Fórum témák
» Több friss téma |
A cosFI mérők kereszttekercses alapműszerrel épülnek fel, nincs bennük rugó mint a hagyományos deprez műszerekben, így gyakorlatilag tetszőleges helyen megállhat benne a mutató. Ha mozgatásra leng ide oda akkor nagy eséllyel jó. Én biztosan nem szedném szét.
Fázismutató. A mellékletben egy energetikai cosFI táblaműszer motorjáról készült képek vannak.
Gyanítottam, hogy valami hányadosmérőnek kellene lennie, így inkább helyet kell neki keresnem mint funkciót.
Pedig szép HF millivoltmérő lehetett volna belőle....
Itt nálam biztosan találunk!
Nekem két ilyen energetikai példány is van itthon, már mérőkört is készítettem hozzá amivel ki tudom őket próbálni.
Egy tettestársa is van, ez ha jól sejtem valami földelési vagy szigetelési ellenállás mérő... de már inkább muzeális darab.
Épp most találtam hozzá leírást. A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2018
Ilyet még nem láttam.
Hamarabb szigetelési ellenállásmérő, mert tudtommal a földelési ellenállást minimum 3 huzallal mérik. Már persze ha ismereteim nem hiányosak. Bár újabban létezik lakatfogós is. Ha esetleg a skáláról teszel fel nagyobb felbontású képet akkor talán meg tudom mondani. De lehet hurokellenállás mérő is.
Sziasztok!
Kaptam egy TV WAVEFORM MONITOR TR-1854/HO13 műszert. Nagy vonalakban tisztában vagyok azzal, hogy mire szolgált, az előlapi kezelőszervek és csatlakozók feliratait is értem. Használatba szeretném venni, de ha lehet akkor X-Y monitorként (ráadásul anélkül, hogy át kéne alakítani). A kérdés csak az, hogy van-e ilyen funkció benne. Dolgozott innen valaki hasonlóval, vagy esetleg ezzel a konkrét típussal? Tud mondani valaki valami közelebbit róla (én csak annyit tudok róla ami a képen látszik, illetve, hogy után világítós katódsugárcső van benne)? Esetleg dokumentációt (akár kezelési akár szervizleírást) tudtok? Sajnos Google nem volt a barátom, mindenáron a TR-1854/HO31 oszcilloszkópot adja nekem találatul. Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2018
Talán innen megszerezheted a gépkönyvét.
Bővebben: Link Szerintem mindenképp át kell alakítanod, mert a vízszintes eltérítése egy szinronizált fűrész generátor. Nem emlékszem, hogy lett volna rajta vízszintes bemenet. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2018
Legjobb tudomásom szerint az oldal gazdája évekkel ezelőtt távozott az élők sorából.
Ha lesz kapcsolási rajzom lehet belenyúlok, de természetesen úgy, hogy visszaalakítható legyen, hiszen ezek hamarosan muzeális eszközök. U.i.: A hátulján van egy ext X in BNC. Belenézve látom a X ill. Y végfokot szóval nem lehetetlen az átalakítás, de sajnos úgy tűnik, hogy hibás, a katódsugárcső áramkörei működnek, de a többi úgy tűnik, hogy nem. Legalábbis nem reagál semmi kívülről bevezetett jelre sem. Átnézem tüzetesebben belülről. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2018
Idézet: „Legjobb tudomásom szerint az oldal gazdája évekkel ezelőtt távozott az élők sorából.” Igen, sajnos így van. De az általa létrehozott oldal még elérhető. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2018
Közben addig próbálgattam, míg végül a bevezetett 1kHz-es szinuszjel hatására megjelent egy függőleges vonal. Úgy tűnik, hogy a vízszintes eltérítés generátora áll, a vezérlésével együtt (nem világítanak a LED-ek sem). Mivel ez számomra azt jelenti, hogy a tápot kell megnéznem először, át is néztem a biztosítékokat (ezeket rajz nélkül is meg tudom mérni), találtam egy szakadtat és egy megpatkoltat is. Ez utóbbi nem éppen jó előjel. A vízszintes végerősítő biztosan működik, mert a X pozíciószabályozóra reagál, valahol az előtte lévő fokozatokban keresendő a hiba.
Mutatok képet a hátuljáról és a belsejéről is. Én csak azt nem értem, hogy ennyi bemenet van a hátulján, hogy lehet ezek között váltani? Ott van az a távirányító bemenet is, ami kicsit zavar, ugyanis nekem nincs hozzá távirányítóm, remélem anélkül is működik. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2018
Talán a "LINE SELECTOR"-t OFF-ba kellene állítani, hátha akkor lesz vízszintes mozgás is. Egyébként nem ismerem.
Sikerült megcsinálnom! Ráadásul kapcsolási rajz nélkül pusztán a tapasztalataim alapján. Elégedett vagyok magammal.
Végül is a hiba egy előttem szerelő fuser hülyesége volt. Jól gondoltam amikor táphibára gondoltam. Egy zárlatos pufferkondenzátor okozta a gondot, de ahelyett, hogy az előző "szaki" ezt megtalálta és kicserélte volna egyirányúsította a diódahidat (kiszedte és két diódával helyettesítette, mondanom sem kell, hogy a trafó ezen tekercse nem középleágazásos), kicserélte a 7805 stab. IC-t, az utána lévő tantál kondenzátort szintén kivette. Ezzel az egésszel azt érte el, hogy leégett a trafó tekercse, most egy másik 8V szekunderű trafóval pótoltam a leégett tekercset, ezzel működik.
Sikerült a készülékből kihoznom az X-Y módot is. A hátlapi remote control csatlakozó egyik lábát kell GND-re kötni és akkor átvált X-Y módba. Ha más lábakat kötök GND-re akkor meg RGB vagy RGBY módba vált. Ami kicsit fura, hogy erről az előlapi LED-ek nem adnak egyértelmű visszajelzést (valahol még lehet apró hiba), de mivel a nekem szükséges mód működik így nem fogok vele dolgozni egyenlőre. Eredeti teljes körű feladatára nagy eséllyel úgysem lesz már használva soha.
Még valami keretet nyomtatok rá 3D-ben, meg szerzek zöld plexit amibe CNC-vel marok az oszcilloszkópokon látható rasztert (ahogy a neten látható képeken látom eredetileg nem ez volt rajta, de hozzám már így letépett arccal került). A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2018
Sziasztok! Adott egy 3 fázisú cos fi mérőm. Ezt hogy tudnám bekötni egy fázisra? lehetséges ezt kivitelezni valahogyan? Köszönöm előre is ! Csatolok egy nem túl értelmes képet róla, de talán a lényeg leolvasható.
Ismert hatásfokú fogyasztó, pl. izzó mérésével kipróbálható 1~ra is. A 2.-5. pontokra kötve a fázist, nullát. Ha nem mutatna helyes (~100 %) értéket, akkor lehet variálni a feszültségtekercs bekötésével. (2-8; 5-8) Ha a csillagpont hozzáférhető, akkor 1 tekercsesként.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2019
Szia! Ha keresel még doksit hozzá, Elektrotanyán TR-1856 néven van fent. Úgy néz ki valamikor elírták(alulról a 6. hozzászólás).
Jobb későn mint soha (észrevenni, hogy írtál).
Köszönöm szépen, már le is töltöttem! Kicsit oroszul van, de a kapcsolási rajzoknak nagyon örülök.
Üdv!
Német nyelvben jártas kolléga segítségét kérném. Van nekem a képen látható műszerem. Az hogy mi ez, azt tudom, de egyik-másik felirattal a google fordító sem tudott mit kezdeni. Gépkönyvet, esetleg kapcsolási rajzot keresek hozzá, de mivel nem tudok németül kicsit nehéz. Egy újabb változatához találtam, de az is csak a szerencsén múlott. Ha esetleg egy németül beszélő fórumtárs segítene, azt megköszönném.
A Start/Stop kapcsoló valamit indít,a NULL kapcsoló valamit nulláz.
A NETZ a hálózat, az Eingang bemenetet jelent.
Kiírhattad volna a szavakat ide...
Fent: Sugárzásmérő készülék. Potik, kapcsolóK Nagyfesz állítás 0-2 kV, erősítés/dB, előválasztás, csatorna szélesség/V, szint ( pegel ). Lent: Nagyfesz, start/stop, null ( megvolt ) üzemmód, hálózat ( megvolt). A hátsó "dichtem"-et értelmezni kéne majd kapcsolásból, ha lesz... A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2021
Itt találtam a műszerről egy kis bemutató videót. Talán hasznos.
Az ebay-en árulnak hozzá sugárzásmerő adaptert.(Habár aukciós.) Ha érdekel itt van egy kompatibilis sugárzásmérő dokumentációja. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2021
Köszönöm az eddigi válaszokat mindkettőtöknek. Gondoltam, hogy túl sok dolgot nem tudtok róla mondani, "sajnos" nagyon célspecifikus műszer és egy kicsit ki is lóg a hobbielektronikából.
Ennek ellenére továbbra is várom, hátha valaki rábukkan az interneten a doksira. Kezelésre hasonló mint más gyártók ilyen jellegű műszerei (pl. magyar gyártmány a Gamma NK350), de én kicsit más célra szeretném használni (nagy energiájú kozmikus részecskék detektálása). Szerencsére sany által belinkelt pdf-ben benne van a csatlakozó kiosztása, abból ki tudok indulni. A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2021
Szia!
Főiskolán, fizikaórán ilyennel mértünk rádióaktív dolgokat. A középső két kapcsolóval a mérési tartományt (impulzusok száma vagy mérési idő) lehet állítani, a hátoldalon lévő barna forgókapcsoló meg a nagyfesz polaritását váltja a mérőszondán. Ehhez tartozik a + ill. - visszajelző lámpa. Aztán a J1-es és J2-es csatlakozóra talán valami nyomtatófélét lehet kötni, de ebben nem vagyok biztos. Több, NDK-s mérőberendezésen láttam már ezeket a csatlakozókat, egyszer vonalíró volt rá csatlakoztatva. Nálunk is csak a videóban látható mérőszonda volt hozzá. A "Dichtem" talán a Dichtemessung- Sűrűség mérés rövidítése, bár ezt nem tudom elképzelni, hogy hogyan gondolták.
Köszönöm! Valamit majd kihozok belőle. Más nem a számomra fontos részt visszarajzolom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |