Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   768 / 1156
(#) Firefighter1 válasza tiggersoft hozzászólására (») Ápr 8, 2018 /

Köszönöm... természetesen repül a pacsi!

Akkor a proci már megvan... mondjuk azt lehet hogy hagyom mert egy duo core van benne 2.66 -os... az annyira nem is gatya!
Már csak a memóriát kell kiturjam hogy meddig pakolhatok, de mivel 4 helyes azért gondolom 8 gigáig elmegy... csak nem tudom hogy 4x2 vagy 2x4 is fut benne?
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2018
(#) erbe válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Ápr 8, 2018 / 1

W10 alatt nem olyan egyszerű. A Chrome törlése után hozzá kellene férni a felhasználó rejtett könyvtáraihoz. Kerülő úton lehet, nemrég kutattam fel én is. Itt egy leírás.:
Rejtett könyvtárak hozzáférése A "User" vagy "Felhasználó" könyvtárakban minden Chrome nevű alkönyvtárat törölni kell egy új telepítés előtt.
(#) Udvari Zsombor válasza RoliNyh hozzászólására (») Ápr 9, 2018 /

Igazság szerint a driverrel van probléma, ugyanis most próbáltam telepítgetni, de ez a szemétláda Windows azt képzeli hogy az ő 1??×1?? pixeles felbontású drivere a jobb így nem telepít más drivert mert azt írja hogy naprakész! Most akkor mi az átok van?!
(Bocsi de kicsit felhúztam magam rajta...)

Sikerült rendesen telepítenem de a te programjaidban is elmegy a kép 640×480 felbontás kiválasztása esetén!
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2018
(#) RoliNyh válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 9, 2018 /

Az eladótól kellene megkérdezni neki hátha van hozzá driwere. Ha nincs, próbálj meg keresni hozzá hardwareID alapján. Ha telepíteni próbálsz egy újat, (a windowsost előbb távolítsd el) azt ne automatikusan tedd, hanem manuálisan, a frissítését pedig tiltsd le. Más/jobb ötletem nekem sincs.

A kész dili az, hogy a 32bites asztali gépemen szintén Win8.0 rendszeren masszív 20fps mellett hozza a 640×480 felbontást, viszont a 64bites Win8.0 laptopon elveszti a képfolyamot az eszköztől ha azt a felbontást választom ki! Na most akkor mi van?

Valósztinűleg a használt driwer (még) nem ment át a windows hardverkompatibilitási ellenőrzésen.
Tipikusan a keleti gyártók által szállított illesztőprogramok velejárója ez. Ha nevesebb gyártóról lenne szó, esetleg driwerfrissítés kiadása után megszűnik a hiba. Persze ehez az kell, hogy minél többen visszajelezzenek a gyártó felé az észlelt hibákról a felhasználók, ha erre van lehetőség...

Akkor használjam azzal a kompromisszummal hogy 352×288 a "maximum"? Pedig 640×480mellett szeretném hogy hordozható maradjon...

Kénytelen leszel, ha jobb driwert nem találsz. Vagy használod 32 bites rendszeren...
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza erbe hozzászólására (») Ápr 9, 2018 /

Köszönöm megpróbálom még egyszer ahogy írtad , köszi

Akkor sajnos ennyi a maximum... Laptopom pedig csak 64bites van aminek jó az akksija (lenne egy régi HP laptop XP rendszerrel, de sajnos nem tartja a töltést)...
(#) nagym6 hozzászólása Ápr 9, 2018 /

Sziasztok. Egy Lenovo T430 gépre kellene telepítenem Win7-et. Nem vagyok hozzáértő, de régi módon telepítettem sok win-t, ahol bootban beállítom a dvd-ről bootolást, és beletett win7 telepítő dvd-ről feltelepül. Ennél a gépnél a mellékelt képen lévő boot menü van, dvd nincs benne. Hogy lehet itt telepíteni? A gép gondolom üres, bekapcsolás után ez a boot menü jön be.
Köszönöm.

T430.JPG

(#) ktamas66 válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 9, 2018 / 1

Benne van a boot lemez a DVD-ben?
(#) nagym6 válasza ktamas66 hozzászólására (») Ápr 9, 2018 /

A DVD esetleg nincs benne, talán csak takarólemez lehet a helyén, nem találok nyitógombot.
(#) kiszebra válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 9, 2018 / 1

Ugyebár ennek a gépnek kivehető a DVD meghajtója. Lehet rosszul van a helyén. De az is lehet, hogy a BIOSban le van tiltva. Vedd ki a meghajtót, tedd vissza és reseteld a BIOSt.
(#) nagym6 válasza kiszebra hozzászólására (») Ápr 9, 2018 /

Sikerült kivenni, de csak dvd takarólemez, nincs benne DVD.
(#) Gabó válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 9, 2018 /

Esetleg pendriverol telepites?
(#) nagym6 válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 9, 2018 /

Ha beteszek pendrivet, utána bekapcsolom azt írja ki, hogy vegyem ki a lemezt. Esetleg ha win lenne rajta, akkor indulna a telepítés?
Alábbi menüt sikerült behozni boot-al kapcsolatban.

T430b.JPG

(#) Gabó válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 9, 2018 / 2

Ha telepitot szeretnel usb bendrive segitsegevel, akkor azt egy masik gepen elo kell kesziteni. Ehhez ajanlom a rufus nevezetu ingyenes programot. Ha beirod a gugliba, hogy windows 7 telepitese rufus segitsegevel, szerintem sok videot, leirast fog magyarul adni.

Találtam is leírásokat, majd átnézem, köszi. Tehát itt csak pendrive telepítés lehet.
(#) Gabó válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 9, 2018 / 1

Vagy usb-s dvd meghajto, vagy teszel bele meghajtot.

Jó lesz a pendrive, más nincs. Ez lesz a megoldás, ha rá tudom bootolni.
(#) attika válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 9, 2018 / 1

Ezzel nagyon egyszerű pendrive-ra windows telepítőt csinálni.
(#) Inhouse válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 10, 2018 / 1

A telepítő DVD lemezről egy képfájlt (pl. ISO) kell készítened egy megfelelő programmal (pl. ISO Toolkit egyszerű, kicsi, ingyenes), és azt kell felrakni egy bootolható USB-t készíteni tudó másikkal (pl. Rufus).
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 10, 2018 /

Megoldva pendrájvról, Rufus programmal simán ment a dolog.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
(#) Udvari Zsombor válasza RoliNyh hozzászólására (») Ápr 11, 2018 /

Valaki (ismerős) azt javasolta hogy Win10 rendszeren már rendesen mennie kellene az eszköznek. Ha dualbootba felraknék egy 64bit 10-est a 8 mellé a 64bit laptopomra akkor vajon abban már működne?
(#) RoliNyh válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 11, 2018 /

Szerintem előbb próbáld ki ha van rá lehetőséged, addig fölösleges telepíteni...
(#) Epu2 hozzászólása Ápr 11, 2018 /

Üdv! Van 2db Wifi modulom. Az egyik Atheros T60H786 WiFi Card Wireless Mini PCI. A másik beazonosítatlan, de szintén mini PCI. Lehetnek csereszabatosak? Egy matuzsálemi laposba kellene. Eddig nem volt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2018
(#) RoliNyh válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 11, 2018 /

Ha valóban miniPCI mindkettő, betehetsz helyette bármilyen miniPCI WiFi kártyát,
de driver mindenképp más kell hozzá ha, nem ugyanolyan a típusa...
(#) Epu2 válasza RoliNyh hozzászólására (») Ápr 11, 2018 /

Akkor nincs más hátra, mint előre. Köszi!
Következő: »»   768 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem