Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Elsőként merevítést, mert bármit teszel rá elmegy a téglalap. Egy andrásolás sokat segít, vagy háromszögek a sarkoknál. Vagy olyan sok függőleges elem több csavarral, hogy az tartja össze a geometriát.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2018
Már csak kérdés hogy 1-2 millit lehet e kapni?
Persze, hogy lehet. És kapsz mellé grátisz 247 gramm festéket.
A legkisebb kiszerelés 250g. A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2018
Tőlem kaphatsz, ha eljössz érte Valkóra.
Nem olyan rossz ez. Majd belejössz a hegesztésbe.
Viszont ekkora méretű kapunál a merevítések fontosak. Valamint a 2. fotódon látszik hogy pontatlan a vágás. Jobb lett volna a zártszelvényeket: - vagy "gérben" vágni (45'-ban), és hegeszteni, - vagy olyan módon hogy a függőleges elem oldalához van hegesztve a vízszintes szál. A függőleges elem teteje így lezárható a hozzá való műanyag záróelemmel. Kis dolgok, de szerintem esztétikusabb lenne így a dolog,és tartósabb is. A kapura rögzíthetsz ponthegesztett kerítéselemeket, léteznek műanyaggal "mártott" (bevont) verziók is, ezek elég tartósak, és aránylag mutatósak is. A varratokat festés előtt dolgozd el. Jó lesz ez. A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2018
Hú. Mondjuk hogy lehet 250 milliset kapni azt nem gondoltam volna
Egy kicsit messze vagy de azért köszönöm
Talán van közelebb is valaki, akinek van a garázsában néhány ecsetvonásnyi és szívesen ad belőle.
Sziasztok!
Rendelt mostanában valaki e-bay és társairól tabletet? Egy "bejáratott" eladót keresnék 10,1" 60-75 dollcsi között mozog, csak valamelyikeknél olvasom hogy közel sem az ami a képen van, illetve amit a produktinfóba leír! Valami ilyesmit keresnék játszós tabletnek!
Váratlanul megszűnt a PC World fórum! Ti nem tudjátok esetleg hogy az ott maradt szöveg által emlegetett fórum hol található?
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2018
Hát.... Gondolom... Rákattintasz a GSForum.hu hivatkozásra, ami " emlegetve van a szövegbe" és új lapon megnyílik ... Persze lehet hogy ez nálad másképpen működik.. mert tartalmazol bizonyos speciális eseteket de akkor is max új ablakba..
De ha nem lenne meg akkor --->>>ITT A LINK <<<--- A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2018
Jó lesz de merevítsd + egy kereszt is kell minimum. Középső ütköző kell, anélkül elvetemedik. Ha nem kapu lenne hanem fix szerkezet akkor "drótfeszítővel" befeszítenék pár szál betonvasat. Műhelynél így csináltam, rettenet anyagspórolást értem el plusz atom stabil a szerkezet. Itt elcsavarodna idővel.
Azt terveztem hogy öntök mellé egy beton tömböt amihez hozzáfogatom.
Idézet: „Azt terveztem hogy öntök mellé egy beton tömböt amihez hozzáfogatom.” És utána bedobjuk a Berettyóba. Te is tudod ám, hogy hogyan kell reklámot csinálni zsákai találkozónak. Írtam volna, hogy találós kérdések is lesznek. Nehézségtől függő betontömbbel A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2018
Nem egészen... Az oldal nálam is bejön, de ez csupán a GS fórum főoldala, és itt nem találom a topikot (meg eleve a keresőt sem)...
Plafon építésbe kellene írásbeli segéd anyag. Lásd a mellékelt ábrát.
Alul gipszkarton felül deszka kettő közé hőszigetelés. Nem ázik be az a tető? Túl kicsinek tűnik a lejtése.
Gipszkartont tennék belülre. Padlás felől meg nádpallót 2 rétegben. Egy sor hosszában, a másik keresztben. Tetejére sár.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2018
Nemigen fog ott járkálni senki, nagyon hason kúszós padlás lesz az. Ezért nem kell betapasztani.
Farost lemezt, (6m-es, használtat), tettem a tetőléc alá és arra 1 mm-es fóliát, majd vissza a cserepet. A fólia természetesen ne engedje a falra folyni a vizet. Szintén ilyen kis lejtésű tetőhöz. Körbe kifújtam púr habbal. Lett egy száraz, viszonylag pormentes helységem. Az ajtó csak sufni ajtó és a pókok darazsak is szeretik, egy darabig.
Alulra tennék 50%-ban takarást lécből, arra gipszkartont. A hézagot kitöltve salakgyapottal. Ha lakhatóvá akarod tenni, glettelés és jobb minőségű diszperziós festék. A tesó gazdaságos annyit sem ér, mint a jó mész.
A héten lesz az eső teszt csak megvárom a nagy zuhét. Ha lesz. Így is nagy hiszti volt miatta mert fás sufninak szánták és "jókora" összegbe került. A falazó anyag újra vetett vályog.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2018
Azon gondolkodom egy ideje hogy a szálas anyagot 20 centi magasra bebálázom. Ennyi a tartó gerenda vastagsága is.
Nekem a terasztető hasonlóan enyhe lejtésű és az bizony beázik. Enyhe csendes esőben nincs gond, hanem ha bizonyos szögben rossz irányból érkezik, vagy meghalad egy mértéket az intenzitása. No meg ha sok hó olvad a tetőn abból is csepeg be egy kevés.
Ez így nem jó. Nekem a műhelyen az adott cseréphez tartozó ajánlott tól ig szög középértéke van. Ott se járkálsz de az egy modern cserép. Aminek szánták annak jó, lakni na arra ezzel a tetővel alkalmatlan. Fél évet nem volt az enyémen szigetelés, csak oldalt ázott de azon meg segített a szurkos tömítő, kátránypapír, valami spray az autósboltból.Igaz könnyűszerkezet. Én a helyedbe elfelejteném, szigetelés ide kár amíg a tető ilyen.
Szerintem a 20 centinél lekötött bála kicsit nehéz is lenne meg nem tudod igazán jol kitölteni a hézagokat vele!
Mondjuk ilyen tetőszigetelés mellé 2 macsek ajánlott minimum per 30 négyzetméter! A pénz sok mindent meghatároz! Ha van rá keret akkor gipszkarton! Legjobb leggyorsabb! Ha nincs rá keret akkor mint régen nádszövet és arra vagy sár vagy könnyüvakolat! Bár akkor én már autentikus lennék és már csak azért is saraznék! A cserép alá énis tettem volna ha nem mást legalabb fekete mezőgazdasági foliát, mert ez a tető bizony be fog ázni! Ha nincs kedved visszaszedni a cserepet akkor még " tűzoltás lehet" alulról a szarufához pvc, de ez nem szakszerű! A menyezet és a tető közé a szálastakarmány jó szigetelésnek, de én ömlesztve raknám! Szórva hogy jól kitöltse a helyet, aztán 3 hét múlva , amikor megzakkan egy kicsit akkor megint rászorni! Mennyezetnek megoldás lehet még Styropur/nikecel/ hungarocel tábla... naturba vagy az vakolva hálóval náddal stb stb... Kapni fogom a savazást mert ezek java részt nem modern megoldások illetve sufnituning kategória is van benne! De a pénz az nagy Úr! Amúgy meg apám is tapasztottsár mennyezetes szobába nött fel aztán képzeld.... belőle is ember lett! Sok megoldás lehet, de a vizet valahogy probáld kizárni.... ha az megvan akkor onnan bármivel jó vagy! A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2018
A költség keret arra szorított hogy egy 5x5 méteres alapterületre féloldalas tetőzés volt és 6 méteres 5x10-es gerenda vagy mi. Ezt vágtam félbe és eddig tudtam megemelni. Most nincs annyim hogy újra csináljam az egészet. Plusz anyám néha rámászik az idegeimre de nincs hova menni. Nem akarok többé albérletbe menni. A munkás szálló szintén nem nyert. A saját ház szép álom marad.
Sziasztok van egy Optimo 2000 metro kapunyitóm és szeretném kérdezni hogy valaki tudna e segiteni a gyári távirányitó beprogramozásában. előre is köszönöm.
Inkább csináltad volna féloldalasra, meredekebb lehetne. Bár most már mindegy.
A tegnapi napon nagy öröm ért. Megkaptam az érettségi bizonyítványomat és a szakmunkás bizonyítványomat is. Ezzel a középiskolai tanulmányaimat lezártam, és mivel minden tantárgyat sikeresen abszolváltam már csak a minisztérium pontszámításán múlik a főiskola.
Ráadásul megkaptam az ú.n. §21 villanyszerelő engedélyemet is. Ezzel önállóan még nem szerelhetek villanyt (hivatalosan), csak nálam magasabb villanyszerelői engedéllyel rendelkezők (§22, §23) ellenőrzése alatt. Ennél kicsit bonyolultabb, de röviden erről van szó. A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2018
Mélységes tiszteletem és óriási gratulációm!
Tudod a jó pap holtig tanul. A sírjára írják majd, hogy "Tanulmányait befejezte". |
Bejelentkezés
Hirdetés |