Fórum témák
» Több friss téma |
Inkább varisztorra tippelnék. Ez egy túlfeszültség védelem.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2018
Szia!
Az inkább egy varisztor (VDR) ellenállás lesz, amelynél ha nagyobb lesz a feszültség a névleges értékénél, akkor átmegy vezetőbe. Ez egy túlfeszültségvédő eszköz és elviekben nélküle is működőképes marad az áramkör.
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
Belegondolva tényleg több értelme van, mint a kondenzátornak. Majd kiforrasztom, kipróbáljuk nélküle. Kicsit mondjuk zavar, hogy honnan volt a túlfeszültség, elvileg nem lehetett volna.
Ennél többet én sem találtam róla, azt írja 1W -os teljesítményerősítő (430 -as sorszám)...
Van az oldalon e-mail cím, írj nekik, talán kallódik náluk valami adatlapszerűség ha szerencséd van...
Üdv!
Gyurkovics Attila - Kapcsolások hangfrekvenciás IC-kkel. (1984) Ebben találsz leírást róla. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2018
Hali!
Én úgy emlékszem a német klón az MBA volt
MBA810 a csehszolvák Tesla által gyártott verzió volt. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2018
Szerintem ezt keresed.
Nézd meg még egyszer azt az "R" jelzést ! Lehet az egy "A" ?
Szia,
Köszönöm megoldodott, hála a társaságnak!
Köszönöm, mególdodott, valószinüleg a ritka használat okozta oxidáció vólt a ludas.
Szia.
Köszönöm, mególdódott, de jó ha tudja az ember hol talál ilyesmit.
Szia,
Oxidáció okozta, de a forrasztásokat is felujítottam. Köszönöm
Meg forgattam talán még többször is, a forraasztásokat is fel ujítottam az áramköreiben és jó lett,
erre nem számítottam. Köszönöm
Inkább nézd meg Te is...'R' vagy 'A'?
Az A210 szériáról találok én is sok leírást, illetve azt sok helyen a TBA810 helyettesítőjének is hozzák, de ezt az R210E szériát nem lelem. Amikor 'vateráztam' őket, akkor pedig úgy emlékszem, hogy TBA810 'klónként' hirdették..Mivel A210-es szériával már találkoztam előtte, ennek analógiájára gondolva, azt hittem / hiszem, hogy tényleg valami hasonló IC, mint a TBA810 és 'társai', de egy adatlapot csak szívesen megnéznék róla...
Bővebben: Link
Néha az A, vagy B betű helyett R-t használtak.
Köszi! Akkor elviekben megpróbálhatom ugyanabban a kapcsolásban beüzemelni, mint a TBA810 / A210 ajánlott és, ha szerencsém lesz bírja a 'kiképzést', ha nem akkor így jártam...
Valami ilyesmire számíthatsz, de lehet, hogy csak tokozási szépséghibája van.
Üdv! Tokozási szépséghiba. Na ebből van nekem egy tucatnyi. A lábai összeforrasztva, zászlója furatlan. Amit felhasználtam, működött.
Egy félvezetőnek mennyi az élettartama?
Ha nem terheled túl, akkor közelít a végtelenhez.
Sziasztok!
Egy Powerbank került hozzám javításra, a tipusa TECHNAXX TX-78. A bemenetén lévő kapcsolóüzemű akku töltő IC vagy csak STEP-UP konverter teljesen szétégett. Az SO-8 tokozású IC-ről semmilyen adatot nem lehet leolvasni. Ha esetleg van valakinek ilyen és meg tudná nézni, vagy a visszarajzolt kapcsolási rajzból ráismerne az ismeretlen IC-re, nagyon hálás lennék. A rajz lehet nem teljes, néhány vezetősáv is megsemmisült. Az IC alatt lévő "exposed pad" a GND, de lehet valamelyik lábhoz is ment.
Csak egy ötlet.
Nem tudod a töltőkőrt egy ilyennel kiváltani?
Teljesen felesleges ezzel tökölnöd. Tegyél bele egy komplett új panelt.
Létezik többféle méretben, terhelhetőségben, kivitelben igény szerint... A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2018
Idézet: Annyira jó, amikor így válaszolnak egy értelmes kérdésre. Szeretné megtudni egy IC tipusát, erre te közlöd vele, hogy feleslegesen tököl vele. Miért felesleges? Honnan tudod te, hogy neki mi a jó? „Teljesen felesleges ezzel tökölnöd.”
Pardon, helyesbítek. Szerintem teljesen...
A többi ugyanaz.
Jó lenne csak nem felel meg a kritériumoknak.
Az általad linkelt és RoliNyh által ajánlott modulokkal is az a baj hogy 5V-os töltőfeszültséget és általában egy akku cellát kezelnek. A javítandó példánynál a bemenő töltőfeszültség 10-15V között változhat és 3db sorba kötött LI-ION cellát tartalmaz. A panel többi részét tanulmányozva egyre inkább az a meggyőződésem, hogy az elfüstölt IC egy egyszerű boost konverter, amit egy másik, mikrovezérlő vagy cél IC, nincs rajta felirat, lekapcsol, ha az akkupakk feltöltődött.
Ha más nem marad, belerakok egy ilyet
|
Bejelentkezés
Hirdetés |