Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2851 / 3607
(#) Petyaa válasza sany hozzászólására (») Jan 31, 2018 / 1

Az emberek elidegenülnek egymástól, igazából nem is egymástól hanem megszűnik az emberi bensőséges forma. A like-ok és hasonló ostobaságok ezt nem tudják helyettesíteni. De ha a videót megnézed majd jobban megérted azt amit mondani akarok

Bővebben: Link

A videót nyílván nem felszínesen, hanem okával kell nézni.
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Pedig nálam tényleg így van, telefonon a leggyakrabban használt app a böngésző. Jellemzően angol nyelvű cikkeket szoktam olvasni, néha elektronikával kapcsolatban, néha más kattanásaimmal kapcsolatban. Semmi olyat nem olvasok el, amit ne olvasnék el számítógép előtt vagy épp papír alapon.

Három játék van telepíve (angry birds, cut the rope, 2048), ebből 2 gyerek miatt, de a harmadikkal se gyakran játszok, csak néha kedvet kapok hozzá.
Szósölmédia app kerek 0, van 2 IM app van telepítve, a viber (amit haverokkal, kollegákkal, családdal is használunk sms helyett), és a hangouts, amin keresztül 1 emberrel szoktam kommunikálni. Mondjuk neki is van viber a telefonján, de így szoktuk meg
(#) sany válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Értem, persze. Elgondolkoztató az biztos.
(#) tbarath válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 31, 2018 / 2

Releváns cikk a témában.

Bár szerintem egy dolog nincs eléggé kihangsúlyozva: a szülő, és az ő felelőssége. Mert az első 2-3 év szó szerint mindent meghatároz, de az azt követő 10-15 évben is el lehet rontani a gyerekeket.
(#) sany hozzászólása Jan 31, 2018 /

Én sem szeretnék megbántani senkit se. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit szeret, illetve mit csinál a telefonnal.
(#) Petyaa válasza tbarath hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Észre vettem, hogy a 2000-es években (+- pár év) születtek nem igazán tudják az érzelmeiket kifejezni a valóságban, és nem azért mert nem tudná pl egy smiley-hoz hasonlóan, hanem egyszerűen kevésbé fejlődött ki. Nyílván van aki jóval idősebb pl 10 évvel és ő se nagyon, de az ritkább.
(#) tbarath válasza Petyaa hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Nyilván ez is szülőfüggő.
A 10-20 évvel korábban született generáció facebook-ja a TV volt, és a videó. Voltak szülők akik letették a doboz elé "addig se zavar" jelleggel, mások korlátozták a TV nézést és helyette többet foglakoztak a gyerekekkel.
(#) Stewe válasza Gafly hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Nem a zseblámpának kell, hanem az applikáció gyártójának, hogy észrevétlenül megszerezhessen ezt-azt.
Például marketing körökben az e-mail címlisták kelendő árucikkek.
(#) Robin2 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 1, 2018 / 1

Kívülálló semmit nem gondol, második ránézésre sem. Lát egy újságot/könyvet olvasó embert. Hidd el, ez a szó eszükbe sem fog jutni, sem a fiataloknak, sem az időseknek. Szoktam látni (hogy a témánál maradjunk ) fiatal lányokat (is) könyvet olvasni vonaton, buszon, metron, villamoson. Lehet, hogy több a telefont nyomkodó ember, de olvasnak még papíron is az emberek.
(#) Petyaa válasza tbarath hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Ha oktatási miniszter lennék kidolgoznám azokat a szempontokat amik szükségesek hogy a fiatalok felismerjék, és észrevegyék hogy az online élet az nem valós. Külön órát vezetnék be erre, és plusz közös foglalkozásokat ahol csapatokban kellene egy adott feladatot ( lehet ez kreatív, vagy irodalmi, matematikai, logikai...stb stb ) megoldani. Így egy idő után már a fiatal iskolás is tudna különbséget tenni a kettő ( online / offline ) élet között. De való igaz ehhez az kell hogy a szülő se legyen egy begubózott zombi. Facebook helyett ha pl activityzne, kirándulna a család már a gyerek születése óta, és ha pl ezt az állam támogatná is, gyorsan rendet lehetne teremteni szerintem

Ez az egész egyébként nagyon hasonlít az Eredet c.filmre, ahová álmodni jártak.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2018
(#) bbb válasza tbarath hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Nekem a telefonomon nincs is játék telepítve, viszont a tabletre ráraktam az Euclidea nevű "játékot", ami viszont inkább agymunkát (matek) igényel, mint bármiféle ügyességet
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Megtaláltam az egyik használható alkalmazást, amivel én játszottam: snmpb
Ebben van MIB szerkesztő, az eszközökkel is tud kommunikálni és ami jelen esetben Skorinak a legjobb lehet - egy rakat MIB fájl, amit példaként felhasználhat.
(#) pjg válasza tbarath hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Régen ez úgy ment, hogy kint sötét van, bent lekapcsoltuk a fényt hangulatra és adtam mást a kezébe. Egyszer ránk nyitott egy bunkó kalauz és leszállított a következő állomáson. Csak reggel jött a következő vonat. Addig "melegítettük" egymást.

Telefon.... Még fülke sem volt.
(#) pjg válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Nem a gépek bírálják felül az ember döntéseit. A programozók!
(#) pjg válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Idézet:
„- feleségem nem biztos, hogy örülne, ha más fiatal lányokat zaklatnék”

A beszélgetés nem zaklatás. Társasági kommunikáció. Régen a vonat is egy kultúrhely volt. Pl Békéscsaba - Budapest út 6 óra alatt.
Ilyenkor összejöttek jól az emberek. Az asszonyok konyháról, kézimunkáról, a férfiak férfias dolgokról beszélgető csoportokba verődtek. Olykor előkerült a pálinkás üveg, a demizson, vagy a kártya.
Volt egy idő, hogy hetente jártam fel Bpestre. Egyszer hazafelé jövet megállít egy fiatal hölgy (25-30 közt, én úgy 40) a keletiben az aluljáróból feljövő lépcső aljánál. Tetszik neki a pólóm címmel. Úgy belemelegedtünk a beszélgetésbe, hogy két vonatot is elengedtem. Nem *** volt. Krisna tudatú. Azután még jártam arra, de többé nem láttam.
Itthon elmeséltem a feleségemnek. Nem lett ideges. Csak annyit kérdezett "nem vagy éhes?".
Moderátor által szerkesztve
(#) pjg válasza Petyaa hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Tegnapi hír: A fiatal csávó szex közben megkéselte a barátnőjét. A számítógépe tele volt ilyen témájú videókkal.
(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Én az ilyen vonaton, bárhol idegenekkel beszélgetéssel többször úgy járok, hogy a másik ember panaszáradata zúdul rám. Elmeséli élettörténetét, egészségügyi bajait tetőtől talpig, anyósát, politika, mindenki hülye, stb. Kerülöm, de ritka is az ilyen dumálósdi. Vonaton otthagyom, hogy leszállok, és átmegyek másik kocsiba. Nemrégen szemészeti rendelőnél 2 órát várok (sarokköszörű szemüveg nélkül) mellém ül x, és indítja a dumát élettörténete, kutyája, betegségei, gyereke, stb. 2 órát, én csak hallgattam. Nem bírom.
(#) Andr3wJ válasza pjg hozzászólására (») Feb 1, 2018 / 2

Utolsó mondat nagyon jó

Milyen igaz: "Mindegy hol jön meg az étvágy, csak otthon egyél!"
(#) tbarath válasza Robin2 hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Egy félmondaton ennyi lovagolni, szerintem túltoltuk
Legyen igazad, nem gondol semmit, én kiszálltam.
(#) nagym6 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Ha adnak otthon enni.
(#) pjg válasza tbarath hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

De pont ez itt a lényeg. Van egy társaság és egymással beszélgetnek. Ez jó!
(#) tbarath válasza pjg hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Szerintem félreérted.
(#) jani1987 hozzászólása Feb 1, 2018 /

Ha már szóba került a kockulás én itt is szoktam ismerkedni de az ilyen üzenetektől agybajt kapok:
"Mar mint beszelhetunk ha akarsz de a tali nem fog menni es azt mondtad te nem akarsz chatbarat lenni ezert mondtam"
Még a facebook liteot is töröltem a telóról.
(#) Robin2 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Te használtál egy jelzőt saját magadra. Èn csak kiváncsi voltam, mièrt használod, tudod-e úgymond a jelentését. A választ megkaptam.

Egyúttal bebizonyítottad, hogy nem tudod értelmezni a leírtakat. De azt hiszel amit akarsz, nem érdekel.
(#) Stewe hozzászólása Feb 1, 2018 / 1

Anélkül, hogy bárkinek válaszolnék, az ismerkedős témához: A világon semmi érdekes nincs csak az emberek, meg amit az emberek azzá tesznek.
Még érdekesebb a világ, ha néha más szemén át is rápillantunk. Ha ezt egy alkalmazáson keresztül csináljuk, védve érezzük magunkat, mert nem látnak minket, viszont mi is vakok vagyunk... pacekba a legjobb!
(#) Skori válasza Gafly hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Valóban, az SNMP-nek már a neve önmagában nem igaz. Amikor az ember elkezdni nézegetni, akkor rájön, hogy ez az egyszerű protokoll, valójában jobban (és feleslegesen) agyon van bonyolítva, mint a többi internetes ill. hálózati protokoll. Mindenesetre összeollóztam egy MIB fájlt, ami remélem használható lesz.
(#) Robin2 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 1, 2018 /

Azt nehéz értelmezni, amit nem írsz le. A mellébeszélést meg nem akarom értelmezni. Ennyire vagyok értelmes, bár nem értelmiségi.

Az van, hogy amit leírtam azt félreértetted, ezért azt gondolod hogy azt írtam amit amúgy nem is. De ennyi, tényleg fejezzük be, semmi értelme nincs, és előbb-utóbb úgyis ki lesz moderálva.
Nem akarlak meggyőzni, azt hiszel amit akarsz. Peace
(#) Gafly válasza Skori hozzászólására (») Feb 1, 2018 / 1

Szorítok érted
Ugye a MIB fa elejét megkaptad (értsd legalább a gyártóig)?
Bár mindegy, mert holnap van a szállítás (ha jól értettem).
Következő: »»   2851 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem