építgető, de van itthon egy QUAD 405-öm, amit még használtan vettem, valami utánépítés, nem túl magas tápfesszel, szerintem 2x40W-nál többet nem tud ezzel a táppal....
Viszont, lehet hogy sikerül szert tennem egy Jaytec 1600 végfokra (fene tudja miért ez a neve), ami rossz. Viszont a doboz, borda, trafó hasznosítható, gondoltam kéne bele egy quad. Ahogy neten kutakodtam, ~2*70V-os tápja, 800W körüli a toroid. Milyen QUAD származék tudna üzemelni erről a tápfeszről? Én a Ludviggal szemeztem... Inkább jó alkatrészekkel, minőségi építést csinálnék, a nyákot is csak gyártatnám... Esetleg van valakinek kész nyákterve az erre a tápfeszre megfelelő változatról?
Előre is köszi
(#) Ge Lee válasza tyraw hozzászólására (») Feb 3, 2018 /

Ha még benne van akkor én inkább megjavítanám azt a végfokot. A Quad-on kellene egy keveset ekecselni mire arról a tápfeszről normálisan működne, azaz rendesen kivezérelhető lenne és a fellépő áramot is bírná. Valamint semmivel nem lennél vele előrébb.
(#) tyraw válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 3, 2018 /

Hát, eredetileg se volt egy nagy szám ez a végfok, nem volt túl jó hangzása. Egy ideje minden poti konktaktos, és már nem is szól. Nem vagyok nagy értője a tranzisztoros erősítőknek, kicsit úgy érzem, gyorsabban beültetek egy nyákot egy új kapcsoláshoz (idomított munka), minthogy megtaláljam a hibákat a gyári peneleken (ehhez érteni kéne a kapcsolást, és gondolkodni. )...
Következő: »»   353 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem