Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ezt a levelező lista archívumot hol érem el? Ha most feliratkozom, a január óta íródott cikkeket nem látom.
Próbálkoztam a plexi hajtogatással.
Ügyes vagy! Mivel melegitetted? Mi volt a sablon, amire a félkörívet húztad?
Nixiek hője nem állíthatja őket alapállásba?
Alapállásba nem állítja, mert a plexi nem "emlékező anyag", de viszonylag alacsony hőfokon lágyul, így félő, hogy esetleg nem kívánatos módon és helyen is hajlani fog. Persze, nem azonnal, de huzamosabb melegedés hatására hajlamos deformálódni.
Hőlégfúvóval melegítettem,seprűnyél volt a sablon. Melegedésnek nincs kitéve.
Van ám egy "Vásárlás, hol kapható?" című téma is!
Üdv. Sosem volt mosogatógépem mostanáig. Az elején el is akadtam a beüzemeléssel, mert nem sokat értek a leírásból.
Kezdjük csak az A ponttal. Mit kell beallitani, hogyan, és mivel?..
Idézet: „Ha az ön gépe nem rendelkezik vízlágyítóval, átugorhatja ezt a részt.” Van benne, vagy nincs?
Szia!
Meg kell tudnod a vízkeménység mérőszámát és mértékegységét a helyi vízszolgáltatótól. Utána a táblázat első négy oszlopából kiválasztod azt, amelyik mértékegysége megegyezik a helyi vízkeménység mértékegységével. Ezután ebből az oszlopból kiválasztott értékek közül, amelyik a legközelebb van a tiédhez, azt a sorszámot kell beállítani (H1...H6). pl. ha nálatok mmol/literben adják meg a vízkeménységet és annak értéke pl. 5, akkor a 4,1-6 közötti értékre kell beállítani, ami a H5-nek felel meg. De megteheted, hogy békén hagyod, ekkor a gyári H4 marad.
Előbb tudnom kellene hogy mi az, hogy néz ki, hol lehet..
Nekem kell mérnem valami értéket, vagy elég ha utána nézek neten, milyen az érték az adott környékén?
Elég, ha csak utánanézel, nem kritikus paraméter.
15 éve van meg ugyanaz a mosogatógépünk és nem használunk vízlágyítót. Az ugyanis többe kerülne, mint a fűtőszál. Az 5 év garancia már rég letelt.
Mint vegyésznek tudnom kéne mik a leggyakoribb vízkő okozó anyagok így most csak a karbonátok jutnak eszembe de mindenre van házi módszer. Nyílván nem fogod egy külön rendszerbe vegykezelni csak ezért.
A fűtőszál bírja a kemény vizet, időnként lerúgja magáról. Az üvegedényeken viszont látszanak a vízkőnyomok.
Anno tanították: - állandó keménység; - változó keménység.....
![]()
Erre nincs panasz. A Quantumot fireballt (ez nem a reklám helye csak tapasztalat) használom a legelső mosogatás óta. Ezt adták a géphez start csomagban is. Egyszer próbálkoztam csak egy osztrák beszerzésű nagyon jónak mondott tablettával. Az a tasak azóta sem fogy, mert nagyon csúnya volt az eredmény.
Továbbá. Vannak ilyen tablettáim, kaptam a géphez. Mik ezek?
,, só betöltése a vízlágyítóba,, Ez ugye nem a só..? Be kell tölteni az öblítőt is. Milyen öblítőt kell használni? Milyen vízlágyító sót kell használni?
Használj 3 az 1-ben tablettát és sz.rhatsz a többire.
A sót (nagy tisztaságú konyhasó) a gépbe épített vízlágyító regenerálásához használja.
Ha másnak a portájáról elhozok egy olyan kutyát ami előtte kóbor állat volt az mi? A jószágot rövid láncon tartották és a nyakán több napig gyógyuló sérülés keletkezett. Az illetőről tudni kell hogy nemrég az agresszivitását egy bárányon vezette le ami rá pár napra belehalt a sérülésbe. Azért írom mert délután nekem rontott.
Szerintem jobban jársz, ha az állatvédőket hívod ki. Ha bizonyítható akkor elvileg éveket kaphat.
Országos állatvédőrség
A kutya már nálunk van de már így is van egy függő ügye. Most nem csinálok belőle nagy ügyet.
ÖÖÖ... a lányom, aki japán rajongó -csak annyit mondott, hogy nem jött meg az étvágya a képeket nézve.
De, csinálj ügyet. Ha "csak úgy" elhozol egy kutyát mástól, akkor az lopásnak számít, jó eséllyel "csak"szabálysértés, mivel 50e Ft-nál kisebb az értéke. Ha nagyobb, akkor bcs.
Én is azt mondom, hogy állatvédők, rendőrségi feljelentés, stb.
A leggyakoribb vízkő okozó anyagok a kálcium és magnézium sók, mivel rosszul oldódnak a vízben. Vízlágyítónak jó minden ezeknél erősebb fém sója (nátrium), mivel "kiszorítják" a gyengébbet a sójukból és az így jól oldható sók keletkeznek. Ioncserélés.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |