Fórum témák
» Több friss téma |
Nem azért a 2 lyukas fillérért, de fent nem látod, hogy nincs benne hdd?
A BIOS szerint még optikai meghajtó se.
Azt már nem mertem írni XD
Egyenlőre csak 1 dologra koncentráljon ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2018
Szia.
Szedd szét a gépet, és nézd meg az IDE kábeleket megvannak még a gépben? Edit. Régi gép. Alaplapi elemet cserélném kapásból és ha a kábelek a helyükön akkor a bios -al újra felismertetném a meghajtókat. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2018
Bele van dugva minden.
Akkor állítsd be a BIOS-t mert lehet hogy lemerült az elemed és elfelejtett mindent.
Üdv! A jó minőségű olaj, nem sűrűsödik, nem romlik meg. A grafit és a fémionok sem. 12-13 éve kevertem egy nagy olajzónyit. A minősége és hatásossága változatlan. Mivel nálam nagyon sokat mennek a ventilátorok, cserélhetném én is pár évenként. Egy gyümölcsláda ventilem van, mert most is csendben forognak. Csak a videokártyák ventilátorai okoznak gondot, mert olyan gagyi anyagból csinálják, hogy szétmálik. A trutyi használata előtt ~90 óta, nagyon sok ventilátor halt meg. Nem csak a sajátom. Nekem megérte az egy db vent árát és az egy-két évente előforduló 10 perces munkát. Azért töredelmesen bevallom, a saját, ez előtti gépembe nem kellett olajozni. Ahhoz túl jó fajta a gépház. Akár éjjel is bekapcsolva hagyhattam. Még a mostanit is, de ezt már hallom, ha koncentrálok.
A kenés itt is fontos. A az autóimban sem volt soha a kenéssel. Megfelelő keverékkel a síró váltó hangja is megszűnhet. Csak ezek nem publikáltak, mert el kell adni a sok kelet-kínai kütyüt és pótalkatrészt. Persze aki lusta, az fizessen. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2018
Ha az elem lemerült és elfelejtette a beállítást, akkor nem az alapbeállítás lesz érvényes? Ha igen, akkor a HDD-t és az optikai meghajtókat látnia kell.
Mivel régi gépről van szó így nem merném megharapni az ujjam! De állítsd be az időt kapcsold ki (persze húuzd ki a konnektorból) hagyd egy darabig újra bekapcs és mindjárt meglátod megtartotta-e a beállításokat. Ha nem akkor egyértelmű.
Pentium 1 -s korszakban a BIOS -ok alapbeállítása nem az volt hogy mindegyik IDE csatornám nincs (none?) meghajtó, és manuálisan kellet auto -ra tenni vagy végig menni a 4 csatornám hogy melyiken talál valamit?
De igen csak ott az alap még a Floppy volt. Ha kézzel nem állítod be hogy miről induljon (HDD/CD) akkor nem is fog indulni mert keresi a floppyt. Le kell tiltani a BIOS ban.
Volna egy kèrdésem! Van a telefonomba elmentve egy ( több... de engem most csak ez az egy érdekel) egy WiFi hálozat neve, jelszava, Igy amikor a közelébe kerülök a rooternak, annak rendje és módja szerint fellép!
Namost... valahogy azt a jelszavat vissza lehet fejteni? vagy a google fiókomból valahogy kimenteni?
Remélhetően nem. De ez nem is tartozik ide...
Csak ha ki van Root-olva a telefon!
"Csak a videokártyák ventilátorai okoznak gondot, mert olyan gagyi anyagból csinálják" -
Arra is van ám nagyszerű megoldás! Ki kell cserélni a ventilátorban a gagyi és mezei siklócsapágyakat miniatűr golyóscsapágyra - s azzal a gond egyből meg van oldva! Egyszer régen - még a P1-es gépem idején (Pentium MMX166) vettem a Kálvin tér közelében (és akkor ott valami számítástechnikai boltban) egy P1-es spéci hűtőbordát - saját ventijével. Elég baráti áron adták, ámde később kiderült, hogy valójában golyóscsapágyas ám az a venti. A gépeim jöttek-mentek, de a ventit éppenséggel nem dobtam ki. Aztán véletlenül kaptam egy NVidia Ti200W GeForce3 AGP-s videókareszt (128MB-tal, TV kimenettel - meg más jóságok ...) de bizony eléggé nyekergős volt a speciális lapos processzor-ventije. Én meg szépen széjjelszedtem s kicseréltem benne a régi kopott siklókat a másra már nem kellő P1 processzor-venti kis csapágyaira. Nézegettem én a csapágyboltban mindenféle mini golyósokat, de ott még a legolcsóbb is 1200 forint volt. Ezt a golyóscsapágyas ventit meg - hűtőbordával együtt vettem kb. 400 forintért. ... Hogyis mondta a régi reklám? - "MEGÉRTE, HOGY MENT ÉRTE" ... Naná, hogy nálam egyből csend lett .... "videóék háza táján".
Én meg egy szuper computeren 16 golyoscsapágyas ventit teflonosra cseréltem, mert olyan ricsajt csaptak mint a fogorvos furogépe. Ráadásul a berendezés a felhasználo orra elött volt ( még nem volt rajt távhozzáférés, és egész nap süvitett mint egy szélvihar.
Szoval csak a lassu ventikben ajánlatos a golyoscsapágy, de a jo szinterbronz sem rossz. Egyik másikba sikerült rosszat is szerelni, ott segit egy csepp olaj.
Az én saját, jól bevált receptem: műszerolaj, és fegyverolaj 1:1 arányú keveréke. Ez kimarja, kioldja a belekövesedett koszt a siklócsapágyból. Ha már nincs több trutyi, akkor a csapágyban maradt olajhoz Slick 50 teflonzsírt adok, és megjáratom, hogy a felesleg eltávozzon.
Láttam én már olyasmit, hogy fehér vazelinnel kenik. A sima fegyver- és műszerolaj ugyanis egy idő után csak kimegy a csapágyakból.
A fordulatszám szabályozós ventilátor pedig mind Isten áldása, mivel csakis a nagy gépterhelésnél van valami hangja, míg alapjáraton csendben suhan ... A mostani gépemben már PIP csöves a procihűtő, így maga a légcsavarója, azaz - a rajta levő nagyméretű ventilátor - is csak néha-néha forog. Még sohasem sikerült a maximumra meghajtanom. Persze - én nem ám mindenféle bonyolult számítógépes játékokra használom a gépet, ami aztán zabálja a memóriát, és alaposan "felpörgeti a processzort" ... csak az átlagos felhasználóira. A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2018
Üdv!
Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan tudnék win98-at telepíteni winchesterről? Meg abban, hogy hogyan lehet CD alapján telepítő floppyt készíteni?
Ez jó rég volt már, de ha emlékeim nem csalnak, akkor a Cd-t elindítva volt lehetőség a lemez elkészítésére... Erre még ha minden igaz, XP-nél is volt mód
![]()
És, akkor hogyan kell?
A wWin 98 telepítőfájlokat bemásolod a HDD gyökétkönyvtár egy mappájába_(célszerű valami egyszerű, max. 8 karakter_hosszúságú mappanevet használni),
aztán onnan a setup.exe -t indítani. Bootdisk.com innen pedig letölthetsz boot flopy image -t... Be BOOT -olsz flopy -ról, (ha CD -ről nem megy) és parancssorban elindítod a setup.exe -t... A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2018
Moderátor által szerkesztve
Ez azért nem jó , mert a rendszer már éles, tehát , vagy a meglévő op rendszert fogja javításra felajánlani , és az nem új telepítés lesz , vagy formázni kell , de mivel hibát fog produkálni , mert futó rendszer alól nem tud meghatót formázni mivel , akkor le kellene állítani a már futó wint.Mivel általában a C: meghajtó a rendszer. Vagy egy másik meghajtóra kell telepíteni a teljesen új op rendszert. Vagy cd ről bootolva win telepítő lemez , és onnan csinálni végig .Vagy ha nincs a gépbe akkor egy külső DVD meghajtóról , vagy egy pendrájvot megcsinálni telepítőnek, ha tud a gép usb ről bootolni.A flopy azért nem jó, mert utána a következő lemezek is kellenének nem csak boot , ami kb 10 lemez szokott lenni.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2018
98at telepítettem előzőleg úgy, hogy floppyról DOS boot, onnan format és CD-n lévő telepítés indítása.
Nem szabad elfelejteni, hogy FAT partíció kell a Win98 telepítőkészletének. NTFS nem használható.
10 lemezes (floppy-s) legutoljára a Windows 3.0-ás (és 3.1-es) volt.
(az MS DOS 4 lemezéhez képest) A Win'95 már egyből CD-n jött ki. A többiek meg - mind mind így tovább.
A winchester fat 32-es, és formázott.
Melyik a gyökérkönyvtár?
Esetleg még az is megoldás, hogy létrehozol egy másik partíciót amire a telepítő file-okat teszed. Utána indítólemezzel formázod a c:-t és mehet a tiszta telepítés. Telepítő flopy-t nem tudsz, csak indítólemezt, de azt meg fel is ajánlja a win flopykezeléskor, de az internetről is le lehet tölteni.
Az usb duplán nem jó. Egyrészt a dos nem ismeri, másrészt még a win98 sem...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |