Fórum témák
» Több friss téma |
Biztos a cellák melegek és nem a töltő melegíti? Ha a cellák, akkor ott baj van. Én 2A-el merítem, de nem melegszenek.
A hőképződés azt jelzi, hogy nem.nagyon kellene nagyobb árammal később sem terhelni. Ha kettőt párhuzamosan kötsz, mehet a dupla áramú terhelés! A langyosodás jelzi, hogy a maximális áram közelében használod a cellát.
Ja persze, nem folyamatosan villogna hanem a display gomb megnyomására egyszer lefutna a kb. 2 másodperces kijelző rutin mint ahogy ezt mások is csinálni szokták.
Köszönöm! Egyenlőre még nem teszteltem multival az Imaxot. Viszont a kérdésem az lenne hogy teljesen fel lett töltve egy akku 1A el. Aztán lemeritettem 1A-el a kijelzőn a végén 1271-t írt. Ismét töltöttem 1A -el a töltés végén 1583-at írt. Mi saccolható erről az akkuról? Hány mA es?
A bele töltött kapacitás mindig tòbb kicsivel, mint a kivett! Én 1270mAh@1A-t írnék a cellára. Meg a mérés dátumát. Ha minden cellád ugyanezzel a módszerrel méred (még akár ha hibásan is mér az Imax), akkor is össze tudod a celláidat hasonlítani.
Tapasztalat alapján egy rég nem használt akkunál, az első feltöltés és lemerités után kb 10% nagyobb kapacitás mérhető rajta.
Sziasztok!
5V-os aramforrasra lenne szuksegem kis hangszorohoz. Az erosito modul 2*5W teljesitmenyt tud leadni. Ez egy hordozhato cucc lenne, ezert tobb megoldason is gondolkoztam. Az egyik sajat akkucsomag keszitese. Ket db 18650-es Li-Ion akku parhuzamosan kotve, toltomodul, BMS modul es Step Up modullal lenne meg az 5V. Csakhogy ilyen Step Up modult nem talaltam, ha 3V-nal szakadna meg az akksi kisutese. Tehat olyan Step up modul kene, amely tud 3--->5V, esetleg 6,5V es bir 10-15W teljesitmenyt. Az XL6009-es step up modul nem felel meg ennek. A masik otletem egy egyszeru telefonos powerbank hasznalata. Nem igazan ertek az elektronikahoz. Az lenne a kerdesem, hogy mennyiben kulonbozne, ha a Powerbank 5V-os kimenetere kotnem az erositomodult, mintha sajat 18650-es akkupakkra? Milyen elektronikaja van egy powerbanknak? Tehat ez fix arammal tolt, vagy a fogyasztotol fugg a felvett aram nagysaga? Ezzel nem vagyok tisztaban, bajt meg nem szeretnek. Tehat egy 5V 2,1A-es kimenetu powerbank hasznalhato egy kis 5V-os erositomodul taplalasara? A valaszokat elore is koszonom. Udv.
Ez a step up 6-9W-ig használható, könnyen tönkremegy, melegszik.Inkább használnék 2S akksit (talán az erősítő bírja a 8.4V-ot is), mint hogy step up-ozzak 3.5V-os tápról.
Idézet: Igen. Talán ez a legegyszerűbb megoldás. „egy 5V 2,1A-es kimenetu powerbank hasznalhato egy kis 5V-os erositomodul taplalasara”
SZiasztok!
Kínia alis, ebayes akksikon belül mi a tapasztalat, melyik márkát érdemes megvenni? 2S 3-5Ah, legalbb 25-sre lenne szükségem.
Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor powerbankot fogok használni. Valamiért az hittem, hogy esetleg nem csak az erősítő áramfelvétele határozza meg az áram nagyságát, hanem a powerbank elektronikája esetleg alapból 2A-rel próbál meg tölteni, ezért tartottam attól, hogy elfüstöli az erősítőmodult.
A 2S akkucsomaggal annyi a bajom, hogy balanszolva kellene tölteni, amihez nem találtam korrektnek és megbízhatónak tűnő kész modult. Külön balanszos töltővel még mehetne, csak akkor ki-be kéne rakosgatni az akkukat és egy ilyenből egy normálisabb alapból drágább, ha jól láttam. Köszönöm szépen a segítséget, marad a powerbank.
A tapasztalat az, hogy egyiket sem. Kétszer vásároltam, mindkétszer megbántam. Ahogy a fórumokban látom, mások is így jártak. Eddig az vált be, hogy itthon bementem egy megbízható boltba, és megvettem a Samsung/LG/Panasonic, stb márkás cellákat. Azokkal nem volt gond.
18650-es jó cellát nehéz találni, 2-3€/db ár alatt ne is keress! Jó lipo pakkot viszont könnyű találni!
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2018
Arra figyelj, hogy a powerbankon legyen mindig pár100mA terhelés párhuzamban az erősítővel, mert így kikapcsol a powerbank egy idő után, mert úgy érzékeli nincs rajta terhelés.
Köszi a tippet, nagyon hasznos! Egyszer már próbáltam powerbankról működtetni egy ilyen pici erősítőt és sikeresen elfüstölt, ezért is kérdeztem meg, hogy a powerbank megfelelő-e erre a célra. Ezek szerint én voltam béna, ez jó, mert a powerbank kényelmes megoldás.
Xiaomi powerbank Ilyen powerbankom van. Ennek van olyan funkciója, ha duplán nyomom meg a gombját, hogy kisáramú kisütés, ami pl. Bluetooth headsethez jó. Ha ez nem működne, rakok rá valami terhelést. Köszi a választ! A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2018
Már lemértem 4 cellát. 1310-és 1220 környékén vannak(most fejből nem tudom de ráírtam őket,+ dátum. A kérdésem: van egy 18V -os behajtó meg egy 12V-os. Átraktam a 12V-os belső részt a 18V-osba. Így a 18V-osnak nagyobb a dobozza ezáltal több cella is belefér,de a belső része 12V-os motor. Hány cellát lenne érdemes belerakni? 3S2P?- 12,6V? ez jó lenne? vagy legyen 4S2P? 16,8V? Ez már sok neki?
Inkább a 4s2p-t. A motor bírja.
A 9,6V-os fúrógépem 14,4V-ról megy. Egy baja van, erősebb.
Logikusan átgondolva melyiket raknád?
12V helyett 12.6V ami 5%-kal nagyobb, vagy a 16.8V-ot, ami 40%-kal nagyobb feszültség? 9.6V-nál vagy -12%-kal kisebb, vagy 31%-kal nagyobb értéket tudsz összerakni, itt én is a magasabb érték felé hajlok inkább. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2018
Köszönöm nektek! Csak azért kérdeztem mert nem tudtam mennyit bírhat a motor.
Sziasztok! Ebbe a 18V-os behajtóba milyen aksik lehetnek?
Ugyan úgy 18650-esek?
Közbe néztem róla videót. 5db 18650 es van benne sorba,vagyis 5S ,ez hogy bírja? ,nekünk meg kell 5S2P
Úgy bírja, hogy spéci, nagyon kis belső ellenállású cellát raknak bele (10mOhm körül), ami nagyon drága, és évekig bírja, ami rossz a cégnek, mert nem lesz forgalma. Ha belegondolsz, ezeknek az akksiknak csak a garancia idő végéig kell kibírniuk, tehát nem muszáj a cellának túl jónak lennie, csak ne melegedjen/robbanjon fel. Utána veszi a figura a következő pakkot. Ez az üzlet. Ez az oka annak, hogy 5S2P-t ajánlunk. A másik ok, hogy neked nincs hozzáférésed olcsó, kis belső ellenállású, jó minőségű cellákhoz, tehát valószínűleg középkategóriást fogsz beletenni. Abból pedig nem árt a több párhuzamos.
Egyszer mértem 5Ah-s 3S valamelyik nagy márka relatív friss pakkjában a cellákat, 20mOhm körül teljesítettek, tehát 3S2P pakknál 30mOhm össz belső ellenállást raktak össze. 20A-nál 0.6V esik, 12W hő keletkezik. Látszik, hogy nem a csúcs kategória, de használható hosszabb távon is, de garantált, hogy tönkre fog menni. Nálad 5S1P-nél ugyanebből a cellákból 0.1Ohm-os pakkot lehetne összerakni, 20A-nál 2V esik, 40W hő keletkezik a pakkban. Garantált a tönkremenetel. 10mOhm cellával 50mOhm eredő, 1V esik 20A-nál, 20W hő. 20mOhm-nál jobb 18650 cellával még nem találkoztam, ami nem jelenti azt, hogy nem létezik (csak hogy drága és ritka). A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2018
Üdv! Mindenkinek! Rendeltem innen 2S 7,4V 8,4V 8A-s BMS védőlemezt a rajz alapján nem egészen világos a bekötés .E szerint nem tudom hogy a kimenetet hova kössem mivel a B+ és P+ a szabadcsatlakozó a fogyasztóhoz és a töltőhöz.
Itt az oldal. Bővebben: Link
A "LINK" gomb nem díszítő elemnek van! A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2018
Moderátor által szerkesztve
B- 1Cella-
BM 1Cella+ 2Cella- (a két cella közepe) B+ 2Cella+ P+ és P- töltés+- és terhelés+-.
Sziasztok! Kaptam egy ASUS laptop akkumulátort (AS07A51), amely teljesen új. Egy Sanyó boomboxhoz szeretném használni, amiben 10db UM (15V) elem kell. Hogyan tudnám ezt tölteni, a Laptop nélkül? Vagyis milyen töltő kellene hozzá?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |