Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Jó hozzá bármilyen szintetikus olaj. Motorolaj, trafóolaj, kompresszorolaj, akár még olívaolaj is
![]() Arra figyelni kell, hogy mikor kiöntötted őket olajjal, jó sokáig rázogatni kell, és néhány napra úgy hagyni, hogy az összes levegőbuborék kitáncoljon a trafókból.
Ügyes!
Ha még az elemértékes-beültetéses rajzod megvan,légyszi tedd fel,vagy küld el nekem emailben!Üdv!
![]()
Sziasztok srácok!
Lehet hogy én hülye vagyok de mire jó ez a Tesla tekercs? ![]()
Használd a google-t.Különben tényleg ugy maradsz.
Cső George!
Ez nagyon fasza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Te tudod hogy lehet Tesla tekercset csinálni mert engem is érdekel Ha nem zenél az se baj ![]()
Továbbra is ezt tudom ajánlani, főképp kezdésnek. Nálam is tökéletesen működik immár több mint egy éve (bár ritkán használom)...
Helló!
Most fogom megtekercselni a Skori féle mini tesla tekercset.Az lenne a kérdésem, hogy ha többet tekerek fel mint 1500 menet az sokat dob a teljesítményen vagy ne próbálkozzak ilyenekkel? Mi történik,ha kissebb illetve, ha nagyobb átmérőre tekercselek? válaszotokat előre is köszönöm
Ha a menetszámtól függene a teljesítmény, akkor tekernék 100 k menetet, és egekbe szökne a szikra.. 1500 is felesleges szerintem, ha legalább 0,2-0,3mm-es a huzal, amiből akarod tekerni, 1000 menet elég.
Nagyon vad. Nincs ismerős családtag, aki fél az áramtól? Vagy már hozzá(d)szoktak?
![]()
A tekercs "indítása" előtt mi az a kerregő hang?
Először azt hittem valami kurblis generátorról megy... ![]()
Szerintem egy fúrógép, a videó egy részletén felpillan. Hogy minek kell, megmondom őszintén, fogalmam nincs, de engem is érdekelne.
A tekercs indítása előtti hang a forgó szikraközben lévő sarokcsiszoló kb. 50bpm-es állásban. Egész pontosan erről a szerkezetről van szó Bővebben: Link
A tekercs tápja, és a sarokcsiszoló fordulatszáma szabályozható 0- max értékig, az egyre magasabb hang a sarokcsiszoló által keltett bps növekedése, a nagyobb szikra pedig a nagyobb bps és a nagyobb tápfesz együttesen hozza létre.
Köszönöm a Török Cs-nak az emailt!
![]()
Hát ez a Faraday ketrec valami csodálatos.Szívmelengető.Gratulálok
Hi!
Lenne 2 kérdésem a Skori féle teslához: Mivel lehetne helyettesíteni a 6,8µF 63V MKS kondit a 18V tesla tekercsben, mert nem tudtam hozzájutni, de még megrendelni sem tudtam. A tekercset ki lehet önteni szurokkal?Parafinom nincs otthon. A szurok is jól szigetel.Trafóolaj,van, de körülményes. Kösszi
Nitrolakkal lekened, és kész. Szurok nem jó.
Ha a szurkot feloldod pl. nitróhigítóban vagy petróleumban (=alvázvédő) azzal, mint egy festékkel le lehet kenni. De kiönteni nem érdemes vele, mert a kapacitása és a vesztesége nagyfrekin rosszabb mint a paraffiné. Azonban a nitrolakk sem drága, jól szigetel, és a végeredmény kicsit kultúráltabban néz ki
![]() (kiönteni azzal sem érdemes csak lekenni) Ha mindenképpen ki akarod önteni akkor fehérszinü gyertya (=paraffin), esetleg jó minőségű motorolaj v. trafóolaj használható. Vagy akár tömör danamit, teflon!, üveg, plexi! stb. csévetest is használatával is lehet próbálkozni... Kondi szokott lenni a lomexben, és ha jól tudom rendelni is lehet.
Ha nem kell nem öntöm ki.Lakk akad.Azt hittem muszály kiönteni,h ne károsodjon a belseje.
A tekercs tegnap lett kész,a meghajtóból meg csak a kondi hiányzik.Utánnajártam később a szurkos dolognak,nem lenne azért sem jó ötlet mert állítólag szétolvadna a PVC.Ezt inkább nem kockáztatom.Köszi a segítséget.
szevasztok Tor vagyok megtudnatok mondani Hol es Menyiert tudnek venni 0.2-es ker. me. 160gr. lakozott rez drotot,avagy 2drb.47000pf 2000-3500v.,es 1drb.0.15pf 1500-2500v-os. kondit?
![]()
Csá all!
egy rövid kérdés: 1.)skori féle mini tesla tekercs működhet-e 13,5 voltról laposelemről (9V+4,5V) 2.) ha igen akkor normális-e hogy nagyonhamar felmelegszik? egyébként méregettem itt-ott, és pl a földelés és a tekercs L1 szikrázó kivezetése közt nagyon kicsi áram folyik, néhény mA. előre is kösz
Huzal -> villért (vagy bontasz pl. analóg műszerből)
Nagyfesz kondiból nem valószínű hogy pont az említett kapacitásút találsz, de lomexben kaphatsz 1-2kV-os kondikat, amiből össze tudod hozni a megfelelő kapacitást. Ha mindegy a dielektrikum, akkor elsősorban kerámiából lehet összerakni, de azt hiszem nagyfesz fóliakondi is akad lomexbe.
nincs-e köztetek debreceni, aki esetleg tudna készíteni nekem egy mini tesla tekercs nyákot? skori félét, eddig egy légszerelten volt, de nagyon stükség lenne rá
aki tud az pm-ben jelezze, találkozó-árról még levelezünk! kössz előre is
Azt tervezem, hogy építek egy olcsó költségvetésű szikraközös tekercset. Az alacsony itt elsősorban maximum 10-15 ezer forint. 2 mikrosütő trafóval kísérleteztem, arra voltam kíváncsi, elég-e 4,2kVAC a szikraköz begyújtásához. Sztatikus szikraköz esetén nem túl rózsás a helyzet, a mikrosütő trafók nem kedvelik, a 2 centi vastag sárgaréz rúdból szépen kiharapott egy kis darabot (jó zölden világított minden ráadásul). Forgó szikraköznél sokkal jobb lett a helyzet, hasonlít az elektroncsövekre, kissé várni kell vele, mire üzembiztos lesz, és eléggé felmelegszik az álló wolframrúd
![]() Egyelőre szekunderkör, és primer tekercs nélkül vizsgálódtam, jövő héten megpróbálom realizálni a teljes rendszert. Néhány kép a ' trafó pakk ' -ról : Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Konfig: Bővebben: Link Itt a videón látni, hogy mit is jelent, amíg bemelegszik a cucc ![]() Nem akarom elkiabálni, de ha jól összejön a dolog, 1m szikrahosszt lehet várni, ami nem túl rossz egy alig 20k-ba kerülő tekercstől ![]()
Bővebben: Link
Vettem 6mm vastag wolfram rudakat, amiket beraktam a szikraközbe. A képen látszik a jótékony hatása. 50 centi kihangolatlan (!) szekunder körrel, továbbra is 2 mikrosütő trafóval. Kezdetnek nem rossz.
Szevasztok
Régen láttam egy műsort, amikor laboratóriumba tesztelték minek mennyire jó a szigetelő hatása. Mesterséges villámlásokat állítottak elő, de nem tudom hogy???? Érdekelne, hogy aki tudja mi a titka egy ilyen trafónak (erőműnek) az irja le. Én egy őrült vagyok és csinálnék egyet, kevés amperrel persze. Látványos volt ahogy ott mászkáltak az emberek a villámlásokba és semmi bajuk nem volt. Hogyvan ez?????? ![]() ![]()
Nem akarok ünneprontó lenni de a GoOoGlE a barátod
![]() Skory veblapján találsz hozzá kapcsolást meg leírást. De ezt csak akkor ha értesz hozzá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |