Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Analóg oszcilloszkóp javítása
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Lapozás: OK   202 / 248
(#) ronin75 válasza sepizoli hozzászólására (») Okt 16, 2018 /

Megmondom öszintén, nem igazán értem mi a müködésközbeni hiba? Nem tudod mozgatni a sugarat fel-le, jobbra-balra, vagy nincs se sugár, se fénypont?
(#) sepizoli válasza ronin75 hozzászólására (») Okt 16, 2018 /

Ha ráteszem a térítést akkor sincs semmi a képernyőn. Ezért is kötöttem ki hogy megnézzem nem-e a térítés a rossz. Ha meg csak hozzáérek valamelyik kondi lábához a zsinórral vagy csavarhúzóval (C6,C7) akkor van középen pont térítés nélkül és ha elveszem akkor ottmarad a pont. Utána ha meg kikapcsolom és újra be akkor ismét hozzá kell érinteni és van pont ismét amíg ki nem kapcsolom megint.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2018

Feszültségeket kellene mérned a szkópcső lábain, illetve az összes tápfeszültséget leellenőrizni, visszatett eltérítésekkel.

A feszek megvannak csak a 140V-tal volt a baj

Az eltérítő lemez párokra közel azonos feszültségeknek kell jutnia. Ha ez nincs meg, akkor az adott eltérítésnél valami elbillent, és a pont vagy vonal nem lesz a képernyőn.
A feszültséget csökkenteni tudod egy soros ellenállással, de szerintem a hiba máshol lesz.
Próbaképpen kicserélhetnéd a C6-C7-et.

Ki voltak cserélve de akkor is ezt produkálta és nem változott a fesz. Visszaraktam mert ez egy spec elko kondi. Eltérítés nélkül sincs pont??? Ezért nem értem.

Akkor lesz a fénypont középen, vagy látható részen, ha az eltérítő lemez párokon közel azonos a feszültség. Ez fennáll?

le van véve a térítő lemezpárok mind a 4 kivezetése és összekötöttem és ahogy mondtad a testre kötöttem. utána bekapcsoltam a szkópot de akkor nem láttam pontot csak akkor amikor hozzáérintettem a kondi valamelyik lábához a csavarhúzót és akkor a pont középen volt.Elvettem a csavarhúzót és a pont középen maradt.

Ha visszarakod az eltérítés vezetékeit a csőre, a pont mozgatással kapcsolatos kezelőszervek középállásában milyen feszültségeket vannak az eltérítő lemezeken?

amikor rajtavan az eltérítés akkor nincs pont se vonal se semmi hiába tekergetem jobbra-balra,fel-le.Ezért szedtem le a panelról a térítést, hogy megnézzem nem -e avval van e baj.

Ezért kéne megmérni, hogy mekkora feszültséget ad ki az eltérítés.

terhelten vagy üresjáratban???? de majd csak holnap tudom megnézni.

Terhelve. Eltérítés a lemezekre kapcsolva.
(#) nagym6 válasza sepizoli hozzászólására (») Okt 16, 2018 /

Idézet:
„hozzárakom a multiméter egyik zsinórját 1-2 másodpercre”
Multiméter másik zsinórja hova van kötve? V20 V21 diódákat ellenőrizném, esetleg a C6 C7 kondik szivárgási árama sok.
(#) sepizoli hozzászólása Okt 28, 2018 /

Hellosztok!
Mindenkinek köszönöm a segítséget de már megoldódott a hiba, jó pár tranzisztor ment tönkre amit ki kell cserélnem.
(#) pici1974 hozzászólása Okt 29, 2018 /

Szèp estét. Míért csak függöleges csík jelenik meg ósziloszkopban ? Tudna , valaki ebben segítséget adni ? Köszönöm h313 tipusa
(#) elektroncso válasza pici1974 hozzászólására (») Okt 29, 2018 /

Ha üresen hagyod a bemenetek akkor mit látsz?
(#) pici1974 válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 29, 2018 /

Ha üres a bemenet akkor is visszintes csík van
(#) szapcsika válasza pici1974 hozzászólására (») Okt 29, 2018 /

Most akkor vízszintes vagy függőleges? Mik a beállítások? Pozíció változtatásra reagál?
(#) nagym6 válasza pici1974 hozzászólására (») Okt 29, 2018 /

Esetleg X-Y módba van kapcsolva.

Nics be àllitva alapon megy ès függölegs csik van

Nem reagàl semmire se akàrmit csinàlok vele csak függöleges csík van
(#) szapcsika válasza pici1974 hozzászólására (») Okt 29, 2018 /

Jó, de mi az, hogy alapon? Ilyen nincs egy szkópon. Bemeneti csatolás, időalap, trigger, függ. érzékenység. Ezek hogyövannak beállítva? Csinálj egy fotót a kezelőszervekől.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 30, 2018 /

Az N313-nak nincs X-Y módja, szerintem nem megy az eltérítése.
(#) pici1974 válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 30, 2018 /

szia Ge Lee igen rájötem nem megy az eltérítése kondenzátort és diodát cseréltem azóta csinálja velem ezt
(#) szapcsika válasza pici1974 hozzászólására (») Okt 30, 2018 /

Cseréld vissza!
Viszont egy tanács, ha segítséget kérsz, akkor tőmondatok helyett áruld el légszíves a részleteket. Mert pl. ezt, hogy belenyúltál, nyugodtan elárulhattad volna az első kérdésednél is. Még az is előfordulhat, hogy hasznos információ, hogy addig működött, amíg ki nem cseréltél benne dolgokat. De pl. azt is elmondhatod, hogy pontosan mit cseréltél benne. Nem csak egy kondenzátor és dióda van. (Plusz bónusz nyelvtannáci: ha használsz központozást, akkor egyértelműbbek lesznek a kérdéseid.)
(#) Ge Lee válasza pici1974 hozzászólására (») Okt 30, 2018 /

Mondjuk én agybajt kapok az orosz kapcsolási rajzoktól, de keresd meg a rajzát a neten, és jelöld be a rajzon hogy konkrétan melyik alkatrészeket cserélted ki. A tanyán biztosan fent van, de talán akad valahol olyan rajz is ami nem az eredeti kinézetű, azaz könnyebb eligazodni rajta.
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 30, 2018 /

Idézet:
„Mondjuk én agybajt kapok az orosz kapcsolási rajzoktól,”
Én is, borzasztó.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2018
(#) Hp41C válasza pici1974 hozzászólására (») Okt 30, 2018 /

(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 30, 2018 /

Az Y bemenet mellett X feliratú bemenet van, biztosan én sem tudom ez mi.
Következő: »»   202 / 248
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem