Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Jártam ma a Postán. Ez egy fura intézmény, de nehéz megkerülni. 2 érdekesség is kapcsolódik az eseményhez.
1. Ment az út szélén egy elektromos jármű, még nem motor de már nem is bringa. Olyan zavart termelt a jármű, hogy a közelében nem lehetett rádiót hallgatni az autóban. Átváltottam CD-re, és még akkor is hallható volt egy halk zavaró zörej ha közel menetem hozzá. Mi van ezekben az elektromos hajtásokban ami ilyen drasztikusan szennyezi az étert? 2. Posta, sok-sok perc várakozás, majd odajutottam az ablakhoz. Kezemben egy 12x12x5 cm méretű korrekt kis csomag, amit fel akartam adni. Tájékoztattak, hogy ezt a Posta semmilyen formában nem tudja felvenni, mert levélnek vastag, csomagnak pedig kicsi. Ez a méret pontosan azonos azzal a dobozzal, amiben Kínából kapom a paneleket, és ezt is a Posta hozza házhoz, mégpedig kb. 2 heti rendszerességgel már több ismétlődő esetben. Tehát szállítani jól tudják, de feladni mégsem lehet. Lefotóztam a csomagot (a címzés alul van a személyiségi jogok miatt).
Ott a helyi postások ügyetlenkedéséről van szó, nem tudják mit kell tenni. Még a kisméretű borítékot is csomagnak átveszik ha vastagabb 24 mm-nél, illetve ha utánvétes. Én sok csomagot kisebb-nagyobb- adok fel rendszeresen, méretprobléma sosem volt, más probléma sem.
Hidd el, itt volt probléma.
Most átraktam egy buborékos borítékba (külön meg kell ezt is venni), és így 1550 Ft-ért átvették csomagként egy másik Postán (még jó hogy nálunk 3 posta van a városban). Ezen a postán van egy kis dobozka a pulton, amibe belepróbálja a kislány a küldeményt. Bele kell férnie, és be kell tudni a tetejét is csukni. Az enyém 37 mm vastag volt, tehát nem tudta becsukni, ezért csak csomagként lehetett feladni. Még annyit megsúgott a hölgy, hogyha "postán maradót" kérek, akkor mehetne ajánlott levélként, ami néhány 100 Ft-al olcsóbbra jönne ki, de ilyenkor nincs kézbesítés csak értesítés.
Igen régóta pont ezért rendelek futárt házhoz, ennél olcsóbban is van, nincs sorban állás stb.
A futárnak valóban vannak előnyei, de van egy nehezen megkerülhető hátránya is. Ha nincs a címzett a megadott helyen, akkor nincs egy hely ahová este bemehetsz a küldeményért.
Igen, ez egy akkora hátrány, hogy én foggal körömmel kerülöm a futárt.
Izlések és pofonok. Szerintem ez csak az egyeztetésen múlik, amúgy pedig legyen a címzett problémája. Régen én is postamániás voltam, de mára ez már csak egy rossz emlék. Jópár csomagot feladtam futárral, soha semmi probléma nem volt. A kézbesítés napját előre tudom, így le tudom egyeztetni a címzettel. Telefonszám meg van adva, a futár ha nem talál senkit, telefonál és lehet vele egyeztetni. Lehet, hogy esetleg macerás egész nap otthon ülni és várni a futárt, de bárhova kérheti, akár a munkahelyére, ahol a portás átveszi. Szerintem korrektebb, mint este a postára érte menni és sorbanállni. Mindez országon belül 2kg-ig 800 Ft.
Ezzel szemben a postával csak a baj van. Sorbanállás, utána biztos lesz valami probléma, amin lehet egy félórát elmélkedni a fél postának, nem jó a csomagolás, stb. A végösszeg pedig kiszámíthatatlan és általában méregdràga. Amikor még oda jártam, 1500-2000 Ft alatt sosem úsztam meg. Előre utalásnál ezt hogy kalkuláljam bele az árba? Ha kevesebbet kérek, én vesztek, ha többet, jön az anyázás, átvertem a postával. Az, hogy a nekem küldött szkópot a postás lábbal rúgta ki az autóból, már nem említem. Kérdésemre a válasz az volt, nem törékenyként lett feladva. Ez ugyan igaz volt, de szerintem nem ez a csomagkezelés módja. Szóval szerintem a postát el kell felejteni, önmagát itéli halálra. Csak sajnos sokan nem néznek más lehetőség után, pedig van, gyorsabb, jobb, kényelmesebb, és sokkal olcsóbb.
Ez utóbbit (mármint a postán maradót) én is megerősíthetem.
Egy hátránya azért van: A címzett nem kap értesítést róla. A feladónak kell értesíteni a címzettet, hogy körülbelül mikor, és melyik postára menjen érte. Az sem baj ha tudod az adott posta postacímét, hogy meg tudd címezni. Nem biztos hogy minden postáskisasszony olyan kedves, hogy a saját mobil internetjén kikeresi a google-ban. Idézet: Ha feladáskor megadjuk a címzett telefonszámát (kérik is) akkor a címzett a feladásról, és a megérkezéskor is kap SMS-t. „Egy hátránya azért van: A címzett nem kap értesítést róla.” Idézet: Annyit lehet, megmondja, hogy másnap mikor jön, kb. 3 órás tartományban. Nekem akkor sem jó, nincs más variáció. „a futár ha nem talál senkit, telefonál és lehet vele egyeztetni.”
Sok futárszolgálatnál és a postán is szokott rá lenni lehetőség, hogy valamelyik előre megadott pontra teszik le. Ha van lehetőség, akkor csomagautomatát, vagy valamelyik közeli benzinkutat szoktam megadni. Itt aztán nincs probléma, hogy éppen ebédidő van a postán, vagy dolgozom, amikor jön a futár, esetleg nem érek oda időben a postára, és még általában olcsóbb is, mint ha kiszállítást kérsz, sokkal kisebb eséllyel is törik össze.
"A kézbesítés napját előre tudom, így le tudom egyeztetni a címzettel. "
"bárhova kérheti, akár a munkahelyére, ahol a portás átveszi." Nem hinném, hogy ha mindezt előre tudatom és egyeztetem a címzettel, akkor nem tudunk megoldást találni. És még lásd peti333 hozzászólását. Idézet: Boltokból vásárlásnál ez sokszor nem megy, majd valamikor váratlanul jön a csomag. Postán maradó variációnál a postától kapok egy SMS-t ha megérkezett, van 5 napom bemenni érte. Nekem ez a változat működik hibátlanul. „A kézbesítés napját előre tudom, így le tudom egyeztetni a címzettel.”
Annyiban azért meg kell védenem a Postát, hogy nagyon drága, sokat kell sorba állni, nekem még messze is van, nem is igazán gyors, de azért mégis célba ér a küldemények túlnyomó része. És ezt egészen kis falvak, települések viszonylatában is tudja, mert az én címzettjeim egy része ilyen helyre kéri a kézbesítést.
Nálunk drága, 1 óra sorbanállás és van csomag ami 3 éve dekkol a postaimportnál. Cserébe legalább elolvassák a leveleimet. Nálunk sok cég már inkább magánpostást vesz fel a sok rossz tapasztalat miatt. Olcsóbb fizetniük valakit, mint rohangálni a ki nem küldött küldeményekért, postáért.
Én huszonnéhány éve több ezer csomagot, ezer levelet adtam fel postán, kaptam is pár százat, egyetlen feladott csomag tűnt el, ez kb. 15-20 éve volt, a posta térítette a kárt. Minden megérkezett nekem az ígért 1-2 napon belül, az általam elküldöttek is valószínűleg, mert nem kaptam soha panaszt a címzettektől későbbi csomag érkezés miatt.
Ezért csodálkozom a postai problémák miatt. Vagy csak nálunk alaposak, nem tudom.
Te voltál szerencsés. Nálunk a postás keveri a köz és az utca fogalmakat, de még a házszámokat is. Rendre a 8-asba adja be a 12-es számunk leveleit, számláit, levélként feladott csomagjait. De ez néha fordítva is megesik, volt már, hogy a 7-es szám pakkját nyomta a kezembe és én sétáltam át vele az utca közepére.
Ami könyvelt küldemény, azt nehezebben hagyják el, de előfordul (olyan is volt, "véletlenül" ellopódott, "véletlenül" kidobódott), ez esetben a posta vállalta a következményt. Nekem veszett már el levélként feladott, ajánlott cuccom, aminek kénytelen voltam én benyelni a költségét, mert a címzetthez sose jutott el, a posta meg nem vállalta fel, hogy bizony ők voltak a hunyók (ekkor persze panaszkönyv, meg anyázás, de semmi nem lett belőle). Amit a volt postás barátom mesélt az ottani történetek közül, attól meg aztán végképp csodálkozok, hogy egyáltalán működnek és a csomagok/levelek nagy része célba ér
Tudja valaki a vissza rántónak hogy kellene kinézni? Amikor szétszedtem akkor két fém rúd volt hosszába bevágva és köztük két fém csík.
Meg kérdezhetem, hogy mi hozzászólásom lett törölve az ingyen elvihető témából? Köszönöm...
Ugyanis legalább jó pár hete nem írtam oda...
Hogy jön ide a boltokból vásárlás? Nem erről beszéltünk, hanem a csomagfeladásról.
A boltnál általában ki tudom választani a nekem megfelelő kézbesítési formát. De mint írtam, izlések és pofonok. Senkinek nem kötelező semmi, mindenki azt választ, amit szeretne, szimpla vélemény nyilvánítás volt.
Lehet, hogy a régiek közül gyomláltak a modik. Egy időben volt, hogy idézték a hozzászólást az értesítésben, de már nincs pedig jó volt.
Összedobtam a weblapomra egy egyszerű internet rádiót, pár zenecsatornával: Bővebben: Link
(ill. a főoldal alján is fent van) Használható lett, vagy másképp kellene csinálni, vagy felesleges ilyet feltenni a weblapra? A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2018
Attól függ mi a célod vele, de leginkább felesleges a te honlapodat ilyennel csicsázni / "szemetelni", azon a tartalom a lényeg. Ha viszont saját műsort szórnál így, akkor más lenne a leányzó fekvése
Üdv!
Ha már multkor így kiveséztük a postázást, valaki tudnak nekem ezzel kapcsolatban tanácsokat adni? Egy kb 1*2*3 (szé*ma*mé) centiméteres relét szeretnék postázni, ezt hogyan érdemes? Csomag vagy befér levélként? Kb mennyibe kerül?
2,4cm vastagságig elmegy levélben, és mivel kicsi, a postaládába is be lehet dobni. Én küldeném levélként, csak a lábaira rakj valami hungarocellt, hogy ne vágja ki magát a borítékból.
320Ft pluszban, ha ajánlott, sima levélként súlyfüggően pár száz Ft.
Én az ilyet egy rajzlapra leragasztom úgy fordítva, hogy 2.4cm-nél vékonyabban legyen a levélben. A leragasztás azért kell, hogy időközben ne forduljon el a relé, ezután esetleg 3cm vastag lenne a levél.
Köszi a válaszokat, akkor feladom levélként majd.
Árpád múzeum kutatóhajó.
Pedig még csak nem is színesfémből volt.
Most pedig meg kérdezhetem hogy a "Ki mit épített?" témába miért nem jó ha számítógépen rakok össze (programozok) valamit, nem pedig fizikailag építek? Már tegnap törölték nem sokkal azután hogy feltettem! Ráadásul sehol se idézik a törlés okát...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |