Fórum témák
» Több friss téma |
Mindent csak ezt ne:
http://users.atw.hu/balubati/blog/index.php?entry=entry160806-183542 Aki 2016-ban képtelen volt egy FW updatert megírni úgy, hogy működjön rendesen attól nem szabad elektronikát venni, mert más aljasságra is képes. A support időközben válaszolt: tegyem fel a Windows frissítéseket. (Mind a Virtualbox-ban mind a natív gépen fullrapatchelt W7 futott)
Igy van, én nem akartam véleményt írni erről a vezérlőről, ugyanis mindenkinek megvannak a saját elvárásai, habár én is hallottam negatív véleményt róla. Nekem a Mesa kártya tökéletesen megfelel. Most épüll egy öt tengelyes mozgó hídas cnc-m amelyet hibrid servo motorok (enkóderes léptetőmotorok) fognak működtetni, ennek vezéréléséhez vettem, de amint írtam, négy tengellyel már megy egy ideje
Szia! Ez van a burkolat alatt (DM556)!
Az enkóder csak lépésvesztés detektálásra és helyesbítésre van, vagy teljes PID hajtásvezérlő, léptető kimenettel??
lépésvesztés detektálásra és helyesbítésre van, egyelőre.
Sziasztok,
Tanacsot szeretnek kerni CNC gep ugyben. Vasarolni szeretnek egy egy valamilyen jobb minosegu hobbi cnc gepet. Magyar weboldalt nem talaltam eddig ahol tudnek venni. Tudna valaki ajanlani akar kulfoldi oldalakat, ahonnan megoldhato lenne a vasarlas? Elore is koszonom.
Lehet hogy nem jó helyen kerested ?
Vagy egy külföldi .. És még egy pár db .. A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2018
Szio, az lehet, probalok en is keresgelni.
Esetleg van ilyen teren tapasztalatod? errol mi a velemenyed? Bővebben: Link
Neked kell eldönteni , milyen összeget szánsz rá és mit szeretnél vele megmunkálni .
Nekem egyikkel sincs tapasztalatom (magam építem a gépeimet)
Igazabol, jo lenne ugy kb mindenre hasznalni.
polystyrol hab vagas, fa, aluminium, muanyag megmunkalas lenne a terv. Ennel a gepnel a leiras azt mondja alkalmas mindenre.
A kerdes, hogy mi kell ahhoz, hogy valoban igy legyen?!
A kb mindenre szokott a gond lenni. Mekkora méretben gondolkodsz?
Pedig van magyar oldal, több is: Klavio, CNCPart, Variometrum, Elektrobot, Daben CNC. Külföldről Aliexpress, Ebay, Banggood, Gearbest...
Olyan 750x750mm es az amivel talan mar lehet komolyabb dolgokat is csinalni.
Fontos lenne, hogy alkalmas legyen papir es vekony foam lapok vagasara is. Ezekhez, viszont nemtudom milyen munkaasztal kell? Vacuum pad? Vagy sima leszoritos, Emelett fabol kulombozo kepek es egyeb mintak kimarasa lenne a fo feladat.
Koszi, megneztem.
A magyar oldalakon sajnos nagyon dragan aruljak a nem eppen nagy gepeket is. Kozben irtam ennek a vico-cnc.com oldal uzemeltetoinek. Azt irtak, hogy dijmentes szallitas mellett akar kedvezmenyt is tudnak ajanlani. Megnezem mit kinal a ebay es hasonlok, de azt hiszem raugrok erre.
Azért vigyázz ezekkel az oldalakkal. Nem véletlenül írtuk páran a bejáratott webáruházakat, mert ha gond van - onnan még vissza tudod kapni a pénzed.
Igen tudom.
Bar nem gondolnam, hogy ezek megbizhatatlanok lennenek. Ami sajnos a magyar oldalak eseteben nem mondhato el. Nemreg volt a hirekben, hogy szinte az osszes magyar webaruhazat komoly penzekre buntettek a sok szabalytalansag miatt. Ha jol lattam ez Angol ceg. Roluk pedig rosszat nem lehet hallani. Kulonosen a minoseg teren vezetoek. Ha jol tudom ott sokkal kemenyebb szabalyok es torvenyek vannak arra ha valaki csalni probal, vagy a vasarlot atverni. Epp par napja olvastam azt, hogy majus kozepetol minden az EU-ban mukodo webaruhaznak nagyon komoly valtoztatasokat kell eszkozolni a vasarlok vedelme erdekeben. Es hogy folyamatosan ellenorizni fogjak minden orszagban. Na de ami fontos: Szerinted, illetve a kerdes minden taghoz iranyul aki ert hozza, Milyen munka asztalt erdemes beletenni papir illetve ilyen dekor foam vagashoz? Vacuum pad? Vagy csak vegyek majd sima leszorito bilincseket?
Azt nézted ugye, hogy ez csak egy mechanika. vezérlőelektronika nélkül! Azt még külön be kell szerezni, vagy építeni!
Szia! A foam vágáshoz eleve nem ilyen konstrukciót szoktak használni, hanem egy álló kivitelt, ami ellenálláshuzallal vágja a habot. Sokkal könnyebb konstrukció és nincs akkora terhelésnek kitéve. Én alkalmanként vágok rózsaszín habanyagot a cnc-n amit támaszanyagnak használok, vagy dekorációnak. Olyankor a leggyengébb szőnyegragasztót (kétoldalas) használom. Addig megfogja a nagy felület miatt az anyagot, amíg kell, utána könnyedén eltávolítható. A vákum pad a sok keletkező mikroműanyag miatt nem annyira szerencsés. Könnyedén eltömődhet. Nyilván ez anyagvastagságtól is függ, hiszen minél vékonyabb az anyagod, annál nehezebb rögzíteni. Nekem a 2cm-es Knauf habanyaggal nem volt gondom és a kétoldalassal. Le is válik kellőképpen. Arra kell vigyázni - ne akarjon az ember túl jót venni, mert az az istennek se jön le. (Tesa). Meg kell venni a legolcsóbbat (OBI). Talán a mellékelt képen (nem saját) jobban látható a habvágó "mássága" .
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2018
Nos, megjött végre a 60°maró. Meg vagyok elégedve az eredménnyel. Köszönöm a segítséget!
Neztem es kerdeztem is, az elektronika benne van a szettben. Novusun 4 axis controller, TB6600 driverek es 24v/350w tap.
Szio. Nem egeszen olyan habra gondoltam.
Parom csinalgat ilyen dekor foam bol gyerekszoba dekoraciot. Es azt kellene vagni. Ez az anyag A4 es A3 meretben kaphato es 1-1.5mm vastag. Szoval ugyanolyan technologia kell(gondolom) mint papir vagashoz. Gondolom kes vagy szike penge jo hozza. Van egy hasonlo gepem az kessel vag. Csak sajnos az csupan 10x10 cm es munka feluletu.
Ezzel kellett volna kezdened. Akkor megint más a szitu. A rögzítés lehet ugyanúgy öntapi. Én a Roland vinyl cutter késtartóját és kését használom. Ez a hegy gyakorlatilag egy mágnessel rögzül, rugós a megtámasztása, emiatt leköveti az asztal ferdeségét és egyenetlenségeit is és csapágyazott, azaz magától forog körbe. Én ugyan habhoz nem használtam csak fóliához, de biztosan van olyan profil, ami erre való, vagy lézer. "roland blade" a keresőszó a pengére és a tartóra. Lézert gondolom nem kell magyarázni, ott a pörkölődés a kérdéses. A mechanika ebben az esetben sokkal olcsóbb és könnyebb, hiszen vagy csak a pengét cincálja vagy a lézert. Gyors mechanika kell de nem bivalyerős. Például ilyesmi.
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy cnc marót! Főleg fa és nyák megmunkálásra. Nem lenne ártalmas ha usb vagy rj45 kommunikálna a számítógéppel. kb 100000 ft a rászánható keret, részletekben. Laptop, asztali gép van. Fánál kb 2-3 cm mélységig kellene tudnia marni és néha "hosszú" 1,5M munkadarabokat. Sebesség nem annyira számít inkább a pontosság. Kérnék ötleteket mert tök nulla vagyok a témában! Üdv!
1,5 méteres gép 100-ból? Ez nem fog összejönni.... Csak elektronika elviszi legalább a felét vagy többet. Ha szanáltan veszed a cuccokat akkor is többe lesz. Valamin változtatni kell vagy a méretet lentebb vagy a keretet felfelé.
Akkor ez a projekt kapufa.
Marad a nyák marás.
Hát igen, az elérhetőbb cél, mert ahhoz elég az ardunió vezérlés A4988-asokkal összerakva, egy régi PC tápról hajtva. Viszont a mechanikát nem érdemes elnagyolni, mert használhatatlan lesz. Jóminőségű trapézmenetes orsókkal MDF lapokból pl. már talán összehozható. Sokan azt gondolkáj, hogy a nyák marás nem nagy kunszt, de ha belegondulunk sokszor pár tizedes vonalakat kell tudni körbemarni amihez pontos mechanika kell. Elég ha kicsit hullámos az asztal és mélyebbre megy a szerszám mint kéne, már kuka is az egész.
Köszönöm!
Esetleg a nyák marás mellé mondjuk plexi marás is szóba jöhet? A megmunkálandó anyagok max 40x30x10 cm. Köszönöm!
Elméletileg igen, csak akkor ott azt kell szem előtt tartani, ogy tudd hűteni, mert a plexi és tárhai nagyon hamar ráolvadnak a szerszámra. Itt vagy csinálni kell egy olyan tálcát amit fel tudsz tölteni vízzel és abban dolgozni vagy a nedvesség felszívására nem hajlamos anyagból kell csinálni a gép vázát, tehát MDF és társai már nem a legjobbak.
A plexi korrekt maráshoz még gondolni kell legalább sűrített levegős hűtésre, és nagyon éles szerszámra is!
A víz alatti marásnál már kényelmesebb, de sokkal körültekintőbb kivitelezést igényel, mert permetezi a vizet, ugyanez van a vízködös minimálhűtésnél is. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |