Fórum témák
» Több friss téma |
Kis antenna böngészde.
http://www.zero13wireless.net/wireless/Antenas/
Hú, ez szép kis gyűjtemény! Nem semmi! Kösz, hogy megosztottad velünk ezt az aranybányát
Asszem, ezt ma még letükrözöm itthonra
én megépítettem azt az antennát, amit még az első oldalon linkelt be valaki, "Nekem ez bejött" kommenttel. Gyári antennával eddig 43%-os volt a jel, most 82%.
Szóval tudom ajánlani mindenkinek
Sziasztok! Nekem van egy parabolám 60cm es ebből szeretnék antennát a netnek. Az lenne a kérdésem h hogyan kell beállitani az antennát mármint arra a fokra gondolok amivel állitom a dölészögét hogy az "elötte levő tornyot lássa" minden seítségért kösz!
hello sanyo saca vagyok a dőlésszöget ugy kell beállitani hogy amennyire csak tudod meg kell dönteni vagy a fej felfele nézzen de akkor is a dölésszőg elég nagy teljesen máshogy kell mint a rendes müholdas adásoknál
ha kérdésetek van wifi-vel kapcsolatba szivesen válaszolok rá
Üdv!
Látsz arra esélyt hogy esetleg laptopból kivezesem RPSMA-n a jelet?
hello igen látok de nem mindeggy hogy milyen kábelt használsz és figyelj oda a hideg meg a meleg ér bekötésénél mert tönkre mehet a kártya.
egyébként én is csináltam ilyet de usb-s hotspot finderrel ami laptopba dugva wifi kártyaként is üzemel ennél csináltam meg hogy külső antennát is lehessen hozzá csatlakoztatni igy jobb lett a jele
nagyon sokan huzozkodnak a wifitöl elterjedt különféle pletyka hogy időjárás befojásolja stb... ezt megcáfolom mert nekem is az van azon kapom az internetet a másikon meg háloban játszunk a haverokkal többen felcsatlakoznak és nem kell összecuccolni a gépet hanem mindenki otthonrol játszik.
Awifinek egy a lényege hogy jominőségü kártyát használjunk meg minél rövidebb 50ohmos coaxot ez a titka az egésznek
Az oké hogy, árnyékoltkábel meg minden, csak az a baj hogy nemtudom az RF végfok elbírná e a balső antennát és a külső antennát eyszerre. Az lenne az igazi ha addig lelehetne csatolnia belső antennát róla. De ugyebár ez ilyen nagy frekin nemigazán megoldható 1 2 állású kapcsolóval
Idézet: „nagyon sokan huzozkodnak a wifitöl elterjedt különféle pletyka hogy időjárás befojásolja stb... ezt megcáfolom” Én meg visszacáfolnám. Ugyanis azért tették a Wlant 2,4Ghz-re mert ottvan a víz rezonanciafrekvenciája. Így a levegő párája nagymértékben befolyásolja a jel terjedését és nem lesz tele a levegő mindenkinek a Wlan szemetével. Tulajdoknéppen a mikró is azon a frekin jár. Azér melegszik mega a kajád. És azér zavarja a mikró a wlant.
igy igaz kapcsoloval nem tudod megoldani de ha ráforrasztassz a belső antenna tövére (én is igy csináltam müxik a külsö és a belső antennával is
De ha egyszerre van rajta a belső antenna, meg pl egy biquad külső akkor az illesztett 50 Ohmos terhelés megbomlik nem?
miért bomlana meg a gyári belső antenna szerinted használ 50ohmos kábelt? nem közvetlen csatlakozik a végrészhez.Egyébként én is megcsináltam és müxik.
Ha nem kell a külső antenna akkor egyszerüen lecsavarom az rpsma csatirol és használom a belsö antennát
Nodeha ráteszem a külsőt és a belső antennát akkor egyszerre 2 50Ohmos antzenna van rajta nem?
Ez nemolyan mint a hangszóró? hogy 2db 4 Ohmossal már csökken az erősítés, mert a végfok 4 OHm kimenőellenálásra lett méretezve
kérdésem van hol látsz te benne 50ohmos illesztést mert amikor én szétszedtem én sehol nem láttam az 50ohmos illesztés csak külsö antennára vonatkozik
Jah jó, oké.
Most még ugysem akarok beleturkálni a gépbe. Majd ha nyár végén lejár a gari.
Átolvastam az előző írásokat + megnéztem a linkeket.
A kérdésem az lenne , hogy egy ilyen házi készítésű antennával (+ esetleg egy épített erősítővel , bár azt nehéz összehozni) át lehet-e lőni kb 700 métert? Haverommal szeretnénk Hálózatot Van még egy kis gond, kettőnk között nincs direkt rálátás. Van egy kis domb , ami pont akora , hogy a két háztetőről épp nem látnánk egymást. Van valami esély rá , hogy ezt összehozzuk? Válaszotokat előre köszönöm
Igen, át lehet hidalni 700m-t. Precízen készített házi biquad antennával, precíz kábelezéssel, stb a határon van, főleg ha nagy az interferencia. Inkább gyári Yagival
támadnék.
OKÉ
Megnéztem a Yagi antennákat..... Annyira nem is drágák (márakinek).... Szerinted 1-1 ilyen antennával át tudnánk lőni a távot? Vagy még kellene hozzá egy ezősítő is? Tudnak a wifi-s routerek elég kakaót adni? Bocs az esetleges hülye kérdésekért de még nem volt wifim , és nem is nagyon értek hozzá (annyira nem mint szeretnék). Minden segítséget köszönök.
A 700 méter még teljesen tiszta rálátással is nehézkes. Összehozható, de nagyon jó antenna, és kis veszteségű kábel kell hozzá.
Úgy, hogy nincs rálátásotok egymásra szerintem nem fog menni a 700 méter, hiába veszel ilyen-olyan gyári antennákat.
Nekem egy 2km-es link megy nagy megbizhatósággal,
egyik oldalon omni, kb 12dB-es, másik oldalon Yagi, 14dB-es antennával. Tiszta rálátás biztosított. Precizen, kis csillapitasu kabellel, N csatlakozókkal, víz, pára ellen védett. Korrigálok: Bi-quad-dal nem hiszem, hogy fog menni 700m. A teljesítmény általában adott, 10mW max, ha jól tudom.
10 mw az kevés...
Szerintetek , ha valamien csoda folytán megtudnék építeni egy gerjedésmentes 2.4Ghz-es erősítőt, akkor mekkora teljesítményű kéne erre a 700 m-re , hogy stabil legyen a kapcsolat? Alternatíva lett volna még, hogy: - telefonpóznán utp, de az naon drága lenne és a telefontársaság is biztosan pénzt kérne. - volt egy másik ötletünk is , de szerintem ez nem működne: mégpedig van mindkettőnknél kábeltévé: Ráültetni a kábeleikre az én jelemet, de valószínű , hogy ők szűrik a jelet amit tovább küldenek szal ez is bukta. Ha szerintetek nem lehet megoldani ezt a 700 métert nem túl jó rálátással , akkor mien alternatívát ajánlanátok?
WiFihez erősítőt biztosan nem fogsz tudni építeni. A WiFi kártyád vagy routered az antennát felváltva használja adásra illetve vételre. Ha rákötöd az erősítődet, utána meg vételen van az áramkör akkor nemtud mit venni... Tehát ez a megoldás semmiképp nem járható.
A TV kábeles is halott ötlet szerintem. Esetleg az UTP lehet megoldás valahogy, de a 700 méter szerintem már annak is sok.
UTP kábelnél 100m a bűvös határ. Onnan mát tuti nemműködik erősítő nélkül. Személyes tapasztalat.
Ha egy sodrott érpárat ( nem kell UTP) el tdsz vinni a két hely között, arra rá lehet akasztani egy pár Homeplug-ot.
Persze, kicsit át kell alakítani, hogy ne a konnektorra adja ki a jelet, hanem a te érpáradra.
A legjobb a wifi lenne, mert az biztos ,hogy az áramszolgálltató havi pénzt kérne a pózna használatáért, ha meg elásnék egy kábelt egészen addig , akkor meg az önkormányzat a földhasználatért.
Ha szerintetek nem lehet erősítőt csinálni , akkor csak lehet kapni? Lenne még 1 kérdésem: A szomszéd faluban wifi-s net van,nagyon sokan hálózatba is vannak kötve. Namost van 1 központi adó, amely sugároz mindenkinek , de a családoknak csak 1 wifis hálókártya kell. Hogy küld elég erőss jelet egy nyamvadt wifis hálókari? Vagy minden a központi vevőn múlik?
Úgydöntöttem magam kezébe veszem a sorsomat....
Építettem egy Double Biquad-ot , melyet ráirányítok egy 110 cm-eres parabolatányérra. Persze a tányért a haverom felé írányítom Mostmár csak egy wifi-s router kell.... Tudnátok valami tanácsot adni mien márkát/típust vegyek? Csak azért kérdezem , mert olyan kéne ami nem túl drága, viszont nagy teljesítményű. Ha készen vagyok, és beüzemeltük a hálózatot, akkor szívesen megosztom a tapasztalataimat...... Ha nem működne, akkor "NEM ADOM FEL..." próbálok más antennát is. Routeres kérdésre válaszotok várnám, addig is kössz! |
Bejelentkezés
Hirdetés |