Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2850 / 3607
(#) Gafly válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Világítani?
(#) nagym6 hozzászólása Jan 31, 2018 /

Nemrégen vonaton utaztam majdnem 2 órát vonat tele, 34.6 éves kor alatt mindenki egész úton a telefonját bizergálja. Szerelmes pár szintén telefonozik -külön telefonon-, néha a csaj oldalba böki a srácot, aki erre egy gyors kötelező puszit odavág sietve, mert valamiről lemarad a tepsinél. Annyit láttam, hogy a mellettem ülő nő játszott valami gügyüle játékkal. Mi a túrót lehet állandóan azokon bazerbálni?
(#) tbarath válasza Gafly hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

A zseblámpa má elég régóta beépített feature androidban, ha pedig egy app ilyet kér akkor nem szabad neki megadni. (Meg amúgy is, szerintem root jog hivatalosan nem is létezik play store-ban, és ha valaki root jogot akar akkor azért meg kell dolgoznia...)
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Hát én nem tudom ki mit csinál, de ha választhatok hogy 2 órán keresztül vadidegen emberek telefonnyomkodását nézzem, vagy hogy ehelyett inkább érdekes cikkeket olvassak a telefonomon, akkor inkább a 2.-at választom.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Te voltál a kakukktojás.
(#) Prendick válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Üdv a klubban fiúk! Az én kedvencem egy E7-es. Nálam nem kukkol a gugli.
Azon szoktam vigyorogni, hogy mekkora szemekkel bámulnak a kis telefonzombi gyerekek, amikor felcsapom a billentyűzetet.
(#) sany válasza tbarath hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Én inkább a tájat nézném, mint a kijelzőt.
(#) Robin2 válasza tbarath hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Nézni az elsuhanó tàjat, vagy beszélgetni a szemben ülő csinos lànnyal, már nem opció.
(#) tbarath válasza sany hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Ha épp olyan a táj és ahhoz van kedvem, akkor akár azt is. De télen éjjel bámulni ki a vaksötétbe nem tűnik túl vonzó programnak
(#) Prendick válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2018 / 3

Gondolj bele, ha nincs mit nyomkodni, két órán át esetleg gondolkodniuk kéne valamin. Az már fárasztóbb nekik, mint tolni a vonatot.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2018
(#) tbarath válasza Robin2 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Épp az előbb lett leírva, hogy a szemben ülő csinos lány a telefonját nyomkodja. Vegyem el tőle?
(#) tbarath hozzászólása Jan 31, 2018 /

Egyébként érdekes az, hogy ha egy könyvet vagy egy újságot olvasok, akkor én vagyok a komoly értelmiségi, valamint a "fiatalok" körében egy vénember, so 1992...
Viszont ha ugyanazt a könyvet vagy ugyanazt a cikket a telefonomon olvasom, akkor én vagyok a telefonzombi.
(#) Robin2 válasza tbarath hozzászólására (») Jan 31, 2018 / 3

Nem kell elvenni. Az a kihívás, hogy légy érdekesebb a telefonjánál. Igen, ilyen értelemben vedd el tőle.
(#) Robin2 válasza tbarath hozzászólására (») Jan 31, 2018 / 1

Egy könyvtől vagy újságtól nem leszel komoly értelmiségi. Csak te hiszed azt. Egyébként mitől értelmiségi az értelmiségi? Hogy tanult és nem buta földműves paraszt? Lehet, hogy a munkás-paraszt is volt annyira értelmiségi, mint egyesek, akik annak hitték magukat.
(#) nagym6 válasza tbarath hozzászólására (») Jan 31, 2018 / 1

Idézet:
„érdekes cikkeket olvassak a telefonomon,”
Ilyet még nem hallottam senkitől, de kb. ezerből egynél előfordulhat. Ami furcsa, hogy egy szabad másodperc sincs másra. Ezek fogságba estek.
(#) kameleon2 válasza sany hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Az az alapvető gond, hogy az etika sehol nincs a programozói szabadság fölött. Az emberi döntést bírálják felül a gépek, ami abszolút helytelen.
(#) kameleon2 válasza Robin2 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Csak kiegészítésként - nemrég hallottam egy műsorban, amint felsorolják, hogy a "buta paraszt"-nak hány diplomát kellene kapnia meteorológiából, állatgyógyászatból, családnevelésből, zöldenergia felhasználásból, hulladékkezelésből legalább 30 ágazatban. Mind megállta a helyét, miközben az okos értelmiség csak elszennyezte a környezetet az okos ipari termeléssel.
(#) sany válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

De lehet, hogy csak azért furcsállom ezeket a dolgokat, mert nem ebben nőttem fel.
(#) Kovidivi válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2018 / 1

Mondok pár példát, miért nyomkodom a telefonom ha egyedül utazok vonaton (ritkán, és olyankor 5-7 órán keresztül):
- feleségem nem biztos, hogy örülne, ha más fiatal lányokat zaklatnék
- megvehetném a PC-s újságot több ezer Ft-ért, és olvasgathatnám, de minek adjak ki pénzt, ha szinte ugyanazt (jobbat) el tudom olvasni neten is?
- vonaton végre át tudok szellemülni, kapok egy kis "magányt". Inkább hallgatok zenét, és gondolkodok, és/vagy keresem a problémámra a megoldást (a neten).
- mindezek ellenére így is előfordul a társalgás ismeretlenekkel, de akkor meg nem szeretnék magamról túl sok infót kiadni...
- az a legjobb, ha az idős utasnak szómenése van, és nem hagy békén
- olyan is előfordult, amikor egy aktuális projektemet programoztam laptopon. Képzelheted, hogy nézhettem ki az AVR programozóval, neg a világító LED-es órával De nekem ahhoz volt kedvem, azt csináltam. Szerencsére senki sem kezdett el faggatni, hogy az mi, stb...
(#) Petyaa válasza Prendick hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

És frissíteni sem kényszerít, az egyszer biztos
(#) sany válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

És ha nem lenne telefon?
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Őket úgy hívják hogy zombi Ha lemerülnek a mobiljaik, furcsa idegelváltozást lehet rajtuk megfigyelni, ezen kívül kapkodott levegő, szapora szívverés, vörösödő arc, hirtelen indulat, és ezek kombinációja.
(#) Kovidivi válasza sany hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Régen nem volt. Se internet, se semmi. Akkor könyv, füzet, és abból lehet folytatni a fejlesztést, és lehet olvasgatni. Ha társasággal megyek, nem sűrűn kerül elő a telefon, akkor beszélgetés van 90%-ban.
Plusz pihenni is kell valamikor, nem? Zene hallgatás, film nézés... Amúgy is van egy fokú emberiszonyom...
Múltkor is beült hozzánk egy nyugdíjas pár... Hát azokat a szagokat nem kívánom senkinek.
(#) sany válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Igen,a tömegközlekedés hátrányait nekem is sikerült már sokszor megtapasztalnom.
Most nem a nyugdíjasokra gondoltam, de nekik is kell utazni.
(#) Petyaa válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Ez majd akkor lesz igazán aggasztó ha egyre több robokutty, és roboember lesz. Majd lehet elbújni előlük a sarokba....
(#) Petyaa válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Miért nem húztad le az ablakot?
(#) Petyaa válasza sany hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Egyébként szerintem akkor egyre több ember lenne, és szeretet
(#) sany válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Ennyire rossz lenne a helyzet?
(#) gernerakos hozzászólása Jan 31, 2018 / 1

Amikor egyedül utazok, van hogy zenét hallgatok én is, van hogy nem. Hangulat, és utazóközönség függő. Ha a környéken ülő ember a lábgombájának hátranyait tárgyalja ki, arra ne haragudjatok, de egyáltalán nem vagyok kíváncsi. Akkor hallgatok zenét. De van hogy kifejezetten érdekes témáról beszélnek, akkor odahallgatok.
Társaságban nem hogy nem kerül elő a telefon, de ha valaki előveszi, miközben mi beszélgetünk, gyakran rá is szólunk, hogy "ne kockulj" vagy valami.
Arra a kérdésre meg, hogy mit lehet rajta mindig nyomni, az a válaszom, hogy ugyanazt, mint a pc-n.
(#) tbarath válasza Robin2 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Nyilván nem leszek az, de a kívülálló mit gondol? Első ránézésre?

Egyébként lehet hogy nem voltam egyértelmű: semmilyen negatív dolgot nem akartam senkire mondani. És főleg nem nézem le a földműves parasztokat, köztük töltöttem a gyerekkorom jelentős részét és sokat tanultam tőlük, és nagyon boldog időszak volt ez az életemben. Nem voltak ők buták, sőt.
Következő: »»   2850 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem