Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házi építésű lézerek
Lapozás: OK   5 / 8
(#) szamóca válasza kobold hozzászólására (») Máj 3, 2008 /
 
Ez igaz, tanusíthatom hogy minden behatolásvédelmi módszert ki lehet játszani, csak idő kérdése.
A HÖR-nél a nyugati határon voltak külömböző be, illetve kihatolási védelmek. Az volt az első mikor odakerültünk, hogy az öregek elmondták hogy lehet kijátszani mindegyiket!
A legbiztonságosabb az ÖV-2 volt amivel találkoztam.
De akkoriban a milliós! beruházási költség eltörpült amellet amit ott őriztünk.
(#) Szebence válasza szamóca hozzászólására (») Máj 3, 2008 /
 
Szerintem 20m szélességben körül kellene venni ilyen ÖV2-vel, kellene radarozni, lézer kerítés is kellene, aztán legvégül egy vulkánt telepíteni és lávafolyammal biztosítani a körülzárt helyet, a lávát körbefolyatni a helyen

Valóban minden rendszer kijátszható.
(#) pako válasza Szebence hozzászólására (») Máj 3, 2008 /
 
Láva? Ez teccik én meg tanácsolom áljunk neki a génkísérleteknek... risztóba integrált famászó lódarázs

Mozgásérzékelős kamerarendszer? ami akár összeköttetésben lehet vagy a lézerrel vagy az ÖV2-vel vagy akármi mással.
Lehetne csinálni egy forgó távolságmérőt is. Ezt mondjuk 10 percenként kalibrálná egy szoftver. Ha a 10 perces időközben az adott szögben más távolságot mér, ott mozgás van. A helyszínre irányítana egy kamerát meg egy reflektort - észrevett a biztonságiőr fíling - vagy valami ilyesmi megoldás lehetne még
(#) pako hozzászólása Máj 3, 2008 /
 
Olyan megoldás is eszembe jutott hogy a lézerfüggöny nem függőleges, hanem vízszintes lenne, a talaj fölött 10-15 centire. Csak a macskák ellen kellene valami védelem. Ezen még agyalok. Ami eddig eszembe jutott (mondjuk elég dága megoldás lenne) az lenne, hogy a függőlegest ugyan úgy meghagyni az oszlopok között látható lézerből. A bekerített területen belül a kerítéstől mérve mondjuk 2 méteres szélességben lenne a vízszintes, itt már infra(!!!) lézer sáv. Tegyük fel a látható lézert valahogy ki tudják cselezni (mondjuk fogalmam sincs hogy lehetne a szabadban órák alatt megfejteni a lézer kódolását) de az infra lézerről már sejtelmük sincs... Ide már kódolás se kéne, csak modulálás.

A legjobb riasztó definicióját pedig valahogy így képzelem el: Olyan eszköz, melynek működési elvét még saját fejlesztője sem látja át teljesen, így számára is feltörhetetlen.

Ebből származott még egy ötletem. Ha a riasztót szoftver vezérli majd, akkor azt 2 részre kellene osztani. Mindkét résznek saját algoritmusa lenne, ezeket más-más személy fejlesztené. Egyetlen közös ezekben az algoritmus eredményének memóriabeli címe lenne. Így lehetne összehozni hogy még saját fejlesztőik se tudják feltörni a szoftvert, és ezzel együtt a hardvert.
(#) szamóca válasza pako hozzászólására (») Máj 3, 2008 /
 
A feltörhetetlen kódról eszembe jut egy történet 80-as évekből az USA-ból.
Az ottani ATM-eket ellátták ilyen szuperbiztos kódolási védelemmel, és megerősítették a mechanikai védelmüket is. A tervezők boldogan hátradölhettek, úgy gondolták megcsinálták a tutit!
Csak a (nem is annyira)primitiv aggyal nem számoltak. Ugyanis az eggyik gang kitalálta hogy megépítették az ATM-ek pontos mását, de a belsejükbe csak egy PIn kód megjegyző memóriát raktak. Késő délután kihelyezték az ál ATM-eket, Amikor jött a delikvens kártya be, pin beüt, kártya, pénz leó. Másnap délelőtt a bank felé jelezték hogy mi történt, de akkorra már késő volt.
Hajnalba összeszedték a cucost, és mentek a kártyákkal-kódokkal a pénzt felvenni.
Itthon pedig pár éve teherautóval kiszakitották és elvitték az ATM-et.(Agresszív kódfeltörés)
Ennyit az algoritmusokról.
(#) harald válasza petya31 hozzászólására (») Máj 3, 2008 / 4
 
feltétlenül lézerben akarsz gondolkodni ? mert infrában egészjó infrasorompók vannak akár 100m-igBővebben: Link
(#) kobold válasza pako hozzászólására (») Máj 3, 2008 /
 
Ez már kicsit paranoia Érdekes volna megépíteni és stabilan üzembe helyezni egy védelmi rendszert annak, aki nincs tisztában vele, hogy is működik. A fejlesztő részéről a feddhetetlen, megbízható hozzáállás követelmény, nem tőle kell félteni a rendszert (az már régen rossz volna).
Bármelyik védelmet meg lehet bénítani egy nagyon egyszerű módszerrel, ez pedig a rongálás. Kint a préri közepén, ha valaki nagyon be akar menni a területre, egy kalapáccsal meg egy pontozóval akár hetekre is tönkrevág pár oszlopot (a tulaj pénztárcájától fogg függeni a helyreállítás), mire akármilyen járőr odaérne, onnantól nyitott könyv minden. Szóval csak ott kéne kezdeni az egészet, hogy eldönti az ember: kell-e ilyen szintű védelem egyáltalán, vagy sem.
(#) petya31 válasza Szebence hozzászólására (») Máj 3, 2008 /
 
Mindezt kombinálva az 500 kutyával tökéletes védelem
(#) petya31 válasza kobold hozzászólására (») Máj 3, 2008 /
 
Az ultrahangos elképzelésre visszatérve, irányítható úgy a hang, hogy csak egyenes vonalban terjedjen?
(#) kobold válasza petya31 hozzászólására (») Máj 3, 2008 /
 
Elég irányított az ultrahang-sugárzó, de a terjedés gömbfelületen történik, így egy vízszintes adótól valami kúpszerűen táguló hangtér jön létre, ha jól gondolom. A levegő hőmérséklete a terjedést befolyásolja, eltérő hőfokú légrétegek határfelületén a hang megtörik, és a hidegebb réteg felé hajlik. Emiatt nagyobb távolság átlövéséhez nagyobb hangteljesítmény kell. A térszög viszont csökkenthető, megfelelő "tölcsérből" sokkal irányítottabban szól.
(#) feki00 válasza pako hozzászólására (») Máj 4, 2008 /
 
A lézersugarak 10-10 (vagy akármennyi) centire haladnak egymástól, egy vagy több forrásból és minedgyik más más szenzorba érkezik. Aszeint hogy melyik szenzorok jeleztek szakadást be lehet lőni hogy mekkora dolog haladt átt a kerítésen.

A lézernyalábokat meg úgy lehetne sokszorozni hogy 1 forrást egy olyan hengerre vetíteni mi gyorsan pörög és rajt különböző szögekben vannak tükrök, az azokról "lepattanó" nyalábot pedig szépen párhuzamosan elrendezgetni.

Nemlézerhanemmás: Ferihegyen van valami fura módszerrel megoldva a kerítés, 2 cső van 1-2méterre egymás felett és közelségre kapcsol. Erről valaki valami infót tud? Próbáltam a "túravezetőt" faggatni de nem értett hozzá.
(#) Szebence válasza feki00 hozzászólására (») Máj 4, 2008 /
 
Szerintem az csak egy egyszerű mozgásérzékelő, vagy fémdetektor, vagy valami hasonló
(#) feki00 válasza Szebence hozzászólására (») Máj 4, 2008 /
 
Fémdetektor? punkokon kívül bemehet bárki
Nem kritizálás volt csak poénkodok.
(#) pako válasza feki00 hozzászólására (») Máj 4, 2008 /
 
Közelségre kapcsol? Eszembe jutott egy lehetséges megoldás. Amikor az erősítő bemenetéhez közelítem az ujjam akkor búg, lehet hogy ez is valahogy így van megoldva. Hálózati brumm felhasználásával. Petya írta is hogy a környéken van magasfesz kábel. Ezt ki lehetne használni adottságként, nem pedig hátrányként?
(#) dobo válasza petya31 hozzászólására (») Máj 4, 2008 /
 
Lehet hogy nem a legmodernebb megoldás de nekem valamikor régen müködött!!!
A kerités tetején mindig van szögesdrót!
Na a szögesdrót fölé feszíts ki még egy szál vékony rézdrótot. Ha körbekeritetted a területet akassz a végére egy autó aksit meg egy relét öntartásban ugy hogy a dróton folyon a relé árama.A relé meg kapcsol egy csengőt dudát refit stb.
Na de a müködés akkor indul ha a behatoló mászik átt a kerités tetején és elszakítja a drótot!
Lehet hogy nem fog elszakadni de a botlózsinóros kivitelezéssel tuti bele fog futni főleg este!
Mit akarsz dinnyét őrízni?
(#) petya31 válasza dobo hozzászólására (») Máj 4, 2008 /
 
Ja, csak marha sokat. A lávás megoldás szimpatikusabb.
(#) pako válasza feki00 hozzászólására (») Máj 4, 2008 /
 
Régebben volt egy kézi lapszkennerem és abban is forgó tükörrel volt megoldva a lézercsík, de ha jól tudom a bolti vonalkódleolvasókban is így van megoldva. Ennek is van előnye meg hátránya. Nem veszít sokat a teljesítményéből, viszont nem lehet adatot küldeni.
Olyan megoldásról mi lenne a véleményetek, hogy az oszlopok közé ultrahangos távolságmérőket rakni, és a mért érték változását figyelni?
(#) feki00 válasza pako hozzászólására (») Máj 4, 2008 /
 
Az ultrahangos távolságmérő nem rossz, HEstoreban is lehet kapni, nem hondoltam volna hogy elérhető kishazánkban. Itt egy távolságmérő megoldása, mivel pices ezért gyerekjáték másra átalakítani.
A lézert mobilabbnak tartom mert nem szükséges hogy az oszlopra legyen építve(el lehet dugni monnyuk 1 dinyyében XD), az ultrahangosat viszont rá kell aggatni az oszlopra.
Kérdések:
Hatékony távolsága mekkora?
Időjárásfüggőség.
Érzékenység? Észreveszi-e a kifelé tartó dinnyéket


A kissebb fajta lézeres vonalkód olvasókban, egy tekercsre van applikálva a tükör és ide oda billeg, teljes fordulatot nem végez.

Az adattovábbítás is megholdható valahogy, a pörgő tükörre egy optokapu is irányítva lenne úgy hogy akkor kapcsol ha a lézer pont jó irányban van. Ez alapján lökni egy adatcsomagot.
(#) petya31 válasza feki00 hozzászólására (») Máj 4, 2008 /
 
Ultrahang egyébként használható lenne, midössze beállítás kérdése az időjárásfüggőség, csak
1. Ki tudja átalakítani?
2. Mennyibe kerülne a területre?
3. Ki kreálna hozzá (dinnye ) felismerő szoftvert és mennyiért?

Egyébként a befelé tartó dinnyéket kell figyelnie


A lézeresből a statikus megoldás kell, hogy kisebb legyen a meghibásodási esély. Valahogy így képzeltem el.
(#) pako válasza feki00 hozzászólására (») Máj 5, 2008 /
 
Egész jó az a távolságmérő, amit belinkeltél, de a hardweren is kellene módosítani. Ez csak 3,6 m-ig tud mérni, talán a műv.erősítők módosításával lehetne növelni a távot. Mivel hőmérsékletre érzékeny, a pótméter helyére hőfok szenzort lehetne tenni, így ez is autómata lenne, vagy pedig szoftveresen kb pecenként bekalibráltatni. Ezzel viszont már az lenne a baj, hogy ha pl 100 m-en 30 cm pontatlansága lenne, akkor át lehetne 'bújni' az oszlopoknál. Amúgy én az olyan távolságmérőkre gondoltam mint amit az építkezéseken használnak, lézercélzós, és kb 500 m-ig mér
(#) petya31 hozzászólása Máj 12, 2008 /
 
Kösz az eddigi javaslatokat.

Úgy gondolom maradnék a lézeres megoldásnál. Ha valaki tudna (akarna) a gyakorlati megvalósításban részt venni azt szívesen látom egy találkozóra.

üdvözlettel
(#) Macsek71 hozzászólása Máj 12, 2008 /
 
Csak ötlet :

Van olyan szoftver ami "figyeli" a webkam képét, és beállítható eltérés esetén "riaszt".
Megfelelő (zoom)optikával beállított webkam(ok) esetleg ?
(#) babo válasza pako hozzászólására (») Máj 13, 2008 /
 
szerk
(#) petya31 válasza Macsek71 hozzászólására (») Máj 13, 2008 /
 
Én olyannal találkoztam ahol mozgásérzékelő van a kamerához csatlakoztatva, és több ilyen kamera esetén kínálnak fel rendszert (hardware+software). Kamerából viszont day-night kell.
(#) rc hozzászólása Júl 15, 2008 /
 
Sziasztok

Információt és segítséget szeretnék kérni egy Nd:YAG lézer építéséhez és hogy milyen beszerzési helyek léteznek.
Én is ismerek egyet segítséget szeretnék kérni hogy lehetne megrendelni.
Bővebben: Link

A segítséget előre is köszönöm!
(#) Topi válasza rc hozzászólására (») Júl 15, 2008 /
 
Hogy lehetne innen megrendelni? Sehogy. Szép vörös betűvel áll ott hogy nem szállítanak csak belföldre, mert külföldre az am. kormány csak export licensszel engedné.
(#) titi válasza rc hozzászólására (») Júl 15, 2008 /
 
Hali!

37 témacím van, amiben szerepel a lézer szó.
Csak keresni kell.
Pl. nézz szét itt: Bővebben: Link
(#) zenetom hozzászólása Júl 28, 2008 /
 
Sziasztok!
Akarok építeni egy pointert, szupepe féle áramgenerátoral, és egy 16X DVD író lézerrel. A tápot ugy akarom megoldani hogy az áramgenerátor elé rakok egy 5V-os stab IC-t és rá a 9V-os elemet, ezáltal hordozható lesz. Jó ötlet 9V-os elemről meghajtani?
(#) zenetom válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 28, 2008 /
 
Ok, értem, szóval marad a tápegység
Kapcsolóüzeműről lehet hajtani (pl. PC táp) ?
(#) szabi83 válasza zenetom hozzászólására (») Júl 28, 2008 /
 
Lehet[off], ide kellet az R
Következő: »»   5 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem