Fórum témák
» Több friss téma |
Nem értem mi a "fura" abban, hogy ez a változtatás érdekel, ez hat ki talán leginkább a hangzásra a leírások szerint. A többi változtatás leginkább a védelemhez, és a terhelhetőséghez kapcsolódnak. Csak felvetettem nem e tudnál ezzel kapcsolatban mérést végezni, nincs semmi baj.
Igen olvastam, csak gondoltam hátha valaki méricskél egyet.
Áramkör-szimulátor azt mutatja, hogy a 120 pF T2 emitterre kötés egy nagyon parányit csökkenti a harmonikus torzítást. Az kapcsolás alapvető problémáira nincs hatással.
Idézet: „Az kapcsolás alapvető problémáira nincs hatással.” Mire gondolsz?
Ja igen olvastam.
Sziasztok!
Olyan problémám adódott, hogy egyszer csak az erősítő jobb oldala recsegve szól. A zene is hallatszik halkan, de a recsegés elnyomja. Mivel lehet ilyenkor baj? A végfokok ahogy néztem jók. Köszi!
Szia! Elsőként az R32, R34 ellenállásokat, azok forrasztását ellenőrizd! Hivatkozás.
Valószínű megvan a hiba. Ezzel mit lehet kezdeni?
Szia!
Megtisztítod a lakkozott vezetősávot a lakktól és az alkatrész lábát rá kell hajtanod a vezetősávra, és ott megforrasztani.
Megoldotttam, de nem az volt a baj sajnos. Tovább kell keresni. Az ellenállások lábainak forrasztása rendben vannak.
Hová lett a furatból a tranzisztor lába? Jó még az a tranyó egyáltalán?
Kábellal van bekötve a nyákba. Azért van meg 2 és 1 nem. De sikerült megoldani a bajt.
Kapott a napokban egy hangszínszabályzót és maradt a forrasztott oldalon egy kis ón ami 2 lábat kontaktolt. Elkerülte a figyelmem az összeszerelés után. Hál' istennek nem tett tönkre semmit. De a legelső összeszerelés óta van egy kicsi alapzaja az erősítőnek. Ha a bejövő tápba teszek egy szűrőt az megszűnteti vagy esetleg más okozza?
A táp és a huzalozás keltette zaj könnyen elkülöníthető. Az egyik csatornáról kösd le a bemenet mindkét ágát és úgy hallgasd meg! Ha ugyan olyan zajos, akkor a tápszűrés elégtelen, vagy helytelen kialakítású. Amennyiben megszűnik a zaj, akkor földhurok és/vagy árnyékolási hiba okozta.
Értelek. Most néztem meg, ha valamihez (potik, néhány alktrész) hozzáérek akkor hangosabb a zúgás.
Sziasztok!
+-54V sok lenne a quadnak? Lehet hozzá tudnék jutni egy ilyen toroidhoz Graetz-cel és 2x10000mikro kondival. Kellene bármit is változtatni az alkatrészlistából?
Szia! Ha a végtranzisztorok (TR9, TR10) CE feszültségének megengedett értéke ez fölött van akkor jó hozzá.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2018
BD249C tranzisztorok vannak benne. Ezek talán 100V-ig bírják, de javítsatok ha tévednék!
Igen annyi, akkor az kevés lesz sajnos. Bár van akinél bírja, nálam is bírta a +-50V-ot, ajánlott cserélni.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2018
Meg is vettem azt a trafót szállítással 8500ft-ért. A napokban érkezik. De az eladó rá mért és pontosan 48,6V pufferelve. Bízom benne, hogy ezt majd bírni fogja.
48,6V-ot természetesen bírja még BD tranzisztorokkal is, gondolom 58,6V-ot akartál írni.
Nem, 48,6V-ot akartam írni. Úgy hirdették, hogy +-54V, de rákérdeztem és megmérte újra és ennyit írt. Nekem ez már tökéletes.
Ja értem, akkor jó lesz.
Twinline gyárilag +-60V-ot is adott BD-nek. Nem a feszültség lesz a baj, mert sose nyitnak 100%-ra a végtanyók, hanem maga a BD-vel. 2SC5200 vagy valami hasonló tranyót rakj végnek.
Értelek én, de egyelőre ezek is újak. Majd ha esetleg elpukkannak akkor kap komolyabbat. Addig meg jók lesznek ezek is. Lehet problémamentes lesz ez a felállás is.
Hát ha azt írtad volna, hogy békebeli, azt még megérteném, mert pont a mostani újak a problémásak. 2SC/BD között árfekvésre kicsi a különbség, de tudásra jelentős. Ha már megvannak, próba szerencse!
Úgy került hozzám, hogy zárlat volt valahol, aztán kiderült, hogy a végek is rosszak néhány. Így kapott mindenből újat. De felírtam a típust amit írtál, így majd nem kell visszakeresnem ha esetleg szükség lesz rá.
Végre megjöttek a panelek,5-öt rendeltem 6 db érkezett.Így sikerült bele préselni 10x10 cm-be.[url=http://kepkezelo.com/Kép: Hivatkozás[/URL]]PANELEK[/url]
Sziasztok!
Újból ez a probléma van a műsoron. Kapott egy új dobozt az erősítő, mert az előző kicsinek bizonyult a nagy méretű trafóhoz. Az előlapot egy vaslemezből vágtam ki, mert ezzel kevesebb a baj mint a pozdorjával, nem kell süllyeszteni a potikat a rögzítés miatt. Na most ha hozzáérek a fémhez akkor ismét erősödik a zúgás. De ha a hűtőbordát és a puffer negatívját összekötöm az előlappal akkor szinte teljesen megszűnik a zaj. Ezzel a módszerrel lehet földelni az előlapot vagy esetleg máshoz kell kötnöm? Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |