Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Megmondom öszintén, nem igazán értem mi a müködésközbeni hiba? Nem tudod mozgatni a sugarat fel-le, jobbra-balra, vagy nincs se sugár, se fénypont?
Ha ráteszem a térítést akkor sincs semmi a képernyőn. Ezért is kötöttem ki hogy megnézzem nem-e a térítés a rossz. Ha meg csak hozzáérek valamelyik kondi lábához a zsinórral vagy csavarhúzóval (C6,C7) akkor van középen pont térítés nélkül és ha elveszem akkor ottmarad a pont. Utána ha meg kikapcsolom és újra be akkor ismét hozzá kell érinteni és van pont ismét amíg ki nem kapcsolom megint.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2018
Feszültségeket kellene mérned a szkópcső lábain, illetve az összes tápfeszültséget leellenőrizni, visszatett eltérítésekkel.
A feszek megvannak csak a 140V-tal volt a baj
Az eltérítő lemez párokra közel azonos feszültségeknek kell jutnia. Ha ez nincs meg, akkor az adott eltérítésnél valami elbillent, és a pont vagy vonal nem lesz a képernyőn.
A feszültséget csökkenteni tudod egy soros ellenállással, de szerintem a hiba máshol lesz. Próbaképpen kicserélhetnéd a C6-C7-et.
Ki voltak cserélve de akkor is ezt produkálta és nem változott a fesz. Visszaraktam mert ez egy spec elko kondi. Eltérítés nélkül sincs pont??? Ezért nem értem.
Akkor lesz a fénypont középen, vagy látható részen, ha az eltérítő lemez párokon közel azonos a feszültség. Ez fennáll?
le van véve a térítő lemezpárok mind a 4 kivezetése és összekötöttem és ahogy mondtad a testre kötöttem. utána bekapcsoltam a szkópot de akkor nem láttam pontot csak akkor amikor hozzáérintettem a kondi valamelyik lábához a csavarhúzót és akkor a pont középen volt.Elvettem a csavarhúzót és a pont középen maradt.
Ha visszarakod az eltérítés vezetékeit a csőre, a pont mozgatással kapcsolatos kezelőszervek középállásában milyen feszültségeket vannak az eltérítő lemezeken?
amikor rajtavan az eltérítés akkor nincs pont se vonal se semmi hiába tekergetem jobbra-balra,fel-le.Ezért szedtem le a panelról a térítést, hogy megnézzem nem -e avval van e baj.
Ezért kéne megmérni, hogy mekkora feszültséget ad ki az eltérítés.
terhelten vagy üresjáratban???? de majd csak holnap tudom megnézni.
Terhelve. Eltérítés a lemezekre kapcsolva.
Idézet: Multiméter másik zsinórja hova van kötve? V20 V21 diódákat ellenőrizném, esetleg a C6 C7 kondik szivárgási árama sok. „hozzárakom a multiméter egyik zsinórját 1-2 másodpercre”
Hellosztok!
Mindenkinek köszönöm a segítséget de már megoldódott a hiba, jó pár tranzisztor ment tönkre amit ki kell cserélnem.
Szèp estét. Míért csak függöleges csík jelenik meg ósziloszkopban ? Tudna , valaki ebben segítséget adni ? Köszönöm h313 tipusa
Ha üresen hagyod a bemenetek akkor mit látsz?
Ha üres a bemenet akkor is visszintes csík van
Most akkor vízszintes vagy függőleges? Mik a beállítások? Pozíció változtatásra reagál?
Nem reagàl semmire se akàrmit csinàlok vele csak függöleges csík van
Jó, de mi az, hogy alapon? Ilyen nincs egy szkópon. Bemeneti csatolás, időalap, trigger, függ. érzékenység. Ezek hogyövannak beállítva? Csinálj egy fotót a kezelőszervekől.
Az N313-nak nincs X-Y módja, szerintem nem megy az eltérítése.
szia Ge Lee igen rájötem nem megy az eltérítése kondenzátort és diodát cseréltem azóta csinálja velem ezt
Cseréld vissza!
Viszont egy tanács, ha segítséget kérsz, akkor tőmondatok helyett áruld el légszíves a részleteket. Mert pl. ezt, hogy belenyúltál, nyugodtan elárulhattad volna az első kérdésednél is. Még az is előfordulhat, hogy hasznos információ, hogy addig működött, amíg ki nem cseréltél benne dolgokat. De pl. azt is elmondhatod, hogy pontosan mit cseréltél benne. Nem csak egy kondenzátor és dióda van. (Plusz bónusz nyelvtannáci: ha használsz központozást, akkor egyértelműbbek lesznek a kérdéseid.)
Mondjuk én agybajt kapok az orosz kapcsolási rajzoktól, de keresd meg a rajzát a neten, és jelöld be a rajzon hogy konkrétan melyik alkatrészeket cserélted ki. A tanyán biztosan fent van, de talán akad valahol olyan rajz is ami nem az eredeti kinézetű, azaz könnyebb eligazodni rajta.
Idézet: Én is, borzasztó. „Mondjuk én agybajt kapok az orosz kapcsolási rajzoktól,” A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |