Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik!
Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Teljesen mindegy, de olyan gyorsan forog hogy én már leszédülök róla. Mellesleg részben a mai napig nem értem hogy mit keresek én rajta...
Ez lehet, hogy embernél is működik. Anyósom ha rám gondolt, én beteg lettem.
Idézet: „Mellesleg részben a mai napig nem értem hogy mit keresek én rajta...” Ezzel néha én is így vagyok. Egyébként csak annyit akartam közölni a linkelt videóval hogy: "Bámulatos hol tart már a tudomány"
Azért a nullponti energiát ki ne felejtsd, mert az létezik, mérhető, a hatása kimutatható. Csak nehéz kölcsönhatásra bírni. Viszont iszonyú energiasűrűséggel bír. A tudomány jelenlegi állása szerint (ezt fizikusok állítják, nem én), olyan 1089 g/cm3-re tehető a tér nulpontienergia-sűrűsége. A gramm a tömegegyenérték miatt van a mértékegységben (ugye: E=mc2). Azaz 1 köbcentiméter tér energiája ekkora tömeggé konvertálható. Ez akkora szám, hogy több, mint a világegyetem látható anyagának a mennyisége. És ez 1 köbcenti térre vonatkoztatható.
Szóval van itt bőven energia. És azt viszont még a tudomány nem is vizsgálja, hogy az élő rendszerek kölcsönhatnak-e (szerintem igen) és miként ezzel a bődületes energiaóceánnal. A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2018
Idézet: „Azt meg tudjuk, hogy az időben változó villamos jelek mágneses teret hoznak létre és elektromágneses hullámokat. A hullámok egyik tulajdonsága, hogy terjednek és energiát szállítanak. Ez az energia (közlés) lehet például egy kézrátételes gyógyítás eszköze is, vagy akár emberek közti kommunikáció szállító eszköze. Telepátia...” Ezzel az állítással az a baj, hogy ezek az energiák, pl. telepátia hordozója, Faraday-kalitkán is áthatolnak - de az ólomfalon is, ahol az elektromágneses hullámok nem. Szóval nem elektromágneses rezgés, vagy ha az is lenne, sem a jelenlegi ismert spektrum része.
"Ez az energia (közlés) lehet például " Feltételesen írtam..
Egyszóval sem írtam arról, hogy áthatol ólom és fémfalon hálón. Azt írtam, hogy az elektromágneses hullám terjed és energiát szállít. Ezért lehet telepátia eszköze is. Nem gondoltam arra hogy lezárt hordóba ülve kellene alkalmazni. Szóval helytálló amit írtam. A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2018
Az igaz, hogy elektromágneses hullám energiát szállít, de az nem igaz, hogy a telepátia ilyen elektromágneses hullám. Mert az általunk ismert elektromágneses hullám képtelen arra, amire a telepátia energiaszállítása igen: áthatol a fémen, földön.
Egészen érdekes gondolatok fogalmazódnak meg néha,érvek és ellenérvek egy hiányos egyenletben.
Mert ugye a tudomány a megfigyelésen,a bizonyításon és az ismételhetőségen alapszik. Amúgy egy tele korsóba nehéz már tölteni,tehát ha valakinek van egy információ bázisa,amit szerinte hiteles forrásból szerzett,úgy neki az lesz az etalon,és ahhoz mér minden továbbit. Ám ha nem teljes(miért is lenne az)az információja egy dologról,akkor csupán rész információ alapján vélekedik,ami ugye lehet hibás következtetés,ugyanígy a részinformációt tanult ember következtetése és véleménye is. Nincs célszemélyem,tehát alapvetően vonatkozhat mindenkire. Elgondolkodtatónak találom azt is,amikor egy rakat könyvet be kell magolni,visszamondani,és címet szerez vele az ember,ha ezt meg tudta tenni. Lehet hogy tudós lesz. Ám ugyanazon az ösvényen járni egymás után ,egymástól tanulva,tele korsóval lehet hogy nem olyan eredményes,mintha egyéniségként egy-egy ötletet elmajszolva akárcsak egyetlen ötlettel is gazdagítaná a figyelmes közönséget az egyén.
Te érted is amit írok? Ismétlem magam miattad,szóval egy szóval sem írtam, "hogy a telepátia ilyen elektromágneses hullám" Te szeretnéd belém magyarázni, hogy azt írtam. Nem tudom miért ferdíted el a valóságot?
Elmagyarázom a lehet szó jelentését. ''sem fogalomban sem bizonyos tárgyakkal viszonyitva ellenmondást nem foglal magában. " tehát ez is lehet az is lehet.. Szó sincs olyanról, hogy kimondottan arra vonatkozna. Tehát NEM írtam, hogy a telepátia elektromágnese hullám, hanem azt hogy az elektromágneses hullám a telepátia egy lehetséges szállító eszköze lehet. A szállító szó jelentését nem szeretném elmagyarázni..
Értem a leírtakat és reflektáltam rá, hogy miért is nem lehet/lehetséges a telepátia eszköze elektromágneses hullám. Az elektromágneses hullám általunk ismert spektrumát és viselkedését ismerjük. És ezen ismeret alapján ki lehet zárni a sorból. Mert a viselkedése, kölcsönhatása olyan, hogy a telepátiánál megfigyelt tulajdonságok kizárják a közreműködését.
Így már érthető?
" Mert a viselkedése, kölcsönhatása olyan, hogy a telepátiánál megfigyelt tulajdonságok kizárják a közreműködését.
Így már érthető?" Nem. Ismertetnéd velem, hogy a telepátiánál mit figyeltek meg milyen tulajdonságai vannak? Érdekelne a kölcsönhatás a viselkedése..
Nálam a pont,kéretik az időpontot figyelni
(Talán ezt lehetne telepátiának nevezni,nézd meg az időpontot,és hogy mit írtam)
Előfordulhat hogy ugyanarról az energiáról beszélünk, csak sokféleképpen nevezik, már aki nevezi és nem tagadja a létezését. Persze ezt nem tudhatom, a tudósok majd talán rájönnek valamire néhány száz év múlva, vagy sem.
Amit viszont sejtek (nem tudom vagy hiszem hanem sejtem ), hogy ez az energia valóban olyan mennyiségben van jelen, hogy megszámlálhatatlan univerzum előállítására is elég lenne. De azt is megkockáztatom hogy végtelen, azaz sosem fogy el (ez sem hit, csak feltételezés ).
Leírtam világosan az elektromágneses hullám viselkedését a Faraday-kalitával szemben és a telepátiánál megfigyeltet is - ez az árnyékolhatatlansága.
Egy cikkre vonatkozó link jól jönne a telepátiára vonatkozó állításra ami alátámasztja azt amit írtál, s egyben az én kérdésemre is választ kapok..
A Faraday kalitka működését ismerem, csak azt nem tudom, hogyan kapcsolódik a lehetőséghez.. no hagyjuk konkrét választ úgysem fogok kapni tőle..
Sajnos, én offline módon is olvasgatok, így a papír alapú könyveket nem tudom linkelni.
De gugli barátom a segítségemre sietett: Titkok könyve Nemerétől. Persze nem csak a telepátia témájában írta. Érdekes kísérletek történetei, amiket tudósok végeztek.
Itt is van egy kis definíció
Bővebben: Link
A hidrogén is átdiffundál mindenen. Vannak különleges energiák. Én szeretetben, családban nőttem fel és soha nem gondoltam, hogy létezik valakiben annyi gonoszság, ami energiaként is megjelenik. Pedig igen. Megtapasztaltam. Nem mások elmondásaiból, hanem a valóságban kellett megélnem. Privátban szívesen, de van aki csak megmosolyogná.
Pedig minden energia, csak a rezgésszáma, típusa nem mindegy. Azt a "gonosz energiát" például az óegyiptomi beavatottak használták a templomaik, különleges eszközeik védelmére. A "materializálódott gyűlölet" láthatatlan falként állta útját a az avatatlan betolakodónak.
Ha gondolod, írd le nekem, kíváncsi vagyok. Bár ide is leírhatnád, ne törődj a "mosolygókkal". Mosolyogjanak csak, a mosoly jó dolog
Látom kapiskálod a dolgot. A rezgésszám is mérhető, természetesen szintén olyan módon ami nem bizonyított. Le sem merem írni, hogy az évek alatt amíg egy ember ezeken a folyamatokon végigmegy, mennyit emelkedik a rezgésszáma.
A Mesterünk azt mondta egyik külföldi előadásán a hallgatóságnak, hogy ha elérnek egy adott szintre (nem részletezem) akkor eme rezgés tekintetében gyertyaként fognak világítani a többi ember sötétjében. Ennél sokkal több is van ebben a dologban, de erről már én sem merek írni, mert bezárják a topikot engem meg elvisznek a zárt osztályra. Beszéljünk inkább az e-autókról vagy valami hasonlóan "lényeges" témáról. Idézet: Vannak emberek, akiknek már csak a jelenlétük negatívan hat sok más emberre. Nekem a fejem fájdul meg egyes kellemetlen emberektől, de sok másoknak is ugyanazoktól az emberektől úgyszintén. „létezik valakiben annyi gonoszság, ami energiaként is megjelenik”
Idézet: „Mi az energia? Egyszerű kérdésnek látszik..” Ott a pont. A legtöbb vita alapja a spirituális tanok képviselői és az alkalmazott tudományok képviselői között nem más, mint az energia definíciója. Bár nem tűnik ésszerűnek, de az efféle viták megoldásához a bölcsészettudományokra, azon belül is nyelvészetre van szükség. A nyelvészek ugyanis ismerik az energiamegnemmaradása törvényét, ami valahogy így hangzik: Ha egy nyelvben megjelenik egy univerzális, jól használható absztrakt kifejezés, akkor egy idő után több tudományterület is átveszi, a jelentését pedig mindegyik terület a saját kontextusában határozza meg, ami értelmezési nehézségeket fog okozni a különböző területek közötti kommunikáció során. Az energia eredetileg ógörög kifejezés, jelentése belső munka (en-ergos). Arisztotelész használta először a megvalósulás, valóság, létezés kifejezésére. Az újlatinba már félreértett jelentéssel került be, ekkor a "kifejezés ereje" volt a jelentése, vagyis az a folyamat, hogy életszerű mentális képeket tud az ember képzelettel előidézni. Ebből a koncepcióból ered az energia spirituális jelentése, amit lehet képzelőerőként, akaraterőként, motivációként, szeretetként, élettel teli létezésként, akármiként értelmezni. Néhány évszázaddal ezelőtt a fizikusok még nem alkottak új kifejezéseket és nem egymásról nevezték el a jelenségeket, hanem hétköznapi, létező fogalmakat használtak a fizikai mennyiségek leírására (energia, munka, potenciál, erő). Etimológiai értelemben a fizika "vette kölcsön" az energia szót, ebből kifolyólag nehezen értelmezhető, amikor a fizikus szekció joule-ban szeretné meghatározni egy jógi energianövelő módszerének a hatékonyságát. A dolog egyik érdekessége, hogy nem jelentkezik hasonló konfliktus a mindennapi kommunikáció során. Ha valaki reggel felkel, és azt mondja, hogy "Tele vagyok energiával", akkor tudjuk, hogy nem megfelelő válasz így reagálni: "Az lehetetlen! Még nem reggeliztél és egy csomó kalóriát elégettél alvás közben". Amikor megkérdezi a főnök, hogy mennyi munkát végeztél a héten, akkor a 10 MJ nem tűnik jó válasznak. Amikor megjelenik az idős páciens az orvosnál és arra panaszkodik, hogy nincs elég potenciál, akkor az orvos nem feszültséggenerátort ír fel receptre. Meg tudja-e oldani a spirituális energia az energiaválságot? Ha az energiaválságot a szó spirituális jelentésében értelmezzük, akkor a válasz egyértelműen igen. Ha az emberek olyan életmódot választanak, amelyben kiegyensúlyozottabbak tudnak lenni, akkor élettel telinek fogják magukat érezni. Ez elég egyértelmű. Ha az energiaválságot a szó fizikai értelmében nézzük, akkor is jelenthet megoldást a spirituális energia. Az emberiség ugyanis nem (fizikai) energiaválsággal küzd. Kapzsiságválság van, soha semmi nem elég, mindig több és több kell mindenből. Ez a kapzsiság olyan lelki sérülésekből adódik, amelyeket a "civilizált" életmód okoz. Az ember főemlős-agyát az evolúció kb. 100-150 fős törzsekre optimalizálta, és az emberi evolúció mintegy 2 millió éve alatt kisméretű törzsekben éltek az emberek - mindenki ismert mindenkit a törzsön belül. Az elmúlt tízezer év során kialakult ez a civilizáció nevű dolog az összes előnyével és hátrányával együtt, azonban az emberi agy nem tudott ennyi idő alatt alkalmazkodni a megnövekedett csoportmérethez, és úgy észleli a környezetében élő, de nem ismerős embereket, mint vetélytársakat. Ha vetélytárs van, akkor verseny is van, abban meg az nyer, akinél több erőforrás van. Nagyjából ez a mechanizmus van az emberi kapzsiság, valamint annak megannyi katasztrofális következménye mögött. Energetikai szempontból nincs az a korlátlan fizikai energiaforrás, ami képes lenne a kapzsiságból eredő energiaéhséget csillapítani. Bármekkora is a rendelkezésre álló termelési kapacitás, kétszer annyi még jobb lenne. Ennek a szemléletnek az egyik szélsőséges példája a Dyson-gömb, amelynél egy egész csillag "bekebelezése" szükséges az energiaigény kielégítéséhez. Bár a spirituális energia nem alkalmazható fizikai energiatermelésre, mégis segíthet az energiaprobléma tényleges gyökérokának, az emberi kapzsiságnak a mérséklésében. Minél kiegyensúlyozottabbak az emberek, annál kevésbé lesz igény az erőforrások ész nélküli pazarlására.
Nagyon jó kis szösszenet
Viszont azért is belekötök Azt mondád: "a spirituális energia nem alkalmazható fizikai energiatermelésre". Ez nem azért nem lehetséges, mert nem lehet ilyen műveletet elvégezni, hanem azért, mert energiát nem lehet termelni, mert az energia nem tűnik el, és nem is alkotható. csak konvertálható. Viszont, ha ezt figyelembe vesszük, akkor az a bizonyos spirituális energia átkonvertálható másféle, akár fizikai energiává. Igaz, a fene se fog azért jógázni, hogy világos legyen a szobában, vagy menjen a hajszárító
Szóval,logikailag: nem az elektron áramlás élteti és hajtja a testet,hanem a spirituálisnak nevezett energia,és ugye a test képes fizikailag is energia termelésre,már ha emberről beszélünk,és annak találmányáról,a generátorról.
Tehát gondoljuk újra
A generátor nem termel energiát.
Csupán mozgási energiát alakít át villamos energiává és valamennyi hővé. Ugyanígy az emberi test sem termel energiát, csupán különböző módokon kinyeri a táplálékban tárolódott energiát, és különféle módokon átalakítja, raktározza.
Szóval,az energiamegmaradás törvénye Bővebben: Link zárt rendszerre vonatkozik,ez a tudomány által ma elismert törvény,ezzel számolunk,holott ez is egy hiányos egyenlet része.
Nincs alátámasztva a zárt világegyetem léte,kérdés a nagy bumm,az idő anomália,a dimenzió síkok léte,a bioenergia teremtő ereje(anyag materializálódása gondolati energiából). Kérdés továbbá az általunk ismert időben(i) rövid lefolyású folyamatok részvétele az időben hosszú lefolyású folyamatokhoz való relációja,például: galaxis keletkezése kontra zárt rendszerben az energiamegmaradás törvénye. Érvek és ellenérvek egy hiányos egyenletben. Azt mondod,a generátor nem termel energiát,ez akkor lenne igaz,ha zárt rendszerben gondolkodva elfogadnánk az energiamegmaradás törvényt,ám ha nyitott rendszerben gondolkozunk,akkor az anyag materializálódását látjuk gondolati energiából eszközökkel. A Möbius szalag egy végtelenített sík,valós projektív sík is hasonló,vagy a két szembe tükör,de nem ezek az egyetlenek. Kívülről nézve zárt rendszer,belülről viszont végtelen,tehát nyitott.
Nyílt rendszerek vannak, de ez nem jelenti azt, hogy energiát termelhetünk. A rendszer nyíltsága sem teszi ezt lehetővé. Az, hogy a nyílt rendszerből konvertálunk, az sem energiateremtés a semmiből. Tehát a nyílt rendszerre is igaz az energiamegmaradás törvénye.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |