Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Világítani?
Nemrégen vonaton utaztam majdnem 2 órát vonat tele, 34.6 éves kor alatt mindenki egész úton a telefonját bizergálja. Szerelmes pár szintén telefonozik -külön telefonon-, néha a csaj oldalba böki a srácot, aki erre egy gyors kötelező puszit odavág sietve, mert valamiről lemarad a tepsinél. Annyit láttam, hogy a mellettem ülő nő játszott valami gügyüle játékkal. Mi a túrót lehet állandóan azokon bazerbálni?
A zseblámpa má elég régóta beépített feature androidban, ha pedig egy app ilyet kér akkor nem szabad neki megadni. (Meg amúgy is, szerintem root jog hivatalosan nem is létezik play store-ban, és ha valaki root jogot akar akkor azért meg kell dolgoznia...)
Hát én nem tudom ki mit csinál, de ha választhatok hogy 2 órán keresztül vadidegen emberek telefonnyomkodását nézzem, vagy hogy ehelyett inkább érdekes cikkeket olvassak a telefonomon, akkor inkább a 2.-at választom.
Üdv a klubban fiúk! Az én kedvencem egy E7-es. Nálam nem kukkol a gugli.
Azon szoktam vigyorogni, hogy mekkora szemekkel bámulnak a kis telefonzombi gyerekek, amikor felcsapom a billentyűzetet.
Én inkább a tájat nézném, mint a kijelzőt.
Nézni az elsuhanó tàjat, vagy beszélgetni a szemben ülő csinos lànnyal, már nem opció.
Ha épp olyan a táj és ahhoz van kedvem, akkor akár azt is. De télen éjjel bámulni ki a vaksötétbe nem tűnik túl vonzó programnak
Gondolj bele, ha nincs mit nyomkodni, két órán át esetleg gondolkodniuk kéne valamin. Az már fárasztóbb nekik, mint tolni a vonatot.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2018
Épp az előbb lett leírva, hogy a szemben ülő csinos lány a telefonját nyomkodja. Vegyem el tőle?
Egyébként érdekes az, hogy ha egy könyvet vagy egy újságot olvasok, akkor én vagyok a komoly értelmiségi, valamint a "fiatalok" körében egy vénember, so 1992...
Viszont ha ugyanazt a könyvet vagy ugyanazt a cikket a telefonomon olvasom, akkor én vagyok a telefonzombi.
Nem kell elvenni. Az a kihívás, hogy légy érdekesebb a telefonjánál. Igen, ilyen értelemben vedd el tőle.
Egy könyvtől vagy újságtól nem leszel komoly értelmiségi. Csak te hiszed azt. Egyébként mitől értelmiségi az értelmiségi? Hogy tanult és nem buta földműves paraszt? Lehet, hogy a munkás-paraszt is volt annyira értelmiségi, mint egyesek, akik annak hitték magukat.
Idézet: Ilyet még nem hallottam senkitől, de kb. ezerből egynél előfordulhat. Ami furcsa, hogy egy szabad másodperc sincs másra. Ezek fogságba estek. „érdekes cikkeket olvassak a telefonomon,”
Az az alapvető gond, hogy az etika sehol nincs a programozói szabadság fölött. Az emberi döntést bírálják felül a gépek, ami abszolút helytelen.
Csak kiegészítésként - nemrég hallottam egy műsorban, amint felsorolják, hogy a "buta paraszt"-nak hány diplomát kellene kapnia meteorológiából, állatgyógyászatból, családnevelésből, zöldenergia felhasználásból, hulladékkezelésből legalább 30 ágazatban. Mind megállta a helyét, miközben az okos értelmiség csak elszennyezte a környezetet az okos ipari termeléssel.
De lehet, hogy csak azért furcsállom ezeket a dolgokat, mert nem ebben nőttem fel.
Mondok pár példát, miért nyomkodom a telefonom ha egyedül utazok vonaton (ritkán, és olyankor 5-7 órán keresztül):
- feleségem nem biztos, hogy örülne, ha más fiatal lányokat zaklatnék - megvehetném a PC-s újságot több ezer Ft-ért, és olvasgathatnám, de minek adjak ki pénzt, ha szinte ugyanazt (jobbat) el tudom olvasni neten is? - vonaton végre át tudok szellemülni, kapok egy kis "magányt". Inkább hallgatok zenét, és gondolkodok, és/vagy keresem a problémámra a megoldást (a neten). - mindezek ellenére így is előfordul a társalgás ismeretlenekkel, de akkor meg nem szeretnék magamról túl sok infót kiadni... - az a legjobb, ha az idős utasnak szómenése van, és nem hagy békén - olyan is előfordult, amikor egy aktuális projektemet programoztam laptopon. Képzelheted, hogy nézhettem ki az AVR programozóval, neg a világító LED-es órával De nekem ahhoz volt kedvem, azt csináltam. Szerencsére senki sem kezdett el faggatni, hogy az mi, stb... A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2018
És frissíteni sem kényszerít, az egyszer biztos
Őket úgy hívják hogy zombi Ha lemerülnek a mobiljaik, furcsa idegelváltozást lehet rajtuk megfigyelni, ezen kívül kapkodott levegő, szapora szívverés, vörösödő arc, hirtelen indulat, és ezek kombinációja.
Régen nem volt. Se internet, se semmi. Akkor könyv, füzet, és abból lehet folytatni a fejlesztést, és lehet olvasgatni. Ha társasággal megyek, nem sűrűn kerül elő a telefon, akkor beszélgetés van 90%-ban.
Plusz pihenni is kell valamikor, nem? Zene hallgatás, film nézés... Amúgy is van egy fokú emberiszonyom... Múltkor is beült hozzánk egy nyugdíjas pár... Hát azokat a szagokat nem kívánom senkinek. A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2018
Igen,a tömegközlekedés hátrányait nekem is sikerült már sokszor megtapasztalnom.
Most nem a nyugdíjasokra gondoltam, de nekik is kell utazni. A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2018
Ez majd akkor lesz igazán aggasztó ha egyre több robokutty, és roboember lesz. Majd lehet elbújni előlük a sarokba....
Egyébként szerintem akkor egyre több ember lenne, és szeretet
Amikor egyedül utazok, van hogy zenét hallgatok én is, van hogy nem. Hangulat, és utazóközönség függő. Ha a környéken ülő ember a lábgombájának hátranyait tárgyalja ki, arra ne haragudjatok, de egyáltalán nem vagyok kíváncsi. Akkor hallgatok zenét. De van hogy kifejezetten érdekes témáról beszélnek, akkor odahallgatok.
Társaságban nem hogy nem kerül elő a telefon, de ha valaki előveszi, miközben mi beszélgetünk, gyakran rá is szólunk, hogy "ne kockulj" vagy valami. Arra a kérdésre meg, hogy mit lehet rajta mindig nyomni, az a válaszom, hogy ugyanazt, mint a pc-n.
Nyilván nem leszek az, de a kívülálló mit gondol? Első ránézésre?
Egyébként lehet hogy nem voltam egyértelmű: semmilyen negatív dolgot nem akartam senkire mondani. És főleg nem nézem le a földműves parasztokat, köztük töltöttem a gyerekkorom jelentős részét és sokat tanultam tőlük, és nagyon boldog időszak volt ez az életemben. Nem voltak ők buták, sőt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |