Fórum témák
» Több friss téma |
Ha igy van akkor kisebb kopresszort veszek 5.5kw ost . Csak annak a levegőszálitása azthiszem 690l/perc igy tartalék termelés nincs és kérdéses a folyamatos használat mellett hány báron működik a kabin.
Minél nagyobb a kompresszor, annál biztosabb, hogy tehermentes állapotban indul a motorja. Azaz vagy nem tudja az eladó, hogyan működik, vagy sz-t akar rádsózni.
Ha ez segít, nekünk a 7,5KW.os kompresszor, nem indult el csillagban, mert ugyan a nyomást azt el engedi a szelep, de a két nagy henger, ráadásul bejáratás előtt, visszafogta. A 3x16A nem volt elég, , de a 3x25A már igen, a deltához, amivel vígan megy.
Sziasztok! A villanyoszlopon miért van 5 vezeték? Mert ugye van a 3 fázis meg a 0. Mi az ötödik? Az az utcai lámpák külön fázisa?
Igen, a kérdésre nekem is ez volt az első válasz, Bővebben: Link hosszabb távon megérné. A 66 A-ről 75 A-re bővítésnél csak a 9 A különbözet után kell hálózatfejlesztési hozzájárulást fizetni.
No, erre már elhiszed, hogy ez nem nullavezető megszakító lehetőség volt, hanem valódi segédérintkező?
Helló Mindenkinek!
Egyfázisú aszinkron motor bekötésével kapcsolatos kérdésem lenne, mivel értelmes és hiteles szakirodalmat nem találtam továbbá gyakorlatilag a tankönyv sem ír róla semmi hasznosat :/ A mellékelt képeken látható az adattábla és gyári bekötési mód is, illetve ahogy magam kötöttem be a gépet. A gyári bekötéssel csak búg a motor. Ahogy én kötöttem be, úgy szépen indul és forog: V1 - fázis Z1V2 - nulla Z2W2-U1 - 30mikroF kondenzátor nyomógomb nélkül Hidalás a matrica jobb ábrája szerint. Habár a motor normálisan forog, szerintem az én bekötésem helytelen. Kédéseim a következők: Hagyhatom így a bekötésem? 30 mikrós kondihoz kell nyomógomb? Ez most üzemi- vagy indító kondi? Szerintem én most a főtekercsre körtöttem a kondit, így elposszanhat a kondi? Az egyik tekercs kivezetésein 5 ohmot mértem, a másikon szakadást. Lenne a motorban egy áramrelé? Válaszaitokat előre is köszönöm! Szép napot mindenkinek!
Ha jol emlékszem az Imi motirnak külön topikja van. Menj oda, biztos segitenek, vagy találsz infot.
Vigyázz, az ami szerinted nullavezető, valójában a PEN, azaz védővezető(PE)+nulla(N)! Amúgy az ötödik valóban a közvilágítás kapcsolt fázisa.
Sziasztok!
Villámcsapásunk volt, szerintetek mi lehetett az áram útja? A nappali áram Fi reléje azonnal levágott, az éjszakaié nem, viszont annak meg a kismegszakítója. Végül is "csak" a bojler lett zárlatos, fűtőbetétcserekor az volt látható, hogy a zöld-sárga vezetékek égtek meg. Más kár még egy UTP kábel, ami a routert és a Pc-t kötötte össze, az alaplapnak sem lett baja. Idézet: Ha vannak égésnyomok, akkor arra ment.„szerintetek mi lehetett az áram útja” Idézet: Mindenképpen ellenőrizzétek át a villamos rendszert, lehetőleg ÉV műszerrel és minden kötődoboz vizsgálatával. Lehetnek rejtett helyen is égések, ráadásul ha ez védővezetőben (zöld-sárga) történt, akkor a ház veszélyes lehet. Ha három fázis van bekötve, akkor a nulla sérülése esetén elsősorban a gépek vannak veszélyben. „a zöld-sárga vezetékek égtek meg” Idézet: „a zöld-sárga vezetékek égtek meg” A védővezető tette a dolgát. Ha nem lett volna nagyobb lehetett volna a kár. Az áram útja valószínűleg a védővezető volt. Ha kertes ház és tetőtartó van nézd meg ott a Nulla vezető kötést, ha van, a védőföldelést és PEN szétválasztást is. A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2018
Ereszcsatorna környékén van-e vezeték, kerítéshez, kapuhoz csengő vezeték.
Ezeket is érdemes megnézni.
Köszönöm a tanácsokat! Azóta egyfolytában keressük hol okozhatott még kárt, de egyenlőre csak a bojler kapcsolója körüli vékony zöld sárgák lettek sötétbarnák, még a bojlerhez menő földelő vezeték is teljesen épp maradt, szóval szerencsésnek érezhetjük magunkat, csak nem értem, ha kint valami fémszerkezeten keresztül a földbe csapott, akkor miért vágta le védelmeket?
Üdv! A házadra szerelt villámhárító össze kell legyen kötve az EPH csomóponttal. Villámcsapás esetén több 10kA áram folyik a föld felé, ami elég jó földelési ellenállást feltételezve is (pl 1 Ohm), több 10kV-ra emeli a földpotenciált. Ha nincs túlfeszültségvédelem kiépítve, akkor ez a feszültség az elektromos készülékeid szigetelésein fog átütni. (most a bojler) Ezenkívül még másodlagos hatása a villámnak az indukált feszültség, ez okozhatta az UTP kábel vesztét. A routerbe kötött UTP és tápkábel egy zárt hurkot alkotott, a közelében levezetett villámáram (pontosabban a dI/dt) igen magas feszültséget indukálhat. Ezek a hatások okozhatták a kismegszakító, FI relé leoldását. Ha villámhárító van a házadon, vagy pár 10m-es körzetedben, akkor megfontolandó a túlfeszültség védelem kiépítése.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2018
Idézet: Ezek szerint nincs villámhárítód. Ahogy előttem írták, pl a tetőtartó viselkedhetett természetes felfogóként. „kint valami fémszerkezeten keresztül a földbe csapott” A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2018
zárt hurkot alkotott, a közelében levezetett villámáram (pontosabban a dI/dt) igen magas feszültséget indukálhat
A pontosság kedvéért: Nyitott hurokban indukál a di/dt feszültséget. Zárt hurokban a villámáram csúcsértéke indukálja a maximális áramot.
Szia! Köszönöm a pontosítást, valóban így a korrekt. A hurok nyitott, ha az indukált feszültség nagysága elég magas lesz, akkor a térerősség átütést hoz létre a készülékben, ezen az íven záródik az áramkör.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2018
További áldozat lett még, az általam készített, bojler hőfokát mérő Ds-AVR egység, és egy ultrahangos vízszintjelző panelka... ,
Remélem van a villámcsapás másodlagos következményeire biztosításod, mert különben a biztosító csak az elégett villámcsapással közvetlenül érintett vezetékdarabot fizeti.
Ethernethez használt UTP-n a hurok jó eséllyel nyitott lesz.
Nálam 2 éve vitt el minden UTP-vel összekötött eszközt egy közeli villámcsapás (alaplapi vezérlők, router, internetszolgáltató eszköze). Azóta zártam azt a bizonyos hurkot: FTP-re cseréltem az UTP-t (vannak 20-25m-es szakaszok is). Az esetleg kialakuló nagy áram kárt tehet a vezetékben, de talán nem emelkedik annyit a feszültség, hogy a készülékekben lévő impulzus trafók átüssenek.
Egy kis ismertető az MSZ 447 2018 "Csatlakoztatás kisfeszültségű, közcélú
elosztóhálózatra" és VMBSZ 2017-ről. Friss és ropogos anyag. egy kicsit több mint 2 mb így daraboltam. (total commander) A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2018
és a második rész
Nem lehet egy előadásban mindenre kitérni. Így meg féligazságok maradnak. Például ez az 1914. óta tilos a sodrott kötés, ez úgy igaz, hogy azoknak a biztonsági szabályzatoknak tényleg csak "önként csatlakozhatsz" jogállása volt. Megpróbálták, de "a közkötelező erejű rendeleti formában való öltöztetését elérni nem tudta". És egyébként nem is a sodrott kötés volt tilos, hanem egyetlen kötési módszer volt megengedve, "csakis szigetelőlapon nyugvó, csavaros szorító segélyével". Ilyent meg sosem láttam 55-ös vagy 65-ös dobozban, így aztán lehet mondani, hogy ezzel az előírással szemben egyöntetű volt egy egész ország csendes szabotázsa, 100 éven át.
Neked persze köszönet az anyagért! A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2018
Ott van az eredeti hozzászólásban, daraboltan tette fel. Mindet le kell tölteni és Totál Commanderrel egyesíteni.
Köszi!
Számomra nem volt egyértelmű, hogy a megnézéshez is kell a total commander meg az egyesítés. |
Bejelentkezés
Hirdetés |