Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
MIvel a dobozolás még nincs kész, ezért még a teteje sincs kész, amin a sok lyuk lesz madj, amit kitud madj a levegő ,,futni,,
![]()
Igazad van, mondtad hogy a teteje még nincs kész... gondolhattam volna!
![]() ![]()
Valamelyik nap elegem lett a pickit2 + próbapanel drót dugdosásból, ezért kivezetékeztem a próbapanel két részét. Fennt 16F877, alul 16F628 at lehet programozni.
Azért szerintem egy nyák lemez elkészítése olcsóbb lett volna mint a próba panelok átlyuggatása.
Csak le kellett szedni adott helyen a próbapanel hátuljárol a kétoldalú ragacsot, és már hozzá is lehetett forrasztani. Továbbá ez egyszerűbb mint nyákot gyártani, és így megmarad a tetszóleges huzalozás lehetősége, ami fejlesztéskor elengedhetetlen. Igy nem kell próba közben rakosgatni ki-be az égetőbe. Persze nem kötelező senkinek megvalósítani, csak egy ötlet volt, nekem bevállt. (Vissza is lehet alakítani eredeti állapotra ha szükség lenne rá.) Sőt, még 12F es 8 lábuakhoz meg fogom csinálni. Tervezem még egy kis táprész, meg egy max232 es, és egy cserélhető oszcis rész készítését.
Azért erre létezik kúlturáltabb és olcsóbb megoldás is.
Bővebben: Link Nem azért mert én csináltam, de azért nem "rontottam" volna el egy ilyen drága próbapanelt...
Sőt tudok egy univerzális megoldást, ebbe szinte az összes DIP tokos PIC-et be lehet tenni és égetni, és mivel az összes láb ki van vezetve, össze is lehet a próbapanellel dugdosni.
Bővebben: Link Fery
Készen van a cikk:
Forrasztóállomás II
Szia Attila!
Csorog a nyálam... ![]() Gratulálok hozzá ![]() ![]() ![]() Gyönyörű munka, egyetlen megjyegyzés: A nyáktervben, mint a függőleges, mint a visszintes panelben, amikor 2 furat között viszed át a vezetősávot, hozzáér az egyik forrponthoz a vékonyka vonal. nem tudod esetleg javítani? Üdv Kocsgab002
Eagleből 300 DPI-ben szoktam kimeneteni a nyákterveket, ezért fut össze. Ha 600 DPI-ben menteném ki akkor nem lenne ez a gond. De a vasalásnál úgyis összefolyik.
Javítva. Mostmár 600 DPI a nyáktervek felbontása.
zsírkirály!!
![]() ![]() köszi. szerintem neki is állok...
Hellóztok!
Attila barátunk kérte hogy tegyek fel képet az általam épített (lemásolt ![]() Hát itt vannak! Vélemény?! ![]()
Nagyon jó lett! Egyetlen kritikám, hogy egy nyomtatott előlapot megérdemelne!
![]()
Szuper!
![]() Tök jó látni hogy volt értelme az (után)építési leírásnak. ![]() ![]() Matricát nem akarsz ragasztani az előlapra?
Hát nem tudom!
Ha lesz kedvem akkor teszek rá,ha nem akkor nem! ![]() És mi az a "kis túlzással"? ![]() Szerk: És amit privátban kérdeztem a szkópról,ahhoz mit szólsz? OFF VÉGE! ![]()
szia!
Ez nagyon vad :yes: Az az érzésem hogy meg fogom csinállni még a jövő hét folyamán ![]() Már el is terveztem magamban hogy hogyan fogom a dobozba elhelyezni (nekem ettől kb 2X nagyobb dobozban van a mostani, sokkal nagyobb a trafóm :yes: ) Ez a trafó vasmagja túl van terhelve? Azaz melegszik? ( Ha jól tudom azért melegszik) üdv! UI.: Attila te Nagyon nagy vagy :wow1:
Sziasztok!
Én is közzéteszem két remekemet. Az első egy TC35i GSM modullal egy riasztó, ami egyben a diplomamunkám is ![]() ![]()
tyűűű
![]() ezek nagyon gyönyörűek! gratulálok! ![]()
Kössz!
![]() Üdv.! Mármint az a trafó melegszik-e, amit én használtam a Forrasztóállomás II-ben? Az igen, melegszik. De ez normális, üzemszerű állapot. Ez a trafó erre a célra készült, gyárilag. A melegedése normális.
Szia!
Igen arra gondoltam ![]() Nekem még "rendes" békebeli trafóm van ennek kb 3X osa :yes: De az nem melegszik semmit szinte ![]() üdv!
Hibátlan külső, üljön le fiam, ötös!
![]() ![]()
Hello!
Ezeket hol vetted? ![]() Gratula jól néznek ki ![]()
Nehezen hiszem el hogy a NYÁK házi készítésű. De ha igen, le a kalappal. :kalap: Profi.
Ez hogy került ide? Mi a célod ezzel, hogy betettél egy képet ide a Ki, mit épített? című topikba?!?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |