Fórum témák
» Több friss téma |
Tudom. De ki beszélt itt se-ről? És szerinted, aki a gyökérkönyvtár fogalmával sincs tisztában, az dos paranccsal fog formázni? Mert jelenleg itt tartunk, meg hogy a lemezen először is fat16-os partíciót kellene létrehozni, majd azt aktívvá tenni...
Miért muszáj HDD-ről telepíteni? ISO fájlban van? Írd ki CD-re és bootolj azzal! Ha nem ISO, akkor nem lesz egyszerű az életed vele ezzel a tudással.
Egyáltalán miért és mire kell Win98? Nem lenne jó, ha egy virtuális gépben lenne? A VirtualBox-ot éppen erre találták ki és nem kell másik gép, meg választható második oprendszer. Nem is beszélve róla, hogy egy igen régi gépet kell találnod hozzá, hogy minden része működjön, ugyanis az újabbakhoz nem lesz Win98 driver, nem fog üzemelni. Létezik program a telepítő CD-ről való boot floppy készítésre is, de az megint nem sima ügy, hogy egy telepítős CD-t úgy szétszedj floppy-nként, hogy azok telepítés közben kérjék a következőt... Írd már meg, hogy miért és mire is kell ez az egész, szinte biztos, hogy lesz megoldás rá, csak másképpen... A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2018
Én nem mondtam, hogy éles rendszer alól kell próbálkozni.
Egy flopyról be kell bootolni, lesz egy parancssorod, semmmi más. A parancssorból formázás után indítható a telepítőkészlet, a gyökérmeghajtóból is akár. Ha a felhasználó nem tudja kezelni a parancssort, az már gáz. Sőt, ha kerít a netről egy nNorton ncCommandert, vagy dos DOS Nnavigatort, amit nem kell telepíteni, kétpaneles fájlkezelővel a telepítőkészletet is bemásolhatja a kívánt helyre, és indíthatja is. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2018
Moderátor által szerkesztve
Van hozzá vinyóm.
Van gépem, és van win98 SE telepítő cdm, de cdről nem akar indulni. Ezért alartam volna floppyról vagy vinyóról indítani.
A BIOS-ban be van állítva, hogy CD-ről BOOT-oljon?
Igen.
Azt írja ki, hohy failure. Pedig akkor még be se pörgeti a CD-t.
És egészen biztos vagy benne, hogy a CD meghajtód működik?
Ha még mindig ez az állapot látható, Azaz az ide porton nem lát a gép eszközt, akkor nem is lesz jó egy darabig...
Bővebben: Link Hozzá teszem halk zárójeles megjegyzésbe, hogy már meg lett neki írva, válasz azóta se érkezett...
FAT 16- os fájlrendszer kell hozzá, már egy napja elmondták...
Bocsi - de én olyat sohase láttam.
De azért minden bizonnyal igazad lehet ....
Tudok hozzá ingyen adni 6,4MB-os Seagate winchestert.
Azt még legalább látja a régi alaplap. A W95 vagy W98 pedig bőven ráfér. És mivel "azok a régiek" - már a 10GB-ot se igazán látják ... hisz maga a BIOS-uk - hírből se ismert nagyobbat. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2018
Azért futnak olyan gépeink Win98SE oprendszerrel, ahol 40-80-120-160GB-os HDD a rendszer meghajtó.
Másik gép látja a CD-t? Akkor küldök neked egy linket egy programhoz, ami floppy image fájlt csinál a CD-ről. Ezzel bebootolva már indíthatod a telepítőt a kimásolt könyvtárból a HDD-ről. Mondjuk azért nem árt még egy partíció, vagy HDD a művelethez.
Mire kell neked a Win98? Nem jó a VirtualBox-os megoldás? Nem válaszoltál. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2018
Van egy régi laptotom, ahhoz vettem egy PS2\USB átalakítót, de nem megy.
Tudna valaki segíteni, miért?
Egy kis gondom akadt: A számítógép merevlemezéről átklónoztam a rendszert a WinTool HDD Repair programmal. egy másik üres lemezre. Próbaképpen szépen be is töltődött a rendszer, ám amikor átraktam a vinyót a másik /használni kívánt/ gépbe, az istennek sem akar betöltődni. Telepítő CD, indítási javítás, semmi eredmény. Jelzem, ez várható is volt, más alaplap, más driverek. Erre a rendszerre pedig szükségem lenne. Egy másik partícióra csináltam egy tiszta telepítést, a Driver Solution Pack-al frissítettem az illesztőprogramokat. Megy is rendesen. A hosszadalmas bevezető után a tulajdonképpeni kérdés: hol található a Win7-en az illesztőprogramokat tartalmazó mappa, mert arra gondoltam hogy ha lecserélem a fájlokat, talán megoldódna a rendszerindítási probléma. Vagy a system 32 mappát érdemes komplett lecserélni? Hátha belefutott már valaki ilyen problémába.
Szerintem ez csak olyan eszközhöz jó, amihez adták...azokba be van építve mindkét protokoll. Ami még fontos lenne, hogy a laptopon nem közös PS2 csatlakozó van-e mindkettőnek, mert akkor kell egy spec Y kábel.
Milyen OP van azon a régi laptopon??
Elárulnád, hogy mire szeretnéd használni?
Valójában nem is annyira speciális az az Y csatlakozó - ilyen furcsa esetekre.
Már én is láttam hozzá hasonlókat. Most legutóbb meg - na mit szereztem? Olyan "átjátszó" (csatlakozó átalakító) adaptert, amelyik a régi cuccoknál megy - PS2 dugó, a másik végén DIN 5 pólusú tuchel aljzattal kialakítva. A nagyon-nagyon régi billentyűzetekhez éppen ideális. Van is nekem lenn a pincében egy Kanrich elnevezésű DIN dugósom, amit még az első számítógépemhez vettem - a Mistrálban (Visegrádi utca). Az egerem pedig - akkoriban RS_232-es dugóval ment. A P1-es lapon. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2018
Szerintem az kevés, hogy a system mappát átmásolod, ugyanis attól az még a registryben nem lesz megfelelő módon bejegyezve.
Ha csökkentett módban el tudod indítani, akkor talán van esélyed a másik géphez való drivereket feltelepíteni. Ha csökkentett módba se tudod indítani, az gáz, mert úgy kb semmit nem tudsz vele kezdeni... Egyébként miért a rendszer kell? Nem volna elég az adatokat kimenteni belőle?
Win98 plus! van rajta.
Pendrive olvasására szeretném használni. Csak egy ps2 van rajta, meg egy soros port.
Nem tudom semmilyen módon elindítani, odáig már eljutottam hogy a kékhalálnál le tudtam tiltani az újraindítást, és meg tudtam nézni a hibakódot. Nem az enyém a javítandó gép, és az az óhaj hogy a teljes rendszer kell. Még megpróbálkozok a Driver TheLife program full verziójával, (mert a free változat nem teljes értékű/ és megpróbálom a program által kigyűjtött és elmentett illesztőprogramokat bemásolni. Nem sürgős a dolog, ráérek vele kínlódni. Szétnéztem a neten, találtam is különböző megoldásokat, eddig egyik sem működött. Kösz hogy foglalkoztál velem.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2018
A Win98 nem mindegyik verziója támogatja az USB olvasást, ezért nem kezeli le azt az USB/PS2 átalakítót.
Nézegesd ezt az oldalt: Bővebben: Link
És soros-USB átalakítö jó lene?
Idézet: „...Vagy a system 32 mappát érdemes komplett lecserélni?” Már maga a kérdés feltevése is rossz. Nem a driverekkel kell variálni, hanem a Windowst kell az eredeti gépen alapállapotba visszazárni (Sysprep), leállítani, ezután lehet átklónozni és átszerelni. Újraindulás után fel fogja ismerni az összes új hardvert, és kéri hozzá a drivereket.
Addig amig az OP nem kezeli le az USB-t addig probálkozhatsz Te barmivel nem lesz jó. Tegyél fel egy WIN ME-t ha olyan kicsi a géped. Habár még azt semirtad meg milyen géped van!
Írj e-mail címet privátban, küldök drivert, amivel 98-on működik az USB. Az alaplapon belül sincs USB-csati, amivel hátlapra, előlapra szokták kivezetni? Általában 9 vagy 10 pin, ( 2×5), mellette USB xxxx felirat.
Toshiba Satellite T2130CS
|
Bejelentkezés
Hirdetés |