Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Igen , nem megszokásból kellene vezetni, hanem a szabályok betartásával. Nem véletlenül vannak.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2018
Idézet: „Ha mondjuk "betol" valaki egy ilyen átjáróba, akarhatsz te megállni.” Valóban, ezekről a helyzetekről is lehetne oldalakat írni. Pl. amikor a vasúti átjárónál te lelassítasz és a hátulról kb. 140 km/h érkező terepjáró épphogy nem megy bele a kocsid hátuljába.
Jajj, ez is egy álszent duma. Leírom mégegyszer, hogy látható legyen: mindenki megszokásból vezet megszokott útvonalon, ha elismeri, ha nem. A többség be is tartja a szabályokat.
Idézet: Ne már! Csak terepjáró tud 140 km/h sebességgel menni? Csak azok rakoncátlankodnak? Olyan ez, mintha azt mondanád, a balesetekért csak a kamionosok felelősek. Elmondom, a többség jóval türelmesebb és ügyesebb sofőr, mint a nagy átlag.„terepjáró épphogy nem megy bele” Néha hallani, hogy a hülye kamionos így, a hülye kamionos úgy stb. Azt persze az illető már nem írja le, hogy így vagy úgy elhaladt egész nap 250 kamion mellett, amelyikkel nem volt gond... Idézet: Erre jó példa, ha valamilyen forgalmi változás lesz, pld.: stoptáblát átteszik a másik útra ahol eddig elsőbbség volt, rendszeresen arra járók a régi szerint áthúznak a stoptáblánál. Egy ideje külön figyelemfelkeltő táblákat kitesznek ilyen változtatásoknál, "Figyelem forgalmi rend változás". „mindenki megszokásból vezet megszokott útvonalon”
Írhattam volna kamiont is, mindegy a közlekedési helyzetre írtam példát. Ezen ne akadj fel!
Idézet: „Elmondom, a többség jóval türelmesebb és ügyesebb sofőr, mint a nagy átlag.” Sajnos a nagy átlag miatt van a legtöbb baleset. Szerintem.
Ennek már csak a nagy számok törvénye szerint is így kell lennie.
Pénteken fullra pakolt biciklivel vágtam neki a 120km-nek Szentesről Zsákára. A csomagtartón volt az utazóm rajta a doboz bakanccsal. A hátamon a gitár és a kormányon az oldal tatyó. Körösladánynál már a halálomon voltam. Szeghalomtól már gyalogoltam is. Rám sötétedett. Amikor nem volt erő a lábamba akkor leszálltam és toltam. De aznap piszkosul megharagudtam az autósokra. Ahelyett hogy megkérdezték volna mi a .... bajom van inkább rám dudáltak. Az b....... hogy járni alig tudok és igazán segíthetnétek. Főleg akik utánfutóval húztak el mellettem. Milyen pózba vágjam magam hogy megálljanak?
Már bocsánat, de Szentesről Zsákára akkor is 120 km volt a táv, amikor elindultál. Ha 80 km után a halálodon voltál, akkor túlvállaltad magad, és ezért csak saját magadra haragudhatsz. Az autósnak egyáltalán nem kötelező minden kóbor biciklisnél megállnia és megkérdezni, hogy elvigye-e egy darabon. Sok esetben még nappal is 100x is megnézi az ember hogy megálljon-e segíteni, mert sajnos az is kockázatos.
Valószínűleg azért dudáltak rád, mert balesetveszélyes voltál az úton. Ki voltál egyáltalán világítva? Láthatósági mellény volt rajtad? Ha volt, akkor kilátszott a gitár és a tatyó alól?
Én csak azt nem tudom felfogni, hogy ha piros a lámpa főleg vasúti átjáróban akkor miért is fordul meg az ember fejében egyáltalán, hogy át kéne menni?
Egy életre elvenném a jogosítványt attól aki átmegy egy piros lámpás vasúti átjárón. Ez az én véleményem és nyugodtan le lehet hurrogni. Idézet: Látta/észrevette egyáltalán, hogy pirosan villog? Szándékos volt? Nem tudod? Én sem. „miért is fordul meg az ember fejében egyáltalán, hogy át kéne menni?”
Bővebben: Link
Látta/észrevette. Szándékos lett volna. @# Azért amikor az ember nincs olyan lelkiállapotban, esetleg siet, sokat vár és nem történik semmi, néha előfordul ilyen. Kivàncsi lennék például egy beragadt normál közlekedési piros lámpánál, kevés keresztforgalom esetén ki meddig bírná, hogy nem megy át vagy mit csinálna.
Nem arról az esetről van szó, hanem erről: Bővebben: Link.
Az én logikám szerint nem. A hozzászólása linkje arra mutat.
De majd ő megmondja.
Az egész onnan indult ki, amit linkeltem, a többi csak kicsapongás.
Na megpróbáltam ezt az ellenkező irányból nyomatást, de semmi. Alul a gyűjtő tálcába nyomja a vizet a biztonsági szelepen át.
Marad a valami hajlékony drót áttolása a kazánon. Idézet: „Látta/észrevette egyáltalán, hogy pirosan villog? Szándékos volt?” Ne haragudj de ezt nem tudom elfogadni. Ha valaki autóba ül akkor feltételezem róla, hogy van jogosítványa és tisztában van a közlekedési szabályokkal is. Ha nem látta és nem vette észre akkor semmi keresnivalója nincs a kormány mögött. A régi szabály szerint amit még én tanultam ott a vasúti átjáró megközelítése maximum 30km/h-val történik, most ez már úgy változott, hogy az adott útra érvényes sebességhatárt kell betartani. Ha valaki nem veszi észre a közlekedési táblákat és esetlegesen egy pirosan villogó szemafort, az véleményem szerint ne üljön autóba.
Elvileg igazad van, mert elméletben ugye mindenki mindig figyel, soha nem hagy ki az agya egy másodpercre se, nincs semmi ami elvonja a figyelmét. Sajnos a gyakorlatban ez nem így van.
Szerintem ha egy sofőr akár csak pártezer km levezetése után azt mondja, hogy ő soha követett el olyan hibát amiből baj lehetett volna, akkor vagy hazudik, vagy csak szerencséje volt és nem vette észre.
Próbáld ki. Vezess 100 km-es távon úgy, hogy csak és kizárólag a forgalomra és a táblákra figyelsz. Fogadást ne köss rá mert 100 %, hogy veszíteni fogsz. Ez nem így működik, az emberi agy nem bírja az ilyen monoton terhelést.
Nekem előjött az oldalon egy ilyen! Fórum címe helyett sok per jel és rákattintva nem jön be semmi csak a képen láthatóan valami keresés-féleség!
Nektek is látszik vagy csak nálam bugolt az oldal?
Úgy tűnik, a "téma" létrehozója jó kedvében van amíg ki nem tiltják.
Gondoltam, hogy vitát fog szülni megint.
Itt elsősorban a vasúti átjáróról volt szó. Vezettem már jó pár ezer kilómétert és a 20 év alatt egyszer sem sikerült átmennem vasúti átjárón piros jelzésnél, de még meg sem fordult a fejembe, hogy de jó lenne átmenni. És ha gondolod szívesen fogadok veled, elindulunk egyszerre egyfelé és ki mennyi táblát tud megfigyelni Fogadást szerintem te se köss rá. Ezennel én ezt itt befejeztem mert kezd elkanyarodni a téma.
Másnál is látszik. A témanyitó túlzásba vitte a "figyelemfelkeltő" perjelek használatát, így csak azt érte el, hogy senki nem tudja megnyitni a témát olvasásra. Visszafelé sült el.
Nem vicceskedésből tette, hanem véletlenül. Már ki is lett javítva.
Én még mindig nem tudom megnyitni a témát olvasásra. Bár a cím már jó, de még mindig a "fórum" menübe dob.
Készítettem neki egy új témát, az már működik.
Bajba voltam a téma kiválasztását illetően. Minek hívják azt amit az ellenállásra szoktak ráhúzni csövet?
Zsugorcső?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |