Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   100 / 198
(#) elektroncso válasza c27 hozzászólására (») Máj 31, 2018 /

Nekem valami kicsi 10W-os márka nélküli van itthon, megvan már vagy 10 éve és gond nélkül működik. Beszúrom, és 2 max 3 percen belül ragasztok vele. Egy gondom van vele, vékony rúd megy bele és a környéken a legtöbb helyen a vastagot tartják így nehezebb bele töltetet szerezni.
(#) freddyke válasza c27 hozzászólására (») Máj 31, 2018 /

Ha annyira erősen kell nyomni és meggyötri a rudat is, biztosan nem elég meleg. Esetleg várj még vele többet, elég lassan melegszik fel. Nem emlékszem, hogy az enyémnek mennyi a felmelegedési ideje volt, de mindig várnom kellett, arra igen. Az oldala nálam is meleg. A nyele is meleg, ahol fogni kell?

Mikor vetted? Esetleg reklamáld meg úgy, hogy eleve hibásan kaptad.
(#) c27 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 31, 2018 /

A drágábbak között lehet lenne valami értelmes, de 6-7k-t kiadni azért, mert egy évbe 15 alkalommal használnám, de lehet valami kínaival jobban jártam volna, nem azért, hogy leszóljam a hazai cuccokat, de néha ritka pocsék dolgokat sikerül összehozni.
Egyébként mennyi időt kéne várni amíg bemelegszik? 15-20 perc? Mert eddig a 10 perc nem bizonyult elégnek, legalább is az eredmény nem azt mutatta.
Szerk. A nyele az nem annyira, hogy bántó legyen max inkább langyos, de a felső része pokoli meleg. Tegnap jött meg a HE-ről. Mivel gőzöm sincs alapból milyennek kell lennie így elég nehéz bármit is mondani. Azt írja a papírján felfűtési idő 5 perc olvasztási idő 2 perc. Elvileg 10-15g/perc mennyiség nyerhető ki belőle. Elvileg az egy 10-15cm hosszú rúd lenne.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2018
(#) Kovidivi válasza c27 hozzászólására (») Máj 31, 2018 /

Nálam 3-4 perc után már használható a pisztoly. 10-15 perc túl sok idő. Ennél többet várni pedig kínszenvedés...
(#) Massawa válasza c27 hozzászólására (») Jún 1, 2018 /

Nem tudom, szerintem is 3-5 perc alatt használhatonak kell lennie, és ami csapnivalo egyes pisztolyokon, hogy a fütötest felsö vége is melegszik, ahol az adagolo nyomná a rudat a düznibe. Az egyik ilyen konstrukcioban a rud a benyomási végen olvad meg igy az adagolo, ha odanyomja a hidegebb rudat, egy nagy csomot csinál és utánna már nem megy semmi, csak ki lehet belöle kaparni a ragaszto rudat. A második ilyen beavatkozást már nem érte meg.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2018
(#) bbb válasza c27 hozzászólására (») Jún 1, 2018 /

Az enyém kinézetre pont ilyen, márkátlan, kb. 10+ éve vettem már nem is emlékszem, hogy hol. A szokásos műanyag szürke kofferben van, 1-2 perc alatt könnyedén bemelegszik, csak amikor abbahagyom vele a munkát, akkor vissza kell húzni a rudat, hogy ne akarjon átfolyni az egész (spórolás). Az enyémnek csak az eleje melegszik, az adagolónál nem meleg. Soktucat rudacska átfolyt már rajta, eddig hiba nélkül teszi a dolgát.
(#) c27 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 1, 2018 /

Sikerült megoldani a gondot. Szétszedtem a golyó mögötti rugót egy gyengébbre cseréltem a golyó előtt pedig a lezáró furatát kicsit nagyobbra felfúrtam.
Most el tudok használni egy perc alatt egy rövid rudat, ami nekem bőven elég. Egyetlen dolog, hogy utána még 1-1,5 percig szép lassan jön még egy kis ragasztó összesen kb. egy borsónyi nagyságú, de annyi baj legyen.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2018
(#) Firefighter1 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 2, 2018 /

Ezzel a márka dologgal énis így vagyok! Csak azért az élet néha közbe tud szólni!
Mivel nekem akkus "rendszerbe" kell gondolkodjak, ezért járnám körül előtte a dolgokat ( hogy ne legyen 3-4 tipusú akkutöltő itthon).

Csak nem tudom elképzelni hogy milyen és mekkora különbségek lehetnek mondjuk a 3 kategóriába pl: PARKSIDE alsó kat Ryobi erős közép és BOSCH/HILTI/MAKITA felső?

Mert ha csak a tartósság és a "betervezett" üzemórákba tér el akkor nincs semmi gond! Mert amennyit én használnám akkor nekem LifeTime.
Néha jó lenne fúrni faragni egy kicsit de ha nincs szerszám akkor az úgy nem megy!

Egy Dekopirra egy kézi körfűrészre egy felső maróra meg egy jobb fúróra fájna most a fogam FA és plexi "munkákhoz" hobbi kategóriába!
(#) Massawa válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jún 2, 2018 / 1

Sajnos az általános marketing vezeti az embereket igen gyakran tévutakra, és ehhez tartozik, hogy nincs (nem lehet) semleges és kimeritö teszt sem. Az egyik legnagyobb átverés meg az adott termékröl szolo beszámolok. Miután azok 99% szürt, azaz nem azonnal jelenik meg, söt sok marketinges cégnek vannak fizetett beszámolo iroi, aligha várhatsz hiteles informáciokat.
Tölünk sem, mert nincs lehetöségünk tesztelni, összehasonlitani, némelyik gép nagyon bevált azt ajánlhatom, de egyik másikra én is ráfáztam. Sajnos elég sok közöttünk a "márkás", a marketing stb által az egekig dicsért kacat. És még az sem garancia, hogy a most vett gép azonos azzal ami nálunk müködik.
Van otthon egy pár kitünö gép, ami olyan baromság miatt lett használhatatlan, mert megszüntették hozzá az akkuk gyártását, ill az akkutok annyira ütödött formáju, hogy a mai LiIon cellákbol lehetetlen bele akkut bütykölni. Szégyeltem magam, amikor a gépbe matuzsálemi NiCd cellákat kellett raknom, mert fiam még szerette volna használni. A motor meg a mechanizmus viszont kimagasloan jo ( több más, 10-15 évvel modernebb géppel).
A másik átverés meg akkor van, amikor a megbizhatonak tartott és amugy jo márka átáll egy másik rendszerre ( pontosan az ilyen egy akku több gépnél fordul elö), és erre mindenki fehhtart minden jogot. Kijön egy uj modell, a katalogusban meg a polcon ugyanugy néz ki csak amikor megveszed derül, ki, hogy mégsem ugyanolyan és a régi akkutöltö jelez elöször hibát, mert nem ismeri fel az uj akkut (holott mechanikailag meg a kontaktusok szempontjábol is azonos). Aztán kiderül, hogy az uj akkubol egy kis elektronikát átköltöztettek a töltöbe, és ez az inkompatibiltás oka. (Lehet, hogy csak egy vacak dioda, de lehet, hogy egy egész proci amivel az akku meg a töltö kommunikál. Ilyenkor vered a fejed a falba. Ugyanaz a márka, ugyanugy néz ki, mégis egy másik töltöt kell cipelned, és az akkukat jelölgetned, hogy melyik melyikbe passzol.
Sajnálom de ez a mai piacgazdaság egyik alapjellemzöje, hogy senkinek ne lehessen referenciája, senki ne tudjon biztosra menni, mert a szemetet is el kell adni.
Nem igen hiszek a betervezett üzemorákba, az inkább az elképesztö technologia hajsza oka. Senki nem tudja melyik alkatrész mennyit bir ki. Sajnos velem is elöfordult, hogy tartalékba vett alkatrészek (fogaskerekek, kondik stb) a tárolás alatt mentek tönkre, azaz soha nem voltak használva mégis a mixerfogaskerék megrepedt, a kondi kicsurgott. Gondold meg mi van ha ugyanez a gépben van terhelés alatt.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Jún 2, 2018 /

Idézet:
„Ugyanaz a márka, ugyanugy néz ki, mégis egy másik töltöt kell cipelned”

Már ez arra utal, hogy a gyárto nem számol azzal, hogy valaki márkahüen vásárol.

Még valami, az is majdnem kizárt, hogy látszatra azonos ( egy márkán belül is) akkuk vagy töltök kompatibilisek.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) Firefighter1 hozzászólása Jún 2, 2018 /

Hát az akkuazonosság már megoldott! Mert vannak a kifejezetten 1 Akkus családok! Korlátozott a termékválaszték de amik nekem kellennek az van mindegyik kategóriába!

Bosch-ra sajnos nincsen pénzem az nagyon drága!

A Parkside csábító az alacsony ára miatt! De pont emiatt félek is tőle! Ugyhogy most emiatt a felsőmaróból szinte biztos hogy Ryobi lessz!

A többit meg még megálmodom!
(#) Massawa válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jún 2, 2018 /

Van valoban manapság több is, mint a Ryobi, Einhell ( talán a leggazdagabb), Workx stb. Általában két akkut kapsz hozzá, ami nem rossz, és általában a töltök is már nagyon gyorsak.

Figyelj a felsömaro a Ryobitol nem akkura megy (1600W/230V). ( csodálkoztam is volna, ha azt is akku hajtaná).
Ryobi
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2018
(#) Firefighter1 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 2, 2018 /

Hát én ezt nézegettem!Na jó tudom ezt csunya dolog felsőmarónak csúfolni! De nekem a plexihez meg a 10-12 es réteglemezemhez tökéletes lesz! (remélem jó szálkásra tépi majd! )
Csak ami a bajom hogy a körfűrésze kicsit robosztus!

Láttad a teljesitményét is? 9-22 m-t tud egy akkuval.
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 2, 2018 /

És abból a 9 m lesz a valóság, nem a 22 m.
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 2, 2018 /

Sajnos nagyon valoszinü, ezért kerestem én is rá, mert egy ilyen szerszám meglehetösen energiaigényes.
(#) yulo5310 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 3, 2018 /

Az egyik szimpla,a másik meg dupla akksi!
(#) Massawa válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 3, 2018 /

Azt én tudom, nem is az a kérdés..... hanem a teljesitmény. Azért raktam be korábban a hálozati gép adatait 1600W, itt meg legjobb esetben száz wattokrol beszélünk.
(#) yulo5310 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 3, 2018 /

Van nekem is egy 18-20 Voltos Power+ körfűrészem,ütvefúróm,közös akksiról,de csak porosodik,nem jó semmire,átvariáltam lítiumosra,most van erő és üzemi idő is bőven,de állandóan letilt,ha egy cseppet erőlködnie kell! Ez hogy lehet?,pedig nincs benne Li-po őr,IMAX-ról töltöm.
(#) Massawa válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 4, 2018 /

Mind a két esetben ugyanaz a gond, mint itt is valoszinü, hogy megjelenik. A körfürész, a maro stb ( gyorsan forgo szerkezet) meglehetösen energiaigényes ( összehasonlitva pl egy furogéppel). Ezért a gyár beépit egy motorvédelmet - ez kapcsol le.
(#) yulo5310 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 4, 2018 /

Üdv! 100%,hogy így van,no de ilyen hamar!? Legszívesebben megszüntetném,mert már unom az 5 másodperces várakozásokat,de nem tudom mit kell kiiktatni.
(#) ktamas66 válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 4, 2018 / 1

Így lehet igazán tartós gépeket csinálni, ha egy elektronika megvédi a munkától.
(#) Massawa válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 4, 2018 /

Ezekkel a gyorsanforgo akkus gépekkel meg kell tanulni dolgozni, ha lehet. Nekem a Parkside csiszolom is ugyanigy (nem) megy.

Ha megszünted a védelmet vagy a motor vagy a elektronika vagy az akku ég le ( vagy mind a 3).
Az a motor képes akár 50A-t is huzni, de senki nem tudja meddig.
(#) yulo5310 válasza ktamas66 hozzászólására (») Jún 4, 2018 /

Hát ez az,van két (nem olcsó) gépem,és annyit ér,mint tehén hátán a nyereg!
(#) yulo5310 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 4, 2018 /

Kár volt bele az 5s 2p akkupakk!
(#) Kovidivi válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 4, 2018 /

Ahogy írták, 3 dolog lehet a hibás: motor túlmelegszik (nem hiszem, hogy figyeli bármi is), a vezérlő elektronikája tilt le (de miért? túlmelegszik? az akksi feszültsége csökken le túlságosan?), vagy, amit én sejtek: a 2 párhuzamos cella nem igazán képes a 30-50A leadására. Meg kell nézni, hogy nagy terhelés után langyos/meleg-e a cellapakk? Nem a műanyagot tapogatni, hanem a cellát közvetlenül! Ha langyos, akkor nem tud elég áramot a gépnek adni, terhelés alatt ejti a feszültséget, emiatt lekapcsol az elektronika. Ha ezt a védelmet kikapcsolod, leéghet az akksipakk használat közben a kezeid között. Ideiglenesen (tesztképpen) köthetnél még legalább 5S2P-t párhuzamosan a jelenlegivel, akár valami vastagabb rövid vezetékkel is kívülről, ha ilyenkor minimum duplázódik a használati idő, akkor gyenge az akksipakkod. Lehet jobban járnál 4S3P-vel. Azt is érdemes megjegyezni, hogy ha a legjobb cellákat használod amit csak tudsz, a belső ellenállása egy 5S pakknak mindig nagyobb lesz, mint egy 4S-nek (ugyanazokat a cellákat használva, és ugyanannyit párhuzamosan kötve), mivel a soros cellák belső ellenállása összeadódik! Ezért lenne a 4S3P pakkod belső ellenállása kb. a fele, az 5S2P-hez viszonyítva! Ez azért nem kicsi javulás!
(#) Massawa válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 4, 2018 / 1

Meg kell érteni, hogy az akkus marogépek meg körfürészek a parasztvakitás kategoriájába tartoznak.
Az egyikben nemhogy nincs lassito áttétel, hanem valoszinü gyorsito van (29000 rpm). A körfürészben van kb 1:2 lassitás, de az is édeskevés, a körfürész átméröjéhez képest.Ezt a teljesitményt egyszerüen nem lehet kicsalni a motorbol vagy az akkubol. Hogy a gép látszolag jol müködjön (üresen) a motorok nagyon alul vannak dimenzionálva, igy ha egy kicsit is megterheled, azonnal olyan áramok jelennek meg, amivel egyszerüen nem lehet mit kezdeni a leállitáson kivül. Ezen nem segit a jobb akku stb, mert akkor a vezérlö elektronikát is át kellene alakitani ( attol függ mi van a gépben kefés vagy BLDC motor). Az utobbi a rosszabb mert annak nagyon kicsi a belsö ellenállása amikor megáll ( 3-8 menet vastag drotbol), igy az áram igen magasra ugrik.
A marogépnél az lesz a fö gond, ha az megáll, akkor kezdheted elölröl a marást, ha el akarod tüntetni a megállás helyén jelentkezö kisebb nagyobb hibát. Ezért nevetséges az a 9-22 m teljesitmény.
(#) yulo5310 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 4, 2018 /

A gond az,hogy csak 10 fér el és a fúrónak kell 20 volt gyárilag. ÚGY is kell akksikat vennem,majd keresek 18500-asokat és állítva rakom őket!
(#) freddyke hozzászólása Jún 4, 2018 /

Talán kicsit off kérdés. Van egy nagyáruházi porszívóm, közel 10 éve szolgált. Több porszívót túlélt, pedig nagyon lett nyüstölve. Azt gondoltam már sosem romlik el. Megszorult a motorja, füst jött belőle. Mégegyszer próbáltam, ugyanaz. Talán csak a motorba belement valami porszemcse (vagy több), ami nem engedi forogni. Gyanítom a tekercs is megégett. Érdemes javításban gondolkodni vagy felejtős?
Következő: »»   100 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem