Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Én a fórumtársak által építettet ajánlom, mert az biztos hogy nem Kínai.
Például ilyen? Mit szólsz hozzá, mert én alig ... Pedig elég komolynak tűnő oldalon láttam.
Azért kipróbálnám.
Alighanem én is, de már csak tavasszal. Télen bezár a "műhelyem". A közzétevő sok mindent ír róla, csak a zajtszintet nem.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2018
Bemeneti impedanciája sem megfelelő, ezért sem várnék tőle sokat.
csak néhány szimuláció, egy 60W-os erősítővel teljes hangerőn csend volt a szobában
nincs zaja a korrektornak, de a bcket válogassátok. A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2018
nincs zaja a korrektornak
Ha csak ez az egy paramétere számítana, valóban jó korrektor lehetne.
valóban az, nagyon dinamikus, a munkaponttja a zajminimumra van beállítva a max erősítés mellett.
De nem beszélek rá senkit, 10 perc alatt egy próbapanelon össze lehet rakni, ajánlom a 9V-os elemet hozzá és akkor brumm sincs A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2018
Hmmm, azért van köze ahhoz is. Végül is ha elolvasol néhány fórumhozzászólást, sokszor jön vissza probléma forrásaként a táp szüretlenségének és/vagy stabilizálásának hiánya. A 9V-os elem legalább a tápból eredendő zavarokat kizárja ilyen esetben, így ha ez után is brummos az eszköz, az akkor már aligha a tápból ered.
Velem az a probléma, hogy tudtomon kívül teszek olyan dolgokat, amiket nem tervezek megtenni. Most például megnevettettelek valószínűleg, ami egyébként annyira nem is rossz dolog. Pedig eszem ágában nem volt viccelődni.
Fiúk!
Akkor még mindig nem derült ki milyet építsen a srác. Pedig én is kíváncsi lennék!
A "srác":
"Sziasztok Vásárolni szeretnék riaa korrektort. Szeretnénk egy kis segítséget kérni milyet vegyek. Olyan 20.000 ft-ig. Köszi a válaszokat." Ezt kérte!
Szia!
Ez igaz, de építést ajánlottak többen is.
Hát ezért gondoltam, hogy térjetek vissza a kiinduló pontra.
Kicsit átterveztem a PH3 RIAA korrektort, 6H16B csövet használtam, FET be és kimenetén.
Mérések alapján jól működik, erősítése picit kisebb ezekkel a csövekkel, 4mV bemeneti szintre 600mV eff. kimeneti szint. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2018
Áttervezve, már a szimuláció is biztató eredményt adott. Valós mérések is visszaigazolták, érdemes meghallgatni. Ma meghallgattam, nem okozott csalódást. Nagyon jó hang, első benyomásra, nagy tér, levegős, szuper basszus, doboz nélkül sincs brumm, alátettem egy méretre vágott nyáklemezt, gnd re kötve, ez is elegendőnek bizonyult. Jöhet a neheze, dobozt kell hozzá készítenem.
Első benyomásra, picit nagyobb tér, mélységérzet növekedett. Egyébként nagyon hasonló.
Ezek a kis csövek nagyon jók, könnyebb volt párosítani, mint az ECC88 csöveket. Nagy előny, DIP8 foglaltba bekötve, megfordítható, tükör szimmetrikus bekötés, így a forgatásával is lehet variálni. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2018
Szia. A 4x6N2P RIAA korrektorhoz, anódfeszhez elegendő 3 lépcsős RC szűrés? A fűtéshez egyenirányítás után 22000uF? Vagy mindkettőt stabilizálni kell?
Anódfeszhez kevesebb is elegendő, elko, fojtó, elko, stab nem lényeges....
Stabilizált anódfeszültség, DC csatolt áramköröknél lényegesebb.. Fűtések tápját sem kell ennyire szűrni, csak jól vezetékelni. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2018
Énnek az áramkörnek a korrekciója mennyire pontos mert a korrekciós tagok szabvány értékűek?
Csatolt szimuláció szerint láthatod az átvitel (0,2dB belül) pontosságát.
Korrekciós tagok nem szabványnak megfelelő értékek, de ez nem gond. Párhuzamosan kötött kondikból pontosan összeválogatható. Ellenállásoknál is lehet soros, párhuzamos megoldás. Nyákterv is adja a lehetőségét. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |